Početna > Izdanja > Broj 144 > Ergo dobija novo znacenje uz svetlosne LG MONITORE

ERGO dobija novo značenje uz svestrane LG monitore

Da li ste se ikada zapitali zašto monitori nemaju savitljiva postolja koja bi po potrebi mogli da pomerate onako kako vama odgovara? Zar ne bi bilo bolje da sami određujete visinu monitora, drugačiji ugao ili veći razmak od očiju?

Kompanija LG ima spreman odgovor – preciznije tri odgovora na ovaj izazov u obliku vrhunskih monitora iz ultra serije koji omogućavaju revolucionarnu fleksibilnost. Tajna je u ERGO postolju, jedinstvenom rešenju koje će postaviti nove standarde u korišćenju monitora. Uz originalne funkcije, vrhunske performanse i ergonomičan dizajn, korisnici dobijaju potpuno novo vizuelno iskustvo u radu i zabavi. U pitanju su modeli LG Ultrafine ERGO - 27UN880, LG UtraGear ERGO - 27GN880 i LG Ultrawide ERGO - 34WN780.

Sva tri monitora imaju ergonomično postolje koje omogućava neverovatnu fleksibilnost ekrana, tako da korisnici lako mogu da ih nameste horizontalno ili vertikalno, onako kako njima najviše odgovara. Savitljivost monitora je posebno pogodna za one koji duže vremena provode ispred računara, zato što se položaj postolja uvek lako prilagođava tako daekran uvek bude u visini očiju. Model Ultrafine ERGO - 27UN880 ima IPS ekran od 27 inča i omogućava rad u 4K UHD rezoluciji do 3840 x 2160 piksela sa odličnim vremenom odziva od 5ms. Promena boja prilikom promene položaja ekrana dodatno je smanjena ovom promenom, a monitor zauzima veoma malu površinu na radnom stolu. Zahvaljujući priključku USB-C i jednostavnoj instalaciji, spreman je za rad u samo nekoliko minuta.

Model UtraGear ERGO - 27GN880 je prvenstveno namenjen igračima video igara, a mogućnost asimetričnog položaja nosača omogućava maksimalnu preglednost čak i za grafički najzahtevnije naslove. Monitor koristi nano IPS panel vrlo širokog raspona boja sa DCI-P3 do 98% i podrškom za HDR10, sjajnom stopom osvežavanja ekrana od 144 Hz i neverovatnu brzinu odziva od svega 1 ms. To znači da će fluidnost pokreta u video igrama biti bez seckanja, čak i pri većim rezolucijama. Dodatna pogodnost ovog modela je u tome što je prošao NVIDIA testiranje i kompatibilan je sa G-Sync, zbog čega je veoma popularan među profesionalnim igračima video igara.

Poslednji u nizu, LG Ultrawide ERGO - 34WN780, kao što mu ime nagoveštava, koristi širinu kao svoj najveći adut, što će korisnici koji se bave profesionalno animacijom, grafičkom obradom ili filmskom produkcijom znati najviše da cene. Dijagonala od 34 inča omogućava odličnu preglednost, čak i kada radite na više programa paralelno, a sa rezolucijom do 3440 x 1440 piksela, brzinom odziva od 5 ms, podrškom za HDR i stopom osvežavanja ekrana od 75 Hz, biće zadovoljni čak i najveći grafički zanesenjaci. Posebna pogodnost je u tome što monitor, kao i prethodna dva modela, možete savijati do 178 stepeni horizontalno i vertikalno.

Kompanija LG nastavlja da oduševljava performansama svojih monitora, a ostaje da se vidi kako će sledeće godine nadmašiti revolucionarne ergonomične mogućnosti, jer će ovakav pristup dizajnu sigurno postati standard u industriji.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista