Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa, Atlanic Grupa

Poverenje potrošača je izvor inspiracija

Za 20 godina poslovanja na srpskom tržištu, Grand kafa je konstantnim kvalitetom, inovacijama, pažnjom prema okruženju i brojnim projektima osvojila lojalnost i srca svojih potrošača. Jedinstvena monografija Gospodin Mangup o legendarnom Draganu Nikoliću predstavlja krunu dosadašnjeg rada i prijateljstva sa čuvenim glumcem i zahvalnost za sve što je učinio za Grand kafu. „Za nas je ona simbol celokupnog odnosa prema našim potrošačima i zajednici. Radujemo se što će ovakva knjiga ostati vredno nasleđe narednim generacijama“, rekao je tim povodom Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.

Opširnije

Poslovna misao

Maršal Goldsmit

Giganti

Converse

Edukacija

Margita Baštinac

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Za Profit magazin, Esra Gezmiş, direktorka projekta Balkan Textile Fair

Balkan Textile Fair je četiri puta do sada bio održan u Novom Pazaru, a ovo je prva godina da je sajam bio u Beogradu, što nam je posebno drago jer je razlog ovog premeštanja sajma iz Novog Pazara u prestonicu upravo veliko interesovanje kompanija iz oblasti tekstilne industrije. Sajam je bio odlično posećen i verujemo da će narednih godina biti još uspešniji i popularniji, s obzirom na to da je ova grana industrije u Srbiji sve zanimljivija i našim stranim partnerima i uvoznicima i izvoznicima tekstila, kao i kompanijama koje proizvode mašine i opremu za obradu tekstila.

Edukacija

Društvene mreže kao najvažniji deo političke kampanje

Upotreba odnosa s javnošću, u politici je, kroz istoriju, uvek postojala. U staroj Grčkoj javni govor je postao obeležje političkog života. U Rimu su osvajači koristili retoriku inspirativnih govornika da bi dobijali ratove. U Francuskoj su revolucionari koristili moć da utiču na javnost da odbaci monarhiju.

Čak i u Engleskoj kraljevi i kraljice su unajmljivali dramske pisce da pišu komade koji ihprikazuju javnosti onako kako oni žele da ih drugi dožive.

Opširnije

Workshop

Klasifikacija poslovnih običaja – Baltičke zemlje

Poslovna kultura svake zemlje reflektuje vrednosti, stavove i verovanja koja potiču iz samog društva. Kulturne promene se sporije menjaju u odnosu na političke i ekonomske promene. Kad se govori o baltičkim zemljama, tu se misli na Estoniju, Letoniju i Litvaniju. Ono što je zanimljivo za ove zemlje jeste da je njihova kultura mešavina kultura njihovih severnih suseda (Skandinavske zemlje, Nemačka, Rusija, Poljska).

Opširnije

Giganti menadžmenta

Markvis Mils Konvers

Nekada su bile oličenje buntovnika i mladih ljudi sa posebnim stilom, a danas ih možemo videti na nogama svakog drugog prolaznika. Bele, crvene, crne i u još stotinama drugih boja, starke su trenutno omiljena obuća među mladima, ali i sve starijom populacijom. U svetu su najpoznatije kao „čaks“ („Chucks“) ili „kons“ („Cons“), a kod nas su odomaćene kao starke. Ove patike smatraju se najstarijim, najpopularnijim i najprodavanijim patikama na svetu, a mnogi će vam reći da imaju i dušu.

Opširnije

Lifestyle

Raskošni italijanski stil hotela u Vijetnamu

Kažu da su luksuzna putovanja mnogo više od vrhunskog hotelskog smeštaja i sjajnih pogodnosti koje takva usluga pruža. Naravno da se slažemo, ali nekada i ekstravagancija hotela koji nas već na prvi pogled očara doprinosi uživanju.

Hotel The Reverie Saigon koji vam predstavljamo, nalazi se u centru Ho Ši Mina, nekadašnjeg Sajgona, u Vijetnamu. Nema sumnje da se radi o mestu koje se diči svojim izobiljem, a nama to uopšte ne smeta.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

Mapa

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista