Početna > Izdanja > Broj 079 > Lifestyle - LG 079

Omiljeni „ukućanin” – vreme prolazi, on je i dalje u centru pažnje

Jednu od glavnih uloga u svakom porodičnom domu oduvek je imao uređaj koji je bio centar zabave, dobrog raspoloženja i mesto okupljanja ukućana. Sa razvojem tehnologije, početkom dvadesetog veka omiljeni „gost” svakog doma postao je radio, ključni izvor informacija, muzike i, naravno, napetih prenosa utakmica. Međutim, sa usponom tehnologije u domove širom sveta ubrzo je „ušetao” novi gost, koji je potpuno promenio živote svojih korisnika. Desilo se nešto do tada gotovo nezamislivo – zvuk je dobio i sliku! Nema sumnje da se fenomen zvani „televizor” proširio brzinom svetlosti i zauzeo specijalno mesto u srcu svojih vlasnika, ali i u centralnom delu svakog doma – dnevnoj sobi.

Tokom godina tehnologija i dizajn međusobno su pratili evoluciju ovog uređaja, menjajući izgled dnevne sobe, ali i života svojih korisnika. Danas, zajedno sa povratkom trenda minimalizma, čini se da je televizor dostigao vrhunac svog dizajna, kao i tehnoloških karakteristika. Vodeći se ovim tendencijama, kompanija LG Electronics kreirala je model koji se može svrstati u red dizajnerskih remek-dela. Novi LG 4K OLED 65EC9700 televizor, opremljen poslednjim tehnološkim i dizajnerskim rešenjima, poseduje ekran debljine svega 5 milimetara, dok impozantna dijagonala ekrana od 65 inča u kombinaciji sa savršeno zakrivljenom linijom pruža vrhunsko iskustvo gledanja, i to iz bilo kog ugla u prostoriji.

LG Electronics otišao je korak dalje petentiravši Four-Color Pixel WRGB tehnologiju, koja uz pomoć 33 miliona pod-piksela omogućava prikaz živopisnih boja i izuzetno visokog kontrasta. Ako niste verovali da televizor može da prenese sadržaj tako realno, da imate utisak da ste u centru akcije, LG OLED će otkloniti sve vaše sumnje. Nova serija LG OLED televizora prikazuje savršenu dubinu crne boje, koju obični televizori ne mogu da postignu, što najbolje dolazi do izražaja prilikom gledanja sadržaja u potpuno mračnoj prostoriji. Tada televizor postaje gotovo neprimetan, a sadržaj na njemu stvara utisak da nas okružuje, redefinišući pravo značenje boja i osećaja realnog.

Poslednji modeli južnokorejske kompanije pokazaju da evoluciji televizora još nije došao kraj, tako da u budućnosti možemo da očekujemo da će se „omiljeni ukućanin” i dalje razvijati, kao i da će diktirati izgled enterijera svake dnevne sobe.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista