Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Željko Bjelan, direktor preduzeća Petrol d.o.o. Beograd

Snažna energija budućnosti

Grupa se odlikuje prvenstveno kvalitetom robe i usluga, visokim ugledom, prepoznatljivim robnim markama i stabilnim finansijskim položajem.

Preduzeće Petrol d.o.o. Beograd je deo grupacije Petrol d.d. Ljubljana, vodeće naftne kompanije u Sloveniji i regionu Jugoistočne Evrope. U Srbiji posluje kroz maloprodajnu mrežu od 12 benzinskih stanica i 180 zaposlenih.

Primarno područje poslovanja grupe Petrol jeste trgovina naftom i naftnim derivatima, a konkurentska prednost jeste savremena i razgranata mreža. Grupa Petrol zaokruženom ponudom energetsko-ekoloških proizvoda i usluga brine o pouzdanom, ekonomičnom i ekološkom snabdevanju potrošača u Srbiji i na tržištima Jugoistočne Evrope. Petrol je vrhunski ponuđač svih energetskih i ekoloških proizvoda i usluga kog korisnici u Srbiji i Istočnoj Evropi prepoznaju kao jedno od najsavremenijih i najdinamičnijih energetskih preduzeća vrednih poverenja i usmerenih ka trajno održivom razvoju.

Opširnije

Poslovna misao

Čarls Djuhig

Giganti

SAAB

Edukacija

Igor Isailović

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Najmodernija klinika za vensku problematiku u Evropi

Dr Petar Dragić je jedan od najpoznatijih hirurga današnjice. Više od šest hiljada urađenih laserskih operacija vena, nagrade na inostranim kongresima, kao i rad u četiri zemlje svedoče o njemu kao jednom od najcenjenijih stručnjaka sveta.

Edukacija

Tehnički pregovori Srbije i misije MMF-a o povećanju plata i penzija krajem oktobra

Pitanje koje najviše interesuje javnost je mogućnost povećanja penzija i plata u javnom sektoru.

Za sada je izvesno da će povećanja plata i penzija biti u 2018. godini, ali ne i koliko, što su potvrdili i ministar finansija i MMF. „Izvesno je da će biti povećanja plata i penzija. Ali treba da vidimo koliki je prostor za to povećanje, da to ostane u gabaritima učešća u BDP-u, kako je i planirano, i da se time praktično krene u novi porast koji će biti veći od startne pozicije u oktobru 2014, kada smo krenuli u reforme“, rekao je ministar finansija. On je naglasio da je moguće da će penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć do kraja godine.

Opširnije

Workshop

Problem s prezentacijom

Retko koji posao ljudi obavljaju tako često, a tako slabo kao prezentacije. Jedna od poslednjih procena je da se svaki dan održi 30 miliona prezentacija sa slajdovima iz programa Microsoft PowerPoint. Siguran sam da ste i vi prisustvovali mnogim od njih. Koliko ih je zaista bilo značajnih, uspešnih i uverljivih? Možda samo nekoliko.

Većina prezentacija postane žrtva nečega što se naziva Pet smrtnih grehova.

Opširnije

Giganti menadžmenta

SAAB

Kompanija Saab je osnovana 1937. godine kao fabrika aviona i prvenstveno namenske industrije. Kako se II svetski rat bližio kraju, Šveđani su uvideli da će doći do smanjenja potražnje za ovom vrstom proizvoda i da je potrebno da se kompanija preusmeri na druge proizvode. Upravni odbor je bio otvoren za sve ideje koje su obećavale profit, tako da je ozbiljno razmatrana i proizvodnja frižidera.

Opširnije

Lifestyle

LG Q6 spaja elegantan dizajn i vrhunske karakteristike

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je domaćim korisnicima pametni telefon po meri nove, digitalne generacije, tzv. milenijalaca - dugo očekivani LG Q6. Ovaj model predstavlja prvi uređaj iz nove Q serije, najnovije linije moćnih pametnih telefona srednjeg ranga, koje odlikuju karakteristike premium telefona kompanije LG po konkurentnim cenama.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista