Početna > Izdanja > Broj 040-041 > Lifestyle - Sta je potrebno za dobar duh

Lifestyle

Šta je potrebno za dobar duh?

Ako dušu svake zajednice čine ljudi, a rezultati zavise od njihovog zdravlja, znanja i poslovne veštine, sposobnosti komunikacije i interakcije sa drugima, onda je jasno zašto dušu ponekad treba okrepiti.


U Srbiji greške nema – kod nas je sport idealan za opuštanje, druženje i stvaranje timskog duha, a još ako je protkan dobrom zabavom, živopisnim okruženjem, autentičnom muzikom, hranom i pićem, onda je dovoljno doći do Kladova – gde će vas sigurno sačekati i neko iznenađenje više.

Efektni tim bildinzi, koje u Kladovu organizuje Hotel Đerdap, zasnovani su na istančanom sluhu za potrebe gostiju, decenijskom iskustvu i bogomdanom bogatstvu ovog kraja.

Hotel, najpre, ima veliku sreću da se nalazi tamo gde je Dunav najlepši, na rubu Đerdapske klisure, u kojoj priroda i tragovi drevnih civilizacija svedoče da je sve moguće, ako se radi zajedno. Na krstarenju brodom restoranom hotela Đerdap moguće ih je videti izbliza, sa reke, uz uživanje u lokalnim specijalitetima i vinima i muziku tamburaša. Ako ste pre za druženje na kopnu, sa izletišta Hajdučka vodenica, najlepše obale na Dunavu, čamcima se, verovali ili ne, prilazi čak do same Trajanove table, skulpture dačkog kralja Decebala uklesane u steni ili rumunskog manastira Mrakonia.
Tim hotela Đerdap rado će vas povesti i na pešačke ture i uspon do vidikovca Ploče, u Nacionalnom parku Đerdap, odakle je pogled božanstven i seže daleko preko visoravni Karpata. Ako vam se ne pešači, do njega se može doći i terenskim vozilima, koja su za manje timove takođe deo ponude hotela.

I samo Kladovo ima sreću da se po broju sunčanih dana poredi sa Ulcinjem. I ne samo po tome – tu je jedna od najlepše uređenih plaža na Dunavu, idealna za timske sportove i igre na vodi i pesku. Duga skoro kilometar, poprište je takmčenja u plivanju, vaterpolu, odbojci na plaži, veslanju, igrama bez granica, takmičenja u pecanju – čak i u spremanju ribljih kotlića. Da, nemojte da vas iznenadi ako vam neumorni i gostoljubivi domaćini ponude neverovatne i nesvakidašnje scenarije, kao što su spremanje riblje čorbe na velikoj terasi hotela ili topljenje čvaraka uz kazan u poznu jesen.

Sportski kompleks u okviru turskog utvrđenja Fetislam zadovoljiće kvalitetom fudbalskih i drugih terena čak i one „jačeg sportskog duha“, a ni sportski profesionalci neće imati primedbe na uslove za timska takmičenja, jer mogu da se oslone i na vrhusku sportsku halu Jezero.
O snazi timskog rada, skoro puna dva milenijuma svedoče i ostaci nekad grandioznog Trajanovog mosta, do koga se kraćom pešačkom turom stiže iz Kladova, a poseta hidroelektrani Đerdap o tome šta se sve organizovanim radom može postići danas.

Preteranoj filozofiji mesta nema: da bi zajednica bila zdrava i uspešna, dobro je povremeno praviti ovakve male, a efektne promene u poslovnom okruženju. Dovoljno je ljude dovesti u neki ovakav ambijent, podeliti im važne, ali zanimljive zadatke, zacrtati visoke, ali ostvarive ciljeve.
Na „novom terenu“, iskustvo nas uči, veze među ljudima su opuštenije, ciljevi se postižu bez stresa i nesuglasica, a dodatna motivacija i podsećanje da sve što radimo podnosimo bolje kao zajednica, kao tim – donose i specifično zadovoljstvo.

A da bi vaš tim bilding upravo bio i potreba i uživanje, važno je da vas domaćini, kao u hotelu Đerdap, razumeju i čuju – da su spremni da udovolje vašim željama.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista