Početna > Vesti

Da li i vi danas obeležavate Dan pažnje?

Sedam trikova za uvođenje ljubaznosti i pažnje u svakodnevni život

Sa ciljem podsećanja na važnost i lepotu ukazivanja pažnje ljudima do kojih nam je stalo, brend „Najlepše želje“ je po uzoru na Svetski dan ljubaznosti koji se obeležava 13.novembra širom planete, pokrenuo inicijativu za uvođenje novog praznika u Srbiji – Dana pažnje.

Ako ste možda do sada propustili da svojim najdražima priredite neko lepo iznenađenje, da ih obradujete pozivom, zagrljajem, najslađim poklonom, podsećamo vas da je danas Dan pažnje i pravi trenutak da to ispravite. Kako bismo vam olakšali, za vas smo pripremili listu od sedam trikova za brzo i jednostavno popravljanje dana osobama koje volimo, kolegama, komšijama ili slučajnim prolaznicima.

1.Pošaljite motivacionu poruku prijatelju ili članu porodice

2.Mahnite i podelite osmeh sa vozačem zaglavljenim u saobraćaju

3.Uključite ljubaznost, osmeh i zadovoljstvo u svoju svakodnevnicu

4.Jednom dnevno izađite malo iz zone komfora kako biste nekoga nasmejali

5.Dajte kompliment kolegi ili prijatelju

6.Pozovite prijatelja ili člana porodice koga niste dugo videli ili čuli

7.Nagradite sebe i voljenu osobu omiljenim ukusom Najlepše želje čokolade

Podsećamo vas i da je pažnja lepa samo kada se deli, da nije skupa i da ne oduzima puno vremena. Najbolje rezultate daje kada se ukazuje svakodnevno, a dokazano je i da čak i u najmanjoj količini daje najlepše rezultate.

Posetite najbližu Soko Štark prodavnicu, obradujte voljenu osobu najslađim znakom pažnje i uvedite ljubaznost u svakodnevni život kako bi nam svima dani bili lepši i vedriji.

HTC VIVE NAJAVLJUJE VIVE SYNC U SVAKODNEVNOJ POSLOVNOJ KOLABORACIJI

Razvijen od strane internog studija 2 Bears Studio, VIVE Sync je predviđen kao pilot projekat u decembru

HTC VIVE™ danas je najavio VIVE Sync, aplikaciju za kolaboraciju i sastanke u virtuelnoj realnosti (VR) koja je napravljena posebno za poslovnu upotrebu.

Jednostavan za pristup i bezbedan, VIVE Sync je napravljen za kompletan VIVE ekosistem i kompatibilan je sa rešenjima VIVE, VIVE Pro i VIVE Focus. Razvijanjem ove alatke za poslovnu kolaboraciju, HTC VIVE nastavlja svoju posvećenost donošenju premijum VR hardverskih i softverskih rešenja firmama svih veličina. 2 Bears Studio, interni razvojni tim kompanije HTC VIVE, počeće sa izborom pilot partnera koji će integrisati VIVE Sync u svoje poslovanje u decembru.

VIVE Sync je intuitivna alatka za VR kolaboraciju u kojoj interni timovi mogu da se sastaju u virtuelnom deljenom prostoru, što poboljšava komunikaciju i produktivnost u okviru organizacija. Podržava do 20 zaposlenih istovremeno, tako da odvojeni timovi širom planete mogu da se sastanu da dele materijal, održavaju diskusije i da donose kolaborativne odluke u realnom vremenu. Zahvaljujući dinamičnim i prilagodljivim avatarima, pojedinci će moći da imaju okružujuće i realistične interakcije sa svojim kolegama bez obzira gde se nalaze na svetu. Kroz VIVE Sync učesnici mogu da jednostavno dele materijal direktno sa svog servera, kao što su samostalni video zapisi, prezentacije i 2D i 3D materijal. Osim toga, funkcionalnost platforme VIVE Sync za 3D crtanje omogućava korisnicima da označavaju materijal i da stupaju u interakciju sa njim, dok mogućnost jednostavnog pravljenja snimaka ekrana, video zapisa i podrška za prebacivanje glasa u tekst promoviše produženu kolaboraciju izvan virtuelnog prostora za sastanak.

„Pošto su naše kancelarije raspoređene na suprotnim stranama planete, napravili smo VIVE Sync kao interno rešenje za mnoge bolne tačke udaljenog rada i kolaboracije,“ rekao je David Sapienza, izvršni direktor studija 2 Bears Studio. „Ono što je bilo najvažnije i što razlikuje VIVE Sync od drugih rešenja je stalni naglasak na bezbednost i jednostavnost korišćenja u okviru aplikacije.“

VIVE Sync se savršeno integriše u postojeću infrastrukturu kompanije, što obezbeđuje prilagođenu i bezbednu platformu. S obzirom da organizacije mogu da primene punu kontrolu nad bezbednošću, zaposleni mogu bez brige da dele poverljiv i osetljiv materijal slobodno sa svojim kolegama. Osim toga, podešavanje bezbednih sastanaka u platformi VIVE Sync jednostavan je i intuitivan proces. Zahvaljujući Outlook Office 365 integraciji, korisnici mogu jednostavno da podese sastanke u platformi VIVE Sync putem emaila, dok sistem za QR kodove iskorišćava prednosti prednjih kamera na uređaju VIVE kako bi omogućio jednostavan pristup lokacijama za sastanke.

2 Bears Studio će početi sa primanjem partnera u pilot program sledećeg meseca. Dodatne informacije o ceni biće objavljene naknadno. Više informacija o rešenju VIVE za poslovnu upotrebu potražite na: https://enterprise.vive.com.

Predstavljena Bela knjiga 2018 Saveta stranih investitora

Savet stranih investitora predstavio je juče „Belu knjigu 2018“ najvišim predstavnicima Vlade Srbije i privrednoj i društvenoj zajednici

,,Bela knjiga’’, napisana od strane članica Saveta, je ključni proizvod kojim, već više od decenije, Savet daje preporuke usmerene da podrže privredni rast i bolji životni standard građana Srbije. Događaj je otvoren uvodnim govorima predsednice Saveta Jane Mihajlove, zatim uvidom u FIC indeks za 2018. godinu od strane urednika Bele knjige Miroljuba Labusa i obraćanjima šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija i predsednice Vlade Ane Brnabić.

U svom uvodnom obraćanju predsednica Saveta Jana Mihajlova navela je da „između dva izdanja Bele knjige, Srbija nastavlja stabilan ali umeren napredak u reformama, što je osiguralo stabilnost, ali nije dovoljno da se ostvari postavljen cilj – potpuno održiva i konkurentna poslovna klima; jaka privreda koja u potpunosti može da parira razvijenim tržištima; i visok životni standard građana. Potrebno je da Srbija ubrza reforme i pristupne pregovore kako bi se sustigao nivo ekonomskog razvoja u EU. 3 ključna očekivanja Saveta od Vlade su ostvarenje održive fiskalne konsolidacije (strukturne reforme, posebno privatizacija i korporatizacija državnih preduzeća), unapređenje primene zakona, posebno u oblasti poreza (jačanje poreske adiministracije) i obezbeđenje veće transparentnosti u javnim konsultacijama sa fokusom na reforme u 8 prioritetnih oblasti: porezi, rad, digitalizacija i elektronsko poslovanje, nekretnine i izgradnja, inspekcije, bezbednost hrane i opšti pravni okvir, s akcentom na zakone o stečaju i deviznom poslovanju“, zaključila je Mihajlova.

Prema „FIC indeksu“ koji je objavljen u najnovijem izdanju Bele knjige u periodu od oktobra 2017. do oktobra 2018. godine, 4 oblasti sa najboljim učinkom ostaju iste kao prošle godine: građevinsko zemljište i izgradnja; zaštita korisnika finansijskih usluga; transport; i regulativa koja se odnosi na duvansku industriju. Od 8 prioritetnih tema Radne grupe Saveta i Vlade za sprovođenje preporuka Bele knjige samo su nekretnine i izgradnja i inspekcijska kontrola zabeležili vidljiv napredak. Digitalizacija, stečaj i propisi o deviznom poslovanju su zabeležili umeren napredak, dok ključne oblasti poput poreza, radnog prava i bezbednosti hrane nisu zabeležili napredak.

U aktivnoj panel diskusiji o tome kako unaprediti poslovno okruženje u Srbiji mišljenja su razmenili: premijerka Srbije Ana Brnabić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar finansija Siniša Mali, kao i predsednica Saveta i regionalna direktorka kompanije Nestlé Adriatik Jana Mihajlova, potpredsednik Saveta i generalni direktor kompanije Vip mobile i A1 Slovenija, članice A1 Telekom Austrija Dejan Turk i potpredsednik Saveta i regionalni direktor za razvoj za Jugoistočnu Evropu kompanije IKEA Vladislav Lalić.

Ove godine, Savet je ponosno predstavio nekoliko novina: objavljena je ,,Bela knjiga: rezime’’ – brošura koja prikazuje glavne zaključke ovogodišnjeg izdanja, FIC indeks i 8 prioritetnih oblasti za budući ekonomski razvoj Srbije. „FIC indeks“ je novi termin za rangiranje napretka u primeni preporuka Bele knjige u svim oblastima poslovne klime, koje je rezultat nove metodologije predstavljene po prvi put u prošlogodišnjem izdanju. Štaviše, sa ciljem da uhvatimo korak sa erom digitalizacije, ali i da pokažemo odgovornost prema životnoj sredini, rešili smo da ne štampamo publikaciju ,,Bela knjiga’’ koja je dostupna za besplatno preuzimanje na internet stranici Saveta (www.fic.org.rs).

Startapi iz Jugoistočne Evrope biraju IBM Cloud za pokretanje inovacija

IBM (NYSE: IBM) je danas na konferenciji pod nazivom THINK South East Europe prezentovao način na koji evropski startapi koriste zamah u razvoju cloud rešenja. Nekoliko kompanija u regionu okreće se IBM Cloud tehnologijama za AI, blockchain i internet stvari (IoT) kako bi pokrenule inovacije i rangirale se globalno. Među njima su startapi Blinking, pružalac usluge digitalnog identiteta zasnovanog na blokchain tehologiji, zatim Elaphe, vodeći proizvođač električnih pogonskih sistema u točkovima, kao i HeartBit, izumitelj medicinskih kardio uređaja. „Startapi kao i kompanije pronalaze vrednost u otvorenom pristupu IBM-a ka računarstvu u oblaku, koji zajedno sa našim visokim nivoom stručnosti omogućava fleksibilnost i usluge koje su im potrebne dok rastu i transformišu se“, rekao je ovom prilikom generalni direktor IBM za Jugoistočnu Evropu Majkl Pajer (Michael Paier). „Birajući IBM Cloud, organizacije mogu da učine mnogo više za sebe od samog smanjenja troškova. Razdvajanjem sjajnih usluga zasnovanih na oblaku kao što su veštačka inteligencija (AI), blockchain, internet stvari (IoT), oni su u mogućnosti da uvode nove poslovne modele i razvijaju nove usluge u hodu, a koje im pomažu da se razlikuju od konkurencije.“

Današnje vesti se nadovezuju na globalni zamah kompanije IBM u cloud tehnologiji među startapima i globalnim brendovima kao što su Bausch + Lomb, Whirlpool i Kyocera, koji migriraju velike obime posla i modernizuju postojeće infrastrukture sa IBM Cloud-om. Pre dve nedelje IBM je najavio da stotine kompanija širom sveta (uključujući novozelandsku policiju, kinesku Fujao (Fuyao) grupaciju, japansko Aflac osiguranje, turski kreditni biro Kredi Kaiyt Burosu i brazilski nacionalni informativni servis Fideliti) sada koriste IBM Cloud Private za pomoć u modernizaciji postojećih investicija i brzi razvoj i primenu novih aplikacija radi zadovoljenja tržišnih potreba. Startapi u Jugoistočnoj Evropi koji koriste IBM Cloud:

Blinking, Srbija Blinking je digitalno ID rešenje zasnovano na blockchain tehnologiji koje korisnicima omogućava kontrolu nad podacima, upotrebom Hyperledger Fabric blockchain na IBM Cloud-u. Pojedinci stvaraju sopstveni digitalni identitet uz pomoć Blinking identifikacije i potom potvrđuju autentičnost upotrebom raznih tehnika, uključujući lozinku, prepoznavanje lica i skeniranje otiska prsta. Uz pomoć usluge pojedinci mogu da dozvole ili povuku pristup trećim stranama svaki put kada se od njih traži da potvrde svoj identitet. Blinking sprovodi uslugu Know Your Customer (KYC) u pet srpskih banaka koje koriste IBM Cloud Private.

Careesma.co, Hrvatska Careesma je osmislila virtuelnog asistenta sa imenom Smarti (Smarty) pojednostavljujući usluge koje se odnose na studente u Zagrebačkoj školi za ekonomiju i menadžment. Sistem može brzo da reaguje na pitanja studenata 24/7, bez obzira na to gde se oni nalaze. Smarty koristi IBM Watson Assistant, uslugu na IBM Cloud-u koja koristi mašinsko učenje kako bi pomogla organizacijama da naprave rešenja koja razumeju prirodni jezik i odgovaraju korisnicima na način simulirajući konverzaciju među ljudima.

HeartBit, Mađarska HeartBit se udružio sa IBM-om kako bi napravio pozadinsku komponentu za njihov pionirski nosivi EKG uređaj. Sistem prikuplja podatke sa uređaja Heartbit, prenosi ih u IBM Cloud pomoću aplikacije za mobilne uređaje, gde se čuvaju i analiziraju pomoću najnovijih AI tehnologija. Uz uvid iz aplikacije Heartbit, korisnici mogu da optimizuju raspored treninga i budu u formi na bezbedan način. Kompanija je odabrala IBM Cloud usluge zbog visokog nivoa sigurnosti IBM oblaka, kao i pristupa kompanije kada je reč o privatnosti podataka.

Indivizo, Mađarska Indivizo nudi rešenja za zapošljavanje zasnovana na podacima kako bi pomogla onima koji donose odluke u HR odeljenju da brže unajme vrhunske talente. Kompanija je ugradila IBM Watson AI tehnologiju na IBM Cloud kako bi analizirala video intervjue sa kandidatima za posao. Upotrebom napredne video analitike, Indivizo je u stanju da kreira profile ličnosti koji HR odeljenju pružaju dodatni uvid u prikladnost kandidata za određenu poziciju.

Elaphe Propulsion Technologies, Slovenija Elaphe je odabrao IBM Cloud za pristup IBM Internet of Things (IoT) tehnologijama kako bi unapredio sigurnost nove generacije autonomnih i povezanih električnih i hibridnih vozila. Uz IBM oblak, Elaphe je u stanju da analizira informacije u realnom vremenu o uslovima vožnje i performansama vozila kako bi se stvorio dragocen uvid koji može da pomogne u razvoju pogonskih sistema u točkovima ove kompanije.

O IBM Cloud-u Sa 19 milijardi dolara godišnjeg prihoda od usluga zasnovanih na oblaku, IBM je globalni lider u poslovanju u oblaku sa platformom osmišljenom da zadovolji narastajuće potrebe kompanija i društva. Sa prelaskom na produktivnost i poboljšanje troškova, IBM Cloud je podešen za AI i zahteve podataka koji vode kroz diferencijaciju savremenih preduzeća. Privatne, javne i hibridne ponude kompanije IBM pružaju globalnim preduzećima mogućnost da podrže inovacije u svim industrijama.

Za više informacija o IBM Cloud-u, posetite: https://www.ibm.com/cloud/ Za više informacija o startapima koji sarađuju sa IBM-om i o iskorišćavanju stečenih kredita posetite: https://developer.ibm.com/startups/

Državna lutrija Srbije uručila EKSTRA ŠANSU specijalnog 86. LOTO kola

BMW X4 ODVEŽEN U OPŠTINU ZRENJANIN

Državna lutrija Srbije svečano je danas uručila EKSTRA ŠANSU specijalnog 86. LOTO kola, automobil marke BMW X4, u izložbenom salonu Delta Motors u Beogradu. Srećni dobitnik, Ivan Belić, svoj je tiket uplatio u Zrenjaninu, koji je izvučen u petak, 26.10.2018. godine.

„U prvom momentu nisam ni znao da sam osvojio auto, mada se nadam dobitku sa svakom uplatom. Oduševljen sam, posebno što sam do sad vozio tatin auto.Igram redovno LOTO i imam neku svoju kombinaciju nasumično izabranih brojeva i svakako planiram da ga igram i ubuduće.“

„Sreća je moguća, a danas se u to uverio i naš srećni dobitnik koji se odvezao kući u svom novom automobilu. Ovo je peti BMW X4 koji smo svečano uručili od početka godine. Čestitamo srećnom dobitniku i ujedno bih najavio da čekamo drugu najveću premiju u istoriji igara na sreću u Srbiji, 79 sedmicu, čiji je nagradni fond fantastičnih 4,5 miliona evra“ rekao je portfolio menadžer Državne lutrije Srbije Dragan Bjelan.

Do sada sedmicu je osvojilo 82 dobitnika, a skoro polovina njih je svoje dobitne listiće uplatilo u Beogradu. Ipak, najveća osvojena suma od čak 4.876.482 evra, pripala je srećnom dobitniku iz Kanjiže. Do sada su izvučene dve sedmice u vrednosti preko četiri miliona evra, a najveći broj dobitnika su muškarci.

Ne propustite priliku da igrate LOTO. Izvlačenje sledećeg 90. kola je zakazano za petak, 9. novembra, jer nikad se ne zna, možda baš vi, možda baš ovog petka, postanete novi LOTO milioner!

Uroš Bider novi direktor Petrol-a u Srbiji.

Od 01.08.2018.godine kompanijama Petrol d.o.o. Beograd i Beogas a.d. upravlja Uroš Bider. Upravljačku funkciju je preuzeo od Željka Bjelana koji je na čelu kompanija bio od 2013.godine.

Kompanije Petrol d.o.o. Beograd i BeoGas a.d. su deo grupacije Petrol, vodeće energetske i naftne kompanije u Sloveniji i regionu Jugoistočne Evrope.

Uroš Bider je u Petrolu zaposlen 25 godina. Svoju karijeru je započeo u maloprodaji u Sloveniji. Dugi niz godina je u upravljačkoj strukturi Petrola. Bio je direktor maloprodaje u Hrvatskoj, Vođa projekta za razvoj maloprodaje i supervizor za maloprodaju u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Od 2013.godinebio je na čelu kompanije Petrol BH Oil Company d.o.o.

«Želimo da Petrol u Srbiji intenzivira svoj razvoj širenjemsvoje mreže benzinskih servisa. Želimo raditi na prepoznatljivosti brenda ijačanju pozicije na srpskom tržištu, stavljajući poseban fokus na veleprodaju. Želimo da povećamo tržišni udeo u prodajiprirodnog gasa, kao i da postanemo priznati regionalni provajder sveobuhvatnihenergetskihi ekoloških rješenja. A verujemo da možemo, jer grupa Petrol seodlikuje prvenstveno kvalitetom robe i usluga, visokim ugledom, prepoznatljivim robnim markama i stabilnim finansijskim položajem. «-rekao je Uroš Bider.

DINARSKA ŠTEDNJA U TELENOR BANCI ČETIRI ODSTO

U susret Svetskom danu štednje, u Telenor banci moguće je uštedeti više uz kamatnu stopu od 4% za oročenje na 12 meseci i 3,6% za oročenje na 6 meseci.

Ponuda oročene štednje jedinstvena je posvojoj fleksibilnosti, jer tokom perioda štednje, korisniku su sredstva uvek na raspolaganju, nezavisno od perioda oročenja. Štediša u Telenor banci, u svakom trenutku može svoja sredstva da prebaci na tekući račun pre završetka oročenja, ostvarujući kamatnu stopu od 1% na sredstva koja su bila oročena na 6 meseci, odnosno 1,5% na sredstva koja su bila oročena na godinu dana.

Nastavljamo da podržavamo štednju u domaćoj valuti i našim korisnicima dajemo mogućnost većeg prinosa u odnosu na tržišni prosek ponude oročene štednje, kaže Miloš Polovina, član Izvršnog odbora Telenor banke.

Po otvaranju tekućeg računa, proces prijave i otvaranja štednog računa obavlja se putem internet ili mobilne aplikacije, bez odlaska u banku. Moguće je otvaranje više od jednog štednog računa.

Za više informacija posetite sajt Telenor banke.

Održan okrugli sto o kvalitetu hrane

Bez kvalitetnih sirovina nema kvalitetnih proizvoda

Okrugli sto „Bez kvalitetnih sirovina nema kvalitetnih proizvoda“ na kom su učestvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, proizvođači prehrambenih proizvoda i sirovina, kao i predstavnica udruženja potrošača, održan je u utorak 30.oktobra u hotelu Crowne Plaza, u organizaciji PR agencije Pristop.

Tokom skupa panelisti Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe, Miloš Marković, direktor marketinga kompanije Don Don, Predrag Nenin, menadžer za kvalitet i životnu sredinu kompanijeDijamant,Miodrag Jelić, generalni direktor Lesaffre za Srbiju, Rumuniju, Moldaviju i Bugarsku i Vera Vida, predsednica Centra potrošača Srbije (CEPS), naglasili su da ozbiljni proizvođači posvećuju značajne napore da bi njihov proizvod bio kvalitetan – od nabavke kvalitetne sirovine i stroge kontrole procesa proizvodnje, jer je to preduslov za kvaltetan i konkurentan proizvod na tržištu.

Nova Dell Rugged linija za rad u teškim uslovima

Kompanija Dell je predstavila najnovije članove Rugged porodice: Dell Latitude 7424 Rugged Extreme, Dell Latitude 5424 i 5420 Rugged notebook računare. Rugged linija je kreirana za rad u najtežim uslovima u kojima donosi zahtevnim kupcima donosi beskompromisne performanse. Uređaji iz Rugged linije prilagođeni su različitim potrebama korisnika gde god da rade i šta god rade jer kombinuju end-to-end sigurnost sa pouzdanošću i upravljivošću Dell Latitude laptopova.

Otpornost na udarce i vremenske uslove je nešto što korisnici ovih računara očekuju, međutim ovi prenosivi računari takođe pružaju poboljšane performanse i korisničko iskustvo. Zahvaljujući osvetljenijim (1000-NIT) i oštrijim ekranima visoke rezolucije i poboljšanim spektrom boja, Dell Rugged laptop računara omogućavaju lakše gledanje, u zatvorenom ili otvorenom prostoru. Uz pomoć nove generacije Rugged prenosivih računara, korisnici mogu da rade bez prekida, zahvaljujući intuitivnim dvostrukim baterijama koje se lako zamenjuju i omogućavaju rad od više od 14 sati.

Ukoliko su optički uređaji vaš izabrani način eksternog skladištenja za rezervne kopije, Dell Latitude 7424 i Dell Latitude 5424nude opcioni Blu-Ray rezač za veliku količinu podataka. Za korisnike kojima je potrebna veća prenosivost, novi 5420 Rugged notebook je do 22 odsto lakši i tanji, bez kompromisa u pogledu performasi.

Svaka sledeća generacija Rugged notebook računara pruža poboljšanu bezbednost i brže prijavljivanje putem funkcije za prepoznavanje lica „Windows Hello” i znatno poboljšane performanse zahvaljujući najnovijoj generaciji Intel procesora sa četiri jezgra, AMD grafičkih čipova koji se koriste na radnim stanicama, ogromnim mogućnostima skladištenja i novom aktivnom rešenju za hlađenje za rad u bilo kom okruženju.

Kako povezanost postaje sve važnija, Rugged linija je takođe dostupna sa novom Cat16 4G/LTE eneracijom. Ovi uređaji biće dostupni i sa opcijom koja pruža poboljšanu povezanost sa mogućnošću pristupa Band 14, tako da se korisnici u hitnim situacijama mogu osloniti na povezanost kada im je najpotrebnija.

Barcaffè espresso, premijerno na najznačajnijem sajmu espressa u Trstu

Barcaffè je, prvi put ove godine, svoju dugu tradiciju, kvalitet i ekspertizu u pripremi vrhunske espresso kafe, predstavio na devetom Triestespresso sajmu.

Glavna trgovačka luka Italije i poznati grad kafe okupio je od 25. do 27. oktobra profesionalce iz oblasti trgovine, prodavce, vlasnike hotela i restorana, velikih i malih pržionica i kafeterija. Svi oni imali su jedan zajednički cilj – da vide na koji način vrhunski proizvodi i usluga mogu da unaprede poslovanje i prilagode svoju ponudu zahtevima potrošača.

»Barcaffè je jedan od najznačajnijih proizvođača kafe u regionu, koji je danas zastupljen u gotovo svim zemljama regiona, sa tradicijom dugom gotovo pola veka. Neprekidno vodeći računa o zadovoljstvu potrošača, ulažemo podjednako u unapređenje kvaliteta kafe i sam proces pripreme, a sve radi pravog uživanja u vrhunskoj espresso kafi. Decenije iskustva, truda i brige o kvalitetu, zasluženo su nas dovele u društvo najboljih, na ovaj najznačajniji sajam u svetu espressa«, istakao jeAndrej Bele, generalni direktor strateškog poslovnog pogručja Kafa Atlantic Grupe.

Kvalitet proizvoda je osnovni preduslov za razvoj svih drugih aktivnosti i zato se sve sirovine kupuju prema precizno utvrđenim standardima. Posebna pažnja se posvećuje kontroli kvaliteta sirove kafe koja se 80 posto nabavlja direktno s plantaža. Uzorci sirove kafe ispituju se na samoj plantaži, zatim se kontrolišu pre utovara na brodove i još jednom prilikom istovara u luci Kopar, preko koje ide sav naš uvoz kafe, osim za pržionicu u Skoplju, koja se delimično snabdeva i iz Soluna. Kvalitet sirove kafe se zatim kontroliše pre ulaska u jedan od naša četiri pogona, kao i tokom samog procesa proizvodnje do izlaska svakog pakovanja sa proizvodne linije. Tržište Srbije snabdeva pržionica u Beogradu na Ledinama, koja je ujedno i najveća. Druga po veličini je pržionica u Izoli, gde se proizvodi brend Barcaffè za tržišta Slovenije i Hrvatske. Treća je u Glavičicama, kod Bijeljine u Bosni i Hercegovini, a četvrta u Skoplju za područje Makedonije. Jedan deo proizvoda iz te pržionice se izvozi na crnogorsko tržište.

Barcaffè espresso se može popiti u preko 4000 ugostiteljskih objekata u regionu dok je »Barcaffe To Go« prisutan u više od 1000 objekata i na godišnjim nivou se ispije preko 12.000.000 napitaka.

Za Barcaffe je HoReCa vrlo značajan kanal, a Barcaffè esspreso je u prošloj godini ostvario dvocifreni rast prodaje. Vrhunski kvalitet Barcaffè mešavina, kao što su Barcaffè Divino, Barcaffè Fantasia, Barcaffè Maestoso, potvrdila je i stručna javnost. Naime, na međunarodnom takmičenju u ocenjivanju kvaliteta mešavina kafe u Italiji, Barcaffè je osvojio već šest zlatnih medalja. Odnos sa kupcima i baristima je takođe izuzetno važan pa je zato osnovan i Trening centar Barcaffè za edukaciju barista, ali i poseban način saradnje proizvođača, kupca i osoblja gde se kupcima nude opšta znanja na području kafe i posebna znanja na području espressa. Jer, za vrhunski espresso je potrebna ravnoteža svih ključnih elemenata.

IDEA IS NOTHING WITHOUT EXECUTION

Najbolji svetski kreativci i komunikatori na festivalu #KAKTUS2018

Najbolji i najnagrađivaniji svetski kreativci i komunikacioni stručnjaci iz agencija David&Goliath Los Anđeles, Leavingstone Tbilisi, McCann London, Havas Blockchain Pariz, WINGS Creative Leadership Lab, Ketchum Moskva, Wecollab i We are Social, samo su neki od predavača na četvrtom po redu nacionalnom festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2018. Festival će biti održan 12. i 13. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom "Idea is nothing without execution!".

Kao i prošle godine, KAKTUS 2018 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova, a festival će otvoriti Marcelo Padoca, kreativni direktor agencije David&Goliath Los Anđeles (USA), sa predavanjemWhat we can unlearn from Michael Bay“. Padoca je jedan od najnagrađivanijih kreativnih direktora u Americi sa preko 15 godina iskustva. Tokom karijere osvojio je preko 150 nagrada na svetski priznatim festivalima, a 2013. imao je čast da pomogne agenciji Ogilvy Brazil da postane agencija godine na najvećem svetskom kreativnom festivalu Cannes Lions.

Atraktivno predavanje na temuCreative Confidence“ održaće Giorgi Avaliani, kreativni direktor gruzijske agencije Leavingstone. Avaliani deli svoj profesionalni život između kreativnog osmišljavanja kampanja, dizajna i digitala u agenciji, vođenja lokalne proizvodnje gruzijske vodke i stvaranja muzike. Njegov multidisciplinarni talenat pomogao je da jedna mala agencija iz Tbilisija preraste u najveću lokalnu kreativnu kompaniju sa više od 100 međunarodnih nagrada.

Učesnicima festivala, u okviru interaktivnih kreativnih razgovora, predstaviće se Chad Warner, Integrated Creative Director, McCann London (UK). On će govoriti na temu „Being obsessed with creative reinvention“. Bez obzira da li radio na promociji Lexusa, osmišljavanju inovativnih bilborda za Xbox, njegova strast su integrisane komunikacije i promocija brendova kroz multi-channel. Osnivač je jedne od prvih agencija za integrisane komunikacije u Detroitu u Americi.

Na veoma aktuelnu temuCreative content powered by people. Approaching creative production in a social world“ govoriće Gabriele Cucinella, Stefano Maggi i Ottavio Nava, direktori agencije We are Social (Italy&Spain). Oni vode jednu od najvećih i najinovativnijih digitalnih agencija u Italiji i Španiji, sa timom od preko 180 ljudi.

Drugog dana festivala biće organizovana i debata na temu „Idea is nothing without execution“ (powered by Huawei Srbija), u kojoj će učestvovati Uroš Miklavčić (Huawei, SLO); Ljiljana Radosavljević (PepsiCo West Balkans); Aleksandar Milić (Sberbank); Katarina Lero (MARS - Orbit); Sašo Dimitrievski (Pristop grupacija, SLO); Nemanja Stanković (Executive Group), dok je moderator Marina Grihović (Headline i Dkit).

Tokom dva dana festivala učesnicima festivala predstaviće se i Fabien Aufrechter, Lead, Havas Blockchain (France), Gabriela Lungu, Founder, WINGS Creative Leadership Lab (CZ), Michael Maslov, General Director and Partner, Ketchum Moscow (Russia), Roxana Marin i Diana Nedelea, Co-founders, Wecollab (RO), Nikola Žinić, Co-Chairman and Chief Creative Officer, Bruketa&Žinić&Grey (HR), Veljko Golubović, Executive Creative Director, New Moment New Ideas Company, kao i Sanja Lalević Cvetković, Head of Digital, Direct Media (Serbia) i Igor Černiševski, Digital Group Account Manager, Direct Media (Serbia).

Pored toga, biće upriličena i godišnja dodela strukovnih nagrada KAKTUS 2018. Nagrade se dodeljuju u 25 kategorija, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje u protekloj godini. O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine 26 uglednih profesionalaca iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

Festival KAKTUS 2018 podržalo je 30 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Mercator S, Marbo Product, Jaffa Crvenka, Sberbank, CAR:GO, AVON, Delta Holding, Zlatiborac, Coca-Cola HBC Srbija, Doncafe, McDonalds, Huawei Srbija i brend Orbit. Kompanija Microsoft Srbija bronzani je sponzor, dok je HEINEKEN Srbija, sada već tradicionalno, prijatelj festivala. Partneri festivala su agencije - Direct Media, Ovation BBDO, Headline, Degordian, DPC Group, SuperDot, Alma Quattro, Smart+ Research, Info Media Group. Festival su podržali i Nova Communications, Led Media BiH, Propix, Reprodukcija, BGB Studio i Chameleon.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

SPECIJALNA PONUDA NLB BANKE POVODOM NEDELJE ŠTEDNJE

NLB Banka je, u susret Nedelji štednje, pripremila posebne pogodnosti za svoje štediše, koje će važiti do kraja 2018. godine.

Klijentima je banka pripremila specijalnu ponudu za dinarsku štednju. Na dinarske uloge, oročene na period od 6 do 24 meseca, banka obračunava fiksnu nominalnu kamatu koja se kreće od 3,5%do 4,25 odsto godišnje (EKS od 3,53 do 4,16%). Klijenti koji radije štede uevropskoj valuti, mogu svoja sredstva da oroče na 12, 14 ili 25 meseci, sa fiksnom nominalnom kamatnom stopom od 1,00 do 1,60 odsto godišnje(EKS od 0,85 do 1,35%). Slobodna štednja je pravi izbor za sve klijente kojima je fleksibilnost oročenja na prvom mestu. Ovaj vid štednje ostavlja klijentima mogućnost da im banka, ukoliko, razoroče novac pre isteka ugovorenog roka, obračuna kamatu po ugovorenim pragovima razoročenja. Nominalna kamatna stopa kod ovog tipa štednja iznosi i do 1,10% (EKS 0,93%), fiksno godišnje. Na taj način, klijenti danas ugovaraju kamate koje će koristiti sutra.

Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke Beograd

„Štednja nam omogućava da na svoja sredstva dobijemo određeni iznos na ime kamate, ali pre svega predstavlja način da obezbedimo finansijsku stabilnost za sebe i svoju porodicu. Štednja predstavlja investiciju u budućnost i pomaže nam da se pripremimo za mnoge lepe stvari, poput putovanja, školovanja dece, kupovine automobila, ali život donosi različite nepredviđene situacije, pa nam ušteđevina garantuje izvesnu sigurnost, pre svega u situacijama koje uključuju nepredviđene izdatke. Štednja je pre svega navika i nije važno koliko sredstava možemo da izdvojimo od svojih primanja, važno je da to radimo kontinuirano i sa jasnim ciljem“.

Snažan rast profitabilnosti uz očekivani rast prihoda

Tržište Srbije raslo 5,6 odsto

Atlantic Grupa je u prvih devet meseci 2018. ostvarila ukupni prihod od 518 milliona evra pri čemu su prihodi od prodaje u odnosu na isti period prethodne godine organski rasli 3,7 odsto dok je blagi nominalni pad prihoda od prodaje od 0,5% rezultat prošlogodišnje prodaje proizvodnje sportske prehrane belgijskom partneru i izostanka s tim povezanih prihoda od uslužne proizvodnje. Dobit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 70 milliona evra i veća je za 18,9%, dok je neto dobit nakon manjinskih interesa porasla čak 34,4% na 42.3 miliona evra.

Najbolji u odnosima s investitorima

“Zahvaljujući najpre poslovnim rezultatima, a sudeći i prema osvojenim nagradama i priznanjima, možemo zaključiti da će 2018. biti još jedna uspešna godina za Atlantic Grupu, u kojoj smo ojačali korporativne prakse kao i naše brendove. Atlantic je kao prvi izdavalac prešao sa Službenog u Vodeće tržište ZSE, a usledila je i prva nagrada za odnose s investitorima. Naš najinternacionalniji brend – Argeta - postao je evropski lider, dok redizajnirana Cockta ostvaruje izvanredne prodajne rezultate. Uz osnaženi distributivni asortiman, nastavili smo i s poboljšanjima u organizaciji distribucije, te s dezinvestiranjem „non-core“ poslovnih operacija. Takođe, značajan rast profitabilnosti i niži finansijski troškovi zahvaljujući daljem razduživanju ojačali su naše novčane tokove čineći čvrsto uporište za budući rast“, istakao je predsednik Uprave Emil Tedeski.

Među brojnim inicijativama iz razvoja sopstvenog asortimana posebno se ističe Argeta, koja se, nakon uspešnog pokretanja proizvodnje u SAD-u prošle godine, u ovoj godini pozicionirala kao mesni namaz broj jedan u Evropi. Redizajnirana Cockta je ostvarila zavidne prodajne rezultate, s ukupnim rastom u HoReCa segmentu od čak 47 odsto. U nastavku strategije dezinvestiranja manjih poslovnih operacija u julu je sa renomiranom kompanijom Magdis iz Zagreba potpisan ugovor o kupoprodaji društva Neva, koje okuplja poznate kozmetičke brendove Melem, Plidenta i Rosal.

Tržište Srbije raslo 5,6 odsto

Na ukupan rast prihoda od prodaje Atlantic Grupe u prvih devet meseci 2018. najviše su uticala Strateška poslovna područja: Delikatesni namazi s rastom od 10,2 odsto, Pića s rastom od 7,0 i Kafa s rastom od 4,3 odsto. Kafa se takođe s 21 odsto učešća i 108.9 milliona evra prihoda od prodaje ističe kao najveća pojedinačna kategorija u ukupnim prihodima. Pod uticajem jačanja portfolija i optimizacije organizacije najznačajniji rast u distributivnom poslovanju ostvarila su tržišta Hrvatske s rastom od 9,6 odsto i Srbije s rastom od 5,6 odsto, a slede Slovenija koja je rasla 5,5 odsto i BiH s rastom od 4 odsto.

U ukupnoj prodaji sopstvenibrendovi čine 68,9 odsto, brendovi principala u distribuciji 23,0 odsto, apotekarski lanac Farmacia sa 7,9 odsto i proizvodnja privatnih robnih marki za treće strane 0,2 odsto.

Higijena za čistu peticu: Srednja zanatska škola u Rakovici dobila nove toalete

Srednja zanatska škola u Rakovici dobila je nove toalete zahvaljujući kompaniji Unilever i njihovoj društveno-odgovornoj akciji „Domestos - čista petica za higijenu“.

Rekonstrukcija toaleta počela je 2015. godine kada su obnovljena dva, od ukupno četiri, koja su završena ovog leta.

Kompanija Unilever je na ovaj način doprinela boljim uslovima za obrazovanje i svakodnevni boravak đaka u Srednjoj zanatskoj školi u Rakovici, koju pohađa 240 učenika koji imaju smetnje u razvoju.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je Domestos kampanja - Čista petica za higijenu - doprinela poboljšanju ukupnih higijenskih uslova u Srednjoj zanatskoj školi u Rakovici. Međutim, ovo nije kraj. Unilever, jedna od najvećih svetskih kompanija u segmentu robe široke potrošnje, nastavlja da vodi računa o lokalnoj zajednici i o onima kojima je pomoć najpotrebnija. S obzirom na to da u svetu svaka dva minuta jedno dete premine od bolesti i infekcija izazvanih lošim sanitarnim uslovima, naš globalni cilj je da pomognemo 25 miliona ljudi do 2020. godine da dobiju poboljšan pristup toaletima. S tim u vezi, u narednom periodu ćemo donirati Domestos univerzalno sredstvo za čišćenje svakoj osnovnoj školi u Srbiji. Želimo Domestos kampanju da sprovodimo i unapređujemo i u narednim godinama kako bismo na adekvatan način doprineli razvoju zajednice u kojoj poslujemo“, rekao je Dobrivoje Milovanović direktor Unilever Beograd, kompanije koja kroz poslovne aktivnosti konstantno doprinosi razvoju zajednice u kojoj posluje.

Kampanja „Domestos - čista petica za higijenu“ promoviše važnost održavanja higijene među mladima i pomaže školama u Srbiji da čistoća uvek bude na najvišem nivou.

Direktna Banka uspešno integrisala Piraeus banku

Direktna Banka a.d. Kragujevac je tokom vikenda uspešno završila proces integracije Piraeus banke ad Beograd čime je proširila svoje poslovanje i ojačala poziciju na bankarskom tržištu. Reč je o trećoj po redu banci koja je do sada integrisana u sistem Direktne Banke.

Ovim spajanjem je značajno uvećana prodajna mreža, ponuda proizvoda i usluga, kao i vrednost ukupne imovine Direktne Banke. Dodatno, pojačano je prisustvo u važnim privrednim centrima u Srbiji i omogućeno je dalje širenje poslovanja Banke u gradovima gde do sada nije bila prisutna, poput Čačka, Valjeva i Vršca.

Paralelno sa kompleksnim procesom integracije, Direktna Banka je zabeležila dobit i rast u svim segmentima poslovanja. Uspeh najbolje ilustruje ostvarena objedinjena neto dobit na kraju trećeg kvartala 2018. godine od 1,72 milijarde dinara. Uz uvećanje baze klijenata za više od 50 odsto, na ukupan broj od preko 133.000 klijenata, Banka je nakon pripajanja udvostručila i svoje tržišno učešće, dok je vrednost ukupne imovine dostigla iznos od preko 63,37 milijardi dinara.

Poslovnu mrežu Direktne Banke sada čini 47 ekspozitura i 106 bankomata. Banka je značajno uvećala i broj zaposlenih, tako da je sada klijentima na raspolaganju tim od 640 bankarskih stručnjaka.

Direktna Banka će i u narednom periodu nastaviti da unapređuje svoju ponudu proizvoda i usluga, pomerajući uslužnu delatnost u sferu digitalnog, gde će se većina bankarskih transakcija obavljati putem naprednih internet aplikacija i servisa. Prioritet Banke ostajedalji razvoj inovativnih bankarskih rešenja u nastojanju da bude prepoznata kao pouzdan partner i Banka prvog izbora za sve svoje klijente.

MOBILNO I ELEKTRONSKO BANKARSTVO NAJNOVIJE GENERACIJE U NLB BANCI

NLB Banka svojim klijentima omogućila korišćenje najsavremenijih platformi elektronskog i mobilnog bankarstva

Unapređene usluge elektronskog i mobilnog bankarstva NLB Banke, kreirane u skladu sa najvišim standardima u bankarskoj industriji, donose klijentima izuzetno jednostavan servis uz mnogobrojne pogodnosti. Korisnici mogu, između ostalog, da jednostavno prate stanje na svojim računima,plaćaju račune, upravljaju debitnim i kreditnim karticama, imaju pregled kredita i depozita, po povoljnijem kursu izvrše menjačke transakcije i samostalno formiraju trajne naloge prema svojim potrebama i sve to u bilo koje vreme i sa bilo kog mesta. Direktna komunikacija sa bankom putem svih kanala komunikacije je sada samo na klik od klijenata,kao iaktuelne ponude proizvoda i usluga za koje klijenti mogu da podnesu zahtev ili upit putem elektronskog i mobilnog bankarstva.

Pored unapređenih platformi elektronskog i mobilnog bankarstva, NLB Banka je svojim klijentima ponudila i Instant transfer, uslugu koja im omogućava plaćanja do iznosa od 300 hiljada dinara u realnom vremenu, svakog dana u godini, u bilo koje doba dana i noći.

Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd

„Proces digitalizacije je budućnost koja nam se već dogodila i samo institucije koje razumeju da je investiranje u digitalne komunikacije imperativ u njihovom poslovanju mogu da računaju na zadovoljstvo i poverenje svojih klijenata. Najpre elektronsko, a zatim i mobilno bankarstvo potisli su šaltere i obrazce, a ako imamo u vidu sve jednostavnije i komfornije digitalne usluge, uz pojačanu bezbednost njihovog korišćenja, činjenica da sve veći broj klijenata sarađuje sa svojom bankom bez ulaska u ekspozituru nije iznenađenje. I uvođenje instant plaćanja, koje je Srbija uvela među prvim zemljama u Evropi, predstavlja veliki korak ka još boljem korisničkom iskustvu klijenata i već u ovom trenutku bankarstvo kakvo smo poznavali pre samo desetak godina više ne postoji. Ubrzani proces digitalizacije u svim segmentima, posebno u domenu eUprave, dodatno doprinosi razvoju digitalnih usluga za klijenta“.

Kompanija MOL Serbia pokrenula kampanju „Igra je za decu – dečiji život nije igra”

Besplatno savetovanje o postavljanju dečijih sedišta na MOL servisnim stanicama

Kompanija MOL Serbia pokrenula je društveno – odgovornu kampanju „Igra je za decu – dečiji život nije igra” u okviru koje će na svojim servisnim stanicama obezbediti besplatno savetovanje o pravilnom postavljanju dečijih auto sedišta i pravilnom vezivanju dece u njima. Svi posetioci MOL Serbia servisnih stanica biće u prilici da dobiju pomoć od zaposlenih koji su prošli zvaničnu obuku Komiteta za bezbednost saobraćaja.

„Kao društveno odgovorna kompanija, MOL Serbia je odlučila da da svoj doprinos povećanju bezbednosti dece u saobraćaju i svim roditeljima vozačima besplatno pomogne da postave autosedišta ali i da provere da li su pravilno instalirali sedišta za decu u svom vozilu. Koliko god nam je važno da svi naši potrošači budu zadovoljni uslugom koju dobiju na stanici, još nam je važnije da bezbedno nastave put”, izjavila je Nataša Vukšić, v.d. direktora MOL Serbia.

U prvoj fazi kampanje, kompanija MOL Serbia obezbedila je besplatno savetovanje za roditelje vozače u 20 mesta širom Srbije: Rumenka, Novi Sad, Subotica, Batrovci, Medaković, Horgoš, Kruševac, Kraljevo, Požega, Kragujevac, Obrenovac, Aranđelovac, Višnjica, Pančevo, Šabac 2, Leskovac, Niš, Braće Jerković, Južni Bulevar, Loznica.

Plan je da u narednom periodu ova usluga bude omogućena na svim servisnim stanicama MOL Serbia. Do kraja godine, timovi MOL zaposlenih će obilaziti veće gradove u Srbiji i na servisnim stanicama biti na raspolaganju vozačima koji žele da provere da li su dečija sedišta u njihovom automobilu pravilno postavljena.

Podaci studije o bezbednosti u saobraćaju pokazuju da se pravilnom upotrebom auto sedišta smanjuje smrtnost dece pri sudarima za preko 50 %, a novorođenčadi čak za oko 70 %. Na taj način se sprečava mogućnost povreda najmlađih a uloga dečijih auto sedišta u svakodnevnom životu roditelja vozača mnogo je više od zakonske obaveze, jer ona imaju zadatak da pruže bezbednost i štite dete u saobraćaju. Dečija sedišta, ukoliko su pravilno postavljena, u slučaju saobraćajne nezgode mogu spasiti dečiji život.

Promena u upravi kompanije Intersport ISI, d.o.o.

Andrej Ažbe je imenovan za izvršnog direktora Intersport ISI, d.o.o., 22. oktobra 2018. godine, nakon ostavke Mateje Jesenek, koja će napustiti kompaniju nakon prelaznog perioda.

Andrej Ažbe (46), dosadašnji direktor za maloprodaju i razvoj Intersporta, ima više od 16 godina profesionalnog iskustva na različitim pozicijama. Pod njegovim rukovodstvom, Intersport je porastao sa 10 maloprodajnih jedinica u 2002. godini, na 143 u 2018. godini, na 7 tržišta u regionu.

Njegovo odlično poznavanje sportske industrije, kao i Intersport ISI Grupe, garantuje dobru tranziciju i dalji razvoj i uspeh kompanije.

Michal Kedzia, predsednik Nadzornog odbora Intersport ISI, zahvaljuje se Mateji Jesenek na dosadašnjem radu i postignutim dostignućima tokom vođenja kompanije.

Prvo programersko takmičenje koje se bavi veštačkom inteligencijom- AIBG Belgrade

U organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST Beograd, prvi put će se ove godine organizovati programersko takmičenje koje se bavi veštačkom inteligencijom AIBG (Artificial Inetlligence BattleGround). Zadatak takmičenja je da za 20 sati svaki tim kreira svog inteligentnog agenta na osnovu zadate igrice.

Nakon isteka vremena koje je predviđeno za programiranje, nasumično se formiraju četiri grupe, nakon čega sledi grupna faza takmičenja. Najbolji timovi nakon međusobnih borbi iz svake grupe prolaze u sledeću fazu takmičenja. Eliminacioni deo (knock-out faza) započinje ostajanjem 4 najbolja tima, koja se u daljem toku takmičenja bore za prvo mesto. Nakon dve polufinalne borbe, sledi borba za treće mesto u kojoj se bore poraženi timovi iz polufinala, nakon čega sledi i borba za pobednika takmičenja. Za timove koji osvoje prva tri mesta obezbeđene su vredne novčane nagrade.

“Veliko nam je zadovoljstvo što se jedan ovakav projekat održava prvi put u Srbiji. Smatram da je ovo sjajna prilika za sve naše studente da kroz jedno izuzetno tamičenje pokažu svoje znanje, kreativnost i timski duh. Nadamo se velikom odazivu studenata, jer ovaj projekat pruža veliku mogucnost da na kreativan način ispolje svoje do sada stečeno znanje i da pored toga čak i nauče nešto novo. Cilj takmičenja nije pobediti već učestvovati jer smatram da svako ko bude učestvovao u njemu dobija mnogo.” - kaže Dragana Šindić, Glavni organizator takmilčenja

Za samo takmičenje, koje će se održati 7. i 8. decembra u Naučno-tehnološkom parku, biće izabrano 12 timova od 3 do 4 člana, kao i pojedinci od kojih će kasnije biti formirani timovi.

Prijave za takmičenje će biti otvorene 5. novembra i trajaće sve do kraja meseca putem forme na sajtu https://aibg.best.rs/

Edukativna radionica za buduće pekare

U okviru tradicionalanog obeležavanja Svetskog dana hleba Don Don posetio učenike škole za oštećene sluhom Stefan Dečanski

Svetski dan hleba, verovatno prve namirnice stvorene ljudskom rukom, obeležava se 16. oktobra širom sveta. Kompanija Don Don tradicinalno obeležava ovaj dan kroz edukaciju o značaju i pripremi hleba, ali i humanosti. Tako su neobičan hleb u obliku srca, ove godine za decu iz Prihvatilišta Beograd, pripremali učenici pekarskog smera škole za oštećene sluhom-nagluve »Stefan Dečanski«. U nedelji obeležavanja Svetskog dana hleba, DonDon će donirati svoje prozvode različitim ustanovama i centrima koji brinu o deci i odraslima širom Srbije.

"Cilj ove radionice bio je da naše buduće kolege naučimo nešto više o tome kako se priprema i ukrašava hleb i druge namirnice od testa, ali i da zajedno naučimo važnu lekciju iz humanosti, pomažući drugima. Raduje me što sam danas upoznao mnogo vrednih mladih ljudi i nadam se da će neki od njih jednoga dana raditi baš u Don Don-u", izjavio je Miloš Marković, direktor marketinga kompanije Don Don.

Učenici osmog razreda, ali i oni koji su se već opredelili za pekarski poziv u okviru svog srednjoškolskog obrazovanja, su tokom radionice bili odlični u savlađivanju novih veština. Uz priču o nastanku i istoriji hleba, dobili su i mnogo prakičnih saveta o tome kako da bacanje hrane smanje na minimum od Food Revolution ambasadora, Ivane Ćirković.

Direktorka škole, gospođa Petrović, je naglasila kako je ovo za decu dragoceno iskustvo, jer nemaju često priliku da u školi ugoste profesionalne pekare i sa njima rade. »Želela bih da se zahvalim kompaniji Don Don na današnjem danu. Za decu, pogotovo onu koja su u fazi odabira usmerenja i svog budućeg poziva, je vrlo važno da se upoznaju sa modernim načinima rada, odnosno da usavršavaju znanja stečena na nastavi. Zato hvala Don Donu što nam je pružio tu priliku. Nadam se da ćemo ovu lepu saradnju nastaviti i u budućnosti.«

Završena Beogradska nedelja restorana sa posetom od 10.000 gostiju

Pod sloganom „Svi ste pozvani!“ završen je veliki gastronomski festival ,,Beogradska nedelja restorana“

Za sedam dana koliko je trajala Nedelja restorana u 50 odabranih ugostiteljskih objekata širom Beograda posluženo je više od 10.000 set menija. Pažljivo odabrani restorani i jelovnici šefova kuhinja imali su na meniju: meso, ribu, pastu, burgere, egzotične ukuse Dalekog Istoka, ali i vegetarijanske specijalitete. Beograd je ovogodišnjim festivalom stavljen na mapu svetskih metropola u kojima se održava ova manifestacije održava već dve i po decenije. Mnogobrojni domaći gosti, ali i turisti koji posećuju prestonicu, uživali su prepunim restoranima i gastronomskim specijalitetima. Na osnovu prvih komentara korisnika i ugostitelja sa nestrpljenjem se očekuje naredna gurmanska manifestacija Beogradska nedelja restorana.

MARBO PRODUCT

DONACIJA LOPTI OSNOVNOJ ŠKOLI ZA OŠTEĆENE SLUHOM “STEFAN DEČANSKI”

U sklopu donacija namenjenih svim osnovnim školama na teritoriji Srbije, predstavnici kompanije Marbo Product i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetili su Osnovnu školu za oštećene sluhom “Stefan Dečanski” i uručili im lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Donacija se realizuje kao deo kampanje brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ kojom će više od 7000 lopti stići do više od 1200 osnovnih škola na teritoriji Srbije. Donacije se realizuju uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Cilj donacije u okviru kampanje brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ je podsticanje razvoja dece na principima zdravih životnih stilova i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta, kroz popularizaciju sporta.

„Bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću je nezaobilazni deo u odrastanju dece. Naš cilj je da pomognemo da vreme provedu kvalitetno, kao i da se upoznaju sa važnošću i uticajem sporta na zdravlje, raspoloženje i razvoj motoričkih sposobnosti. Donacija lopti svimosnovnimškolama za decu sa smetnjama u razvoju u Srbiji za nas ima poseban značaj i verujemo da će ova donacija doprineti aktivnijem vremenu razonode, igre i zajedničkim aktivnostima, ali i inkluzivnosti i negovanju fer pleja“ rekla je Ljlijana Radosavljević, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Marbo, predajući lopte nastavnicima u Osnovnoj školi „Stefan Dečanski“.

Veliko nam je zadovoljstvo što postoje kompanije poput Marbo Producta, a koje prepoznaju važnost podrške i promocije zdravih životnih stilova među decom školskog uzrasta. Kampanja brenda Chipsy u okviru koje će sve osnovne škole na teritoriji Srbije dobiti lopte za timske sportove od samog starta teče najbolje moguće i posebno nas je obradovala činjenica što će lopte dobiti i škole koje obrazuju decu sa smetnjama u razvoju. U svoje lično ime i u ime Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gospodina Mladena Šarčevića želim još jednom da se zahvalim na ovoj vrednoj i značajnoj donaciji“ istakla je Vesna Nedeljković, pomoćnica Ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Donacija se realizuje i kao jedna u nizu aktivnosti koje je kompanija sprovela kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koju sporovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i kao deo kampanje „Teži ravnoteži“.

Pored osnovnih škola na teritoriji Srbije, Marbo Product je istu vrstu donacije uputio i svim osnovnim školama u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

Hemofarm podržao nacionalnu kampanju „Niste sami“

Neophodan bolji tretman osoba sa mentalnim oboljenjima i invaliditetom

“U Hemofarmovom portfoliju nalazi se na hiljade lekova za lečenje različitih bolesti, ali moderna medicina nažalost još nije otkrila lek za svaku bolest. Jedan od važnijih „lekova“ koje čovečanstvo treba da otkrije jeste i onaj kojim će se naše društvo osloboditi predrasuda koje postoje prema bolesnima“, rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger povodom početka kampanje „Niste sami“ posvećene mentalnom zdravlju prvenstveno mladih.

Zeliger je naglasio da stigmatizacija bolesnih ozbiljno utiče na dobrobit pacijenata i da je vreme da se razbiju predrasude koje su o ljudima sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom, stvorile ranije generacije.

„Hemofarm kao farmaceutski lider vrlo je aktivan u podizanju svesti društva o važnosti prevencije bolesti, a podrškom ovoj kampanji želimo da utičemo na bolji tretman ljudi koji imaju probleme u domenu mentalnog zdravlja. Nekad je dovoljna ruka pomoći, nekad donacija, a nekad i finansijska pomoć. Neophodno je da svi činioci društva: državne institucije, poslovna zajednica i civilno društvo, udruže napore i podrže ljude sa mentalnim poteškoćama. Moramo otvoreno da govorimo o realnosti sa kojom se oni suočavaju, da edukujemo zajednicu i eliminišemo stigmatizaciju povezanu sa bilo kojom bolešću. Tek onda ćemo biti zrelo društvo“, zaključio je Zeliger.

Hemofarm je jedna od tri kompanije koje su dale podršku projektu „Niste sami“ predstavljenom u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Ovaj projekat ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa mentalnim problemima i invaliditetom. Nakon Beograda slede tribine u šest gradova u Srbiji.

U Triglav osiguranju od sada putno osiguranje na klik

Triglav osiguranje ADO Beograd omogućilo je korisnicima kupovinu polise putnog osiguranja i na svojoj web stranici. Sa samo nekoliko klikova, građani mogu da se osiguraju i ostvare popust od 20%.

Putovanje bez obzira koliko se pažljivo planira, može doneti brojne neprijatnosti. Povrede i bolesti su česti neželjeni pratioci poslovnog ili rekreativnog puta, a troškovi medicinskih tretmana u inostranstvu mogu biti izuzetno visoki. Putno osiguranje je obavezan saveznik predstojećih jesenjih i zimskih putovanja. Zato se preporučuje Premium pokriće sa osiguranom sumom od 30.000,00 evra.

Za planirano zimovanje Triglav osiguranje brine i o ljubiteljima skijanja i za njih je obezbeđeno pokriće tokom putovanja van zemlje. Rekreativnim skijašima koji se odluče za put u inostranstvo obezbeđena je kompletna nega u slučaju nezgode ili bolesti koje se dogode tokom putovanja.

Zaključivanje online polise putnog zdravstvenog osiguranja moguće je realizovati uz pomoć web portala e.Triglav. Gde god da se korisnik nalazi u zemlji tokom 24 sata, za samo nekoliko minuta može da izvrši uplatu, a svaki kupac dobija polisu email-om i osnovne podatke SMS-om bez potrebe dolaska u filijalu Triglav osiguranja.

IDEA IS NOTHING WITHOUT EXECUTION

#KAKTUS2018: Festival integrisanih komunikacija 12. i 13. novembra u Beogradu

Marketing mreža 12. i 13. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu organizuje četvrti po redu nacionalni Festival integrisanih komunikacija – KAKTUS 2018. Pod ovogodišnjim sloganom "Idea is nothing without execution!", akcenat festivala biće na kvalitetnim i vanvremenskim egzekucijama, bez kojih nijedna ideja ne bi mogla da preživi.

Kao i prošle godine, KAKTUS 2018 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova, a festival će otvoriti Marcelo Padoca, kreativni direktor agencije David&Goliath Los Angeles (USA).

Prvi dan festivala obeležiće interaktivna predavanja i sesije eminentnih stručnjaka iz Evrope i sveta među kojima su i Harjot Singh, Chief Strategy Officer, McCann Worldgroup EMEA (UK); Gabriela Lungu, Founder, WINGS Creative Leadership Lab (CZ); Michael Maslov, General Director and Partner, Ketchum Moscow (Russia) i Fabien Aufrechter, Lead, Havas Blockchain (France).

Drugog dana festivala biće organizovane THINK TANK radionice, kao i debata na temu programmatic advertisinga u organizaciji agencije Direct Media. Pored toga, biće upriličena i godišnja dodela strukovnih nagrada KAKTUS 2018. Nagrade se dodeljuju u 25 kategorija, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje u protekloj godini. O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine 26 uglednih profesionalaca iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

"Tržište marketinških komunikacija u Srbiji već četiri godina ima svoj nacionalni festival, u okviru koga se slave samo najkvalitetnije ideje, one koje pomeraju granice struke i streme ka boljoj budućnosti. Ove godine nastavljamo dalje, sa još kvalitetnijim programom, sjajnim govornicima, novim iskustvima i isticanjem ideja koje opstaju", rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža i podsetila da prijavljivanje na konkurs za KAKTUS nagrade traje do 22. septembra.

Festival KAKTUS 2018 podržalo je 30 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Mercator S, Marbo Product, Jaffa Crvenka, Sberbank, CAR:GO, AVON, Delta Holding, Zlatiborac, Coca-Cola HBC Srbija, Doncafe, Huawei Srbija i brend Orbit. Kompanija Microsoft Srbija bronzani je sponzor, dok je HEINEKEN Srbija, sada već tradicionalno, prijatelj festivala. Partneri festivala su agencije - Direct Media, Ovation BBDO, Headline, Degordian, DPC Group, SuperDot, Alma Quattro, Smart+ Research, Info Media Group. Festival su podržali i Nova Communications, Led Media BiH, Propix i Chameleon.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

Novi programi dopunskih osiguranja u Sava životnom osiguranju

SAVA ŽIVOTNO OSIGURANJE a.d.o. Beograd plasiralo je, uz postojeću ponudu osiguranja života, nekoliko novih programa dopunskih osiguranja.

Mesečna renta u slučaju nezgode – predstavlja potpuno nov i jedinstven program na našem tržištu. U slučaju nastanka invaliditeta preko 40% kod osiguranika, usled posledica jedne nezgode, isplaćuje se mesečna renta u periodu od 5 godina u ugovorenom iznosu.

Drugo lekarsko mišljenje – omogućava dobijanje drugog lekarskog mišljenja za bilo koje dijagnostifikovano medicinsko stanje, uključujući i procenu plana lečenja od strane svetskih stručnjaka i istraživača.

Genetska ili DNK analiza, kao treće novo dopunsko osiguranje obuhvata dva vida pokrića – Cancer Screen i Nutri Fit analizu.

U slučaju dijagnoze kancera Cancer Screen pruža mogućnost korišćenja usluge DNK analize u cilju identifikacije naslednog rizika oboljevanja od kancera. Sveobuhvatni panel identifikacijom genetskog profila daje informacije o genima povezanim sa različitim tipovima nasledenih karcinoma, kao što su rak dojke, rak jajnika i kolorektalni karcinom.

NutriFit analiza predstavlja individualno prilagođen plan načina ishrane i stila života, koji je zasnovan na analizi jedinstvenih predispozicija. NutriFit je inovativni program zasnovan na činjenici da svaka osoba poseduje specifični genetski sadržaj i zbog toga ima specifične potrebe za hranom i životnim stilom. Uz NutriFit možete prilagoditi unos hrane do nivoa koji su najpogodniji za vas i izabrati način života koji vam najviše odgovara.

Dopunska osiguranja - Drugo lekarsko mišljenje i Genetsku analizu, Sava životno osiguranje kreiralo je u saradnji sa svetski priznatim kompanijama - MediGuide i GenePlanet, koje imaju dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti.

Svaki od navedenih dopunskih osiguranja nudi se u određenoj kombinaciji osiguravajućih pokrića u okviru 3 različita paketa osiguranja – NEZGODA DNK, NEZGODA PLUS i NEZGODA PRO. Takođe, omogućeno je da klijent sam kreira tzv. PERSONALIZOVANI paket, prema svojim potrebama.

Detaljnije o novim dopunskim programima osiguranja možete pročitati na sajtu www.sava-zivot.rs

Izgradnja Promenade prati definisane rokove

Izgradnja Promenade prati definisane rokove

Na uglu ulica Bulevar oslobođenja i Bulevar cara Lazara svakodnevno se radi na tome da novi tržni centar - Promenada, čije otvaranje Novosađani sa nestrpljenjem očekuju, bude završen u predviđenom roku. Objekat se radi intenzivnom dinamikom gradnje te su za sada keramički radovi, zidovi i plafoni završeni više od 90%, dok se rad na platou ispred tržnog centra odvija u skladu sa definisanim planovima.

Neka od poznatih imena brendova koje ćemo imati prilike da vidimo u Promenadi su brendovi Inditex grupacije koje čine Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Oysho, Pull and Bear i Bershka, zatim brendovi LPP grupacije – Mohito, Sinsay i Reserved.Zanimljivo je napomenuti da će se iz LPP grupacije brand Mohito prvi put pojaviti na našem tržištu. U Promenadi će se naći iLC Waikiki kao i Fahion Company i Sportina sa svojim brendovima. U ponudi će se naći i mnogobrojni sportski brendovi među kojima su Sport Vision i N Sport, kao i prodavnice namenjene najmlađima poput Dexy Co Kids-a i Pertini-a. Bogatu ponudu Promenade upotpuniće supermarket Univerexport i najmoderniji Cineplexx bioskop sa najvišim kvalitetom projekcije, a ono u čemu će posetioci dodatno uživati jeste mnoštvo lokalnih kafića i restorana kao što su Loft, Walter, Brunch, Modena i mnogi drugi.

Od velike nam je važnosti povezanost sa lokalnom zajednicom. Znamo koliko Novosađani sa nestrpljenjem iščekuju otvaranje Promenade i želimo da im pružimo jedinstveni užitak koji će zadovoljiti sve potrebe savremenih kupaca. Takođe, važno je istaći da će ova investicija doneti više od 1.500 novih radnih mesta, što je od velikog značaja za sam grad“, izjavio je Boris Stevović, menadžer tržnog centra Promenada Novi Sad.

Sa ukupnom površinom od 150.000 kvadratnih metara Promenada će biti najvećiretail objekat u Srbiji. Novi tržni centar pozicioniran u samom srcu Novog Sada predstavljaće omiljenu destinaciju za sve zaljubljenike u modu, ali i za ljubitelje dobre zabave i zdravog života. Na 48.000 kvadratnih metara prodajnog prostora, ovaj tržni centar ponudiće svojim posetiocima objedinjeno iskustvo kupovine, veliki izbor modnih brendova, kao i dobro poznate lokalne sadržaje, što će ga činiti jedinstvenim na tržištu.

Takođe, pored odličnog miksa zakupaca, posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom programu manifestacija, koncerata i aktivnosti koji će zadovoljiti velika očekivanja Vojvođana.

Epson u Beogradu pokazao nove uređaje iz T-serije bežičnih štampača velikog formata

Kompanija sada nudi čitav spektar rešenja za tehničku štampu, odgovarajući na potrebe profesionalaca širokog industrijskog spektra

Kompanija Epson je na Grafima sajmu u Beogradu prikazala četiri nova uređaja iz T-serije štampača velikog formata. Radi se o modelima SureColor SC-T3100 i SC-T5100 koji nude brzinu, preciznost i pouzdanost u ultra-elegantnom, kompaktnom dizajnu, kao i o modelima SC-T3400 i SC-T5400, tehničkim štampačima profesionalnih performansi.

Bez obzira da li se radi o štampanju plakata, linijskih crteža ili reklamne signalizacije, SureColor T3100 i SureColor T5100 nude rešenje za profesionalce širokog spektra delatnosti, uključujući arhitekturu, inženjering, CAD, GIS, obrazovanje, kao i korporativnim ili kućnim korisnicima. Oba modela (24-inčni SC-T3100 i 36-inčni SC-T5100) dostupni su u desktop ili stojećoj konfiguraciji, a karakterišu ih čist i kompaktan dizajn, zajedno sa pouzdanim performansama štampe specifičnim za Epsonova tehnička rešenja.

Jedinstvena funkcionalnost automatskog prebacivanja omogućuje štampačima da sami zamenjuju između papira velikog formata i A4 / A3 veličina papira, bez potrebe da korisnik bilo šta radi - idealno rešenje za male kompanije koje imaju višenamenske zahteve za štampanjem u ograničenom radnom prostoru. Osim toga, zahvaljujući integrisanom bežičnom i Wi-Fi Direct povezivanju, korisnici mogu lako da štampaju i sa tableta ili pametnih telefona, ili da koriste novi 4.3-inčni LCD ekran u boji sa jednostavnim i intuitivnim menijem i navigacijom.

"Zadovoljstvo mi je da u Beogradu pokažem naše najnovije SureColor T3100 i T5100 modele koji su dizajnirani za inovatore - inženjere, dizajnere, arhitekte i sve one druge koji traže kompaktni štampač velikog formata, koji će se lepo uklopiti u njihov radni prostor", rekao je Dankan Ferguson, izvršni direktor za prodajna i poslovna odeljenja pri kompaniji Epson Europe u oblasti profesionalne štampe i robotike. "Nadovezujući se na najnovije Epsonove tehnologije za pružanje vrhunskih performansi štampe, novi štampači omogućuju korisnicima da bežično prave tačne i živopisne otiske, sa tableta i pametnih telefona, praktično bilo gde."

Epsonovu ponudu u T-seriji uređaja na idealan način upotpunjuju takođe prikazani 24-inčni SureColor SC-T3400 kao i 36-inčni SureColor SC-T5400, usmereni ka poslovnim korisnicima koji cene preciznost i pouzdanost, uz impresivni ukupni trošak vlasništva. Ako ste inženjer ili arhitekta, ili radite sa topografskim planovima, menadžmentom gradskih planova ili teritorijalnim studijama, neophodno vam je precizno, tačno, pouzdano i detaljno štampanje. Ova dva modela dizajnirana su upravo da odgovore na potrebe onih profesionalaca čija je reputacija izgrađena na preciznim štamparskim otiscima, svaki put, bez izuzetka.

Dankan Ferguson je tokom prezentacije uređaja na Grafima sajmu istakao: "Jednostavno je, tehnologija je tu kako bi vas učinila što produktivnijim. Bilo da radite na detaljnim CAD crtežima, reklamnim posterima ili nečemu trećem, SureColor SC-T3400 i SureColor SC-T5400 daju impresivne rezultate. Produktivnost je dodatno poboljšana i uz pomoću velikih kapaciteta kertridža za mastilo i četiri boje UltraChrome KSD2 mastila koje je i vodootporno."

"Veoma smo zadovoljni našim najnovijim uređajima T-serije, koji dodatno proširuju Epsonov već impresivni asortiman tehničkih štampača. Napravljeni uz pomoć naših tehnologija koje pružaju vrhunske performanse štampe, savršeno se uklapaju u većinu poslovnih okruženja, a korisnicima omogućuju da bežično štampaju sa tableta ili pametnih telefona," zaključio je Dankan, koji je na Epsonovom štandu na Grafima sajmu osim novih uređaja T-serije, pokazao i pregršt drugih rešenja koja kompanija nudi u oblasti profesionalne štampe poput sublimacijskih štampača, DTG printera za direktnu štampu na tekstilu, foto štampača i drugih.

Atlantic Grupa najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu

Atlantic Grupa, jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regionu, postala je i na srpskom tržištu nosilac prestižnog Certifikata Poslodavac Partner, priznanja koji dodeljuje konsultantska kuća SELECTIO kompanijama koje ostvaruju visoke standarde u upravljanju ljudskim resursima u regionu. Atlantic Grupa je u procesu ocenjivanja ostvarila 95% od ukupno mogućeg broja bodova i tako pokazala koliko ulaže u razvoj svojih zaposlenih. Takođe, ostvarenim bodovima se istakla kao najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu.

“Osnov održivog poslovanja svake kompanije je da postanesvesnavažnostii potrebe sopstvenog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova, što pre svega podrazumeva odgovorni i etičkiodnoskompanije prema svojim zaposlenima uz poštovanje ljudskih i radnih prava i zato je naš fokus, osim dobrih rezultata poslovanja, podrška zaposlenima da iskoriste svoje pune potencijale i poboljšaju svoje veštine, kao iprivlačenje i negovаnjetalenata i razvoj njihovih potencijala; rekao je tom prilikom Vladimir Čupić, direktor predstavništva Atlantic Grupe za Srbiju.

Projekat Poslodavac Partner pokrenut je pre dvanaest godina sa misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u njemu učestvovalo više od 100 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je nezavisno priznanje struke koje se dodeljuje organizacijama na osnovu ocene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutaciji i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju, kao i Odnosu prema zaposlenima.

U Atlantic Grupi ističu da su njihove osnovne vrednosti kreativnost, strast i rast, a upravo je snažna predanost komunikaciji tih vrednosti i strategije svim zaposlenima jedan od razloga za ostvarenih 100% bodova za područje Strategije. Osim toga, Atlantic Grupa je potvrdila da ima odličan sistem komunikacije u okviru kompanije i visoko kvalitetan sistem upravljanja učinkom zaposlenih.

U procesu ocenjivanja, Atlantic Grupa se takođe istakla i svojim programom brige za zdravlje i dobrobit zaposlenih, koji se sastoji od tri komponente. Prva komponenta, uključuje sistematske i dodatne medicinske preglede zaposlenih, kao i solidarnu pomoć prema potrebi. Druga komponenta usmerena je na podupiranje humanitarnog rada zaposlenih finansijski ili davanjem slobodnog dana za volontiranje, dok treća komponenta, uključuje različite projekte namenjene postizanju ravnoteže privatnog i poslovnog života zaposlenih, poput slobodnog dana zaposlenima na prvi dan škole svog deteta, fleksibilnog radnog vremena i slavljenja posebnih dostignuća zaposlenih.

Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Makedoniju Atlantic Grupe, primila je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije SELECTIO i tom prilikom rekla: „Certifikatom Poslodavac Partner na srpskom tržištu,zaokružili smo deset godina kontinuiteta u izvrsnosti upravljanja ljudskim potencijalima u Atlantic Grupi.Upoređujemo se sa najboljim kompanijama na tržištu i promovišemo one HR prakse po kojima se Atlantic ističe u odnosu na konkurenciju.

“U Atlantic Grupi imamo razvijen proces upravljanja talentima i razvojem, koji se upravo zasniva na prepoznavanju jakih strana i oblasti razvoja zaposlenih, a kroz kontinuirano usavršavanje i unapređenje veština osiguravamo dalji profesionalni razvoj i razvoj karijera naših zaposlenih - dodala je tom prilikom Ivana Djordjević, korporativni direktor upravljanja talentima i razvojem.

Aleksandar Zemunić, član Uprave kompanije SELECTIO, povodom uručenja Certifikata Atlantic Grupi izjavio je: „Funkcija upravljanja ljudskim resursima u Atlanticu pravi je strateški partner biznisu i aktivno doprinosi ostvarenju ciljeva kompanije, a vrednosti organizacije utkane su u svakodnevno poslovanje. Mali je broj kompanija u regionu, koje mogu da zadovolje visoke standarde kvaliteta u upravljanju ljudskim resursima koje smo razvili u okviru projekta Certifikat Poslodavac Partner, a Atlantic Grupa služi kao primer ostalim organizacijama na tržištu Srbije.“

Projekat Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni nedeljnik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici: www.poslodavacpartner.org.

Nastavlja se Barcaffè Barista Tour

Umetnost uživanja za sve ljubitelje espresso kafe vrhunskog kvaliteta

Da li znate šta je najvažnije za pripremu savršene espresso kafe, šta je 5M i koliko vremena je potrebno da se savlada umeće latte art-a?

Barcaffè Barista Tour je jedinstvena prilika da saznate zanimljivosti o poreklu kafe, pripremi vrhunskog espressa, oprobate se u latte artu i uživate u ukusu savršene espresso kafe uz najbolje Barcaffè bariste. Tu priliku imali su i gosti Corretto bara na Savskom keju.

Prijatna atmosfera i miris espressa privukli su brojne posetioce Corretto bara na Savskom keju, među kojima je bio i naš popularni voditelj upečatljivog glasa, Miloš Marković. Uz pomoć glavnih zvezda Barcaffè Barista Toura, stručnjaka za pripremu savršenog espressa, Miloš je poveo goste na nezaboravno putovanje u svet espresso kafe, a potom se i sam oprobao u priremi.

Barcaffè barista do detalja poznaje sva pravila koja nepogrešivo vode prema šoljici savršenog espressa,a upravo je espresso osnova za pripremu i mnogih drugih popularnih napitaka koje volimo, kao što su cappuccino ili macchiato.

Kafa je najomiljenije piće na svetu. Postoje najrazličitiji načini i rituali ispijanja kafe: na Bliskom Istoku, u Grčkoj i na Balkanu je najzastupljenija turska kafa, u Severnoj Americi filter-kafa, u Japanu kafa iz limenke, u Severnoj Evropi kafa »melior« (pripremljena u loncu sa filterom).

Pravu posebnost predstavlja espresso, koji je zaslugom italijanske tehnologije pravi koncentrat ukusa i aroma. Krem-pena, aroma, tekstura i ukus predstavljaju četiri neizostavna svojstva po kojima se razlikuje od ostalih napitaka od kafe, pa se zato smatra pravom italijanskom umetnošću.

Naziv espresso potiče iz načina njegove trenutne »ekspresne« pripreme u trenutku kada ga naručite. Od pedeset zrna pržene i sitno mlevene mešavine kafe prelivene toplom vodom pod pritiskom, nastaje omiljeni tamni napitak sa hiljadu ukusa koji ga čine jedinstvenim. Mešavina kafe, voda, profesionalna oprema (aparat za kafu, mlin za doziranje, grejač vode) i majstorstvo BARISTE, specijaliste za pripremu espressa, čine osnovne uslove za pripremu izvrsne šoljice espresso kafe.

Barcaffè u Rovinju predstavio prvu tursku kafu u kapsuli

Poznata radijska voditeljka i brand amasadorka Barcaffèa Ivana Mišerić bila je prva osoba koja je isprobala tursku kafu u kapsuli i lično se uverila u svežinu i opojan miris pržene kafe. Ivana je prisutnima otkrila svoje jutarnje rituale i važnost turske kafe u njenoj svakodnevici, budući da zbog prirode svog posla svakog jutra ustaje u 4 i 20. Upravo joj turska kafa daje potreban polet i energiju, kako bi u radijskom etru zvučala sveže i energično.

Više o turskoj kafi iz kapsule prisutnima su govorili Andrej Bele, direktor Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe koji je izrazio zadovoljstvo što je Barcaffè postala službena kafa Weekend Media Festivala, i Lejla Dautović Čaić, direktorka marketinga Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe, koja je održala prezentaciju o tome kako je rođena ideja o turskoj kafi u kapsuli.

„I Barcaffè i WMF su brendovi od regionalne važnosti, zato mi je veliko zadovoljstvo što je upravo Barcaffè postala službena kafa ovog najvažnijeg marketinško-medijskog događaja u regionu. I ne samo da i mi i WMF imamo regionalnu važnost, nego smo i svako u svom segmentu poslovanja lideri: WMF kao najveći takav festival, a Atlantic Grupa kao vodeći proizvođač kafe u našoj regiji. Međutim, koliko je bilo teško doći do vrha, još je teže sačuvati poziciju lidera. A u tome nam pomažu inovacije po kojima smo već prepoznati na svim našim tržištima. Inovacija je ključna reč za nas, a jednu od njih predstavljamo i danas. Svesni činjenice da turska kafa i dalje drži primat po potrošnji na ovim područjima, odlučili smo da je učinimo dostupnom još većem broju naših vernih potrošača, prateći pritom njihove životne navike, naglasio je Andrej Bele, direktor Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe.

Ukus i miris turske kafe ujedinjen u Barcaffè D.O.T. kapsulama namenjen je svima koji cene kafu visokog kvaliteta i žive ubrzanim tempom, ali i dalje žele da uživaju u novoj dimenziji tradicionalnog ukusa. Tokom prezentacije ove velike inovacije prisutne je oduševila lakoća u pripremi turske kafe u kapsuli za koju je potrebno manje od minuta.

„Unutar već postojeće linije Barcaffe D.O.T. kapsula kafe odlučili smo da lansiramo Barcaffè kapsulu turske kafe koja je kompatibilna s najvećim brojem aparata u regiji. To je prva takva kapsula u Evropi, što je automatski čini i izuzetno inovativnim proizvodom na tržištu, jer do sada na našim prostorima niste mogli da popijete tursku kafu iz kapsule. U tradicionalnom segmentu kao što je turska kafa, nije lako biti inovativan, ali suština je upravo u tome da spremno odgovaramo na izazove koje donosi dinamika tržišta, ali i modernog načina života. Ono što je revolucija u slučaju Barcaffè D.O.T. kapsule jeste da je to kapsula s kojom možete u par trenutaka dobiti pravu tursku kafu, karakterističnog mirisa i ukusa od koje ujutro zamiriše cela kuhinja“, istakla je Lejla Dautović Čaić, direktorka marketinga Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe.

Brend Barcaffè prvi put je postao službena kafa Weekend Media Festivala koji svake godine okuplja brojne regionalne stručnjake iz komunikacione industrije. Na festivalu u Rovinju ove godine okupilo se više od 5.000 učesnika koji su u tri dana sadržajnog programa uživali u bogatstvu ukusa i aromatičnih mirisa iz široke ponude Barcaffè kafe. Uz aktivnosti na svom izložbenom prostoru, Barcaffè je tokom festivala organizovao i Barista performans: kroz priču o kafi i pripremi vrhunskog espressa posetioce su vodili baristi Dejan Maljković i Goran Bartolović.

Počinje Beogradska nedelja restorana

Pod sloganom „Svi ste pozvani!“, veliki gastronomski festival Beogradska nedelja restorana ove godine će biti održan od 1. do 7. oktobra u 50 odabranih ugostiteljskih objekata u prestonici.

U svim restoranima koji su deo Beogradske nedelje restorana, gosti će imati priliku da uživaju u kreacijama šefova kuhinja po jedinstvenoj ceni od 1.200 dinara. Posebni jelovnici sastoje se od najmanje tri sleda: predjela ili supe, glavnog jela i deserta, a sastavljeni su tako da goste sprovedu kroz autentična i upečatljiva jela koja na najbolji način predstavljaju filozofiju i koncept konkretnog restorana.

„Restorani koje smo uključili u Nedelju restorana pažljivo su odabrani tako da njihovi jelovnici pokriju širok spektar kulinarskih škola, te regionalnih i nacionalnih kuhinja. Uživaće i ljubitelji mesa, kao i vegetarijanci, ali i oni koji preferiraju ribu, paste, burgere ili egzotične ukuse Dalekog Istoka“, rekao je Igor Luković ispred organizacije Nedelje restorana. On je dodao da Nedelja restorana stavlja Beograd na mapu svetskih metropola u kojima se ova manifestacija održava već dve decenije. „Počelo je u Njujorku 1992. godine, kada je održana prva Nedelja restorana, a nastavilo se širom sveta, u velikim gradovima koji mogu da ponude raznovrsnost kuhinja i da dovedu veliki broj gostiju u restorane. Beograd je odavno zaslužio ovako nešto, jer u gastronomskom smislu zaista ima šta da ponudi“, dodaje Luković.

U beogradskom hotelu Marriott Courtyard predstavljeni su restorani koji učestvuju u Nedelji restorana, a predstavnici medija imali su priliku da uživaju u slasnim zalogajima šefa Nenada Jovanovića i vinima vinarija Zvonko Bogdan, Lastar i Tonković. Posebnu medijsku podršku manifestaciji pružio je popularni televizijski kanal 24Kitchen.

Spisak svih restorana, koji učestvuju u manifestaciji, sa specijalnim festivalskim jelovnicima dostupan je na sajtu www.nedeljarestorana.rs.

Organizatori su pozvali ljubitelje dobre hrane da odaberu svoje favorite, rezervišu mesta u restoranima i krenu u gurmansku avanturu!

FOTKAJ TROUGLOVE I OSVOJI PLOČICE

Napravite super fotografiju, pokažite svoju kreativnost i osvojite trostruku glavnu nagradu:

1.Pločice po izboru za prostoriju do 50 m2

2.Kompletan materijal

3.Uslugu profesionalnog majstora

Kompanija Square Affair nedavno je svojim pločicama ukrasila Cvetni Trg, a sada nagrađuje vašu originalnost. Potrebno je samo da imate trouglast detalj koji ćete upariti sa Square Affair zidom i sve to ufotkati iz najboljeg kadra.

Do kraja konkursa je ostalo još malo, zato trk na Cvetni Trg!

Pravila u celosti pogledajte na linku: http://www.keramikakanjiza.com/uploads/main/downloads/square-affair-opsta-pravila-nagradnog-konkursa-skockaj-svoj-trougao-.pdf

Budite i vi deo istorije domaće košarke

U filijali Triglav osiguranja u Novom Sadu će od ponedeljka 25. juna, u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbijem, biti izloženi najznačajniji trofeji srpske i jugoslovenske košarke osvojeni u proteklih 50 godina.

Trenutno se naša reprezentacija nalazi na pripremama pred poslednje mečeve prve grupne faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci 2019. godine. Za naš tim vrlo značajna utakmica protiv reprezentacije Nemačke biće održana 2.7.2018. godine u dvorani SPENS u Novom Sadu. Kaogeneralni sponzor muške košarkaške selekcije Srbije, Triglav osiguranje organizuje ovu jedinstvenu izložbu u svojoj filijali u Vojvođanskih brigada 24-26, u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije. Posetioci će imati priliku da se fotografišu sa jednim od najznačajnih trofeja iz Indijanopolisa 2002. godine – Džejms Nејsmit, kada su naši košarkaši bili prvaci sveta. Među trofejima biće izložen i najnoviji pehar iz Manile, kojim je naša reprezentacija u basketu 3 na 3 po treći put osvojila svetsko zlato.

Posetioci imaju mogućnost da vide najznačajnije trofeje zemlje košarke, a vrata filijale Triglav osiguranja biće otvorena od ponedeljka 25. juna do petka 29. juna, od 9 do 17 časova. Budite i vi deo istorije košarke.

FABRIKA SLADOLEDA FRONERI ADRIATIC SVEČANO OTVORENA U STAROJ PAZOVI

Fabrika sladoleda Froneri Adriatic, svečano je otvorena u Staroj Pazovi,uz prisustvo brojnih gostiju i medija. Objekat su zvanično otvorili generalni direktor kompanije Froneri Ibrahim Nadžafi (Ibrahim Najafi), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Branislav Nedimović, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Kompanija Froneri osnovana je 2016. godine, kao globalno zajedničko ulaganje u oblasti sladoleda, smrznute hrane i hladnih mlečnih proizvoda, spajanjem kompanija Nestlé i R&R. U osnovi poslovanja kompanije su ugrađeni uspesi snažnih Nestlé brendova i iskustvo u distribuciji, kao i konkurentne proizvodne performanse kompanije R&R i njeno značajno prisustvo u maloprodaji.

Tim na čelu Froneri-ja predstavlja spoj industrijske ekspertize i poslovnih sposobnosti kompanija Nestlé i R&R. Ovo globalno zajedničko ulaganje pokazalo se kao uspešno i od kada je kompanija povećala proizvodnju, Froneri je investirao značajna sredstva od 20 miliona evra u renoviranje i proširenje fabrike u Staroj Pazovi. Veliko nam je zadovoljstvo što kontinuiranim ulaganjima značajno doprinosimo razvoju Stare Pazove, te ohrabrujemo i ostale kompanije da ulažu u razvoj lokalnih zajednica”, izjavio je generalni direktor kompanije Froneri Ibrahim Nadžafi prilikom svečanog otvaranja fabrike.

O značaju i obimu celog poduhvata govori podatak da je stara površina fabrike od 12.000m2 sada gotovo udvostručena i iznosi 23.500m2. Od toga, novoizgrađene i proširene površine iznose 18.500m2. Proizvodno postrojenje se sastojalo od šest linija, a sa novim ulaganjima taj broj je dvostruko uvećan, te tako fabrika sada poseduje 12 proizvodnih linija. Zahvaljujući ulaganjima, kompanija Froneri izvozi svoje proizvode u 24 zemlje, a ovom uspehu doprinosi 70 novih stalno zaposlenih, kao i više od 350 sezonskih radnika.

Ovo je još jedna značajna investicija u opštini Stara Pazova, koja će doneti višestruke benefite, od novih radnih mesta, što direktno utiče na kvalitetniji život naših građana, do snažnijeg lokalnog poslovnog okruženja. Najveći pozitivni rezultat je dalji privredni rast i razvoj naše opštine i naše zemlje. Poverenje kompanija evropskog i svetskog renomea, koje su poput ove kompanije, aktivne na mnogim tržištima širom sveta, i njihova strateška odluka da se razvijaju upravo ovde u staropazovačkoj opštini, je veliki podstrek da radimo vrednije, više i bolje. Hvala im na tome,“ poručio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je čestitao kompaniji Froneri otvaranje nove fabrike: „Koliko je ekonomski rast naše zemlje intenzivan, najbolje pokazuje rast u prvom kvartalu ove godine od 4,6 odsto, što je premašilo najoptimističnije projekcije. To je rezultat ovakvih investicija i značajnih poduhvata velikih kompanija kao što je Froneri, što nije slučajnost. Dobro osmišljena i odlično sprovedena ekonomska politika naše zemlje u poslednjih nekoliko godina dovela je do povećanja izvoza. Još jednom želim iskreno da se zahvalim generalnom direktoru i menadžmentu Fronerija što su odlučili da svoj kapital ulože baš ovde, u srcu Srema, Vojvodine i Srbije”.

Prehrambena industrija može mnogo da doprinese rastu BDP-a Srbije, zato što imamo dobre poljoprivredne potencijale. Poljoprivreda sama po sebi ne može da nosi taj rast, ali može da bude ozbiljan podupirač prehrambenoj industriji, koja je glavni nosilac. Danas sam u fabrici Froneri video ono što želim da vidim u celoj našoj zemlji, a to je vrhunska tehnologija. Novih približno 200 radnih mesta koje je obezbedila fabrika Froneri je 200 novih koraka ka budućnosti prema kojoj idemo“, istakao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Branislav Nedimović.

Proizvodi iz fabrike Froneri Adriatic na našem tržištu su poznati pod robnom markom Nestlé sladoleda, među kojima su popularni Best, Nirvana, Topgun, Pirulo, Hit, Nesquik, Kit Kat, Aloma i Familia sladoledi.

Novo u ponudi Sava osiguranja - Paket putnih osiguranja

SAVA NEŽIVOTNO OSIGURANJE a.d.o. Beograd je, na početku letnje sezone,svoju ponudu osiguranja proširilo sa Paketom putnih osiguranja.

Paket putnih osiguranja potencijalnim korisnicima omogućava da uz osnovno Putno zdravstveno osiguranje mogu ugovoriti dodatna osiguravajuća pokrića, i to: auto asistenciju, osiguranje gubitka prtljaga i/ili osiguranje troškova prevremenog prekida započetog putovanja.

Putno zdravstveno osiguranje obezbeđuje naknadu troškova nastalih tokom pružanja neophodne medicinske pomoći osiguraniku, zbog iznenadnih bolesti ili posledica nezgode, za vreme privremenog boravka u inostranstvu. Mogu se osigurati zdrava lica do navršenih 80 godina života, koji su državljani Republike Srbije, kao i strani državljani i lica bez državljanstva uz uslov da imaju prebivalište odnosno odobrenje za privremeni boravak ili su stalno nastanjeni u Republici Srbiji.

Kupovinom polise Putnog zdravstvenog osiguranja korisnik može izabrati, prema svojim potrebama, jedno, dva ili sva tri dopunska osiguranja:

1.Auto asitencija - obezbeđuje organizaciju pomoći, kao i pokriće troškova u slučaju da se osiguranik nađe u nevolji usled: kvara, oštećenja i uništenja vozila, saobraćajne nezgode, nestanka goriva, gubitka ili oštećenja ključeva i dr.

2.Osiguranje gubitka prtljaga - odnosi se na štete nastale usled gubitka, protivpravnog oduzimanja, uništenja putnog prtljaga na putovanju do ugovorene sume osiguranja.

3.Osiguranje troškova prevremenog prekida započetog putovanja pokriva neiskorišćeni deo aranžmana zbog nepredviđenog prekida započetog putovanja usled iznenadnh prepreka kao što su smrtni slučaj, teška bolest i teška povreda usled nezgode.

Bilo da putuju individualno, porodično ili poslovno građani Srbije sada mogu sebi obezbediti Paket putnih osiguranja za vreme putovanja i boravka u inostranstvu, sa veoma širokim osiguravajućim pokrićem brojnih rizika.

Usluge Paketa putnih osiguranja Sava neživotno osiguranje pruža u saradnji sa Assistance April Beograd.

Šest godina uspešnog poslovanja kreativne digitalne agencije Homepage

Domaćini, kreativne zanatlije i umetnici u svom poslu

Kreativna digitalna agencija Homepage ovih dana obeležava šest godina uspešnog poslovanja, kako na tržištu Srbije, tako i šire. Tim povodom kreativni tim agencije, na osnovu sprovedenog istraživanja i razrađene strategije, osmislio je novi brending, kreirao prateći vizuelni identitet i redizajnirao logo. Lansiran je novi sajt, a beogradski tim se uselio u atraktivni prostor u strogom centru grada.

Osnovna vrednost koju ove “digitalne zanatlije” praktikuju u svom radu od samog početka je “domaćinski odnos” kako prema poslu tako i prema klijentima, koji se poštuju koliko i najdraži gosti koji dolaze u kuću. Ovaj princip, uz aktivno praćenje trendova i inovacija u svetu digitala i njihova kreativna primena u marketingu, prepoznat je i od strane klijenata kao osnovna karakteristika kreativne digitalne agencije Homepage.

Iskustvo stečeno tokom proteklih šest godina, uz stalno učenje i usavršavanje, predstavlja temelj za dalji razvoj. Kako sami kažu njihova želja je da i u narednim godinama održe prepoznatljivi “Homepagerski” imidž, predstavljen novim brendingom. Težnja im je da svoj “zanat” stalno unapređuju, verujući da je obaveza svakog kreativnog zanatlije da krajnji proizvod, osim neophodne funkcionalnosti, ima i karakter umetnosti. Time njihov rad na najbolji način koristi klijentima. Ponašajući se na ovaj način, digitalni kreativci agencije Homepage za svoj dosadašnji rad u različitim oblastima marketinga, od digitala preko eventa do outdoor-a, nagrađeni su svim relevantnim nagradama i priznanjima koja se dodeljuju u marketinškoj industriji Srbije. Iako im nagrade nisu cilj, one predstavljaju jak podstrek za dalji rast i razvoj celog Homepage tima.

Kako bi se dodatno osnažili za izazove koji im predstoje, u okviru proslave šestog rođendana organizovali su i tim bilding, tačno onakav kakav se od njih mogao očekivati - dvodnevni boravak u domaćinskoj atmosferi Fruške Gore.

Generali Osiguranje Srbija obezbedilo je svojim klijentima opciju besplatnog poziva i razgovora iz inostranstva

Brzo i jednostavno do hitne medicinske pomoći

Generali Osiguranje Srbija predstavlja novinu na domaćem tržištu osiguranja – besplatan poziv i razgovor iz inostranstva u slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći.

Klijenti koji kupe putno osiguranje, od 1. juna mogu besplatno kontaktirati dežurni asistentski centar putem mobilne aplikacije Generali Srbija dostupne u App i Google Play prodavnicama. Na raspolaganju su dve opcije: razgovor i poziv. Za besplatnu komunikaciju sa asistentskom kućom potrebna je samo WiFi mreža.

„Generali Osiguranje Srbija, kao kompanija kojoj je klijent u centru poslovanja, uvek se trudi da razvija svoje usluge i klijentima pruži još bolji servis. Cena poziva iz rominga ponekad zna biti veća od troška same intervencije koju klijent ima tokom boravka u inostranstvu. Kako bismo obezbedili klijentu što povoljniju uslugu, kreirali smo i opcije besplatnog poziva i razgovora prilikom prijave štete za putno osiguranje tokom boravka u inostranstvu“ – rekao je Vladimir Milosavljević, direktor Direkcije za stanovništvo, i najavio dalji razvoj ove funkcionalnosti i za ostale vrste osiguranja.

„Besplatno pozivanje i razgovor tokom boravka u inostranstvu umnogome će pomoći našim klijentima kada se nađu u nemiloj situaciji dok su van zemlje“ – dodao je Vladimir Milosavljević.

Generali Osiguranje Srbija ima vodeću ulogu na tržištu osiguranja kada su u pitanju inovacije u sferi digitalizacije. Cilj kompanije je da uvođenjem novih tehnologija poveća zadovoljstvo svojih klijenata.

26. Pozorišni maraton u Somboru

Ovogodišnji 26. Pozorišni maraton biće održan od 13. do 17. juna u Narodnom pozorištu u Somboru. Manifestaciju će otvoriti premijera predstave „Samoubica” po delu Nikolaja Erdmana u režiji Milana Neškovića, a u produkciji Somborskog pozorišta.

“Poezija se javlja u trenucima kada se čovek nalazi između sna i jave” reči su Laze Kostića, koje su bila inspiracija za pesmu, a ove godine i za slogan 26. Pozorišnog maratona “Među javom i međ snom”.

U skladu sa repertoatom koji dominira pozorišnim programom u protekloj godini, maraton će proteći u znaku komedije i ugostiće pozorišne ansamble iz Užica, Kikinde, Subotice, Beograda, Zagreba.

Sombor je već 26 godina mesto u kome ljubitelji pozorišta imaju priliku da pogledaju predstave koje su u prethodnoj godini u mnogim delovima Srbije proglašene za najbolje. Ove godine publika će videti predstave Klošmerl u režiji Kokana Mladenovića, Ožalošćena porodica reditelja Jagoša Markovića, Trtica rajske ptice Nikole Zavišića i mnoge druge.

Završna konferencija projekta EmBuild “Energetski efikasne zgrade – Planirajte. Investirajte. Renovirajte!”

U četvrtak, 07. juna 2018. godine, od 09.00 u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda (Dragoslava Jovanovića br. 2), održaće se završna konferencija projekta EmBuild “Energetski efikasne zgrade – Planirajte. Investirajte. Renovirajte!” a dan kasnije regionalni skup na temu “Koraci ka izradi nacionalne strategije obnove zgrada” koji organizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Cilj EmBuild projekta je da osnaži državne organe, na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou, u formulisanju strategije eneregetski efikasnog renoviranja javnih zgrada, radi smanjenja zagađenja, uštede energije i novca, unapređenja komfora, ali i održivog ekonomskog razvoja i otvaranja novih radnih mesta. Nakon dvoipogodišnjeg rada na projektu, kroz prezentacije i diskusije učesnika koji su bili uključeni u projekat i eminentnih stručnjaka u oblasti planiranja i finansiranja obnove zgrada,na konferenciji će biti predstavljene glavne celine kojima se projekat bavio.

Projekat EmBuild finansira Evropski program za razvoj nauke Horizon 2020, a podržava Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. U Srbiji, kao član međunarodnog konzorcijuma u kojem učestvuju partneri iz: Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Nemačke i Belgije, projekat sprovode Arhitektonski, Mašinski i Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu.

Osim predstavnika tima projekta, kojim u Srbiji rukovodi prof.dr Milica Jovanović Popović, na konferenciji će se prisutnima obratiti predstavnici Univerziteta u Beogradu, resornih ministarstava Republike Srbije i Grada Beograda. U radu konferencije učestvovaće i predstavnici Evropske Energetske zajednice, regulatornih tela EU u ovoj oblasti, kao i drugih međunarodnih organizacija i institucija koje finansiraju projekte u oblasti energetske efikasnosti. Teme konferencije, između ostalog biće značaj strategije obnove javnih zgrada, planiranje na lokalnom nivou, efektivno investiranje i prepoznavanje širih koristi ulaganja u obnovu zgrada.

Rezultati ovog projekta biće takođe i značajni inputi u izradi Nacionale strategije obnove zgrada, što je jedna od prioritetnih obaveza prema Energetskoj zajednici, čiji je potpisnik i Srbija. U tom smislu, dan kasnije, 8. juna, GIZ organizuje i regionalni skup kojem će prisustvovati predstavnici resornih ministarstava iz šest članica Energetske zajednice, kako bi razmenili iskustva, preporuke i primere dobe prakse.

Snimanje konferencije omogućeno je tokom pozdravnih govora (9.00 do 9.30), a odmah nakon toga (9.30) na raspolaganju za izjave biće prof.dr Milica Jovanović Popovićkoordinator projekta za Srbiju.

IDEA IS NOTHING WITHOUT EXECUTION!

Otvoren konkurs za nagrade #kaktus2018!

Marketing mreža raspisala je konkurs za četvrtu po redu nacionalnu dodelu godišnjih nagrada – KAKTUS 2018. Nagrade se dodeljuju u 25 kategorija, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje u protekloj godini. Kao i prethodnih godina, KAKTUS 2018 slaviće samo one ideje koje izlaze iz granica očiglednog i uprkos teškim uslovima inspirišu i proizvode najefikasniju komunikaciju sa ciljnim grupama. Konkurs je otvoren do 20. septembra.

O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine priznati i ugledni profesionalci iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona. Žiri iz Srbije ove godine radiće u sastavu: Ana Šutić, Creative Director, New Moment New Ideas Company; Bojan Brukner, Creative Director, Leo Burnet; Bojan Šaptović, Head of Creative, Pioniri Communications; Igor Grmuša, Country Manager, Degordian; Jana Savić Rastovac, Creative Director,McCann Beograd; Marko Prokić, Creative Director, Wireless Media; Miloš Đurđević, Creative Director, Fullhouse Ogilvy; Nebojša Krivokuća, Creative Director, Communis DDB; Radovan Kupres, Creative Director, LUNA TBWA; Sanja Milaković Kolundžija, Principal, Executive Group; Sonja Grčić, Head of Creative & Video, Represent Communications; Vladimir Mitrović, Creative Director, Ovation BBDO; Voljena Daničić, Head of Creative, Direct Media.

Regionalni žiri ove godine činiće: Bojan Hadžihalilović, Founder and Creative Director, Fabrika (BiH); Boštjan Napotnik, Creative Director, Futura DDB (SLO); Domen Husu, Creative Director, Yin+Young (SLO); Dushan Drakalski, Chief Creative Officer Europe, Ray Production; Ilinka Crvenkovska, Creative Director, Idea Plus Skopje (MK); Nikola Žinić, Co-Chairman and Chief Creative Officer, Bruketa&Žinić&Grey (HR), Petra Krulc, Executive Creative Director, Grey Ljubljana (SLO); Sašo Dimitrievski, Partner and Board Member, Pristop/Rednerspace (SLO); Sean Poropat, Partner and Creative Director, Studio Sonda (HR); Tomislav Bader, Partner, Švicarska (HR); Tomislav Krajačić, CEO/CCO, Kofein (HR); Vanja Bertalan, CEO, web.burza (HR); Žarko Dimitrioski, Creative Director, Eden na Eden (MK).

"U protekloj godini realizovane su brojne zanimljive i inovativne kampanje za koje smatramo da su vredne pažnje, kako stručne, tako i šire javnosti. Konkurs za KAKTUS nagrade prilika je da izmerimo da li su to zaista drugačije ideje i one koje opstaju, ali i ocenimo napredak struke. Pored toga, ove godine akcenat festivala biće na kvalitetnim i vanvremenskim egzekucijama, bez kojih ni jedna ideja ne bi mogla da preživi. Očekujemo puno dobrih kampanja koje će ukazati na trendove razvoja, ali i na izazove koji određuju budućnost kreativne industrije u Srbiji", rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža, koji je organizator festivala KAKTUS 2018.

Nagrade će biti svečano dodeljene na četvrtom nacionalnom Festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2018, koji će biti održan 12. i 13. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Uslovekonkursa, propozicije i kategorije, kao i prijavni formular i Pravilnik o radu žirija, možete pogledati na sajtu www.kaktus.rs.

Vina Tikveš osvojila 15 nagrada u Londonu

Vinarija "Tikveš" ponovila je prošlogodišnji veliki uspeh, osvojivši 15 novih priznanja za svojа vrhunskа vina na godišnjem međunarodnom takmičenju -International Wine Challenge (IWC) koji se ove godine održava 35. put u Londonu, Velika Britanija.

Svake godine za nagrade konkuriše nekoliko hiljada vina iz 55 zemalja iz svih svetski poznatih vinskih regiona, na kome je vinarija Tikveš dobila srebrne medalje za "Bela Voda,, belo iz 2017. godine i "Temjanika classic,,takođe 2017. godina.

Istovremeno, bronzane medalje je osvojilo 11 vina "Tikveš". Među dobitnicima su četiri crvena vina: "Barovo" berba 2015. "Alexandria Cuvee" i vina "Vranac" i "Plavec" iz serije "Special Selection" a iz berbe 2016. i "Cabernet Franc" takođe "Special Selection" iz berba 2017. Bronzana medalja pripala je roze vinu "Alexandria" iz berbe 2016. kao i belo vino "Vionje,, Special Selection iz 2017. Takođe su nagrađenaspecijalnim priznanjima i preporukama četiri vina "Tikveš", koja su specijalna mešavina dostupna samo na britanskom tržištu. Vina "Sauvignon blanc Special Selection" iz 2017. i "Т’gа za jug" berba 2016. godina.

Sa 15 nagrađenih vina na jednom od najvećih i najprestižnijih takmičenja, "Tikveš" je potvrdio reputaciju najtrofejnije vinarije u ovom delu sveta kao ikvalitet vina iz našeg regiona.

Izvanredna prilika za srpske IT talente da rade na rešenjima koja utiču na živote miliona ljudi

Program sprovodi vodeća međunarodna kompanija za strateške promene i tehnologiju

Nortal, vodeća međunarodna kompanija za strateške promene i tehnologiju, izabraće dva kandidata iz Srbije s ambicijama da pomeraju granice u IT industriji, koji će provesti sedam dana u Talinu, u Estoniji, nakon čega će započeti četvoromesečnu obuku u kancelariji, u Beogradu, kao deo Summer University programa. Izabrani IT talenti potpisaće ugovor o radu s kompanijom Nortal već prvog dana programa, nakon čega će odmah krenuti s radom na aktuelnim projektima.

Ovo je prvi put da kandidati iz Srbije učestvuju u programu koji kompanija Nortal organizuje već 13 godina u nizu, a čiji je cilj jačanje prisustva u Srbiji, pružanje podrške zajednici i razvijanje lokalnih IT talenata. Skoro 2.200 prijava iz celog sveta i preko 276 prijava iz Srbije već je pristiglo na adresu kompanije.

Prema rečima Vesne Korice, stručnog saradnika za selekciju i regrutovanje u kompaniji Nortal, najvažnije je pronaći ljude s pravim stavom, budući da talentovani pojedinci svakako mogu da steknu tehničke veštine, koje radno okruženje zahteva od njih, tokom četvoromesečne intenzivne obuke.

“Procena kandidata ne zasniva se isključivo na nivou razvijenosti njihovih tehničkih veština, već, pre svega, na želji za pomeranjem granica i zainteresovanosti za rad na projektima širokog uticaja u celom svetu, koji ne samo da rešavaju tehnološke probleme, već proizvode značajan društveni uticaj za dobrobit ljudi”, izjavila je Korica i dodala da je “cilj Summer University programa da obezbedi svim ljudima, koji su zainteresovani za građenje karijere u IT industriji, idealnu platformu za razvoj i najbolje prilike za profesionalno usavršavanje u okviru naše kompanije, kako bi mogli da iskoriste svoje potencijale i ostvare svoje ambicije”.

Od 11. do 15. juna, u okviru nedeljne obuke, kandidati će se upoznati s osnovnim principima rada, dok će od 18. juna, pa sve do kraja oktobra, pohađati četvoromesečnu obuku u kancelariji, u Beogradu. Već prvog dana programa, kandidati će potpisati ugovor o radu, nakon čega će odmah započeti rad na aktuelnim projektima i saradnju s pravim klijentima. Svaki kandidat će imati mentora, koji će ga sprovoditi kroz radne procese.

Summer University program osnovni je deo Nortalove strategije za razvoj novih generacija talenata, kao i samog razvoja kompanije, budući da se kompletno regrutovanje kandidata na juniorskom nivou odvija preko njega. Ove godine, 50 mladih profesionalaca iz Srbije, Estonije, Finske i Litvanije dobiće priliku da učestvuje u Nortalovom Summer University programu, zahvaljujući kome je, prošle godine, zaposleno 43 kandidata.

Za više informacija o kompaniji Nortal, posetite www.nortal.com

Generali Srbija lider u oblasti inovacija i digitalizacije procesa u osiguranju

Generali Osiguranje Srbija je sedmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede. Na štandu kompanije u Auli Novosadskog sajma, posetioci će moći da dobiju sve informacije u vezi sa osiguranjem useva, plodova, životinja i mehanizacije, kao i o osiguranju domaćinstva, kasko i životnom osiguranju i svim drugim proizvodima kojima mogu finansijski da zaštite sebe, svoju porodicu i proizvodnju.

Tokom sajma, kompanija će predstaviti novinu na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima. Osmišljavanjem i plasiranjem aplikacije, kompanije je učinila još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa u u osiguranju poljoprivrede.

Osnovne karakteristike aplikacije, koja je napravljena u saradnji sa Biosense institutom, su: preciznija i efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela, praćenje statusa obrade šteta i editovanje štete na elektronskoj mapi Srbije. Aplikacija nudi još mnogo prednosti koje će biti predstavljene na press konferenciji 17.maja od 13:30h, u sali 5 Kongresnog centra Master.

Počinje veliki program lojalnosti Grand kafe

Prijateljstvo, gostoprimstvo i ljubav donose siguran dobitak

Vreme provedeno sa najbližima dragoceno nam je jer je ispunjeno osećanjima na kojima počivaju prave vrednosti. Prijateljstvo, gostoprimstvo i ljubav, vrednosti oslikane na novim pakovanjima Grand kafe Gold, stvaraju pravu i iskrenu bliskost sa onima bez kojih ne možemo da zamislimo svaki dan.

U želji da svojim potrošačima ovakve trenutke učini još lepšim i nagradi njihovo poverenje, Grand kafa Gold je pokrenula veliki regionalni program lojalnosti „Vidim ti siguran dobitak“ u kome poklanja vredno Metalac posuđe. U programu učestvuju samo promotivna pakovanja Grand kafe Gold koja na sebi imaju šare koje simbolišu prijateljstvo, gostoprimstvo i ljubav, upravo one motive koje smo preneli i na limitirano posuđe. Potrošači u Srbiji će od 25. aprila do10. jula imati priliku da na sajtu www.grandkafa.rs unose kodove iz promotivnih pakovanja Grand kafe Gold, a svi koji sakupe dovoljan broj bodova, mogu ih zameniti za željeni poklon.

Uživajte u vašem omiljenom, dobro poznatom mirisu i ukusu Grand kafe Gold koja vas i ove godine nagrađuje za poverenje.

Predstavljena prva tipologija škola u Srbiji

MODELI ZA ENEREGETSKI EFIKASNE ODLUKE

Na Petom međunarodnom sajmu o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti RENEXPO Zapadni Balkan u Beogradu predstavljena je „Nacionalna tipologija škola”, studija kojom je obuhvaćeno 1900 škola u Srbiji u cilju formulisanja preporuka o najadekvatnijim pristupima za obnovu školskih objekata i unapređenju eneregetske efikasnosti. U izradi studije, sprovedene u okviru projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje, koji realizuje Nemačka organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, učestvovao je tim stručnjaka Arhitektonskog, Mašinskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

“Studijom su predviđena tri različita nivoa unapređenja školskih zgrada u skladu sa standardima energetske efikasnosti i evropskim kriterijumima. Cilj tipologije je da svaka škola prepozna svoj objekat u modelu koji je definisan i da na osnovu toga donese odluku šta bi trebalo da se uradi da bi unapredila energetsku klasu za jedan ili dva razreda,“ rekla je predstavljajući rezultate „Nacionalne tipologije škola“ dr Milica Jovanović Popović, koordinator tima za izradu studije i objasnila da je važnost ove tipologije pre svega u daljim strateškim odlukama u kojim školama su sanacije najracionalnije i donose najznačajnije benefite.

Studija je izrađena na osnovu opsežnih tehničkih analiza i sagledavanja postojećeg stanja objekata škola različitih veličina i datuma gradnje. Škole su podeljene u tri kategorije prema veličini to jest broju đaka i četiri kategorije prema periodu izgradnje. U okviru ovih kategorija definisano je deset tipova školskih objekata u kojima se škole mogu prepoznati. Podaci prikupljeni tokom dvogodišnjeg rada na “Nacionalnoj tipologiji škola”, kao i zaključci studije, biće objedinjeni u tri knjige.Izradu studije podržala su i resorna ministarstva Vlade Republike Srbije.

Državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Stevica Deđanski zahvalio se svima na odlično obavljenom važnom poslu i rekao:“Poslednjih godina Vlada Republike Srbije ulaže napore u obnovu škola i vrtića radi poboljšanja sveobuhvatnih uslova boravka dece u ovim objektima. Pri tome se kao neizostavni element uzima energetska rehabilitacija ovih objekata. Te aktivnosti sprovode se kroz budžetski fond, aktivnosti državnih organa i lokalnih samouprava, često uz podršku međunarodnih finansijskih institucija.” Deđanski je istakao i da je zahvaljujući podršci nemačke Vlade kroz projekte Nemačko-srpske razvojne saradnje koje implementira GIZ, pripremljen je čitav set alata koji doprinose boljem kreiranju i sprovođenju politike u oblasti energetske efikasnosti i implementaciji regulative Evropske unije u Srbiji i zaključio:”Očekujemo da će i “Nacionalna tipologija škola” biti jednako korisna svim relevantnim institucijama na nacionalnom i lokalnom novou, ali i inžinjenirima, projektantima i investitorima prilikom planiranja energetske obnove”.

Pomoćnica ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jovanka Atanacković, podsetila je prisutne da postizanje maksimalne energetske efikasnosti nije izazov samo za Srbiju, već za ceo svet.”Drago mi je da u Srbiji počinjemo od škola jer u pitanju su objekti u kojima deca provode mnogo vremena, a energetske efikasnost podrazumeva i njihovu udobnost, komfor i sigurnost. Nakon izrade tipologije škola, sledi izrada strategije, a nakon toga, konačno i ono čemu se posebno radujemo – da na sanaciji počnemo da radimo,” poručila je Atanacković.

Štefan Hajek, rukovodilacsektora GIZ za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije, podsetio je da se projekat “Energetska efikasnost u javnim zgradama” sprovodi od 2015. godine, a da saradnja dve zemlje u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje na polju energetske efikasnosti i obnovljih izvora energije traje već deset godina.”Ova tema je ujedno i jedna od značajnijih u delokrugu rada GIZ-a u Srbiji. Naš cilj je da se, sada kada je u toj oblasti sve više donatora i investitora, odluke donose na osnovu stručnih preporuka i činjenica, u cilju primene strateškog pristupa energetskoj efikasnosti koja će doprineti održivom razvoju, razvoju lokalnih sredina i otvaranju novih radnih mesta”, poručio je obraćajući se prisutnima Hajek.

Prilikom predstavljanja “Nacionalne tipologije škola” predstavnicima 13 škola koje su učestvovale u izradi studije, a koje su ujedno i reprezentativni objekti u tipologiji, dodeljeni su energetski pasoši, dokumenti koji sadrže tehničke podatke relevantne za dalje unapređenje energetske efikasnosti ovih školskih objekata.

BW Magnolia – miran dom u srcu prestonice

Moderan koncept stanova nove zgrade BW Magnolia, u okviru Belgrade Waterfont-a, dizajniran je tako da omogući savršeno izbalansiran život i udovolji svim potrebama savremenog čoveka. Za sve one koji biraju život u srcu prestonice ne želeći da se odreknu mirnog doma ušuškanog u raskošno zelenilo, BW Magnolia predstavlja idealan izbor.

Osim neprevaziđenog dizajna stanova i izrade vrhunskog kvaliteta, BW Magnolia će stanarima ponuditi rezidencijalne jedinice sa sopstvenim balkonom ili pristupom privatnom dvorištu. Intimna i elegantna, ova petospratnica će diskretnim šarmom na prvi pogled osvojiti sve one u potrazi za novim domom ili idealnom investicijom. Više informacija o stambenoj ponudi Belgrade Waterfront-a možete dobiti registracijom na sajtu www.belgradewaterfront.com.

Otvoren mts Biznis centar u Novom Sadu

Savremeni „hub“ za poslovne korisnike

Kompanija Telekom Srbija otvorila je u sredu 18.aprila, u Novom Sadu, u Bulevaru oslobođenja 82, mts Biznis centar. Novootvoreni prostor, vlasnicima malih i srednjih preduzeća pored telekomunikacionih i ICT usluga namenjenih poslovnim korisnicima, nudi i niz dodatnih mogućnosti za unapređenje poslovanja.

Koncept mts Biznis centra inspirisan je aktuelnim svetskim trendovima tako da je, pored usluga posebno kreiranih po potrebama malih i srednjih preduzeća, korisnicima na raspolaganju moderan prostor za interakciju, razmenu ideja i širenje mreže poslovnih kontakata. U mts Biznis centru će se kontinuirano organizovati posebne radionice i prezentacije u vezi sa savremenim poslovanjem, na kojima će poslovni korisnici moći da dobiju koristan savet u cilju daljeg stručnog usavršavanja.

„Kompanija Telekom Srbija strateški je usmerena ka razvoju preduzetništva i u skladu sa tim kontinuirano unapređuje postojeće i razvija nove usluge dokazujući jednaku posvećenost svim klijentima. Upravo zbog toga odlučili smo da, nakon Beograda, otvorimo mts Biznis centar i u Novom Sadu kako bismo pružili podršku našim biznis korisnicima preuzimajući na sebe ulogu partnera u kreiranju rešenja koja će omogućiti da na efikasniji način upravljaju svojim poslovanjem, štedeći pritom vreme i IT resurse. Pozvao bih sve predstavnike malih i srednjih preduzeća da posete mts Biznis centar kako bi doživeli jedinstveno korisničko iskustvo“, izjavio je Petar Popović, izvršni direktor za poslovne korisnike u kompaniji Telekom Srbija.

Nakon Beograda i Novog Sada, Telekom Srbija planira otvaranje novih mts Biznis centara i u drugim većim gradovima Srbije.

Generali Osiguranje Srbija dobitnik ugledne nagrade „Kapetan Miša Anastasijević"

Kompanija je dobitnikpriznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji „Lider u globalnoj industriji osiguranja”, za doprinos unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije.

Priznanje je 28. marta, u Rektoratu Beogradskog univerziteta, uručeno predsedniku Izvršnog odbora Draganu Filipoviću.

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se najistaknutijim institucijama, pojedincima i kompanijama za izuzetne rezultate u poslovanju, stvaralaštvu i društvenoj odgovornosti. Nosioci projekta su novosadska Agencija “Medija invent”, Univerzitet u Novom Sadu, Beogradski univerzitet i Privredna komora Srbije.

Komapnija Vitamin učestvovala na 21. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

Kompanija Vitamin predstavila se na ovogodisnjem sajmu u Mostaru, na nacionanom štandu Srbije u organizaciji Privredne komore Srbije, sa ciljem da unapredi regionalne veze, kao i da otvori put ka novim tržištima regiona.

Predtavljen je celokupni asortiman proizvoda, čuvena Horgoška mlevena začinska paprika, Horgoški začin, dodaci jelima Alas, Horgoški gulaš, Paprika i sarma, Roštilj, Italiano, dehidrirane supe, sitni zacini, puding, sladoled i ostali proizvodi.

„Jako smo zadovoljni nastupom na sajmu u Mostaru,mislimo da je ovo pravo mesto da se učvrste kontakti i otvore putevi ka novim tržištima. Imamo vrlo kvalitetne proizvode, Horgošku papriku koja je lider, a prate je i svi ostali naši proizvodi. Imamo potencijal da unapredimo asortiman prema zahtevima koji dolaze sa stranih tržišta. Moderno uredjen štand privukao je pažnju posetilaca, što je u današnje vreme nezaobilazan deo nastupa na sajmovima.“, rekao je Ljubiša Lukić, menadžer marketinga kompanije.

Vitamin je ispunio svoje ciljeve i nastavlja sa prodorom na regionalna i svetska tržišta, što je deo strategije razvoja kompanije.

IT konferencija CODEstantine po treći put u Nišu

Dvodnevna IT konferencija CODEstantine održaće se po treći put u Nišu 27. i 28. aprila u New City Hotelu.

CODEstantine je najveća konferencija južno od Beograda namenjena programerima sa iskustvom. Cilj konferencije je upoznavanje učesnika sa tehnološkim trendovima i dobrom praksom u razvoju softvera, kao i povezivanje ljudi koji se bave programiranjem i srodnim oblastima.

Organizuje se po treći put, a prethodne dve konferencije imale su ukupno 400 posetilaca.

Ovogodišnja CODEstantine konferencija imaće 8 domaćih i stranih predavača, eksperte iz IT i Startup sveta. Predavanja će biti orijentisana na programiranje i IT, kao i na temu Tech preduzetništva i deljenja uspešnih biznis priča.

Veliki kapacitet na polju elektronike i informaciono-komunikacionih tehnologija u Nišu jesu razlog organizovanja CODEstantine konferencije.

Očekuje se oko 150 učesnika, a svoje mesto možete rezervisati na vebsajtu konferencije.

Konferenciju su podržali JS Belgrade, PHP Srbija, Level Up Serbia, Silicon Drinkabout i Blockemon.

Više informacija o konferenciji možete naći na Facebook eventu konferencije i na zvaničnom vebsajtu.

Organizator konferencije je No Limit Hub, organizacija koja se bavi promovisanjem IT i Startup kulture u Nišu, povezivanjem lokalne IT zajednice i organizovanjem edukativnih događaja.

Aleksandra Matić

Menadžer za komunikacije

Održan drugi ciklus besplatne Start Up Akademije za mlade

PRAKTIČNO ZNANJE OD IDEJE PRAVI POSAO

2. april 2018. godine

Proteklog vikenda, u DELI prostoru za kreativno delovanje u Nišu, uspešno je održan drugi ciklus StartUp Akademije, besplatne obuke za razvijanje poslovne ideje. Istovremeno, otvoren je i poziv za treći ciklus Akademije, koja će biti održana krajem aprila, a na koju se mogu prijavitimladi od 18 do 35 godina, studenti i nezaposleni.

Intezivnu besplatnu obuku koju realizuje Niški klaster naprednih tehnologija NiCAT, u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, ovog vikenda pohađalo je pet timova okupljenih oko preduzetničkih ideja koje podrazumevaju menadžment, marketing i IT tehnologije. Tokom tri dana obuke, polaznici Akademije dobili su praktična uputstva i savete kako da svoju poslovnu ideju pretvore u uspešan posao, podele uloge u timu, izbegnu rizike u poslovanju, izrade biznis plan, istraže i iskoriste potencijale tržišta, predstave se investitorima, obezbede sredstva za realizaciju poslovnog plana…

“Mislim da bi bilo dobro da obuka poput StartUp Akademije ima i više i da duže traju. Ovde se potvrdilo moje uverenje da u Srbiji ima mnogo sposobnih mladih ljudi sa idejama koje bi bile konkurentne u svetu, ali im nedostaju praktične informacije i okvir da bi uspešno realizovali svoju zamisao”, kaže glavni trener i mentor na StartUp Akademiji Ivan Vesić, CEO i osnivač englesko-bugarsko-srpskog startup-a VetCloud, softvera za upravljanje veterinarskim praksama. “Da smo moje kolege i ja, kada smo počeli da radimo sa internacionalnim fondovima poput akcelerator Eleven i Techstars, imali ovakvu priliku, izgubili bi manje vremena i brže napredovali”, zaključuje ovaj uspešni, a nadasve skromni mladi stručnjak, čije je ime već prepoznatljivo u svetu internacionalnog IT biznisa.

Cilj organizacije StartUp Akademije je povećanje samozaposlenosti mladih kroz podršku razvoju preduzetništva i izgradnji okruženja u kojem će imati veće mogućnosti da pokrenu svoje poslovanje u oblasti tehnike i informacionih tehnologija. Glavni problem na ovom polju trenutno je nedostatak svesti i motivacije, kao i nedostatak znanja o mogućnostima u visokotehnološkom preduzetništvu. Mladi ljudi često nisu dovoljno upoznati sa mogućnostima zaposlenja i karijere koje postoje u IT sektoru ili u oblasti IT startap preduzetništva.

Da je bilo onako kako sam planirala, u ovom trenutku bila bih u Pekingu. Sada mi je plan da ostanem ovde i razvijam svoj posao”, kaže Maja Stošić (29), ekonomista po struci, Nišlijka koja se dugo bavi dizajnom i dodaje: “Posle godinu dana, tokom kojih sam na sajtovima gde se mogu ponuditi dizajnerska rešenja stekla mnogo klijenata, odlučila sam da pokrenem svoj sajt tog tipa i da nastavim da odavde radim za inostrano tržište. Saznanja i informacije koje sam dobila na Akademiji već sam počela da primenjujem. Sajt je skoro gotov, a timu, u kojem smo bili samo kolega programer i ja, pridružilo se još troje ljudi, dizjanera poput mene.”

“Do pre tri godine želeo sam da odem iz Srbije. Ali, sada kada sam započeo svoj posao, mislim da je idealna kombinacija da živim ovde, a radim za domaće i svetsko tržište, uz povremene odlaske u inostranstvo i maksimalno korišćenje prilika poput ove da u Srbiji dobijem saznanja o svetskim trendovima u poslovanju”, potvrđuje Miloš Antić (27) diplomirani ekonomista turizmologije, koji razvija on line platformu na kojoj će svako moći da kreira svoje odevne komade, ali i modni brend.

I Maja i Miloš pohađali su StartUp Akademiju i slažu se u oceni da je šansa da besplatno dobijete priliku da stičete praktična znanja u oblasti biznisa, posebno od nekoga poput Vesića, velika prednost. “Sve nas inspiriše njegov primer, a on ume da se, da tako kažem, “spusti na naš nivo”, da nam da praktične savete i uputi kako da napredujemo korak po korak”, kaže Miloš.

Gostujući predavači na Akademiji su uspešni niški preduzetnici iz oblasti visoke tehnologije, koji tokom obuke preuzimaju i ulogu mentora. Kroz neformalni razgovor gosti-predavači učesnicima Akademije prenose iskustvo pokretanja sopstvenog biznisa, a učesnici su u mogućnosti da im postavljaju pitanja.

StartUp Akademija se realizuje u tri ciklusa od februara do juna 2018.godine. U toku rada timovi su raspodeljeni u tri grupe, a svaka grupa učesnika se sastoji od pet timova. Treći ciklus Akademije biće realizovan krajem aprila. Nakon toga svi timovi će imati mentorske sesije, a jun je rezervisan za prezentacije ideja pred komisijom, dodelu sertifikata i nagrada.

Na Akademiju se, online prijavom na linku https://www.facebook.com/BeginningProjekat/mogu prijaviti mladi od 18 do 35 godina, studenti i nezaposleni, koji oko svoje poslovne ideje koja uključuje visoke tehnologije, okupe najmanje dvoje ljudi.

Online prodaja Putnog zdravstvenog osiguranja u Sava osiguranju

SAVA NEŽIVOTNO OSIGURANJE a.d.o. Beograd je, u skladu sa strategijom rasta, unapređenja poslovanja i sprovođenja planova digitalizacije poslovnih procesa, kreiralo novi prodajni kanal za Putno zdravstveno osiguranje – Online prodaja Putnog zdravstvenog osiguranja. Web shop aplikacija, koja je integrisana u okviru kompanijskog sajta, izuzetno jednostavna, u svakom trenutku omogućava klijentima da, najpre, preko kalkulatora izračunaju premiju tj. cenu osiguranja, a potom i dakupe polisu Putnog zdravstvenog osiguranja.

Bilo da putuju individualno, porodično ili poslovno građani Srbije za nekoliko minuta, putem Sava web shop-a mogu sebi obezbediti zdravstveno osiguranje za vreme putovanja i boravka u inostranstvu.

Podsetimo se - Polisa za osiguranje lica za vreme putovanja i boravka u inostranstvu pruža naknadu troškova nastalih tokom pružanja neophodne medicinske pomoći osiguraniku, zbog iznenadnih bolesti ili posledica nesrećnog slučaja, za vreme privremenog boravka u inostranstvu. Osiguranjem je obuhvaćen i prevoz osiguranika do kuće (repatrijacija) zbog nastalog osiguranog slučaja. Mogu se osigurati zdrava lica od 0 meseci do navršenih 80 godina života, koji su državljani Republike Srbije, kao i strani državljani i lica bez državljanstva uz uslov da imaju prebivalište odnosno odobrenje za privremeni boravak ili su stalno nastanjeni u Republici Srbiji.

Otvaranjem ovog prodajnog kanala klijentima je omogućeno, pored brzog, lakog i uvek dostupnog načina obezbeđivanja polise, 20 odsto popusta na premiju Putnog zdravstvenog osiguranja. Primer obračuna premije osiguranja Putnog zdravstvenog osiguranja putem web shop-a najbolje pokazuje povoljnost kupovine preko web shop-a: za 11 dana, za četvoročlanu porodicu prema zvaničnim tarifama osiguranja, premija tj. cena osiguranja iznosi 2.881,00 dinara, a sa akcijskim popustom od 20% popusta kupovinom preko web shop-a iznosi 2.305,00 dinara.

Napominjemo da je osiguravajuće pokriće rizika identično kod oba načina kupovine – klasičnog preko agenata i putem web shop-a.

Na stranici našeg sajtahttps://webshop.sava-osiguranje.rs/ možete lako i brzo ali i povoljno putem Web shop-a obezbediti Putno zdravstveno osiguranje za vreme putovanja i boravka u inostranstvu.

Sava osiguranje

Kontakt: Žana Ranković, zana.rankovic@sava-osiguranje.rs, +381 63 277 121.

Два века од Вукове револуције

Пре тачно 200 година Вук Караџић је „на свијет издао“ први српски речник са 26.270 речи које је чуо у народу, забележених на до тада нов начин - реформисаном азбуком.

Овом књигом Вук је покренуо језичку револуцију која је преобразила нашу културу. У међувремену, Вук је наставио да бележи шта и како народ говори, па 1852. објављује друго, и наравно, проширено издање „Српског рјечника“ са 47.427 речи. Како ли би реформатор српског језика данас „толковао“ нашу комуникацију на основу речи које говоримо?

Као и пре два века, Вук би сву своју енергију, знање, упорност и таленат усмерио на истраживање језика који народ користи. Увидео би да је језик којим говоримо другачији, апстрактнији, интернационалнији од оног који нам је он оставио у аманет. Схватио би и да се не служимо довољно реформисаном азбуком за коју се толико борио.

Како ли би Вук написао СМС неком свом пријатељу у Бечу и обавестио га да је у Србији домаћи пивски бренд Зајечарско пиво покренуло кампању са серијом лименки са уметничким делима српских сликара, међу којима је и његов портрет, којима се прикупљају средства за обнову Народног музеја у Београду - с обзиром да се речи бренд, кампања, лименка, средства, па чак ни уметност, сликар и музеј не појављују у његовом речнику ни један једини пут? Ипак, у „Српском рјечнику“ из 1818. године Вук је бар забележио реч „пиво“.

Вуков портрет на специјално дизајнираној лименци Зајечарског пива који је, како би народ у то време рекао, „моловао“ Димитрије Аврамовић, део је богате уметничке збирке Народног музеја у Београду који јавности поново отвара своја врата 28. јуна. За обнову најстаријег музеја у Србији, Зајечарско ће од сваке продате лименке са ликом Вука Караџића, као и осталих из специјално дизајниране серије лименки са ремек-делима српског сликарства која се чувају у Народном музеју у Београду, донирати по један динар, за који је Вук пре 1818. забележио да је „некакав хришански, дубровачки или млетачки новац“.BW Parkview i BW Vista – pametna investicija u novom centru grada

Za sve one koji cene vrhunski kvalitet, udobnost i funkcionalnost, Belgrade Waterfront nudi stanove u elegantnim zgradama BW Vista i BW Parkview, koje se nalaze na idealnoj lokaciji pored Save, pogodnoj za ljude sa različitim životnim stilovima.

BW Parkview, u prirodnom okruženju u neposrednoj blizini parka, sastoji se od 244 stambene jedinice različitih veličina i nudi savršenu kombinaciju privatnosti, zelenila i blizine svih gradskih dešavanja. BW Vista ponudiće ukupno 228 stanova, od kojih svaki predstavlja pametnu investiciju u vaš novi životni prostor u srcu grada.

Obe zgrade dočekaće prve stanare 2019. godine.

Londonska organizacija „European CEO“ dodelila predsednici izvršnog odbora UNIQA osiguranja, Gordani Bukumirić nagradu „Preduzetnik godine za tržište osiguranja istočne Evrope“

Predsednica izvršnog odbora UNIQA osiguranja Gordana Bukumirić dobitnica je nagrade „Preduzetnik godine za tržište osiguranja istočne Evrope“ (Entreprenuer of the year Insurance industry for eastern Europe), od strane londonske prestižne organizacije „European CEO“. Proteklih 10 godina, ova nagrada uručuje se najboljim direktorima iz različitih oblasti poslovanja koji su svojim odlukama i rukovodstvom postigli izvanredne rezultate.

Osnovni kriterijumi pri odabiru pobednika baziraju se na analizi održivosti tržišta, strateških ciljeva, kao i sveukupnom imidžu kompanije. Ipak, jedno od najbitnijih stavki je svakako i činjenica da li je nominovani CEO prepoznat kao lider u okviru industrije u kojoj posluje.

Cilj UNIQA osiguranja je liderska pozicija na tržištu po kvalitetu usluge. Do toga, ovu kompaniju vodi misija modernog, strateškog rukovođenja, efikasnog i profesionalnog poslovanja i pružanja usluga koje su na nivou evropskih standarda.

“Ponosna sam što sam se našla u odabranom društvu najboljih u Evropi. Ipak, volim da istaknem da je tim najbitniji činilac pri izgradnji uspešnog biznisa. Svakodnevno, zajedno se trudimo da klijent bude u fokusu svake naše odluke, da neprestanim inovacijama kreiramo usluge i proizvode po meri modernog čoveka, kao i da neprekidno rastemo i širimo svoje poslovanje. Ipak, u izazovnom vremenu u kojem danas poslujemo, ali i takođe na tržištu osiguranja koje je samo po sebi veoma zahtevno, mogu sa sigurnošću da kažem da je najveći izazov održati kvalitet i reputaciju kakvo UNIQA osiguranje zahteva. Ova, kao i druge nagrade koje smo timski osvojili, dodatna su motivacija, ali i odgovornost za mene kao lidera.”, izjavila je predsednica izvršnog odbora UNIQA osiguranja, Gordana Bukumirić.

Gospođa Bukumirić istakla se svojim postignućima tokom dvadesetogodišnje karijere u oblasti osiguranja, ali i kao odličan lider jedne od najboljih osiguravajućih kompanija na tržištu Srbije. Član Izvršnog odbora UNIQA osiguranja je od 2011. godine, a od 2014. godine obavlja funkciju Predsednika Izvršnog odbora. Gospođa Bukumirić je prepoznata kao lider koji ume da sasluša, motiviše, delegira, ali i inspiriše svoje zaposlene. Ona je svojim odlukama, UNIQA osiguranje u Srbiji, pozicionirala kao kompaniju koja se svojom uslugom i prepoznatljivim brendom ističe među konkurencijom. Upravo zato, uspeh UNIQA osiguranja je što je u konzervativnom i tradicionalnom poslu, uz snažan tim koji čine mladi i kreativni ljudi, napravilo značajan iskorak po pitanju brojnih rešenja i inovacija u poslovanju, koji su prepoznati kod nas, ali i u okviru osiguravajuće UNIQA grupacije.

UNIQA osiguranje je lider je na polju putnog, privatnog zdravstvenog osiguranja, kao i bankoosiguranja. Svoje poslovanje obavlja u 36 poslovnica, kao i na više od 400 prodajnih mesta širom Srbije, uz podršku više od 500 zaposlenih. Kroz svakodnevni, zahtevni rad s klijentima, zaposleni u UNIQA osiguranju su brend ambasadori, lice kompanije i oni koji na najbolji način predstavljaju rad i vrednosti kompanije. Baš od njih i zavisi svaki naredni korak i svaki ispunjeni cilj.

Shodno tradicionalnom poverenju i saradnji sa medijima i igračima, Državna lutrija Srbije vam sa ponosom predstavlja rezultate poslovanja u 2017. godini.

POSLOVANJE SA DOBITKOM

Državna lutrija Srbije je za 23% uvećala promet u odnosu na 2016. godinu, što u konačnim ciframa iznosi 6.148.406.000 dinara ukupnog godišnjeg prometa u 2017. godini.

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE

Zahvaljujući odgovornom poslovanju i ukazanom poverenju naših igrača, Državna lutrija Srbije je u budžet Republike Srbije uplatila gotovo dve milijarde dinara.

Na osnovu naknada za priređivanje igara na sreću i poreza na dobitke, uplaćen je iznos od 1.817.923.000 dinara, dok je na osnovu odluke o raspodeli dobiti, Državna lutrija Srbije u 2017. godini, u budžet Republike Srbije, uplatila 80% dobiti iz 2016. godine u iznosu od 119.393.815,28 dinara.

Sredstva koja uplati Državna lutrije Srbije u budžet Republike Srbije, koriste se za finansi-ranje Crvenog krsta Srbije, organizacija osoba sa invaliditetom i drugih udruženja čiji je cilj unapređenje socijalno-ekonomskog i društvenog položaja lica u stanju socijalne potrebe, ustanova socijalne zaštite, sporta i omladine, lokalne samouprave i lečenja retkih bolesti.

DOBICI NA STRANI IGRAČA

Ponosni smo na poverenje igrača i njihovo učešće u našim igrama koje je rezultiralo uvećanjem prometa, a samim tim i pozitivnim poslovanjem Državne lutrije Srbije.

Najveći rast prometa u odnosu na prethodnu godinu ostvaren je u igri na sreću LOTO 7/39, a ukupan rast iznosi +24,7%, zatim u prometu INSTANT srećki sa povećanjem od +40,8%.

Najsrećnijim igračima u 2017. godini pripalo je ukupno 3.222.590.320,79 dinara.

Raspodela dobitaka po igrama na sreću je sledeća:

LOTO, LOTO PLUS, JOKER - 2.104.540.100,00 dinara kroz premije i 28.921.200,00 dinara u robnim nagradama

BINGO i BINGO PLUS - 318.191.400,00 dinara kroz premije i 9.475.820,79 dinara u robnim nagradama

INSTANT – 761.461.800,00 dinara, a od toga je skoro 80% iz fonda novih srećki

POMERANJE GRANICA I MODERNIZACIJA POSLOVANJA

U 2017. Državna lutrija Srbije promovisala je i omogućila svojim igračima online učešće u svim našim igrama na sreću na zvaničnom internet portalu www.lutrija.rs, što je u skladu sa trendom omasovljenja korišćenja elektronskih usluga.

Očekujemo da će se broj registrovanih igrača uvećati u 2018; jer online način igre omoguća-va brzo i sigurno učestvovanje u igrama na sreću bez obaveze odlaska na uplatno mesto.

NAŠA MISIJA

Igračima nastavljamo da nudimo bogat asortiman igara koje stalno proširujemo i moderni-zujemo kako bi, ne samo ispunili, već i nadmašili njihova očekivanja. Istovremeno ostvaruje-mo državni prihod, usmeren ka svim kategorijama stanovništva kojima je pomoć potrebna.

Zahvaljujemo se našim igračima na dosadašnjem poverenju i pozivamo ih da nastave sa radošću i poverenjem da učestvuju u našim igrama, jer ih i u 2018. godini očekuju vredni dobici!

SREĆA JE VEĆA SAMO KAD SE DELI!

Vaša Državna lutrija Srbije

VD Generalni direktor

Državne lutrije Srbije

Simonida Kažić

Četvrta regionalna koučing konferencija „Applied“

Četvrta regionalna koučing konferencija „Applied“ u organizaciji kompanija Atria Group i Erickson Coaching International, održaće se 21. marta 2018. godine, u hotelu Zira u Beogradu. Cilj ove konferencije je da na jednom mestu okupi preko 150 koučeva, HR menadžera i kompanijskih lidera. Predviđeni trendovi u koučing svetu, kao i njihova primena u razvojnim projektima u kompanijama koje posluju na tržištu Srbije, biće osnovna tema ove konferencije. Među ključnim govornicima naći će se i gospođa Marilyn Atkinson, osnivač Erickson Coaching International. Neke od kompanija koje će predstaviti svoje istraživanje ili razvojne projekte su GlaxoSmithKline, Vip mobile, Pharmanova i Ikea. Ovaj koučing događaj jedinstven je u regionu i održava se samo jednom godišnje. Više o konferenciji možete pročitati na: www.conference.erickson.rs

Orezani vinogradi "Tikveš" u čast Svetog Trifuna

U čast Svetog Trifuna zaštitnika vinogradara i vinara danas su se orezavali vinogradi vinarije "Tikveš". Gosti i domaćini poželeli su kvalitetan rod i dobru vinsku godinu. Orezivanje je urađeno uz poštovanje tradicije sa nadom i verom u povoljne vremenske uslove koji će omogućiti dobar rod. Kao i svake godine orezivanju su prisustvovali članovi Upravnog odbora i zaposleni u vinariji "Tikveš" predstavnici diplomatskog kora, partneri, saradnici i prijatelji vinarije.

U večernjim satima "Tikveš"jeovaj praznik posvetio svojim potrošačima koncertima pod nazivom ,,Falling in Wine with you,,. Vinarija "Tikveš" u saradnji sa Orkestrom makedonske filharmonije održala je i koncert ,,Falling in Wine with you,, Murder Balads. Na ovaj način došlo je do prirodnog spoja praznika ispunjenog ljubavlju Sv. Valentine i vina kao neraskidive veze .

Nova potvrda kvaliteta za OMV MaxxMotion goriva

OMV MaxxMotion goriva na tržištu Srbije dobila novu potvrdu testnih rezultata sa sertifikatom kompanije TUV Austrija Automotive Sa ovim sertifikatom dodatno je učvršćena liderska pozicija OMV MaxxMotion brenda na tržištu premijum goriva OMV MaxxMotion premijum goriva preporučuje Audi, dok poznati srpski vozač Miloš Pavlović kaže da je za njega zimski OMV MaxxMotion dizel najbolji dizel u Srbiji

Od kada su se pojavila na tržištu Srbije, OMV MaxxMotion goriva ne prestaju da privlače pažnju potrošača svojim najnaprednijim karakteristikama. Od nedavno su testni rezultati ovih vrhunskih goriva, koja se prodaju na svim stanicama OMV Srbija, dobila i potvrdu svetski poznate sertifikacione kompanije TUV Austrija Automotive. Njihov sertifikat samo je još jedno od uverenja u nizu kojima su potvrđene navedene prednosti ovih goriva.

Poslednjih godina OMV tim za inovacije u Austriji sproveo je brojne studije, ispitivanja i opsežna testiranja motora i automobila kako bi razvio goriva odličnih karakteristika za potrebe tehnologija koje se koriste u proizvodnji modernih automobila. OMV MaxxMotion goriva zbog toga imaju poboljšanu efikasnost, optimalnu funkcionalnost i unapređene performanse*. Rezultati testiranja i prednosti goriva provereni su i potvrđeni nezavisnim testovima TUV Austrija Automotive.

„OMV se uvek pouzdao u neprekidan proces istraživanja i razvoja kako bi se podstakle inovacije. Mere za razvoj OMV MaxxMotion goriva predstavljale su naše ulaganje u budućnost. Mi smo uvek stremili ka tome da svojim potrošačima ponudimo jedinstvene prednosti i zbog toga se radujemo kada se vozači na našim benzinskim stanicama uvere u najviši kvalitet našeg goriva“, rekao je tim povodom direktor maloprodaje OMV Srbija Decebal Tudor.

Od njihove pojave u Srbiji OMV MaxxMotion goriva su u svojim kategorijama po svim parametrima važila za jednog od predvodnika na tržištu. Tako zimski OMV MaxxMotion dizel je jedini i najbolji dizel na tržištu koji ima najnižu garantovanu tačku filtrabilnosti (cold filter plugging point (CFPP)) koja maksimalno iznosi -38o C**. OMV MaxxMotion Super 100plus je najbolje i jedino gorivo na srpskom tržištu koje ispunjava najviše ocene kvaliteta zadovoljavajući zahteve Svetske povelje o gorivu kategorije 5***.

„Naši potrošači sada mogu da se osećaju sigurnije sada kada su i sa TUV sertifikatom potvrđeni testni rezultati OMV MaxxMotion goriva, jer dok toče naša najbolja goriva oni zapravo čine nešto veoma dobro za njihova vozila“, zaključio je Tudor.

TÜV AUSTRIA je međunarodna kompanija za testiranje, inspekciju i sertifikaciju koja posluje u više od 40 zemalja širom sveta. Uz brojne nacionalne i međunarodne akreditacije, Grupacija TÜV AUSTRIA nudi širok portfolio koji obuhvata industrijske usluge, inspekciju, nadzor, sertifikaciju, IT sigurnost, usluge osiguranja i obuku.

Zbog svih svojih naprednih karakteristika, korišćenje OMV MaxxMotion premijum goriva zajedno preporučuju nemački proizvođač automobila Audi, kao i trostruki šampion sveta u auto sportu Miloš Pavlović.

Transformiši svoj biznis!

Beograd, 05. februar 2018. – Četvrti regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2018 biće održan 12. i 13. marta u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu. Glavna tema ovogodišnjeg foruma biće transformacija biznisa i prilagođavanje promenama i izazovima tržišta.

Stavove o kretanju, novim trendovima i izazovima struke istakli su komunikacijski stručnjaci iz agencija koje posluju u Srbiji.

Ključni izazov za advertajzing biznis jeste da se ima relevantan proizvod i usluge, koje klijenti imaju interes da kupe ili izaberu. To će za nas biti izazov broj jedan i u 2018”, rekao je Marko Pešić, Executive Director agencije Ovation BBDO.

Marina Grihović,direktor agencije Headline i suvlasnik agencije za digitalne komunikacije Dkit, istakla je da je veoma teško predvideti da li će se desiti neke velike promene i transformacija struke u 2018. ili nekoj sledećoj godini, ali očekuje da će uskoro doći do trendova koji su suprotni ovim sadašnjim. “Ljudi će se uželeti nekih starih vrednosti, a milenijalsi će poželeti nešto novo, u ovom slučaju staro. Možda u novom pakovanju. Svakako boljeg kvaliteta, jer kvantitet informacija koje se sada plasiraju jednostavno potiru jedne druge, gube smisao i jačinu. To ne može da se nadomesti brzom slikom ili jakim zvukom koji skreće pažnju, verujem da ćemo morati da se vratimo suštini i pravoj poruci.”

Igor Grmuša, Country Manager agencije Degordian, rekao je da je GDPR jedna od najveća promena u vezi sa internetom od njegovog nastanka, a osim usko stručne javnosti skoro da se niko time ne bavi. “Bojim se da će sa GDPR-om biti kao sa snegom koji nas iznenadi u decembru. To je ozbiljan izazov sa kojim će se kompanije, ali i agencije suočiti u ovoj godini.”

Iva Đurković,Managing Director agencija Luna\TBWA i OMD, navela je da će ključni poslovni izazovi biti kako pojednostaviti stvari i preživeti rizik, i dodala da pojednostavljivanje nije lako, jer moraš da znaš tačno šta hoćeš, na šta želiš da se fokusiraš i zbog čega i, što je možda najteže, čega si spreman da se odrekneš. Prema njenim rečima, strategije za bezbolno preuzimanje rizika nema.

"Kao najveće izazove struke i dalje vidimo razumevanje načina na koji potošač percipira brend u vremenu digitalne komunikacije i kako se odlučuje da kupi proizvod. Današnji 'consumer journey' sve preciznije definiše marektinške ciljeve u pravcu veće personalizacije i reakcije u realnom vremenu koju želimo da postignemo", rekla je Jasna Dugalić, Account Director u agenciji Direct Media.

Olivera Perković, zamenica izvršnog direktora I&F McCann Grupe, dodala je da će pre svega doći do digitalne transformacije. “Svakako uslovljena i dobrim poznavanjem poteba i pshilogije korisnika, a pored uticaja tehnologije uslovljena kako sofisticiranošću tako i regulativama kada je u pitanju data management. Što se tiče samog proizvoda pored agilnijeg i fleksiblinijeg pristupa kreiranju i plasmanu samog sadržaja koje mislimo da će tržište zahtevati, takođe, će se nastaviti i trend očekivanja od komunikacije i velikih brendova da su aktivni i involvirani u rešavanju određenih socijalnih ili kulturoških tema”.

Kao i prethodnih godina, poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica, a biće i organizovan teambuilding za učesnike. Ove godine svoje studije slučaja predstaviće, između ostalih i kompanije: Bambi, Vip Mobile, FIAT, Delta Holding, Eurobank, Zlatiborac, PepsiCo (Marbo Product), Generali Osiguranje i drugi.

Prijavljivanje za učešće na forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2018 traje do 23. februara, a broj mesta je ograničen. Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

Forum IZAZOV 2018 podržale su agencije Ovation BBDO, Headline, Degordian, Direct Media, I&F McCann Grupa, DPC Group, Super Dot,Smart+ Research, Alma Quattro, Chapter 4 PR, Represent Communications, New Media Team, kao i kompanije Vip Mobile, Eurobank, Zlatiborac, Mozzart Bet i Bambi. Kompanija HEINEKEN Srbija ovogodišnji je prijatelj foruma. Bronzani sponzor je kompanija MasterCard.

O MARKETING MREŽI:

Marketing mreža www.marketingmreza.rs je interaktivan portal koji ima za cilj umrežavanje i poslovno povezivanje svih učesnika na tržištu marketinških komunikacija. Ideja portala je da oglašivači u svakom trenutku imaju uvid u kvalitet rada budućih poslovnih partnera, agencije pronađu potencijalne klijente, dizajneri i kreativci dobiju zanimljive i inovativne ideje, a mediji uspostave što bolju komunikaciju i saradnju sa oglašivačima i agencijama u cilju bolje prodaje medijskog prostora. Portal organizuje i nekoliko velikih stručnih skupova, a između ostalih i nacionalni festival integrisanih komunikacija – KAKTUS.

Za dodatne informacije o prvom regionalnom forumu komunikacionih lidera – IZAZOV 2018, kontaktirajte Ivanu Parčetić Mitić na mejl ivana@marketingmreza.rs.

Qatar Airways najavljuje svoju prvu globalnu promociju u novoj, 2018. godini uz popust do 40%

Posebna ponuda za dva putnika dostupna je u nagrađivanoj biznis klasi najbolje aviokompanije na svetu Dvostruke Qmilje uz sve rezervacije od 09. do 16. januara 2018.

09. januar 2018.

BEOGRAD, Srbija Qatar Airways sa zadovoljstvom najavljuje prvu globalnu promociju u novoj godini, popularni ‘Global Travel Boutique’, koji pruža svim putnicima izvanredne uštede na cenama avio karata u svim klasama najbolje aviokompanije na svetu.

Global Travel Boutique se vratio sa odličnom uštedom u ekonomskoj i biznis klasi te izvanrednom kolekcijom ponuda za putovanja do najpopularnijih destinacija širom sveta. Isto tako, putnici će imati priliku da osvoje i izvrsne nagrade koje uključuju čak milion Qmilja u Qatar Airways-ovom programu lojalnosti Privilege Club kao da i uživaju u popustima u Qatar Duty Free prodavnicama na međunardonom aerodromu Hamad u Dohi, kao i pogodnostima i nagradama Qatar Airways Holidays.

Pozivaju se svi putnici da isplaniraju svoje sledeće putovanje sa Qatar Airways-om i iskoriste popust do 40% u ekonomskoj klasi kao i posebnu ponudu za dva putnika u biznis klasi. Porodice sa decom mogu iskoristiti i posebnu ponudu za decu.

Qatar Airways Chief Commercial Officer, Ehab Amin, izjavio je: „Izuzetno nam je zadovoljstvo proslaviti početak nove, 2018. godine našom prvom globalnom promocijom Global Travel Boutique. Navedena promocija nastavlja uspeh prošlogodišnjeg Global Travel Boutique i pruža našim putnicima izvanredne popuste u svim klasama. Ova promocija predstavlja zaista divan početak nove godine te pozivamo sve naše putnike da iskoriste popuste i mogućnost osvajanja odličnih nagrada.“

Putnici će isto tako imati priliku da ostvare dvostruke Qmilje prilikom rezervacija od 09. do 16. januara 2018, za sva putovanja od 09. januara do 10. decembra 2018. Osim navedenog, svi putnici koji rezervišu kartu na qatarairways.rs imaju mogućnost biti među 10 srećnih dobitnika, odnosno dobitnica koji će osvojiti 100.000 Qmilja kao i vaučer za 3 noćenja za dve osobe koje omogućuje Qatar Airways Holidays.

Putnici mogu rezervisati povratne karte u ekonomskoj klasi do najpopularnijih odredišta širom sveta u neprestano rastućoj Qatar Airways mreži po odličnim cenama među kojima ističemo Bangkok od 449 EUR, Bali od 539 EUR, Šangaj od 379 EUR, Kolombo od 479 EUR, Puket od 539 EUR, Singapur od 579 EUR, Pert od 959 EUR kao i još preko 70 destinacija u mreži Qatar Airways-a.

Global Travel Boutique promocija pruža svim putnicima i do 15% popusta na Al Maha usluge i pristup salonima na aerodromu, do 10% popusta na rent-a-car kao i poseban popust od 20% za najviše 4 vožnje pri korišćenju luksuzne usluge prevoza Blacklane.

Qatar Airways nastavlja sa širenjem svoje globalne mreže destinacija i u 2018. godini u koju dodaje zanimljive destinacije među kojima se ističu Pataja; Tajland, Penang; Malezija i Kanbera; Australija.

Qatar Airways, nacionalni prevoznik Katara jedna je od najbrže rastućih aviokompanija na svetu s najmodernijom flotom od više od 200 aviona kojima saobraća do turističkih i poslovnih destinacija na šest kontinenata.

Višestruko nagrađivana aviokompanija Qatar Airways u prošloj je godini osvojila brojne nagrade među kojima se ističe Skytrax nagrada za Najbolju aviokompaniju na svetu, ali i druge nagrade u glavnim kategorijama koje uključuju Najbolja aviokompanija na Bliskom istoku, Najbolja biznis klasa na svetu i Najbolji lounge u biznis klasi.

Saopštenje

Viva Vox na Ćelavom trgu u Somboru u novogodišnjoj noći

Sombor 26.12.2017. - Grad Sombor i Turistička organizacija od 22. decembra do 6. janura 2018. godine pripremili su praznični program ,,Zimske Čarolije,,.

Manifestacija ima za cilj buđenje radosti i ljubavi u lokalnoj zajednici, ali i kreativnosti kod najmlađe populacije. Koncept čine muzičke, kulturne i edukativne potrebe različitih populacija grada Sombora. Fokus manifestacije je na deci za koju će biti organizovane brojne kreativne radionice, kićenje jelki, predstavljanje somborskih institucija obrazovanja.

Doček nastupajuće godine biće uz muziku Viva Voxa, a popularni bendov Amajlija (30.12.2017.), Valentino (06.01.2018.) kao i nastup Milana Mumina (05.01.,2018.) frontmena grupe Lovehunters upotpuniće praznične dane.

Za ljubitelje dobre zabave i muzike grad Sombor je pravi izbor.

UNIQA osiguranje domaćinstva od sada i putem vebšopa

UNIQA osiguranje lansiralo je novi vebšop putem kojeg će klijenti na jednostavan i brz način, bez odlaska u poslovnicu, moći da zaključe osiguranje domaćinstva.

Vebšop aplikacija za osiguranje domaćinstva je kreirana tako da klijent može da s bilo kog uređaja (laptop, mobilni telefon, desktop računar, tablet...) za samo nekoliko minuta zaključi osiguranje. Pre svega potrebno je da poseti UNIQA vebsajt na adresi: www.uniqa.rs i klikne na direktni link: kupi online. Nakon toga, klijent treba da unese nekoliko neophodnih podataka poput kvadrature stana ili kuće koju želi da osigura, kao i perioda trajanja osiguranja, nakon čega sledi plaćanje platnom karticom. Po završetku procesa kupovine klijent dobija polisu na imejl.

Kao posebnu pogodnost, UNIQA osiguranje, svim klijentima je omogućilo popust prilikom zaključenja polise s višegodišnjim trajanjem.

„Mi u UNIQA osiguranju uvek se vodimo premisom da moramo da budemo tamo gde su i naši klijenti. Svesni smo činjenice da živimo u vreme kada je svaki minut bitan i da često nemamo vremena za odlazak u poslovnicu, pa se sve veći broj građana želi da zaključi osiguranje iz udobnosti svog doma, iz kancelarije ili dok čekaju u redu. Zato nam i jeste veoma drago što smo omogućili još jednu vrstu onlajn kupovine - gde će svi moći da osiguraju svoju najveću i najdražu investiciju – svoj dom. Verujemo da smo ovom inovacijom uspeli da i dodatno poboljšamo našu uslugu i osnažimo našu bazu vernih klijenata“, izjavila je direktorka sektora za marketing i PR UNIQA osiguranja, Sonja Marić

Pored onlajn kupovine putnog osiguranja koje je UNIQA osiguranje omogućilo svim klijentima tokom prethodne godine, ovom novinom u poslovanju, UNIQA je dokazala da prati najsevremenije svetske trendove poslovanja.

Pored ove aplikacije, u okviru UNIQA vebsajta onlajn putem klijenti mogu da prijave štetu, podnesu prigovor, upišu se u knjigu utisaka i naravno kupe putno i osiguranje domaćinstva.

UNIQA osiguranje ovom investicijom, još jednom dokazalo je da je lider na tržištu osiguranja u pogledu inovacija.

AIK Banka, Mastercard i Apex predstavljaju novi način plaćanja u javnom gradskom prevozu

Povodom predstavljanja zajedničkog projekta AIK Banke, Mastercard-a i Apex-a, koji podrazumeva uvođenje mogućnosti plaćanja bankarskim Mastercard karticama u vozilima javnog gradskog prevoza u Beogradu, i postavku 6000 novih validatora za plaćanje, danas je u Skupštini grada održana konferencija za medije.

Plaćanje karata biće omogućeno od januara 2018. godine i obavljaće se jednostavnim prislanjanjem bilo koje Mastercard beskontaktne kartice na validator i taj uređaj će označiti uspešno kupljenu kartu zvučnim signalom i porukom na displeju. Svako plaćanje je zaštićeno višeslojnim mehanizmima zaštite koji se već primenjuju na Mastercard beskontaktna plaćanja. Pored Mastercard beskontaktnih kartica, plaćanje u vozilima javnog gradskog prevoza moći će da obavljaju i vlasnici digitalnih kartica u mobilnim telefonima.

ŠTARK DEDA MRAZ DOLAZI KOD VAS

Kako bi čarolija novogodišnjih praznika bila prava, potreban je Deda Mraz, a za njega se pobrinuo Soko Štark, u želji da se zahvali svim svojim vernim potrošačima, a ponajviše najmlađima. Sve tate i mame, deke i bake, rođaci i prijatelji, biće u mogućnosti da obraduju svoje mališane.

Počevši od 15.12.2017. pa sve do 30.12.2017. svi potrošači koji u bilo kojoj od 12 Štark maloprodajnih objekata kupe proizvode u vrednosti od 1500 dinara i više, dobiće priliku da zakažu dolazak Štark Deda Mraza u dom njihovih najmlađih. Kompanija Štark se potrudila da zadrži čaroliju praznika što duže dovodeći Deda Mraza u Vaš dom.

I ove godine kompanija Soko Štark se pobrinula da paketiće dobiju ustanove za decu i svojim proizvodima im bar malo ulepšala predstojeće praznike. Svake godine kompanija želi da obraduje što veći broj dece i da im praznike učini slađim.

Obradujte svoje mališane i zakažite termin na vreme, pošto aktivacija traje do popune termina.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista