Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Matjaž Vodopivec, direktor strateškog poslovnog područja Slatko i slano, Atlantic Grupa

Ključ uspeha – tradicija na inovativan način

Konkurencija u konditorskoj industriji je velika, kako u zemlji tako i u regionu. Najveći konkurenti konstantno ulažu u nove proizvodne linije i razvoj proizvoda, i u toj trci sa konkurencijom aduti Soko Štarka, koji ove godine beleži jubilej od 95 godina postojanja, su, kako nam je objasnio Matjaž Vodopivec, direktor strateškog poslovnog područja Slatko i slano Atlantic Grupe, kontinuitet u kvalitetu i konstantno ispunjavanje očekivanja generacija potrošača, jer ta emotivna veza predstavlja kapital, ali i veliku obavezu da se ne izneveri višedecenijskim trudom stečeno poverenje.

Za magazin PROFIT govori gospodin Matjaž Vodopivec, direktor strateškog poslovnog područja Slatko i slano, Atlantic Grupa.

Opširnije

Poslovna misao

Dejv Remzi

Edukacija

Dejan Jovović

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Inteligentni telefoni, premium zvuk, virtuelna realnost... Šta nam sve sprema kompanija Huawei u bližoj budućnosti?

U Beogradu je u junu boravila predsednica korporativnih komunikacija i potpredsednica kompanije Huawei, Čen Lifang. Profit business magazin je imao ekskluzivnu priliku da razgovara sa gospođom Lifang, sazna detalje otehnološkim trendovima i kompanijskim planovima za budućnost.

Edukacija

Svetske zlatne monetarne rezerve i pozicija Srbije - II deo

Srbija zauzima 63. poziciju na najnovijem popisu zemalja koje imaju najveće rezerve zlata, a koji je nedavno objavio Svetski savet za zlato World Gold Council. Na prvom mestu se nalaze Sjedinjene Američke Države, sa 8.133,5 tona, dok je druga Nemačka sa 3.3.781 tona. Na trećem mestu je Međunarodni monetarni fond sa 2.814,0 tona, kao međunarodna finansijska institucija sa najviše zlata. Među 10 najbogatijih zemalja zlatom nalaze se Italija-2.451 tona, Francuska-2435,5 tona,, Kina-1843 tone,, Rusija-1680tona, Švajcarska-1040 tona,, Japan-765.2 tone, Holandija-612.5 tona i Indija-557.7 tona.

Opširnije

Workshop

Učinite sastanke produktivnijim

Veći deo vaše komunikacije na radnom mestu odvijaće se tokom ličnih sastanaka i sastanaka vođenih putem mreža na internetu, pa će vaša sposobnost da doprinesete kompaniji i prepoznavanje vašeg doprinosa u velikoj meri zavisiti od veština vođenja sastanaka. Dobro vođeni sastanci mogu pomoći kompaniji pri rešavanju problema, razvoju ideja i određivanju mogućnosti. Sastanci su odličan vid izgradnje tima kroz stvaranje iskustva društvene interakcije.Ukoliko se sastanci ne planiraju i ne vode pažljivo, mogu se pretvoriti u potpuno gubljenje vremena. Možete doprineti produktivnosti sastanaka tako što ćete ih pažljivo pripremati, efikasno voditi i pametno koristiti tehnologije za sastanke.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Džon Forbs Neš Džunior

Džon Forbs Neš Džunior (John Forbes Nash Jr.) jedan je od najuticajnijih matematičara druge polovine 20. veka. Nobelova nagrada u oblasti ekonomije dodeljena mu je za doprinos koji je njegov rad u okviru Teorije igara, Nešova ravnoteža, imao na razvoj ove oblasti. Međutim, pojedini matematičari smatraju da je Nešov doprinos u oblasti diferencijalne geometrije i parcijalnih diferencijalnih jednačina još značajniji.

Opširnije

Lifestyle

LG ARTCOOL klima uređaj, spas od letnje vreline

Letnje vrućine ne jenjavaju, a kompanija LG Electronics (LG) predstavila je idealno rešenje – unapređeni ARTCOOL klima uređaj, opremljen nizom pametnih karakteristika. Dizajniran prema najvišim standardima, ARTCOOL oličava lepotu, moć i vrhunske performanse, a njegov minimalistički i jednostavan stil idealno se uklapa u enterijer sofisticiranog modernog dnevnog boravka. Elegantno tamno ogledalo i okvir na prednjoj strani doprinose eleganciji uređaja i čine ga idealnim za domove koji se odlikuju vrhunskim stilom.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista