Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Dimitrije Knjeginjić, CEO Lafarge Serbia

Tradicija koja traje 180 godina

Lafarge u Srbiji posluje od 2002. godine, kada je na srpsko tržište stupio preuzimanjem Beočinske fabrike cementa. Dolaskom kompanije Lafarge, Srbija je dobila ozbiljnog partnera, lidera u industriji građevinskih materijala, koji je, kao i nekadašnji BFC, danas prepoznat kao oslonac u industrijalizaciji Srbije.

Na samom početku želim da naglasim da smo mi veoma ponosni na našu istoriju, deo smo impozantne tradicije koja traje 180 godina koliko i postoji naša fabrika cementa u Beočinu, odnosno od kada datiraju prvi zapisi davne 1839. godine. Tada je beočinski lapor upotrebljen za izgradnju lančanog mosta između Pešte i Budima. Sledeće godine ćemo brojnim aktivnostima obeležiti ovaj značajan jubilej. Za nas je on veliki podsticaj da znanjem i iskustvom koje imamo nastavimo sa uspehom da pišemo istoriju najstarije fabrike na Balkanu.

Opširnije

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

NJ. E. gdin Konstantinos Elijades, ambasador Republike Kipar u Srbiji

Kipar, zvanično Republika Kipar, ostrvska je država u Sredozemlju, 113 km južno od Turske i oko 120 km zapadno od sirijske obale.Geopolitički, pripada Jugozapadnoj Aziji. Glavni grad je Nikozija.

Kipar je treće najveće ostrvo u Sredozemnom moru i jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na Sredozemlju, sa više od 2,4 miliona turista godišnje.

Edukacija

Briga o internim klijentima

Svaka kompanija na svom generalnom, strateškom nivou treba da zna zbog koga i zbog čega postoji. To je ono što joj određuje misiju i svrhu postojanja, a time onda usmerava zaposlene ka eksternim klijentima, odnosno ciljnoj grupi.

Opširnije

Ekskluzivno

Festival mladog vina vinarije Tikveš

Brojni ljubitelji vina iz zemalja regiona, predstavnici diplomatskog kora, institucija, poslovnog sektora i medija, javne ličnosti, kao i saradnici i prijatelji vinarije Tikveš imali su prvi priliku da probaju mlado vino iz ovogodišnje rekordne berbe od 28 miliona kilograma grožđa.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Oreo

Oreo je brend keksa koji se obično sastoji od dva čokoladna keksa sa slatkim kremastim punjenjem, plasiran na tržište kao „Čokoladni sendvič keks“. Predstavljen 1912. godine, Oreo je najprodavaniji keks u Sjedinjenim Državama. Od 2018. godine, verziju koja se prodaje u Sjednijenim Državama proizvodi divizija Nabisco kompanije Mondelez International.

Oreo je dostupan u više od stotinu različitih zemalja. U nekim zemljama, poput Ujedinjenog Kraljevstva, zovu ih biskvitima Oreo. Proizvode se mnoge različite verzije keksa Oreo, a u 21. veku su postale popularne ograničene serije.

Lifestyle

LG CENTUM SYSTEM™ FRIŽIDER PODIŽE STANDARDE U POGLEDU ENERGETSKE EFIKASNOSTI

KompanijaLG Electronics (LG) ponovo je uvela inovacije na tržište svojim inovativnim frižiderom sa zamrzivačem u donjem delu koji se u odnosu na konkurenciju ističe zahvaljujući najvećoj energetskoj efikasnosti na tržištu, kao i dugotrajnošću i nizom funkcija koje omogućavaju njegovo lakše korišćenje. Frižider je takođe prvi u industriji koji dolazi sa 20-godišnjom garancijom za interni kompresor. Sa Centum System tehnologijom, on je prirodan izbor za kupce koji traže napredan, efikasan frižider koji će izdržati test vremena.

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista