Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Jovana Nikčević, PR menadžer, Keramika Kanjiža d.o.o.

Kvalitet koji pokreće i uzbuđuje – Square Affair

Kompanija Keramika Kanjiža je u 2018. godinu ušla u potpuno novom ruhu. Pažljivo posmatrajući potrebe najrazličitijih tržišta, a pogotovo izvoznih, poznajući modernog potrošača, njegove navike, potrebe i želje, ove godine nastupili smo sa novim proizvodima i novim brendom. Upravo smo završili instalaciju najjače prese kojom raspolaže samo nekolicina evropskih proizvođača keramičkih pločica. Njom smo sebi otvorili nov prostor u kom proizvodimo super Gres Poreclain pločice velikih dimenzija. Zbog velikog potiska koji ova presa ima, dobijamo pločice velike čvrstine. Uz to, obogatili smo našu ponudu dekorima koji su dovedeni do perfekcije zahvaljujući digitalizaciji i modernizaciji.

Opširnije

Poslovna misao

Alan Stivens

Giganti

Čarls Bebidž

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Nj. E. gđa Ivana Hlavsova, ambasadorka Češke

Češka, zvanično Češka Republika, je kontinentalna zemlja srednje Evrope, geopolitički na spisku UN uvrštena kao država istočne Evrope. Sa površinom od 78.866 km² graniči se sa Poljskom na severu, Nemačkom na severozapadu i zapadu, Austrijom na jugu, i Slovačkom na istoku. Glavni i najveći grad je Prag.

Edukacija

Prodaja u eri interneta

Poznato je da internet briše granice i da su nam na njemu mogućnosti praktično neograničene u bilo kojoj sferi funkcionisanja, pa tako i u prodaji. Pojavom interneta, savremeno poslovanje dobilo je odličan vetar u leđa, a prodavci su u njemu dobili pravog saveznika i podršku. Pitanje je samo kako možete koristiti internet i njegove kanale da unapredite svoje poslovanje i pospešite prodaju.

Opširnije

Workshop

Uspešna prezentacija: pronađite svoj tok

Spremite se da se prebacite na levu stranu mozga i postavite klastere u jedan sled, kako biste razvili jedan logičan tok. Vreme je za odluku koji rimski stub ide prvi, koji ide u sredinu, a koji ide poslednji. Drugim rečima, treba vam jasan pravac koji povezuje sve vaše rimske stubove, što je nacrt za određivanje najboljeg redosleda elemenata vaše prezentacije. Potreban vam je tok - (redosled, organizacija prezentacije).

Opširnije

Giganti menadžmenta

Čarls Bebidž

Čarls Bebidž (engl. Charles Babbage) bio je engleski matematičar, analitički filozof, mašinski inženjer, naučnik, izumitelj prvog računara koji je mogao da se programira i profesor matematike na Kembridžu. Zbog uticaja na kasniji razvoj nauke, nazvan je „ocem“ računarstva. Delovi njegovih nedovršenih mašina nalaze se u Londonskom muzeju. Godine 1991. po njegovim nacrtima rekonstruisan je diferencijalni motor. Devet godina kasnije, pošto je napravljen rekonstruisan „Bebidžov dizajn“, otkrivena je za ono vreme zapanjujuća složenost mašine. Njegova supruga zvala se Džordžijana i imao je mnogo dece od kojih je samo troje doživelo starost.

Opširnije

Lifestyle

LG 106

Već smo navikli na inovativnost uređaja iz kompanije LG Electronics (LG) koji nam olakšavaju svakodnevni život, a sa tim ciljem kreirana je i najnovija serija LG uređaja za održavanje odeće, koja obuhvata i najnovije TWINWash™ mašine za veš. U unapređenu TWINWash liniju implementirane su poslednje inovacije u segmentu tehnologije održavanja odeće, na najbolji način oslikane u novim mašinama za sušenje veša velike efikasnosti i LG Styler sistemu za održavanje odeće.

LG TWINWash™ mašina za veš prvi put je javnosti prezentovana 2015. godine, dok je dve godine kasnije na IFA sajmu u Berlinu predstavljena unapređena verzija koja sadrži nekoliko inovacija kojima kompanija LG uvek teži.
Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista