Početna > Izdanja > Broj 142 > Lifestyle - LG 142

Monitori kao saveznici u dobroj medicinskoj dijagnostici

Znanje, preciznost i tačnost nigde nisu od tolikog značaja kao u medicini. Savremena dijagnostika u velikoj meri olakšava lečenje, a za to su zaslužni i sami uređaji pomoću kojih lekari dolaze do rezultata.

Kada govorimo o kristalno jasnoj slici i digitalnoj perfekciji LG proizvoda obično pomislimo na televizore i monitore, gejming ili grafički dizajn, ali LG klinički i hirurški monitori veliki su deo rastućeg tržišta medicinskih monitora upravo jer sadrže inovativne funkcije za tačnu dijagnostiku.

LG medicinski monitori namenjeni su brzoj i preciznoj medicinskoj proceni, poseduju neverovatnu rezoluciju i napredne ekrane koji su od ogromne važnosti za sve vrste pregleda. Linija medicinskih uređaja kompanije LG Electronics (LG) nudi širok spektar uređaja s raznovrsnim displej rešenjima za sveobuhvatnu brigu o pacijentu od prijema do pregleda, dijagnostike i lečenja.

U dijagnostici je od izuzetne važnosti da monitori dobro prenose nijanse sive boje, a s obzirom na to da govorimo o uređajima koji se koriste često, više desetina puta dnevno, senzor u LG monitorima konstantno meri stabilnost pozadinskog svetla. Kako dijagnostika podrazumeva gledanje u monitor, lekari i medicinsko osoblje provode vreme ispred ekrana koji može dovesti do digitalnog zamora i osetljivosti očiju. LG klinički monitori poseduju režim čitača koji smanjuju emitovanje plavog svetla čime oči ostaju relaksirane i prilikom višečasovnog rada. Model 19HK312C zavređuje posebnu pažnju zbog posedovanja antimikrobijalne prevlake koja ekran održava čistim i sprečava da bakterije prekriju proizvod.

Ukoliko dijagnostika zavisi od pregleda većeg broja specijalista, veliku važnost u medicinskom svetu ima i model LG27HJ712c specifičan po preciznim, izraženim bojama pod širokim uglom od čak 178 stepeni. Ovaj 27-inčni 8MP IPS ekran pruža idealno osvetljenje za sekundarni pregled. Širok ugao gledanja od 178 stepeni omogućava pacijentima i lekarima precizan prikaz snimaka sa minimalnom izobličenošću, dok osvetljenje od 350 nita i sRGB 99% prostora u boji garantuju svetliji prikaz živopisnijih boja i bolju rezoluciju za veću preciznost snimaka. Monitor se odlikuje i tehnologijama stabilizacije pozadinskog osvetljenja kako bi bilo zagarantovano da su stabilni nivoi svetlosti fino kalibrirani i sprečavanja treperenja, dok dvostruki nagib obezbeđuje optimizovan radni prostor za dijagnostiku.

U situacijama od životne važnosti tehnologija takođe ima veliku ulogu u spašavanju života. LG displej od 27 inča pokazuje duboko crvenu boju što znatno olakšava posao hirurzima, posebno u slučajevima laparoskopskih intervencija. Osvetljenje ovog monitora se tokom operacije prilagođava osvetljenju unutar same sale.

Monitori u značajnoj meri olakšavaju rad u bilo kojoj oblasti medicine, jer na detaljan način pružaju uvid i pomažu pri daljoj dijagnostici. LG medicinski monitori izrađeni su prema međunarodnim medicinskim standardima digitalne slike, podržavaju brzu i pozitivnu medicinsku procenu kroz nebrojene funkcije dizajnirane za tačnu dijagnozu.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista