Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Vojin Đorđević, kreator i osnivač brendova VODAVODA i Gorki list

Trijumf kvaliteta u godini globalne pandemije

Godinu dana nakon pojave novog COVID-19 virusa možemo sa sigurnošću da kažemo da je svet kakav smo poznavali nestao. Pandemija je iz korena promenila našu svakodnevicu – način na koji radimo, učimo i komuniciramo. Preporuke o socijalnom distanciranju, potisnule su lični kontakt i zamenile ga virtuelnim – kako na profesionalnom, tako i na ličnom planu.

Opširnije

Poslovna misao

Brajan Trejsi

Edukacija

Chapter 4

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Ambasador

Danska

Danska je najmanja država Skandinavije i ima oko pet i po miliona stanovnika. Danska obuhvata poluostrvo Jiland i veliki broj ostrva. Prestonica Kopenhagen nalazi se na ostrvu Seland, dok je ostrvo Fin verovatno najpoznatije po gradu Odense, rodnom mestu svetski poznatog danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Kraljevina Danska takođe obuhvata dve samoupravne teritorije – Farska ostrva i Grenland. Grenland je veći od Danske više od 500 puta, ali ima 100 puta manje stanovnika. Kopenhagen je najnaseljeniji deo teritorije sa više od milion stanovnika. Pored toga što je poznata po odličnom sistemu države blagostanja i opštem nivou sreće među stanovništvom, Danska takođe ima dugo iskustvo sa stvaranjem energetski efikasne privrede koja je samim tim povoljna za klimu. Stvaranje ekološkog i održivog društva u kom sva energija potiče iz obnovljivih izvora predstavlja ključni cilj Danske u naporu da se umanji emisija gasova staklene bašte u svetu.

Edukacija

Finansiranje Olimpijskog komiteta Srbije i pripreme za Tokio

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju biće održana 23. jula 2021. godine a sportisti iz celog sveta takmičiće se do 8. avgusta. Kao i do sada održaće se sva takmičenja i sportski događaji koji su planirani.

Opširnije

Pričali smo o...

Danilo Đurović direktor za upravljanje rizicima, Mobi Banka

U svakodnevnom poslovanju banke su izložene velikom broju rizika koje na bazi unapred utvrđenih procedura, standarda i politika nastoje da identifikuju, mere, procenjuju i minimiziraju svodeći na nivo koji je prihvatljiv. Savremeni finansijski tokovi, procesi globalizacije, nestabilnost finansijskog tržišta i sve veća konkurencija među finansijskim institucijama, nameće potrebu uvođenja inovacija u poslovanju. Koje mere preduzimate u procesu upravljanja rizicima?

Opširnije

Giganti

Emil Berliner

Emil Berliner (20. 5. 1851 – 3. 8. 1929. godine), bio je nemačko-američki pronalazač. Najpoznatiji je po tome što je izumeo vertikalno sečenu ravnu ploču – disk (poznatiju pod nazivom „gramofonska ploča“) koja se koristi sa fonografom.

Opširnije

Lifestyle

Razmišljanje na ThinQ način

Ljubitelji naučne fantastike se uglavnom dele u dva tabora – one koji više vole Star Wars i one koji preferiraju Star Trek. Raznolike verzije ovih svemirskih avantura postoje decenijama, broje milione poklonika svih generacija i predstavljene su u različitim formatima – filmovima, serijama, igricama, knjigama i stripovima. Osnovna razlika između dve franšize je u elementu fantazije.

Opširnije

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista