Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Darinka Đuran, Generalna direktorka fabrike akumulatora Black Horse

Žena na čelu teške industrije

Fabriku akumulatora Black Horse kupila je švajcarska kompanija Batagon International AG i mogu da kažem da je ovo uspešna investicija jer samo dovođenje fabrike u prihvatljivo stanje, ponovno pokretanje proizvodnje i očuvanje radnih mesta za sve zaposlene jeste primer kako se jedan veliki industrijski gigant može ponovo oživeti i vratiti na velika vrata. Ne zaboravimo da je fabrika akumulatora Black Horse iz Sombora jedina fabrika akumulatora na teritoriji Republike Srbije još od davne 1952. godine i sama činjenica da je kao takva prepoznata i kupljena od švajcarskog kapitala dovoljno govori.

Opširnije

Poslovna misao

Stiv Čandler

Giganti

Esprit Holdings

Edukacija

MEF 124

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Nj.E. g. Nikolaus Luteroti, ambasador Republike Austrije u Srbiji

Austrija je srednjoevropska zemlja sa nemačkog govornog područja obeležena planinskim selima, baroknom arhitekturom, carskom istorijom i neravnim alpskim regionom. U Beču, glavnom gradu pored Dunava, nalaze se dvorci Šenbrun i Hofburg. Među njegovim stanovnicima bili su Mocart, Štraus i Frojd. Drugi poznatiji regioni u zemlji uključuju severnu Češku Šumavu, jezero Traunze i vinograde na istočnim brdima.

Edukacija

Obrazovanje predstavlja esenciju napretka svake zajednice

Edukacija je srž održivog razvoja – počev od pojedinca preko njegovog doprinosa okolini do opšteg napretka javnog mnjenja. Kao generalni menadžer Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF) i kao docent, imam zadovoljstvo da se bavim obrazovanjem iz više uglova. Moja menadžerska delatnost odnosi se kako na studente, tako i na zaposlene i na zajednicu.

Opširnije

Ekskluzivno

Pravi put za investicioni rejting Srbije

Pre nekoliko godina ukazala nam se odlična prilika da, kada je zbog situacije na finansijskim tržištima zaduživanje bilo veoma povoljno, Srbija refinansira svoj veliki javni devizni dug. Primera radi, na kraju 2016. godine on je iznosio 53,46% BDP-a. Da smo tim novcem otplatili stare, skuplje kredite, napravili bismo velike uštede.

Prošlog meseca priliku smo prepoznali na vreme i po prvi put emitovali državnu evroobveznicu u evro valuti na svetskom tržištu novca.

Opširnije

Giganti

Esprit Holdings

Naziv robne marke ESPRIT licencira se drugim proizvođačima. Osim toga, grupa je vlasnik kozmetičkog brenda Red Earth. U glavnim prodavnicama kompanije Esprit mogu se naći i trenutno aktuelne modne linije pod brendom Esprit i proizvodi kompanija koje su korisnici njene licence. Kompanija Esprit ima arhitektonsko odeljenje koje je zaduženo za projektovanje njenih prodavnica širom sveta.

Opširnije

Lifestyle

POČELA PRODAJA LG 8K OLED I NANOCELL TELEVIZORA ŠIROM SVETA

Kompanija LG Electronics (LG) od septembra je počela sa prodajom prvog 8K OLED televizora na svetu (model 88Z9) i svog LG 8K NanoCell televizora (model 75SM99) na svetskim tržištima. 8K televizori kompanije LG, koja se nameće kao lider u 8K tehnologiji, takođe se odlikuju time što prevazilaze strog Standard za merenje info displeja (IDMS), koji je uspostavio eminentni Međunarodni komitet za metrologiju displeja (ICDM). Prema tom standardu, rezolucija displeja ne zavisi samo od prevazilaženja broja potrebnih piksela, već i od toga da li se ti pikseli mogu adekvatno razlikovati jedan od drugog kako bi bila postignuta navedena rezolucija.

Opširnije

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista