Početna > Izdanja > Broj 084 > Lifestyle - Hugo Boss

HUGO BOSS PROLEĆE/LETO 2016

Ovosezonsku kolekciju HUGO BOSS-a namenjenu ženama, odlikuju čiste linije, snažan kolorit i kontrolisana upotreba akcenata, ali i dalje preovlađujući utisak zavodljive ženstvenosti čini ono što boji celu priču.

U svojoj četvrtoj kolekciji za „BOSS Womenswear“, umetnički direktor Džejson Vu posegao je za idejama pokreta Bauhaus kao inspiracijom. U svom sagledavanju ovog pokreta i sopstvenoj interpretaciji njegovih ideja, ovom kolekcijom predstavio je fluidne siluete naglašene ženstvenosti strateški postavljene jedna uz drugu pored linearnih i geometrijskih oblika. Odslikavajući tradicionalne boje Bauhausa - žutu, plavu i crvenu kao akcente u kolekciji, strateški ih je upotrebio na onim komadima koje je želeo da istakne.

„Želeo sam da stvorim modu koja predstavlja ekspresiju estetskih elemenata i bazičnih principa Bauhausa. Pored geometrije, koja je korišćena za printove, i stroge i precizne siluete su omogućile da se materijali i krojevi koriste na takav način da se stvori nešto izuzetno, kako kroz strukturiranje svakog komada tako i kroz preciznu konstrukciju. Za mene, to je ono što definiše Bauhaus stil, i upravo ta osnovna ideja koja je još uvek uzbudljiva, inovativna i relevantna savremenoj ženi.“

Kritika je primetila da je u ovoj kolekciji Džejson Vu na impresivan način preveo formalni jezik Bauhausa u svoje kreacije. Geometrija zauzima centralno mesto, oživljena kroz ženstvenu siluetu sa naglašenim strukom i akcentovanim ramenima. Geometrijski printovi u čistim svetlim i tamnim kontrastima daju jak naglasak na ravno krojenim suknjama, kaputima i haljinama. Džejson Vu nikada ne koristi boju za ukrašavanje, ona je uvek odraz jasnog stava.

U kolekciji se takođe primenjuju nove tehnologije. U konkretnom slučaju, lasersko sečenje primenjeno na klasičnom vunenom flanelu, daju odevnom predmetu koji je izrađen od ovog materijala jedan ultramoderan izgled iako se radi, u osnovi, o jednom klasičnom modelu.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista