Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Vladimir Vava, Generalni direktor Carlsberg Srbija

LAVOVSKA priča

Carlsberg je na globalnom nivou postavio vrlo ambiciozne ciljeve za sve svoje kompanije širom sveta u oblasti održivog razvoja do 2030. godine, pod nazivom „ZAJEDNO DO NULE“, a odnose se na 4 oblasti: nula ugljeničnog otiska, nula rasipanja vode, nula povreda na radu i nula neodgovorne konzumacije. Vrlo intenzivno radimo na ostvarenju ovih ciljeva, pa ću samo pomenuti neke od najvećih investicija pivare Čelarevo u oblasti održivog razvoja, a to su stanica za prečišćavanje otpadnih voda, CO2 stanica, kotlarnica na biomasu i druge.

Opširnije

Poslovna misao

Najdžel Kolin

Giganti

Ferrero SpA

Edukacija

MEF 122

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Njegova Ekselencija šeik Mubarak bin Fahad Al Tani, ambasador Katara u Srbiji

Katar, zvanično Država Katar, emirat je na Bliskom istoku koji se nalazi na malom Katarskom poluostrvu koje je deo većeg Arabijskog poluostrva. Graniči se sa Saudijskom Arabijom na jugu a sa ostalih strana ga okružuje Persijski zaliv. Morem je razdvojen od Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Površina države iznosi 11.437 km².

Edukacija

Veština prepoznavanja i izbegavanja manipulacije

U psihosocijalnom kontekstu manipulacija predstavlja veštinu da se događaji prikažu i tumače na takav način da se druge osobe navedu na postupke koji služe nekoj posebnoj svrsi ili ličnoj koristi onoga koji manipuliše.

Kada manipulišemo, mi događaje prikazujemo na takav način da drugu osobu navodimo na postupke koji služe našoj ličnoj koristi. Dakle, manipulacijom se uspostavlja kontrola nad drugom osobom, a sve zarad zadovoljenja nekog našeg cilja.

Opširnije

Ekskluzivno

Otvorena najveća organska plantaža u Srbiji

Kompanija Nectar, lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Srbiji i u regionu, otvorila je u Vladičinom Hanu najveću organsku plantažu u Srbiji od ukupno 114 hektara

Dugogodišnje opredeljenje kompanije da proizvodi zdrave proizvode sa dodatom vrednošću za svoje potrošače i u Srbiji i širom sveta otišlo je korak dalje. Na površini od 45ha otvorena je naveća plantaža organskih jabuka u Srbiji, a plan je da u naredne četiri godine bude zasađeno svih 114ha. Opširnije

Giganti menadžmenta

Ferrero SpA

Ferrero SpA je italijanski proizvođač brendirane čokolade i slatkiša i vicešampion je na svetu po veličini među kompanijama koje proizvode čokoladu i slatkiše. Osnovao ga je 1946. godine u gradu Alba u Pijemontu u Italiji Pjetro Ferero, poslastičar i proizvođač peciva na malo koji je postavio temelje za Nutelu i čuven je po tome što je dodao lešnik kako bi uštedeo na čokoladi. Kompanija je doživela izuzetan rast i procvat pod vođstvom Pjetrovog sina Mišela, koji je zatim predao vođstvo nad kompanijom svojim sinovima. Njegov sin Pjetro (unuk osnivača), koji je nadgledao globalno poslovanje, preminuo je 18. aprila 2011. godine u nezgodi na biciklu u Južnoj Africi kada je imao 47 godina.

Opširnije

Lifestyle

LG THERMA V R32 SPLIT – NAJNOVIJI EKOLOŠKI DODATAK FANTASTIČNOJ SERIJI TOPLOTNIH PUMPI VAZDUH-VODA

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je najnoviji uređaj iz serije toplotnih pumpi Therma V LG Therma V R32 Split. Dizajnirana specijalno za novoizgrađene i renovirane prostore, visoko efikasna toplotna pumpa LG Therma V R32 Split je svestrano rešenje koje može omogućiti efikasno grejanje prostora i snabdevanje toplom vodom. Novi model koristi rashladno sredstvo R32 koje ima nizak potencijal globalnog zagrevanja (GWP) i napredni kompresor kako bi se postiglo najjače grejanje prostora. Izuzetno pogodna za korišćenje, pumpa LG Therma V R32 Split nudi funkcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji za jednostavnu kontrolu i upravljanje.

Opširnije

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista