Početna > Izdanja > Broj 142 > Intervju - Marija Malović IMLEK

Marija Malović, regionalni menadzer komunikacija i korporativnih poslova, Imlek

Društveno odgovorno poslovanje u doba pandemije

1.Kompanija Imlek pored tržišne orijentisanosti značajno se bavi pitanjima društva i poboljšanjem kolektivne svesti i ulaže u društveno korisne akcije, uglavnom se opredeljujući za aktivnosti koje se odnose na najmlađe.Koje aktivnosti ste imali u predhodnom periodu?

Kompanija Imlek svoje društveno važne projekte usmerava ka ugroženim kategorijama stanovništva, promociji zdravog načina života, očuvanju životne sredine, razvoju lokalne zajednice, ali zasigurno prednjače aktivnosti koje za cilj imaju da najmlađima obezbede sigurno okruženje i zdravije odrastanje. Imajući u vidu aktuelnu pandemiju korona virusa Imlek je u prethodnom periodu višekratnoobradovao štićenike Prihvatilišta za decu u Beogradu. U paketićima Moja Kravica proizvodaobezbedili smo im dezinfekciona sredstva, bezkontaktne toplomere i zaštitne maske. Saradnja s Prihvatilištem za decu Beograda i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu se kontinuirano sprovodi, pa je tako Imlekpovodom Dečije nedelje zdravljaovoj ustanovi donirao mlečne proizvode, kao i opremu za prevenciju pandemije. Pored toga, povodom Svetskog dana socijalne pravde Imlek je u saradnji sa Sekretarijatom Prihvatilištu za decu Beograda i Prihvatilištu za odrasla i stara lica donirao proizvode za jačanje imuniteta. Sve navedene aktivnosti pored pomoći najugroženijima imaju za cilj da motivišu sve one koji su u mogućnosti da realizuju slične akcije i pomognu našim sugrađanima.

2. Imlekove brendove potrošači prepoznaju kao kvalitetne, zdrave i ukusne. Da li vaša kompanija putem društveno odgovornih projekata iskazuje i deo zahvalnosti za ukazano poverenje koje vam potrošači ukazuju godinama?

Kompanija Imlek, kao lider mlečne industrije na domaćem i regionalnom tržištu, posvećena je društveno odgovornom poslovanju u svim sferama svog delovanja. Imlek nastoji da ovaj segment svoje poslovne strategije kontinuirano sprovodi i unapređuje, kako bi opravdao dugogodišnje poverenje svojih potrošača. Obezbeđivanje ukusnih, zdravih i hranljivih proizvoda u cilju podizanja nivoa svesti o značaju zdravog i izbalansiranog načina ishrane još jedna je od vodećih misija naše kompanije.

3. Doslednosvojoj tradiciji inicirate i pomaže različite humanitarne aktivnosti koje će najmlađima obezbediti bolje i zdravije odrastanje. Kompanija Imlek redovno upućuje donacije različitim centrima.Kome ste sve do sada pomogli ?

Tradicionalno svake godine obeležavamo važne datume koji u fokus stavljaju najmlađe, kao što su Svetski dan deteta, Svetski dan mleka, Svetski dan školskog mleka, Nova godina, Božić iUskrs, početak školske godine. Znamo koliko se mališani obraduju svaki put kada ih iznenadimo njihovim omiljenim mlečnim proizvodima i poklonima, zbog čega su nam ove donacije posebno drage.Našim društveno odgovornim akcijama obuhvatamo važne ustanove koje brinu o deci bez roditeljskog staranja širom Srbije, među kojima su Prihvatilište za decu Beograda, Svratište za decu ulice u Beogradu, Dom za nezbrinutu decu Duško Radović u Nišu, SOS dečje selo u Sremskoj Kamenici i druge. Pored toga, posebnu pažnju poklanjamo i osnovnim školama i školskim kuhinjama širom Srbije, kojima redovno doniramo značajne količine naših proizvoda.

4. COVID-19 je situacija za koju se malo koja kompanija pripremala. Šta ste vi uradili po izbijanju pandemije da zaštitite ljude i poslovanje?

Odgovornost se ogledala i u činjenici da su zaposleni u proizvodnji i terenskoj prodaji raspoređeni za rad u smenama, kako bismo tržište uobičajeno snabdevali mlekom i mlečnim proizvodima, dok su ostali zaposleni radili od svojih domova, a sve u cilju zaštite njihovog zdravlja, kao i zdravlja čitave zajednice. Pored toga, Imlek je donirao više desetina tona mleka pacijentima i osoblju najvećih medicinskih centara, kao i Banci hrane, koja je dalje distribuirala robu najugroženijem stanovništvu. Pored toga, odazvali smo se pozivu Vlade Republike Srbije i obezbedili smo sredstva za nabavku 7 respiratora potrebnih za lečenje pacijenata s najtežim oblicima bolesti Covid-19, koji su dalje raspoređeni u zdravstvene centre širom Srbije. Pomoć nije izostala ni u regionu, pa smo tako donirali sredstva za nabavku medicinske opreme za zdravstvene centre u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, odnosno zemljama regiona u kojima Imlek posluje.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista