Početna > Izdanja > Broj 138 > Poslovna misao - Jay Abraham

Džej Abraham

Kao osnivač i generalni direktor kompanije Abraham Group, Inc. (u Los Anđelesu, u Kaliforniji), Džej je čitavu karijeru posvetio rešavanju složenih problema i unapređivanju kompanija koje ostvaruju slabije rezultate. Značajno je popravio rezultate više od 10.000 klijenata u više od 1.000 industrijskih grana i preko 7.200 podindustrijskih grana širom sveta. Džej se bavio praktično svim vrstama poslovnih scenarija i problema. Proučavao je i rešavao gotovo sve vrste poslovnih pitanja, izazova i prilika.

Karijera

Džej ima neobičnu sposobnost da poveća poslovni prihod, bogatstvo i uspeh sagledavajući situacije kroz potpuno drugačije paradigme. On otkriva skrivenu imovinu, propuštene prilike, aktivnosti koje ne donose dobit i potcenjene mogućnosti koje njegovi klijenti ne vide. Ovaj skup veština privukao je pažnju i poštovanje generalnih direktora, autora bestselera, preduzetnika i marketinških stručnjaka širom sveta. Među njegovim klijentima ima kako poslovnih giganata, tako i vlasnika malih preduzeća. Međutim, svi oni imaju nešto zajedničko – Džejeva stručnost bila im je od ogromne koristi. Mnoge njegove ideje i strategije rezultirale su milionima dolara većom dobiti za njegove raznolike klijente.

Džej je identifikovao obrasce koji ograničavaju i sputavaju poslovni razvoj. On je jedinstven lider u industriji koji klijentima pokazuje da većina industrija poznaje (i koristi) samo jedan marketinški pristup. Uči ih da mogu postojati na desetine efikasnijih i profitabilnijih strategija (sa daleko nižim rizikom) i opcija koje su im na raspolaganju. Džej pokazuje svojim klijentima kako da primene različite koncepte uspeha iz različitih industrija i prilagode ih svojim preduzećima. To njegovim klijentima daje značajnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Džej je prepoznat kao jedinstven i istaknut autoritet u oblastima poslovne nadmoći, eksponencijalnog poslovnog rasta, poboljšanja performansi, smanjenja rizika i maksimiziranja i umnožavanja sredstava poslovnog uspeha. Tri puta se našao na naslovnoj strani publikacije Investors Business Daily, a dva puta u rubrici Lideri i uspeh („Džej zna kako se postižu maksimalni rezultati uz minimalan napor“). Magazin Forbes nazvao ga je „pravom stvari“ i uvrstio ga na listu 5 najboljih izvršnih edukatora u zemlji („Džejeva specijalnost je pretvaranje kompanija koje ostvaruju slabije rezultate u marketinške i prodajne stručnjake“).

Osim toga, o njemu su pisali i magazini USA Today, The New York Times, The Los Angeles Times, The Washington Post, The San Francisco Chronicle, National Underwriter, Entrepreneur Magazine, Huffington Post, Success Magazine, Inc. Magazine i mnogi drugi.

Džej vidi propuštene prilike, skrivenu imovinu (i materijalnu i nematerijalnu) i područja poslovanja koja ne donose dobit koja skoro niko drugi ne prepoznaje. Poznat je po tome što uspeva da ostvari značajan profit tamo gde niko drugi ne može. Opseg i širina njegovog empirijskog iskustva iznedrili su izuzetne sposobnosti rasuđivanja, komunikacije i saradnje.

To su vitalne i ključne osobine neophodne za uspostavljanje, vođenje i davanje doprinosa bilo kojoj organizaciji i bilo kojoj opsežnoj inicijativi za zajednički razvoj. To su glavne sposobnosti potrebne za davanje novog života i strateške vizije kompaniji koja stoji u mestu, koja se bori za opstanak ili koja treba da bude redefinisana ili da se istakne tržištu. Iznenađujuće veliki broj prosperitetnih kompanija zapravo „uspešno stoji u mestu“, zadovoljan performansama iznad tržišnih, iako je često moguće ostvariti veći uspeh, odnosno profit.

Džej se smatra jednim od najistaknutijih svetskih nelinearnih strateških/kritičkih mislilaca u oblastima generisanja modela prihoda, stvaranja poslovnog modela, strateškog restrukturiranja, kao i marketinških preobražaja svake vrste. Primena njegovih principa može napraviti razliku između mediokriteta i preduzeća koje generiše milione dolara dodatnog prihoda.

Džej je zaslužan za oko 100.000+ pojedinačnih priča o poslovnom uspehu zahvaljujući rasprodanim seminarima širom sveta. Mnogi istaknuti svetski edukatori, konsultanti i ikone u preduzetništvu tražili su od Džeja savete i preporuke za razvoj svojih organizacija. Rasprodao je seminare u Kini, Singapuru, Pekingu, Šenženu, Šangaju, Londonu, Tokiju, Kuala Lumpuru, Baliju, Sidneju, Melburnu, Kanadi, Vijetnamu i Italiji, a pored toga je vodio preko 100 programa u SAD.

Kao potvrđeni poslovni lider, inovator i „maksimizator performansi“ sa ogromnom energijom i vizijom, Džej je pokazao ključnu sposobnost da podstakne istinski revolucionarno razmišljanje i delovanje u velikim i malim organizacijama. Njegova „četiri vitalna područja za poboljšanje učinka“ uključuju strategiju, inovaciju, marketing i upravljanje. On razume kako se fokusirati na pozitivnu finansijsku polugu u okviru organizacije, istovremeno efikasno kontrolišući i smanjujući rizik do najmanje moguće mere. Džej ima vrlo retku sposobnost da razume implikacije, međusobne veze, primene, mogućnosti i ranjive tačke u skoro svakoj situaciji iz perspektive „rendgenskog snimka“. Identifikovao je preko 50 tačaka uticaja na interni sistem prihoda koje veoma malo preduzeća koristi.

Njegova specijalnost, a to je sposobnost razmišljanja „izvan okvira“, a istovremeno razmišljanja „duboko unutar okvira“, jeste da spremnost na više potencijalnih scenarija. To mu je omogućilo da pronađe (i uspešno primeni) kreativna, preventivna rešenja za vrlo složene probleme kako bi postigao odlične rezultate. Uspešno je uspostavio korisne odnose sa ključnim strateškim partnerima i razvio kardinalne poslovne strategije za mnoge kompanije. Ove organizacije s ponosom ističu da su njihovi ciljevi dosledno ostvareni i/ili premašeni uz savete koje im je pružio Džej Abraham.

On je imao ključnu ulogu u poboljšanju performansi, čak i kada je radio u nepovoljnom poslovnom okruženju. To je verovatno najbolje rečeno u publikaciji Investors Business Daily – „On zna kako se postižu maksimalni rezultati uz minimalan napor“. Majstor je vrlo razotkrivajućeg sokratovskog razgovornog stila. U jednom od tri članka koja su o njemu napisali, istakli su da „on upravlja pitanjima poput kapetana koji upravlja tenkovskom brigadom“.

Zaslužan je za čitavu generaciju marketinških konsultanata i stručnjaka koji ga nazivaju svojim glavnim mentorom zahvaljujući njegovim programima obuke za pripravnike i konsultante.

Džej je svoju karijeru posvetio razvoju poslovanja, unapređenju karijera i eksponencijalnom poboljšanju ostvarenih rezultata. Istinski veruje u etičke poslovne prakse i šampion je za svakoga ko želi da izgradi sopstveni posao, unapredi karijeru, poveća lično bogatstvo i unapredi svoj lični razvoj.

Knjige

The MasterMind Marketing System (Genijalni marketinški sistem)

Razlika između pukog rada i sticanja velikog bogatstva u vašem poslovanju u velikoj meri zavisi od vaše izoštrene svesti o nekoliko ključnih strategija i radnji koje vaši konkurenti ne prepoznaju ili koje ne primenjuju. U ovoj knjizi Džej Abraham vam pokazuje kako da maksimalno iskoristite skrivene mogućnosti, imovinu i prednosti koje trenutno imate, odnosno one prednosti koje svi izrazito uspešni ljudi u principu koriste. Otkrićete čitav spektar mogućnosti koje možete odmah primeniti da biste eksponencijalno povećali svoj uspeh, prihod i bazu prilika. Džej Abraham koristi proverene strategije u jedinstvenom, slojevitom pristupu koji će vas osloboditi poslovnih briga štiteći vaš budući uspeh.

U knjizi The MasterMind Marketing System (Genijalni marketinški sistem) ćete naučiti:

* razliku između pozitivne i negativne finansijske poluge

* pogled „kroz tunel“ u odnosu na pogled „kroz levak“

* strategiju Partenona moći za vaše poslovanje

* jedina tri načina da unapredite svoje poslovanje

* koliku moć ima odličan sistem preporuka

* kako da povećate veličinu i učestalost svih budućih poslovnih transakcija

Getting Everything You Can Out of All You've Got (Izvucite maksimum iz svega što imate)

Džej Abraham je napravio program dokazanih strategija kako bi vam pomogao da ostvarite uspeh o kakvom niste ni sanjali! Svakodnevno nailazimo na prilike koje ni ne primećujemo. Koristeći jasne primere iz sopstvenog iskustva, Džej objašnjava koliko lako može biti pronalaženje i/ili stvaranje novih mogućnosti za izgradnju bogatstva u bilo kom postojećem preduzeću, kompaniji ili poslovnom poduhvatu.

Koliko jednostavno može biti? Jedan preduzetnik uzeo je koncept hemijske olovke i pretočio ga u višemilionsku ideju: roll-on dezodorans. Fred Smit iz kompanije Federal Express primenio je metode koje banke koriste za obračun čekova da bi razvio kompaniju za dostavu preko noći koja je donela revoluciju u načinu na koji poslujemo. Pa, šta je ono što ste vi videli, ili ćete videti, a što biste mogli da okrenete u sopstvenu korist?

Knjiga Getting Everything You Can Out of All You've Got: 21 Ways You Can Out-Think, Out-Perform, and Out-Earn the Competition (Izvucite maksimum iz svega što imate: 21 način da nadmudrite, budete bolji i zaradite više od konkurencije), pomoći će vam da uočite skrivenu imovinu, propuštene prilike i neiskorišćene resurse oko sebe i pružiće vam novu perspektivu kako biste mogli da ih vidite i iskoristite. Takođe ćete naučiti kako da prilagodite i primenite ove alate u svojim konkretnim okolnostima kako biste maksimizirali svoj prihod, uticaj, moć i uspeh.

Find the Motherlode of Wealth in Your Business (Pronađite rudnik zlata u svom poslovanju)

Upoznajte Džona, generalnog direktora porodičnog preduzeća u srednjem segmentu tržišta. Džonov poslovni napredak je skrenuo s puta tokom ekonomske krize. Koliko god se trudio, jednostavno ne može da privuče klijente. A njegova porodica, koja živi od dividendi, gubi strpljenje...

U ovoj basni o izvršnom poslovanju, Džej Abraham i Karlos Dijaz pokazuju Džonu da promena sudbine njegove kompanije započinje promenom njegovog ličnog načina razmišljanja o upravljanju. Koristeći iste alate za strateške procese koje su uspešno koristili kao mentori bezbrojnih multinacionalnih generalnih direktora i njihovih timova, Džej i Karlos pomažu Džonu da pronađe „rudnik“ propuštenih prilika i skrivenog bogatstva – i stvori bogatstvo i prosperitet koji mogu opstati čak i u turbulentnim vremenima.

The Golden Rules of Success (Zlatna pravila uspeha)

Svi žele da budu uspešni. Želja za uspehom duboko je ukorenjena. Zašto nam onda treba toliko vremena da shvatimo kako se do uspeha dolazi? Sigurno mislite da bi spisak pravila za postizanje uspeha trebalo da bude dostupan i pristupačan svima, tako da svi uspeh mogu postići brzo i lako.

Lako je zagovarati korišćenje pravila za postizanje uspeha. Ali, koja su to pravila? …I zašto nam niko nije rekao za njih? Baš iz tog razloga, u ovoj knjizi autori nazvani CelebrityExperts® sa vama dele uspehe koje su postigli. Iako svaki autor ima jedinstvene ciljeve, na putu do uspeha povezuju ih mnoge zajedničke niti. Takvo mentorstvo omogućava čitaocu ne samo da brže pronađe put do uspeha, već i da izbegne neuspehe sa kojima su se ovi autori susretali na tom putu.

Neki od faktora koje ova grupa CelebrityExperts® autora koristi na svom putu do uspeha jesu: planiranje, korišćenje njihovih jedinstvenih talenata, strast za postizanjem cilja, želja da se uključe u svoju zajednicu, akcija umesto paralize izazvane analizom, učenje na greškama i istrajnost. Primena njihovih smernica biće efikasna i uštedeće vam vreme. Ova zlatna pravila uspeha biće za vas veoma inspirativna!

Berza

investicioni fondovi

kursna lista