Početna > Izdanja > Broj 141 > Edukacija - Rubrika pricali smo o (Vedran Ivanković)

Vedran Ivanković, Senior Specialist for Corporate Communications, Addiko Bank

Hoćete li biti društveno odgovorni i u 2021?

Naravno, društvena odgovornost nije pitanje izbora, već obaveze za svaku kompaniju. Biti lider u određenoj industriji ne podrazumeva samo kontinuitet rada, već i transparentnost i odgovornost u svim segmentima poslovanja. Briga o zaposlenima, klijentima i široj zajednici ključ je svakog uspešnog poslovanja. U tom smislu, društvenu odgovornost ne bi trebalo ograničavati samo na donacije u vidu opreme ili novčanih sredstava, jer je to mnogo širi pojam koji podrazumeva izgradnju poverenja i zajedništva među zaposlenima i klijentima.Addiko banka je najbolji primer kako se ukazano poverenje uvek vraća, zbog čega smojedni od lidera digitalne transformacije bankarske industrije. Ponosan sam na sve postignuto u prethodnom periodu koji je za sve bio izazovan, a u 2021. godini nastavljamo da gradimo poverenje, usavršavamo digitalne usluge i pomažemo lokalnim zajednicama u kojima poslujemo.

Za poslovanje kompanije jako je bitnokako će ona biti viđena u očima klijenata ili kupaca za vreme krize. Kakvo je vaše iskustvo?

Mislim da su mnogi, silom prilika, tek u prethodnoj godini uvideli prednosti digitalnog bankarstva. U skladu sa okolnostima u kojima se nalazimo,taj pristup je pre svega bezbedan, a takođe omogućava brže, jednostavnije i efikasnije obavljanje svih bankarskih poslova, jer sve možete uraditi u nekoliko klikova na mobilnom uređaju, gde god se nalazili.Klijenti su našu mbanking aplikaciju ocenili kao jednu od najboljih na tržištu. Korisničko iskustvo obavljanja svakodnevnih poslova dopunjeno je tako da, danas, taj eko sistem živi i razvija se. Sada, ako ste klijent Addiko banke, možete da otvorite mRačun uz pomoć video identifikacije, oročite mŠtednju, aktivirate dozvoljeni minus ili podignete mKredit.

Osim digitalnih usluga izuzetno smo ponosni na sve što smo uradili od početka pandemije i za klijente i za naše zaposlene. U izuzetno kratkom roku primenili smo sve mere bezbednosti i svako ko je došao u neku od naših ekspozitura mogao je da se oseća sigurno. Za manje od 48 sati uspeli smo da organizujemo da, svi koji rade u Centrali banke, mogu da rade od kuće. Takođe, moratorijume smo sprovodili u zadatim rokovima i na traženi način. Posebno smo ponosni što smo svakog klijenta, koji prima penziju preko računa u Addiko banci, kontaktirali i ponudili mu opciju da dobije penziju na kućnu adresu.

Da li ste u prethodnoj godini pomogli i donirali?

Pomogli smo Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak" prikupovinineophodnog laboratorijskog materijala u dva navrata. Praktično, sve što smo planirali za naše interne proslave donirali smo za borbu protiv koronavirusa. Takođe, budžet koji je planiran za korporativne poklone za Novu godinu donirali smo Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti – NORBS, abolnici u Subotici deset aparata za merenje kiseonika. Nedavno smo bili deo inicijative, koju je podržala cela Addiko Grupa, da pomognemo području Petrinje i Siska koji je stradao u zemljotresu. Nastavićemo da pomažemo onimakojima je najpotrebnije, jer verujemo da samo zajedno možemo uspešno prebroditi svaku krizu.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista