Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Petrol pitanja za intervju, Uroš Bider, generalni direktor Petrol Srbija

Energija naše odgovornosti

Petrol se već deceniju unazad transformiše iz naftne u energetsku kompaniju. Svojevremeno, celokupno poslovanje je bilo bazirano isključivo na naftnim derivatima, a danas, u Petrolu u Sloveniji čak 50% poslovanja čine energetska i ekološka rešenja.

Opširnije

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Ambasador

Nj. E. g. Tomaš Kuhta, ambasador Republike Češke u Republici Srbiji

Češka, zvanično Češka Republika, je kontinentalna zemlja srednje Evrope, geopolitički na spisku UN uvrštena kao država Istočne Evrope. Graniči se sa Poljskom na severu, Nemačkom na severozapadu i zapadu, Austrijom na jugu, i Slovačkom na istoku. Površina države iznosi 78.866 km². Glavni i najveći grad je Prag (1,2 miliona stanovnika), važna turistička destinacija. Češka Republika sastoji se od istorijskih zemalja: Češke (Bohemije), Moravske, i češke Šleske. Ovo trojstvo prisutno je i na državnom grbu.

Edukacija

Nemoj da budeš pozitivan – budi normalan

Danas, više nego ikada, prisutna je priča o pozitivnom stavu, toliko prisutna da postaje iritantna, gubi se njen suštinski kredibilitet, prezentuje se vrlo površno, usudiću se da kažem pogrešno, i gotovo da postaje paravan za manipulaciju i šarenu lažu. To nikada ne prihvataju i ne rade vrhunski prodavci!

Opširnije

Edukacija

PKS: Rast e‐trgovine tokom vanrednog stanja i nakon krize

Rezultati istraživanja pokazuju da se starosna struktura internet kupaca za vreme pandemije virusa korona značajno izmenila, a to govori da je ova situacija izbrisala jednu od najvećih predrasuda o e-trgovini – da je ovaj vid kupovine namenjen samo mladima.

Opširnije

Giganti

Brajan Česki

Kalanik je rođen 6. avgusta 1976. godine i odrastao je u Nortridžu u Kaliforniji, Majka mu je Boni Rene Horovic Kalanik (umrla 2017. godine) a otac Donald Edvard Kalanik. Boni, koja je bila Jevrejka, je radila u maloprodajnom oglašavanju u listu „Los Angeles Daily News“.

Opširnije

Lifestyle

Huawei MatePad Pro

Portfolio uređaja kompanije Huawei nedavno je upotpunjen novim tabletom – Huawei MatePad Pro. Najmoćniji tablet do sada dolazi sa unapređenim dizajnom i performansama, zahvaljujući kojima je Huawei još jednom postavio nove standarde, omogućavajući korisnicima premijum osećaj uz novi uređaj visokog kvaliteta.

Opširnije

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista