Početna > Izdanja > Broj 143 > Lifestyle - LG 143

Bioskop u vašem domu? Moguće je uz nove LG OLED i QNED televizore

Kompanija LG ove godine sprema nešto još bolje za sve zaljubljenike u dobre TV uređa-je. Najavila je i predstavila modele OLED, QNED, Mini LED i NanoCell kojima je proši-rila svoj već bogat portfolio. Nova linija televizora nudi širok spektar dijagonala, od 43 inča do očaravajućih 88 inča, što je čini posebnom. Modeli različitih dijagonala u pot-punosti će zadovoljiti sve želje i potrebe korisnika.

LG OLED televizori za 2021. godinu ističu se samosvetlećim panelima koji obezbeđuju realističan kvalitet slike, glatke pokrete kod brzih scena, a sve to uz izuzetno tanak di-zajn koji se uklapa u svaki enterijer. Modeli G1 serije imaju novu OLED evo tehnologi-ju, koja pruža još bolju osvetljenost panela i realne slike sa sjajnom oštrinom i detalji-ma.

Za pravi doživljaj bioskopa u vašem domu tu je izuzetna LG C1 serija s novom dijagona-lom od 83 inča. Uz sve to, pomoću Gallery Stand postolja televizor se može u potpuno-sti prilagoditi prostoriji u kojoj se nalazi. Uz postolje Gallery Stand korisnik može pode-šavati poziciju televizora prema svojim potrebama, s obzirom na to da je glavna karak-teristika ovog postolja upravo njegova fleksibilnost, te korisnik može udobno da se smesti u svoju fotelju i uživa u sadržaju koji gleda.

Pomoću α (Alpha) 9 Gen 4 AI, pametnog procesora kompanije LG koji koristi duboko učenje (Deep Learning) kako bi poboljšao kvalitet slike, unapređene su performanse najnovijim LG OLED televizorima – modelima Z1, G1 i C1 i najnovijim LG QNED Mini LED TV televizorima – modelima QNED99 i QNED95. Ovaj procesor sadrži tehnologiju AI Picture Pro pomoću koje se svaki objekat obrađuje nezavisno i time sliku čini tro-dimenzionalnom.

Procesor takođe obuhvata i unapređenja koja se odnose na audio doživljaj. Zvučnici koji su ugrađeni u televizor nude neverovatno iskustvo gledanja filmova kao u biosko-pu, a neujednačen zvuk prilikom menjanja kanala ili striming (streaming) aplikacija konačno je prošlost.

LG OLED televizori koriste prve svetske TV panele koji su potvrđeni kao bezbedni za oči i koji ispunjavaju zahteve niskog emitovanja plave svetlosti. Ispitivanja su pokazala da LG OLED televizori emituju približno 50 odsto manje plave svetlosti od premium LCD TV panela slične veličine.

Vrhunski kvalitet slike zahvaljujući tehnologiji samosvetlećih piksela kao i strukturi bez pozadinskog osvetljenja i nezavisnoj kontroli zatamnjenja piksela, impresivan kontrast, duboka crna boja, širok ugao gledanja i brzo vreme odziva samo su neki od razloga zašto LG OLED nastavlja da vodi u kategoriji premium televizora.

Prvi QNED Mini LED TV – za neverovatno precizne boje

S druge strane, tu su QNED Mini LED televizori koji predstavljaju dinamičan novitet u ponudi jer podižu kvalitet slike kod LCD televizora na još viši nivo. Oni koriste tehnolo-giju NanoCell Quantum Dot kompanije LG Electronics i Mini LED pozadinsko osvet-ljenje kako bi postigli duboku crnu boju, uz precizne boje i veći kontrast od konvencio-nalnih LCD televizora. QNED Mini LED televizori postavljaju novi standard u kategoriji LCD televizora jer omogućavaju korisnicima da uživaju u HDR kvalitetu slike.

Zahvaljujući novoj strukturi panela s poboljšanim naprednim Mini LED pozadinskim osvetljenjem televizori LG QNED Mini LED pružaju živopisno iskustvo gledanja. Ovi mo-deli su prvi televizori koji kombinuju navedene tehnologije u jednom proizvodu za pri-kaz neverovatno preciznih boja iz bilo kog ugla, a napredno LED pozadinsko osvetljenje nudi bolji kontrast i duboku crnu za još bolji doživljaj.

Zahvaljujući različitim tehnologijama koje LG Mini LED poseduje dobijaju se veoma živopisne slike koje kao da izlaze izvan granice ekrana što je LG modelu QNED Mini LED omogućilo da predvodi kategoriju LCD televizora.

Više informacija o LG televizorima možete pronaći na https://www.lg.com/rs/oled-tv.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista