homepage_name! > Izdanja > Broj 139-140 > Lifestyle - LG 139

Kako efikasnim pranjem odeće čuvamo planetu i kućni budžet

Pored efikasnog pranja različitih vrsta tkanina, LG veš mašine, uz napredne funkcije i veštačku inteligenciju postavljaju nove standarde u energetskoj efikasnosti

Ove godine smo neplanirano proveli mnogo više vremena kod kuće, ali svejedno nestrpljivo očekujemo predstojeće praznike. Pošto ćemo razmišljati o poklonima u narednim danima i nedeljama, bio bi red da pored poklona najmilijima obradujete i domaćinstvo nekim novim kućnim aparatom. Najbolje je da krenete od onih koji su svima potrebni, iako ih svi ne koriste jednako. Ako planirate da kupite novu veš mašinu, naša topla preporuka je da to bude neki od modela poslednje generacije kompanije LG Electronics (LG) koja je odavno stekla status lidera na tržištu kućnih aparata. Izuzetan kvalitet proizvoda i pristupačne cene nisu jedini razlozi zašto je LG postao sinonim za bolje domaćinstvo. Ono što ih posebno izdvaja su inovativne funkcije i revolucionarne tehnologije koje potpuno redefinišu kako obavljamo kućne poslove.

Pranje veša ume da bude naporno, najviše zbog toga što stalno morate da razdvajate različite tipove tkanina i boja, pazite na temperature i cikluse pranja u kojem mašina radi. Srećom, ovi problemi su u potpunosti rešeni saLG mašinama, koja razmišlja umesto vas. Poslednji modeli imaju motor Artificial Intelligent Direct Drive™ (AI DD) i uslugu baziranu na veštačkoj inteligenciji Proactive Customer Care. To znači da će mašina prepoznati količinu odeće koju u nju stavite, ali i tipove tkanina kako bi podesila odgovarajući režim pranja. Ne samo da će svako pranje biti maksimalno efikasno, nego će i odeća duže trajati. Briga o potrošačima se ne završava samo čistom odećom, jer mašina može korisnicima da pošalje poruku upozorenja ukoliko nešto ne radi kako treba ili je samo vreme za redovno održavanje.

Pored toga što su „pametne“ LG veš mašine su i društveno odgovorne na nekoliko načina. Modeli koji koriste snagu pare LG Steam™ dubinski peru odeću i eliminišu i najsitnije čestice prljavštine, uključujući i 99,99% alergena koji mogu dugo da se zadrže na tkanini i uzrokuju probleme osobamakoje imaju probleme sa alergijama. Modeli koji imaju TurboWash™ 360 funkciju koriste snažne mlazove vode sa svih strana kako bi svako pranje bilo temeljno i neverovatno brzo, manje od 30 minuta čak i pri pranju veće količine odeće. Osim što brine o zdravlju svojih potrošača, kompanija LG brine i o ekologiji tako što su svi noviji proizvodi izuzetno energetski efikasni. To znači da ćete dobiti jednake rezultate pranja, ako ne i bolje, uz manji utrošak električne energije. Na taj način pomažete u očuvanju životne sredine, jer je proizvodnja električne energije još uvek jedan od najvećih problema globalnog ekosistema, ali pomažete i svom novčaniku, jer manje struje znači manji račun za struju tako da vam se kupovina energetski efikasnog uređaja višestruko isplati.

Kompanija LG je zbog izuzetnog ekološkog doprinosa i pomoć u prevenciji globalnog zagrevanja dobila energetsku zvezdicu (energy star), titulu koju dodeljuje američka Agencija za zaštitu životne sredine. U vremenu kada su ekološki problemi sve očigledniji, dobro je znati da postoji mnogo načina kako minimalnim doprinosom možemo mnogo toga da uradimo. U slučaju LG mašina za veš popularna maksima može malo da se izmeni – peri lokalno, štiti globalno.

berza_title!

fondovi_title!

kursna_title!