Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Marko Njavro, generalni direktor Strateškog poslovnog područja Slatko i slano, Atlantic Grupa

Novi zamajac Atlantic Štarku - Želimo i dalje da rastemo

Atlantic Grupa je lider u industriji hrane i pića. Njeni brendovi imaju bogato nasleđe i deo su života generacija potrošača već dugi niz godina. Sa daljim fokusom na jačanje temelja svog poslovanja, poslednje dve godine Atlantic je dezinvestirao manje i non-core segmente, i nastavio sa osnaživanjem i širenjem svojih osnovnih delatnosti, dominantno u industriji hrane i pića. Tim povodom, početkom marta tačno pre godinu dana, nadovezano na osnovnu stratešku viziju i razvoj novih poslovnih prilika kompanije, na čelo Atlantic Štarka dolazi Marko Njavro kao novi generalni direktor SPP Slatko i slano (Atlantic Štark) da svojim iskustvom i novim idejama donese novi zamajac budućem rastu ovog srpskog konditora čija je tradicija duga gotovo 100 godina.

Opširnije

Poslovna misao

Bred Šugars

Giganti

Sephora

Edukacija

Generali

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Ambasador

Brazil

Brazil, službeno Federativna Republika Brazil, najveća je država Južne i Latinske Amerike. Sa površinom od 8,5 miliona kvadratnih kilometara i preko 211 miliona stanovnika, Brazil je na petom mesto po površini, a na šestom mestu po broju stanovnika u svetu. Glavni grad je Brazilija, a najnaseljeniji grad je Sao Paulo. Brazil je federacija koju čini 26 saveznih država i jedan Savezni distrikt. Najveća je zemlja portugalskog govornog područja, a jedina na američkom kontinentu u kojoj je portugalski službeni jezik. Takođe predstavlja jednu od etnički najraznovrsnijih i multikulturalnih nacija, što je posledica vekovnog masovnog doseljavanja iz mnogih zemalja, a istovremeno je i zemlja sa najvećim brojem rimokatolika na svetu.

Edukacija

Finansiranje Olimpijskog komiteta Srbije i pripreme za Tokio

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju biće održana 23. jula 2021. godine a sportisti iz celog sveta takmičiće se do 8. avgusta. Kao i do sada održaće se sva takmičenja i sportski događaji koji su planirani.

Opširnije

Pričali smo o...

Vedran Ivanković, Senior Specialist for Corporate Communications, Addiko Bank

Naravno, društvena odgovornost nije pitanje izbora, već obaveze za svaku kompaniju. Biti lider u određenoj industriji ne podrazumeva samo kontinuitet rada, već i transparentnost i odgovornost u svim segmentima poslovanja.

Opširnije

Giganti

Emil Berliner

Emil Berliner (20. 5. 1851 – 3. 8. 1929. godine), bio je nemačko-američki pronalazač. Najpoznatiji je po tome što je izumeo vertikalno sečenu ravnu ploču – disk (poznatiju pod nazivom „gramofonska ploča“) koja se koristi sa fonografom.

Opširnije

Lifestyle

Razmišljanje na ThinQ način

Ljubitelji naučne fantastike se uglavnom dele u dva tabora – one koji više vole Star Wars i one koji preferiraju Star Trek. Raznolike verzije ovih svemirskih avantura postoje decenijama, broje milione poklonika svih generacija i predstavljene su u različitim formatima – filmovima, serijama, igricama, knjigama i stripovima. Osnovna razlika između dve franšize je u elementu fantazije.

Opširnije

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista