Početna > Izdanja > Broj 095 > Lifestyle - Swiss Nature

Budimo zajedno deo svetskog trenda

Kompanija Swiss Nature je u hotelu Saint Ten predstavnicima medija i saradnicima predstavila proizvodne linije Well, Stevia line i Diet Fit, pod sloganom „Budimo zajedno deo svetskog trenda“. Nastala kao rezultat dugogodišnje saradnje sa renomiranim švajcarskim proizvođačima HACO i Frutarom, kompanija ima za cilj da razvije asortiman visokokvalitetnih proizvoda koji će pomoći da se poboljša zdravlje ljudi, ali i trend zdravog načina života. Akcenat je stavljen na razvoj zdravih navika kod korisnika i na prevenciju, kojom može da se spreči razvoj mnogobrojnih oboljenja.

Atmosfera na Swiss nature

Prvi rezultati saradnje realizovani su 2010. godine lansiranjem dijetetskih suplemenata na bazi klinički potvrđenih i prirodnihfarmakološko aktivnih komponenata. Asortiman je kasnije dopunjen proizvodima na bazi stevije i ovsenim kašama, zadržavajući trend zdravog života.

Dijabetes i kardiovaskularne komplikacije dijabetesa danas ubijaju više ljudi nego ratovi i saobraćajne nesreće. Epidemija globalnih razmera može se zaustaviti samo aktivnim personalizovanim i multidisciplinarnim pristupom, uz učešće lekara, pacijenata i države. Za efikasno lečenje neophodni su kako lekovi, tako i pomoćne lekovite supstance koje su farmakološki aktivne ikliničkipotvrđene, čime se prevenira nastanak bolesti i komplikacija, koje se često završavaju fatalnim ishodom, istakaojeprof. drNebojšaTasić sa Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje.

Doktor Danijela Karamarković, dijetolog i rukovodilac centra medicinske estetike Merkur, pojasnila je: „Pravilna ishrana u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću predstavlja lek u rukama svakog pojedinca. Jedino ovakva ishrana može da prevenira sve hronične nezarazne bolesti među kojima je i dijabetes, bez obzira na genetsku predispoziciju. Danas je u Srbiji svako četvrto dete gojazno, što predstavlja ozbiljan zdravstveni problem sa brojnim komplikacijama i posledicama“.

Da idemo u korak sa svetskim trendovima potvrđuje i dr Nedeljko Milosavljević, direktor Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu. „Kako bi u današnje vreme jedno preduzeće ostalo u sve agresivnijoj konkurentskoj trci, neophodno je da se izdvojiod drugih na tržištu, a to može postići jedino stalnim unapređivanjem svojih proizvoda, usluga i poslovnih procesa putem inovacija.Kompanija Swiss Nature je odličan primer kako se kroz strategiju licenciranja kvalitetnih tehnologija može postići izvanredan uspeh. Drago nam je da takav model poslovanja primenjuju i u saradnjisa Univerzitetom u Beogradu“, izjavio je Milosavljević.

Natali Mićović u ime kompanije Swiss Nature istakla je: U ovom trenutku možemo da kažemo da nas vojska zadovoljnih potrošača stimuliše da idemo dalje i da budemo još bolji, pa je u planu razvoj još novih proizvoda i novih tržišta za plasman. Svet je veliki i treba ga osvojiti.

Gosti su imali priliku da probaju deo proizvoda iz asortimana kompanije Swiss Nature, među kojima su najzastupljeniji bili deserti.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista