Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Gordana Bukumirić, predsednica Izvršnog odbora UNIQA osiguranja Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović i Dušan Mandić, vaterpolisti i novi promoteri UNIQA osiguranja

UNIQA za Delfine navija

Vaterpolisti Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović i Dušan Mandić od jula ove godine su nova zaštitna lica UNIQA osiguranja. Vrhunski sportisti u narednih godinu dana braniće boje ove kompanije na isti način na koji su do sada kao reprezentativci branili odličja najtrofejnijeg nacionalnog sporta u Srbiji. Ugovor sa novim promoterima ispred UNIQA osiguranja potpisala je predsednica Izvršnog odbora Gordana Bukumirić. Ona je izrazila veliko zadovoljstvo zbog saradnje sa evropskim, svetskim, olimpijskim i klupskim šampionima, i istakla da su oni najbolji dokaz da se godine vrednog rada, predanosti timu i zajedničkom cilju nagrađuju.

Opširnije

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Nj. E. gđa Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji

Slovačka (svk. Slovensko), ili zvanično Slovačka Republika (svk. Slovenská republika), kontinentalna je država u centralnom delu Evrope, koja se u geopolitičkom okviru svrstava u zemlje istočne Evrope. Graniči se sa Austrijom i Češkom Republikom na zapadu, s Poljskom na severu, Ukrajinom na istoku i Mađarskom na jugu. Glavni i najveći grad je Bratislava, a sledeći po veličini su Košice. Od 2004. godine punopravna je članica Evropske unije. Službeni jezik je slovački koji pripada slovenskoj jezičkoj grupi.

Edukacija

Junski pregovori sa MMF-om

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio Džejms Ruf, posle nepunih mesec dana ponovo je posetila Beograd u periodu od 11. do 13. juna 2018. godine. Došla je radi završetka razgovora o programu vlasti Srbije koji se tiče ekonomskih reformi a koji bi MMF podržao kroz tzv. Instrument za koordinaciju politika – PCI (Policy Coordination Instrument) u trajanju od 30 meseci. Razmatranje na Izvršnom odboru MMF-a je okvirno planirano za sredinu jula.

Opširnije

Ekskluzivno

Previše menadžmenta, premalo liderstva

Novi koncept liderstva zapravo je buđenje svesti da je ovakav odnos čoveka prema životu, kompanijama, poslovanju i društvu, životnoj sredini i prirodi neodrživ. Svetu su potrebni lideri koji će preusmeriti fokus sa koncepta koji iznad svega nameće novac kao jedinu moć na koncept da su samo prave vrednosti moć, jer omogućavaju održiv napredak.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Hedy Lamarr

Hedi Lamar (eng. Hedy Lamarr) je bila američka glumica rođena 9. novembra 1914. godine u Beču a preminula 19. januara 2000. godine u Kaselberiju (Florida). Dok je živela u Austriji, bila je poznata kao Hedvig Eva Marija Kisler da bi u Americi svoje ime promenila u Hedi Lamar.

Opširnije

Lifestyle

NOVA LINIJA LG OLED TELEVIZORA REALNOST ČINI ŽIVOPISNIJOM

Linija LG premijum televizora za 2018. godinu pokazuje najveći napredak u tehnologiji televizora. Ova inovacija je pomogla kompaniji LG da ostane na liderskoj poziciji globalne industrije ekrana, ujedno pružajući potrošačima najbolje moguće iskustvo gledanja koje je sada upotpunjeno vodećim procesorima u industriji.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista