Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Čila Ihas, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d.

15 godina lojalni klijentu

UniCredit Bank Srbija a.d. je članica UniCredit-a, jedne od vodećih finansijskih grupacija u Evropi i najveće međunarodne bankarske mreže u regionu Centralne i Istočne Evrope (CIE), koja posluje u 16 zemalja i sa više od 141.000 zaposlenih i približno 7.800 ekspozitura uspešno uslužuje milione klijenata. UniCredit Bank Srbija beleži 2015. godinu kao jednu od najuspešnijih poslovnih godina od kada posluje u Srbiji. Potvrđena je pozicija broj tri na tržištu kada je u pitanju ukupna aktiva, a prvi put je i zabeleženo dvocifreno tržišno učešće, iznad 10%.

Istovremeno, liderska pozicija banke kada su u pitanju efikasnost i produktivnost je dodatno ojačana što je dovelo do rasta tržišnog učešća kada su u pitanju i svi drugi relevantni parametri.

Opširnije

Poslovna misao

Brena Snajderman

Giganti

Nikola Tesla

Edukacija

Margita Bastinac

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

NJ. E. Perti Ikonen, ambasador Finske u Srbiji

Republika Finska je Nordijska zemlja na severu Evrope koja se graniči na zapadu sa Švedskom, na severu za Norveškom, na istoku sa Rusijom i na jugu preko mora sa Estonijom. Ova država ima oko 5,5 miliona stanovnika koji uglavnom naseljavaju južni deo ove zemlje. Finska je osma zemlja po veličini u Evropi ali i najređe naseljena zemlja u Evropskoj uniji. Glavni grad ove parlamentarne republike je Helsinki koji ima preko milion stanovnika. Finska se priključila Ujedinjenim nacijama 1955. godine kada je osnovala službenu polisu neutralnosti. Članica je Evropske unije od 1995. godine. Finci pripadaju ugrofinskoj grupi naroda i govore finskim jezikom. Uz finski, službeni jezik je i švedski.

Opširnije

Edukacija

Da li je inovacija ključ razvoja preduzetništva?

Iako duh olimpizma, nedavno završene Olimpijade, sa novim šampionima, prvacima, rekordima i parolom „više, bolje, jače“ još provejava – a možda baš zbog te kratkotrajne euforije - sklona sam da se u mislima vraćam na ono što predstavlja trajne vrednosti. Da li je novo ujedno i bolje? Da li današnje može u potpunosti da zaseni jučerašnje? Da li je etiketa „NOVO“ dovoljan razlog da posegnemo za tim ili je upravo ona razlog da se grčevito držimo starog i proverenog? Naravno da je odgovor NE. Ili preciznije - ne u potpunosti. Ne uvek i ne po svaku cenu.

Opširnije

Workshop

Priča o Snaptaxu

Godine 2009. jedan startup je pokušao nešto zaista hrabro. Osnivači ovog startup-a su želeli da oslobode poreske obveznike grupnih metoda prijavljivanja poreza, automatizujući proces sakupljanja informacija koje se nalaze na formularima W-2. Startup je ubrzo naišao na probleme. Iako je većina korisnika imala pristup štampaču ili skeneru u svojoj kancelariji ili kod kuće, retki su znali da ih koriste. Nakon niza razgovora s potencijalnim korisnicima, tim je došao na ideju da korisnici svojim mobilnim telefonima fotografišu formular.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Nikola Tesla

Nikola Tesla, jedan od najblistavijih umova čovečanstva, rođen je 10. jula 1856. u selu Smiljanu kraj Gospića u Lici, u tadašnjoj Austrijskoj carevini (danas Republika Hrvatska), od majke Đuke Tesle, rođ. Mandić i oca Milutina Tesle, sveštenika Srpske pravoslavne crkve. Majka Đuka bila je, takođe, iz svešteničke porodice, nepismena, pametna i plemenita žena. Imala je sreću da, za razliku od oca Milutina, koji je umro dok je Nikola studirao, doživi svu slavu svoga sina. Osim Nikole imali su još jednog sina i tri kćeri. Nikola Tesla je rođen oko ponoći, između 9. i 10. jula 1856. godine, tokom žestoke oluje. Prema porodičnom predanju, na pola puta do rođenja, munja je sevnula a babica je tu munju proglasila kao loš znak. Za Teslu je rekla da će biti „dete tame“, dok je njegova majka na to odgovorila oštro: „Ne. On će biti dete svetlosti“. Opširnije

Lifestyle

TAG HEUER PREDSTAVLJA NOVI AQUARACER

Čuveni proizvođač najkvalitetnijih ručnih časovnika iz Švajcarske, TAG Heuer, predstavio je novi model u ponudi iz kolekcije Aquaracer.

Novi model časovnika Aquaracer Black Titanium dolazi u klasičnoj formi, ali sa izraženim sportskim uticajem. Obezbeđena je otpornost časovnika u vodi na dubinama do čak 300 metara. Modeli iz kolekcije Aquaracer su lako prepoznatljivi po svojim keramičkim elementima, velikim fluorescentnim indikatorima i kazaljkama posebno dizajniranih radi bolje preglednosti, kao i posebnoj gravuri na poleđini namenjenoj svakom vlasniku.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

Mapa

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista