Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe

Bliskost sa našim potrošačima nas uvek iznova inspiriše

Biznis nema zastavu to uvek ističe Atlantic Grupa, jedna od vodećih regionalnih kompanija, koja svoje planove i projekte zasniva isključivo na zdravom poslovnom rezonu, transparentnosti poslovanja i poštovanju zdrave tržišne utakmice. Osim toga, kako nam je rekao Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa, lider mora da bude inovator, uvek korak ispred konkurencije, i suština je ne samo da pratite trendove, nego i da ih diktirate originalnim pristupom i razvijanjem inovativnih proizvoda, koji motivišu potrošače na usvajanje novih navika. Sudeći na osnovu postignutih rezultata Atlantic Grupe, to i jeste ključ poslovnog uspeha i temelj rešavanja ekonomskih izazova uopšte, kojih je mnogo. Rast prodaje u prošloj godini je realizovan na većini tržišta na kojima Atlantic posluje, zahvaljujući rastu prvenstveno sopstvenih brendova, ali i širenjem distributivnog portfolija. Ulaganja u istraživanja i razvoj su značajna stavka budžeta Atlantic Grupe, a za razvoj i održavanje kvaliteta izdvaja se 50 odsto od ukupnih investicija, jer se konstantno razvijaju proizvodi koji će odgovarati savremenim potrebama potrošača, kao što su brendovi Grand i Barcaffè turska kafa i espreso. Na kraju, uspeh Atlantic Grupe ipak čine zaposleni, njihovo međusobno poverenje i partnerski odnos, što je osnov međusobnog povezivanja i saradnje u jednoj multinacionalnoj kompaniji kao što je Atlantic Grupa.

Opširnije

Poslovna misao

Smiljan Mori

Giganti

Samsung

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

NJ.E. gospodin Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Srbiji

Nemačka, zvanično Savezna Republika Nemačka (nem. Bundesrepublik Deutschland), jedna je od najvećih industrijskih sila sveta, smeštena u centralnom delu Evrope. Ova država je savezna parlamentarna republika koju čini 16 konstitutivnih država. Glavni i najveći grad je Berlin.

Edukacija

CEFTA nedelja 2017. u Beogradu

CEFTA nedelja 2017. održana je od 21. do 24. novembra 2017. godine u Beogradu, u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, sekretarijata CEFTA-e i Privredne komore Srbije, kao završna manifestacija predsedavanja Srbije ovim sporazumom u prošloj godini.

Opširnije

Workshop

Uspešna prezentacija: brejnstorming - uspešno otklanjanje nepotrebnih podataka

Možda neko drugi doda: „Imam tržišnu statistiku koju želim da uključim, ali nisam siguran da su izašli poslednji podaci.“ Nema problema; zabeležite ideju bez obzira gde pripada i zaokružite je upitnikom. Sama pozicija će vas podsetiti da je potrebno dodatno istraživanje.

Dok se odvija proces brejnstorminga, videćete da se sa svih strana rađaju ideje. One će se menjati, povezivati, razdvajati i duplirati dok traže odnose s drugim idejama. U tom procesu radi desna strana vašeg mozga. Dok vam ideje padaju na pamet, one će i dalje lutati naokolo. Pustite ih neka lutaju. Odnos tih ideja će se pojaviti, menjati i dalje razvijati. Sve te procese zabeležite na tablu.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Samsung

Samsung grupa (engl. Samsung Group) je južnokorejskamultinacionalna kompanijakonglomerat sa sedištem u poslovnom kompleksu Samsung Taun u Seulu. Obuhvata brojne filijale i zavisne kompanije ujedinjene pod najvećim južnokorejskim brendom Samsung.

Poznate industrijske filijale ove grupe su: Samsung Electronics, po prihodima druga kompanija u svetu u oblasti informacionih tehnologija; Samsung Heavy Industries, druga kompanija u svetu u oblasti brodogradnje; Samsung Engineering i Samsung C&T Corporation, 13. i 36. najveća građevinska kompanija u svetu; Hanwha Techwin, proizvođač oružanih tehnologija i optoelektronike.

Opširnije

Lifestyle

LG OLED

Kao što je nekada bilo oko kamina, tako je danas glavno mesto okupljanja moderne porodice – oko televizora. U oba slučaja, čari tog druženja jesu upravo u zajednički provedenom vremenu. Ipak, da bi to vreme bilo provedeno kvalitetno, doživljaj koji članovima porodice nudi televizor treba da ispuni važan kriterijum – vrhunski kvalitet.Sa tim na umu, kompanija LG Electronics (LG), lider na tržištu u kategorijiOLED i impresivnih SUPER UHD televizora,podigla je doživljaj kućne zabave na viši nivo uvođenjem ThinQ® tehnologije veštačke inteligencije i naprednih procesora slike u najnovije modele svojih OLED televizora.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista