homepage_name! > Izdanja > Broj 143 > Ekskluzivno - 13 svećica na rođendanskoj torti PROFIT magazina

13 svećica na rođendanskoj torti PROFIT magazina

Svaki april u Beogradu kod nas u redakciji donosi duh slavlja i radosti. I ove godine je drugačije, nećemo svi zajedno u redakciji duvati svećice, jesti slavljeničku tortu niti popiti čašu šampanjca, ostavićemo sve to za vreme kada ćemo svi biti na okupu i kada ova pošast prođe. Slavićemo više i bolje nego ikada, slavićemo život, zdravlje, slobodu, radost i lepotu življenja. Prošlo je tačno 13 godina od kada smo izdali prvi broj štampanog izdanja magazina PROFIT.

Naš projekat je započeo pravljenjem biznis plana i aplikacijom za start–ap kredit još 2007. godine, a prvi broj magazina PROFIT je izašao u aprilu 2008. godine. Svašta smo zajedno preživeli, svetsku ekonomsku krizu, velike poplave u Srbiji pa ćemo i ovo preživeti! Ovog aprila izašao je 143. broj u drugačijim okolnostima, danas kada smo s razlogom promenili dnevne navike i kada nam je ljubav i briga za naše najmilije na prvom mestu, onlajn koncept ovog izdanja je novina kojom obeležavamo uspešan rad PROFIT-a. Do sada je ostvaren visok rejting na medijskoj sceni Srbije i regiona u kategoriji ekonomsko–poslovne štampe, a časopis PROFIT magazin predstavlja savremen vodič kroz svet biznisa i ekonomije. April mesec je za nas vrlo važan jer predstavlja period u kom brojimo koliko dugo se družimo s vama, razmenjujemo ideje, napredujemo zajedno, prihvatamo kritike i sugestije, podržavamo naše klijente i oni nas.

„PROFIT biznis magazin je dvojezični, na srpskom i engleskom jeziku, edukativni mesečnik koji se bavi savremenim poslovanjem, ekonomijom, edukacijom...“ Neko ko želi da predstavi naš magazin široj publici verovatno bi na ovaj način započeo tekst... ali odakle mi sami da počnemo? Da vam kažemo kako smo srećni i zadovoljni zbog ovih 13 godina uspešnog poslovanja, da s vama koji upravo čitate PROFIT podelimo radost i uzbuđenje zbog nagrada i priznanja koja je PROFIT magazin dobio… a da pritom ne zvučimo pretenciozno?!

Osećaj uspeha i zadovoljstva je neopisiv, a istovremeno je početak novog puta koji će se opet u aprilu sledeće godine završiti slavljeničkom tortom s jednom svećicom više nego prethodne godine i tako će biti sve dok mi budemo osećali neizmerno zadovoljstvo stvaranja, a vi budete uživali u svakom novom broju magazina PROFIT. Kreiranju svakog broja pristupali smo predano i odgovorno od prvog dana, trudeći se pritom da ne prestanemo da sanjamo o još lepšem i boljem. Tako smo vremenom napredovali, a zasluge za ono što smo postigli dugujemo vama dragi naši čitaoci, saradnici, poslovni partneri i prijatelji jer smo kroz vaše iskrene poruke pratili pravac i smer kretanja i razvoja.

U onlajn izdanju PROFIT-a koji izlazi jednom mesečno mogu se pronaći najaktuelnije teme, informacije, atraktivni sagovornici iz sveta biznisa, poslovnog ambijenta Srbije, regiona i celog sveta. S velikim ponosom ističemo da smo za ovih 13 godina objavili 143 izdanja (zaključno sa ovim brojem), da imamo više od 5.000 klijenata, urađenih intervjua sa više od 6.000 sagovornika, objavili smo više od 20.000 priča i tekstova na različite teme.

Proteklih 13 godina jačala je poslovna zajednica Srbije i regiona, tako da je to bio značajan zamajac razvoju našeg brenda, ali bez naše verne čitalačke publike, bez ukazanog poverenja naših klijenata i partnera ne bismo uspeli.

Za ovih 13 godina opstali smo i uspeli da bez značajnih gubitaka prebrodimo sve dosadašnje izazove. Dobra poslovna praksa podrazumeva poštovanje kako klijenata i saradnika, tako i čitalaca. U dosadašnjem radu nismo imali niti jednu primedbu na sadržaj autorskih tekstova, intervjua ili PR tekstova. Sve finansijske obaveze izvršavamo na vreme. Uspeli smo da sačuvamo dostojanstvo profesije, bili smo i ostali nepristrasni i objektivni, informativni i, na prvom mestu, edukativni. Uvek smo otvoreni za saradnju i nove ideje. Održali smo visok nivo kvaliteta sadržaja i štampe. U današnje vreme modernog, digitalnog doba prilagodili smo se. Pored elektronskog izdanja, naš magazin ima svoju Fejsbuk stranicu, Instagram stranicu, a pripremamo i nova iznenađenja!

Za sve ove godine uspeli smo da zadržimo značajno visoko mesto u svetu poslovnih komunikacija i biznisa. PROFIT business magazin je pouzdana i efikasna informativna platforma, odličan kanal za predstavljanje Vaših usluga i proizvoda! Već 13 godina na srpskom i engleskom jeziku, kroz model B2B komunikacije, nepristrasnim pristupom pratimo oblasti ekonomije, kao i svih vidova savremenog poslovanja, društva i kulture.

Specifičnim modelom korporativnog predstavljanja služimo kao pouzdan način povezivanja poslovnih subjekata, menadžera, kompanija s klijentima. PROFIT business magazin jedinstven je po tome što se obraća specifičnim ciljnim grupama poslovnog sveta do kojih se ne može dosegnuti standardnim medijskim kanalima.

Naši čitaoci i impozantna mejling lista sastavljena je od svih onih s kojima godinama komuniciramo, a čine ih predstavnici poslovne i društvene scene u Srbiji i regionu. Naši čitaoci su: direktori domaćih i stranih kompanija u Srbiji i regionu, srednji i viši menadžment kompanija, inostrana privredna udruženja i asocijacije, domaća privredna udruženja i asocijacije, diplomatski kor… Etički kodeks u novinarstvu je verovatno jedan od najčešće pominjanih etičkih kodeksa poslovanja u javnosti, pa u skladu s tim kodeksom uvek autorizujemo sve informacije, tekstove ili intervjue koje objavljujemo, poštujemo želje i primedbe sagovornika. Sve informacije koje su objavljene u našem magazinu su proverene, tačne i sa punom odgovornošću plasirane u javnost. U dosadašnjem radu nismo imali nikakve tužbe, pa čak ni primedbe za kršenja etičkog kodeksa poslovanja u novinarstvu, što takođe smatramo svojevrsnim uspehom. Na naslovnim stranama smo predstavili preko 140 najuspešnijih predstavnika kompanija i ugostili preko 120 ambasadora stranih zemalja u Srbiji.

Proteklih 13 godina učinile su nas jačim, boljim, iskusnijim, zrelijim… Dokaz da smo na dobrom putu su i nagrade koje su nam dodeljene za ovih 13 godina. Nadamo se da smo i vas motivisali da budete čvrsti u svojim odlukama, istrajni u svojim ciljevima, uporni u svojim aktivnostima! Uvereni smo da ćemo još dugo učiti, napredovati, osvajati ciljeve, ostvarivati snove! Kažu da veliki ljudi sanjaju velike snove… ali, iako je svet prepun sanjara, veoma je malo onih koji su zaista spremni da krenu u ostvarivanje svojih snova. Važno je da znate da odluku donosite Vi!

Sa željom da proslavimo još puno rođendana i podelimo zajedničke uspehe, ali nikada više u ovakvim okolnostima, srdačan pozdrav od cele redakcije magazina PROFIT.

Živeli! Ostanite nam zdravi i srećni!

Eurobanka i magazin Profit imaju veoma uspešnu saradnju od samih početaka ovog magazina na našem tržištu. Pravo je zadovoljstvo sarađivati s timom koji ima profesionalan i posvećen pristup poslu, a ujedno je kreativan i pun entuzijazma, što za ovu saradnju, pored poslovnog odnosa, predstavljai veliko zadovoljstvo. Kvalitet koji Profit nudi svojim čitaocima čini da magazin traje i da kroz godine bude prepoznat kao časopis koji je relevantan i koji, objavljivanjem vesti o poslovnim rezultatima kompanija, obezbeđujenjihov kredibilitet, istovremeno stičući naklonost čitalaca. I u godini koja je za nama i koja je bila puna izazova Profit je uspeo da se prilagodi situaciji i da svojim kvalitetom opstane na medijskom tržištu i zadrži poziciju koja mu s pravom pripada. Srećan rođendan, želim vam da ostanete zdravi i uvek spremni za sve izazove!

Aleksandra Džaferović, Rukovodilac Službe korporativnih komunikacija Eurobanka.d. Beograd

Aleksandra Stevanović, direktor „Škole za talente“

Draga Nataša,

Celoj redakciji, od srca SREĆAN 13. ROĐENDAN! Ostali ste od početka do danas dosledni svojoj misiji, kvalitetu i rezultatima. Želim Vam da još dugo, dugo trajete i nastavite onako kako ste se i do sada pokazali – PREDIVNI! Opet posebna zahvalnost što ste od početka pružali podršku i prepoznali rad „Škole za talente“ kao projekta od nacionalnog, regionalnog i svetskog značaja po rezultatima koje naše mlade talentovane devojke postižu. Veliku zahvalnost i VELIKO BRAVO iskazujem tebi, Nataša, kao i celoj redakciji, što ste punih 13 godina bili neizmerljiva medijska podrška najboljim mladim ljudskim resursima koji su budućnost Srbije! Želim ti, kao i celom timu Profit magazina da, iako su vanredne okolnosti, proslavite vaš rođendan. Hvala za besplatno preuzimanje onlajn brojeva kao poklon svima nama. Želim vam svima dobro zdravlje i još veće uspehe i rezultate!

Sa velikim poštovanjem,

Aleksandra Stevanović, direktor „Škole za talente“

Rođendansko izdanje Profita

Zahvaljujući Vama i vašem poverenju i angažovanju PROFIT danas zauzima veoma visoko i važno mesto u svetu biznisa, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Sve ove godine, uspeli ste da budete drugačiji i opravdate poverenje svojih čitalaca, tako da je danas u poslovnom svetu, Profit nezaobilazno štivo sa uvek aktuelnim i stručnim temama, koje vredi pročitati. Slaviti 13 godina postojanja u vremenu punom izazova na svim poljima samo je još jedna potvrda vašeg kvaliteta, što Profit svrstava u sam vrh relevantnih poslovnih medija i potvrđuje da na tržištu uvek ima prostora za prave stvari i medije koji osluškuju svoju publiku. Sa uvek iznova novom energijom, znanjem i entuzijazmom doprineli ste da naša saradnja s vama preraste u uzajamno poštovanje koje gradimo sa svojim dugogodišnjim poslovnim partnerima i tim povodom želimo vam da budete isto tako znatiželjni, aktuelni i uspešni još mnogo, mnogo godinama.

Trinaest je ipak srećan broj!

Veliko mi je zadovoljstvo da u ime kompanije LG Electronics i u svoje lično ime uputim najiskrenije čestitke redakciji i uredništvu magazina Profit povodom 13. rođendana.

Sa magazinom Profit sarađujem od samog početka postojanja, i zajedno smo rasli, ostvarili i dalje negujemo jake partnerske odnose. Ovakav partnerski odnos pomogao nam je da LG-jeve inovativne tehnologije, vrhunske proizvode i sveukupni razvojni potencijal približimo velikom broju čitalaca. Nije lako u zahtevnoj i izuzetno konkurentnoj poslovnoj klimi očuvati stabilnost poslovanja, bez ikakvih kompromisa kada je reč o kvalitetu, a u ovom slučaju i izveštavanju. Vaš magazin je u tom smislu dragocen svima nama u biznis sferi, jer svih ovih godina kontinuirano, precizno i tačno izveštava o svim temama relevantnim za biznis i različite industrije. Našu potrebu kao kompanije da se obratimo što većem broju ciljanih klijenata, potencijalnih kupaca i posebno stručnoj javnosti, Profit magazin odlično razume i na adekvatan način prenosi, što je rezultiralo uspešnom i sada već dugoročnom saradnjom.

Zato vam od srca želim da i u narednim godinama podjednako kvalitetno izveštavate o svim oblastima savremenog poslovanja, sa istom energijom i entuzijazmom koja vas krasi! Verujem da ćemo našu profesionalnu saradnju i dalje nastaviti, ali i opravdati očekivanja naših korisnika i čitalaca.

I sve najbolje u tinejdžerskim godinama!!! 

Profit magazin je za klijente i članove PR tima Chapter 4 veoma važan uvid u poslovnu scenu Srbije. Posebno cenimo svežinu i širinu pogleda na privredne i društvene teme. Na stranicama Profit magazina tokom prethodnih godina čitali smo brojne tekstove koji su nam pružili informacije, proširili vidike ili dali posebnu inspiraciju. S druge strane, mnoge priče naših klijenata bile su veoma zapažene na tržištu – baš na stranicama Profit magazina. Neke od tih priča su podstakle poslovnu interakciju i umrežavanje i to je veliki uspeh. Želim da čestitam ovaj jubilej i da se zahvalim Nataši Stojković i njenom timu na ogromnoj energiji i profesionalizmu svih ovih godina. Trinaest godina poslovanja je veliki uspeh. To je niz pobeda i 13 godina istrajnosti i posvećenosti tima koji su Profit magazin učinili korisnim i važnim kanalom komunikacije poslovne javnosti. Želim vam još mnogo velikih pobeda, ostvarenih ciljeva, odličnih sagovornika i zanimljivih tema, ali i strastvenih čitalaca i saradnika.

Tamara Bekčić, direktor i suosnivač agencije Chapter 4

Čestitka Profit magazinu za 13 godina rada, 2008-2021. godine

Koristim ovu priliku da redakciji PROFIT magazina čestitam trinaesti rođendan uspešnog poslovanja i poželim sve najbolje u daljem radu. Nema sumnje da je PROFIT vrlo interesantna, sadržajna, originalna i obimna publikacija. Stekla je reputaciju značajnog medijskog glasila kako u Srbiji, tako i u našem regionu, pa i šire, a sada privremeno zbog pandemije virusa korona izlazi u onlajn izdanju. Na jasan i koncizan način u saradnji sa eminentnim stručnjacima uspešno približava čitaocima sve oblike savremenog poslovanja. Ima značajno mesto u svetu poslovnih komunikacija i biznisa kao informativno – edukativni magazin. U današnjim teškim vremenima, kada vlada bespoštedna konkurencija i kada mnogi mediji brzo propadaju, PROFIT magazin je svojim kvalitetom uspeo da opstane na surovom medijskom tržištu, što govori da se radi o jednom originalnom i vrlo kvalitetnom magazinu, koji privlači pažnju široke čitalačke publike svojim raznolikim rubrikama. Posebno su korisne rubrike „u fokusu” i intervjui s ljudima iz sveta biznisa i uglednim predstavnicima diplomatskog kora i drugim stranim zvaničnicima. Ostvario sam odličnu višegodišnju međusobnu saradnju s magazinom PROFIT čiji sam saradnik takoreći od početka njegovog izlaženja i redovno objavljujem razne članke iz oblasti domaće i međunarodne ekonomije, posebno iz trgovine i finansija. Nadam se da ovi moji informativni prilozi nailaze na pažnju, posebno od strane čitalaca iz poslovne sfere.

dr Dejan Jovović, naučni savetnik i redovni član Naučnog društva ekonomista Srbije

Igor Isajilović

PROFIT MAGAZIN, kao oaza kreativne i slobodne misli u najznačajnijoj oblasti javnog života, tj. u privredi i finansijama, sija sve sjajnije već 13 godina. Čast je i zadovoljstvo pripadati timu saradnika koji su privredu i privredna kretanja prepoznali kao prioritet javne reči savremene Srbije. Pažljivom analizom privrednih kretanja i analizom brojnih tekstova objavljenih u Profit magazinu u poslednjih 13 godina nesumnjivo se može zaključiti veliki značaj i uticaj našeg magazina na brojne pozitivne promene u funkcionisanju privrede Srbije. Želim Vam/nam još puno, puno divnih i kreativnih godina!

Gotovo decenijska saradnja s predivnom Natašom i njenim timom čini me da se ne osećam samo kao saradnik, već kao deo Profit porodice koja je iz godine u godinu sve uspešnija i s pravom pozicionirana u samom vrhu. Čestitke i pohvale objektivno podižem na nivo superlativa, ističući da Profit treba nositi uz sebe kao deo obavezne poslovne literature. Raznovrsnost tema, saradnika, kao i kompanija sa kojima sarađujete jesu dokaz svega pozitivnog i rečenog o vašem radu. Jedinstvenost sadržaja Profita prepoznaje se u moru kiča i tabloidnih medija koje isključivo zanima tiraž bez sadržaja. Od srca želim da nastavite putanjom za koju ste se opredelili, ne padajući pod pritisak trendova i isključivo aktuelnog, a na štetu kvaliteta koji predstavlja sinonim za Profit magazin. Čestitam na uspešnom pozicioniranju na medijskom tržištu Srbije, čime ste postali prepoznatljivi i u štampanom i digitalnom formatu. Kao i do sada, uvek budite na sunčanoj strani ulice!

Srećan rođendan magazinu Profit! Sa željom da nastavi svoju misiju na radost onih koji ga čitaju. Hvala za otvorenost da se obrađuju teme koje utiču na razvoj i svest poslovnog čoveka. Pisala sam o strahovima i kako ih prevazići i o nekim drugim temama o kojima se najčešće čuti, a prate svakog od nas. Želja da se čitaocu da kompletna slika koja prati poslovnog čoveka je nešto što ga izdvaja na tržištu. Posebnu zahvalnost dugujem urednici, Nataši Stojkovic, koja s filigranskom pažnjom uređuje svaki broj.

S poštovanjem

Katarina Lekić

Margita Baštinac

Iako sam više od devet godina deo PROFIT magazina, i sama se radujem svakom novom broju i svakom rođendanu. Uvek me iznenadi bogatstvom sadržaja. Znanje i informacije koje autori svesrdno poklanjaju čitaocima, upečatljive poslovne ličnosti i predstavljanje država i ambasadora prepoznatljivi su pečat ovog magazina. U vremenima pojeftinjenja vrednosti, znanja, vrlina i ugleda, izazova svih vrsta, podvig je hvale vredan istrajavati kvalitetom, trajanjem, sopstvenim i jedinstvenim konceptom. Više puta sam rekla, a ponoviću, moja zahvalnost uredništvu je specifična i ogromna – zahvaljujući našoj dugogodišnjoj saradnji, bila sam isprovocirana da mislim i pišem na teme o kojima ranije ne bih, a rezultat toga su dve knjige tekstova koje su iz toga proizašle. Treća se piše sama, iz meseca u mesec. Stoga, HVALA na poverenju i istrajnosti. SREĆNA VAM GODIŠNJICA i IDEMO DALJE!

Sa iskrenim poštovanjem,

Margita Baštinac

Kao neko ko dolazi iz sveta kreative, u agenciji koja se primarno bavi osmišljavanjem lepih i kreativnih stvari, važno je da naglasimo da su i pored toga naši ciljevi i ciljevi za naše klijente duboko biznis orijentisani. Razvijajući SMART model u kojem tačno projektujemo kanale za određene ciljne grupe, Profit nam je uvek visoko na listi kada je u pitanju poslovna zajednica. S obzirom da je ova ciljna grupa specifična i da se do njih teško može dosegnuti standardnim medijskim kanalima, Profit nam je uvek bio pouzdan partner za kvalitetno širenje poruke i potencijalne kontakte. Uvek smo ga birali za informisanje o novim modelima rada i uslugama naše agencije, ne sumnjajući u to da će naša poruka doći do potencijalih klijenata, kao i za klijente koji znaju da cene profesionalan pristup i kvalitet. Čvrsto verujemo da odnos izgrađen na jakim temeljima funkcioniše na duge staze, stoga u ovoj godini kada mi slavimo 20, a Profit 13 godina, želimo bar još toliko godina uspešnog rada i saradnje.

Marija Lončar, kreativni direktor DNA Communications

Teme koje se dopadaju čitaocima

Tokom godina magazin Profit je proširio svoj delokrug, tako da danas pored poslovne scene imamo tu privilegiju da se informišemo i o drugim temama što je vrlo važno, bar meni koja želim da pročitam više. Kako godine prolaze tako se i saradnja razvija u pravom smeru nadam se na obostrano zadovoljstvo. Magazin Profit se prilagodio vremenu u kojem živimo kako temama tako i načinu komunikacije prema publici. Izuzetan pristup je komuniciranje tekstova putem društvenih mreža kojima se usmerava čitalac na onlajn izdanje koje je od početka pandemije dostupno svima. Posebna je čast što iz meseca u mesec prenosimo intervjue iz emisije Vodič kroz dijabetes ukazujući na značaj zdravlja u svim segmentima. Verujem da će u narednom periodu naša saradnja biti još uspešnija, jer uz tim koji vodi Nataša Stojković, sve je moguće dogovoriti. Želim vam još mnogo uspešnih i još uspešnijih godina rada i ostanite dosledni stilu pisanja koji su zavoleli vaši čitaoci. Srećan rođendan!

Koristim ovu priliku da timu magazina Profit čestitam velikih 13 godina. Interesantni članci, aktuelne teme, uvaženi sagovornici čine svako izdanje vrlo sadržajnim izvorom edukativnih i korisnih informacija. Čestitam i na uspešno savladanoj godini koja je predstavljala izazov svim delatnostima, bilo je potrebno snaći se u novonastaloj situaciji a magazin Profit je zaslužio sve čestitke i tim povodom – uspeli ste da savladate sve prepreke koje su se nenadano pojavile, ostali ste dosledni sebi i zadržali odličan kvalitet.

Hvala Profitu što nam je dao priliku da pišemo članke o jeziku i njegovoj upotrebi. Trudićemo se i dalje da vam budemo oslonac u pogledu pravilne upotrebe jezika i nadam se da ćemo još dugo godina uspešno sarađivati na svim poljima i na obostrano zadovoljstvo.

berza_title!

fondovi_title!

kursna_title!