Početna > Izdanja > Broj 079 > Lifestyle - Tag H

TAG Heuer predstavlja TAG Heuer povezani sat

Ovo je Prvi sat luksuznog švajcarskog proizvođača a pokreće ga Intel i deo je linije Android Wear™

#ConnectedToEternity Kompanije Tag Heuer, Intel korporacija i Google predstavile su povezani sat kojeg je dizajnirao luksuzni švajcarski proizvođač a opremljen je Intel tehnologijom i svim onim što Android Wear univerzum ima da ponudi.

Tag Heuer povezani sat, kojeg pokreće Intel tehnologija, predstavljen je na konferenciji za novinare u LVMH tornju.

Poznati švajcarski časovničarski brend odlučio je da svojim korisnicima ponudi “pametni” časovnik i to je upravo i uradio. Novi sat zove se Tag Heuer Connected i opremljen je najnovijim Android sistemom.

U ovom projektu, zajedno su učestvovali Tag Heuer, kompanija Intel i Android koje su omogućile usađivanje najsavremenije tehnologije u već legendarne satove.

“ Neverovatno smo ponosni što smo uspeli da napravimo prvi Connected sat. Na ovaj način smo istoriju dugu 150 godina poslali direktno u budućnost. Tag Heuer Connected ima za cilj da nas približi budućnosti, ali i da nas spaja čitavu večnost.”, rekao je izvržni direktor Tag Heuer-a, Žan Klod Bivijer.

Direktor Intel kompanije, Brajan Kranić, imao je šta da doda: “Intel vam pruža neverovatno iskustvo uz pomoć najsavremenije Smart tehnologije. Zajedno uz pomoć Google-a i Androida uspeli smo da stvorimo prelep, funkcionalan i pametan proizvod koji spaja tehnologiju sa dugom istorijom časovništva.

“ Od Google pretrage do pametnih satova, Google teži da vam da pravu informaciju u svakom trenutku i na svakom mestu. Andorid je, naravno, savršen dodatak ovom “pametnom” iskustvu”, dodao je Dejvid Singlton iz Google kompanije.

Tag Heuer Connected napravljen je od titanijma što mu daje neverovatnu izdržljivost i dugotrajnost. Prečnik njegovog kućišta iznosi 46 milimetara koje je pored titanijuma napravljeno i od izdržljive gume koja dolazi u nekoliko boja (crvena, plava, bela, narandžasta, zelena i žuta).

Prvi put u svojoj istoriji, Tag Heuer je napravio tri različita brojčanika koji se mogu prikazati na ovom časovniku. Odmah možete primetiti prepoznatljive simbole, kazaljke i detalje sa popularnog Carrera modela. U zavisnosti od svog ukusa i želje, korisnici će moći da po potrebi menjaju stil brojčanika, što je vrlo zanimljiva opcija. Brojčanici će biti dostupni u tri boje: plavoj, beloj i crnoj, što je još jedan odličan način za personalizaciju sata.

Google je omogućio da ovaj sat poseduje ekskluzivne mikro aplikacije, pa na njemu možete korsititi štopericu, alarm ili tajmer.

Tag Heuer Connected je savršeni saputnik, jer vam može zameniti i vaš mobilni telefon. Ako kojim slučajem nemate pored sebe mobilni uređaj, Connected sat vas može spasiti. Preko njega možete razmenjivati podatke ili poruke sve dok imate WiFi konekciju.

Naravno, korisne aplikacije kao što su Google Fit, Google Translate, Google Maps and Google Search takođe su dostupne na ovom časovniku i mogu se koristiti pomoću glasovnih komandi. Ovaj sat sadrži mikrofon, pa uz pomoć Google tehnologije dovoljan će biti vaš glas za pretragu.

Tag Hauer takođe nudi specijlanu opciju svojim kupcima. Svi oni koji kupe Connected sat, mogu da ga zamene za mehanički Tag Heuer sat, ako im se smart verzija ne svidi. Zamenski sat biće sličnog tipa, koji će sadržati isto titanijumsko kućište i gumenu narukvicu.

Tag Heuer Conneted biće dostupan po ceni od 1350 eura u Evropi i 1500 dolara u SAD.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista