Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Ivan Radojčić, generalni direktor Sqare Affair Keramika Kanjiža

40 godina besprekornog kvaliteta

Pune četiri decenije fokus fabrike i brenda je, pre svega, na besprekornom kvalitetu po kome smo poznati kako na domaćem tržištu tako i u regionu. Potpuna digitalizacija procesa dekorisanja omogućava da tržištu ponudimo personalizovane pločice, a automatizacija doprinosi kvalitetnijoj usluzi koju direktnim kupcima pružamo u vidu efikasnosti i brže isporuke željenih proizvoda, a samim tim krajnji kupci mogu dobiti željene pločice u veoma kratkom roku. Uvedena je rektifikacija pločica koja podrazumeva brušenje oborenih ivica, što krajnjem potrošaču pruža maksimalan estetski užitak u našim dekorima, i omogućava kompaniji učešće na velikim građevinskim projektima i to, pre svega, u segmentu poslovnih prostora i tržnih centara.

Opširnije

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Ambasador

Nj. E. G. Estanislao Anhel Savels, ambasador Argentinske Republike

Argentina je zemlja smeštena većim delom na južnoj polovini Južne Amerike. Veliki deo južne kupe Latinske Amerike na zapadu deli s Čileom a graniči se još sa Bolivijom i Paragvajem na severu, Brazilom na severoistoku, Urugvajem i Južnim Atlantskim okeanom na istoku i Drejkovim prolazom na jugu. Kopneni deo teritorije zauzima 2.780.400 km2. Argentina je osma najveća država na svetu, četvrta najveća u Americi, druga najveća u Južnoj Americi posle Brazila i najbrojnija nacija španskog govornog područja. Suverena država podeljena je na dvadeset tri provincije i jedan autonomni grad Buenos Ajres, koji je po odluci Kongresa proglašen saveznom prestonicom. Provincije i prestonica imaju svoje sopstvene ustave, ali se nalaze u saveznom sistemu. Argentina je proglasila pravo suvereniteta nad delom Antarktika, Malvinskim ostrvima i Južnoj Džordžiji i Južnim Sendvičkim ostrvima.

Edukacija

Investicioni trendovi u Srbiji

Privredna kretanja unutar jedne zemlje zavise u najvećoj meri od investicionih trendova u svetu, a pre svega u najrazvijenijim privredama sveta. Glavni predvodnici koji defakto trasiraju svetsku privredu svakako su Kina, Amerika, Japan, Nemačka, Indija, skandinavske zemlje i druge razvijene demokratije. Nacionalne privrede drugih zemalja, pa i naše zemlje, apsorbuju i neznatno modifikuju svetske trendove. Samu modifikaciju možemo uporediti sa začinima u glavnom jelu. Određene zemlje kao što je – sa posebnim zadovoljstvom to ističem – naša zemlja, predstavljaju vodeće zemlje određene regije tj. zdrave pandane od kojih komšije pokušavaju da prepišu recept za uspešan rast.

Opširnije

Ekskluzivno

Medijsko istraživanje oglašavanja bankarskog sektora

U Srbiji prema zvaničnim podacima Narodne banke Srbije posluje 26 banaka, a njih 20 oglašavalo se u štampi tokom 2019. godine, rezultati su medijskog istraživanja bankarskog sektora agencije „Kliping“. Od svih oglasa koji su objavljeni u štampanim medijima, preko 5% bili su iz oblasti bankarstva.

Podaci pokazuju da je dominantno najveći broj oglasa u 2019. godini imala Banka Poštanska štedionica, odnosno 45,71 %, slede AIK Banka (13,77 %), Komercijalna banka (7,56 %), Vojvođanska banka (5,19 %) i Banca Intesa (5,08 %).

Opširnije

Giganti

Jens Nigard Knudsen

Kada je Jens Nigard Knudsen tražio posao, u lokalnim danskim novinama našao je oglas za posao na poziciji izrađivača modela u kompaniji LEGO Group. Njegov prvi zadatak bio je da izradi stotine malih automobila za set LEGO Grad u raznim bojama. Ovi modeli su bili slični setovima 605 Taksi i 420 Policijski auto. Jens je dizajnirao veći deo prvih „LEGOLAND“ brendiranih setova LEGO Grad, zajedno sa skoro svim Osnovnim setovima.

Opširnije

Lifestyle

HTC Vive otkriva kompletnu ViveCosmos seriju

Predstavljanje novih modularnih prednjih ploča čine Vive Cosmos najraznovrsnijim VR uređajem u porodici proizvoda Vive

HTC VIVE® menja lice virtuelne realnosti (VR) svojom do sada najraznovrsnijom linijom VR proizvoda. Danas HTC predstavlja kompletnu Vive Cosmos seriju sa tri nova proizvoda i tri nove modularne prednje ploče koji proširuju funkcionalnost serije Vive Cosmos. Reč je o prilagodljivom VR sistemu baziranom na PC-u, koji tokom vremena može da raste sa kupcima menjajući prednju ploču uređaja, istovremeno pružajući impresivne vizuelne efekte i udobnost svih uređaja Vive Cosmos linije.

Opširnije

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista