homepage_name! > Izdanja > Broj 137 > Lifestyle - LG 137

Šta nam sve donosi LG pametna budućnost?

Da ste kojim slučajem prespavali poslednjih šest meseci i nekim čudom se probudili početkom septembra ispred impresivnog Messe kompleksa u Berlinu, sigurno biste pomislili da se nalazite u nekom SF filmu, a ne na IFA sajmu, jednom od najprestižnijih tehnoloških skupova na svetu.

Promene koje nam je donela 2020. godina odrazile su se i na IFA sajam – od rigoroznih sanitarnih kontrola na ulazima, polupraznih sajamskih hala, obavezne distance na konferencijama i brojnih upozorenja na svakom koraku – sve je ukazivalo na to koliko se svet promenio, ali i koliko smo mi civilizacijski sposobni da se prilagodimo tim promenama.

Najbolji primer inovativne adaptibilnosti su mnogobrojna tehnička rešenja i uređaji kompanije LG koja je svim posetiocima, na zabavan i interaktivan način, prikazala sveobuhvatnu viziju budućnosti u kojoj je moguće živeti lepše i raditi pametnije unutar svog doma, bez obzira na spoljašnje okolnosti.

Kako mnogobrojni korisnici fizički nisu mogli (opravdano) da prisustvuju IFA sajmu, eksperti kompanije LG su se potrudili da svoju izložbu prenesu u milione domova širom sveta virtuelnim prikazom jednog pametnog domaćinstva. Impresivni interaktivni obilazak pružio je priliku korisnicima da vide, čuju i dožive sve prednosti koje LG uređaji i ThinQ aplikacija omogućavaju. Sve je povezano tako da korisnicima daje potpunu kontrolu, ali i olakšava interakciju i štedi vreme. To ne važi samo za uređaje unutar domaćinstva nego i spolja. Kompanija LG je već kreirala panele kojima je moguće solarno napajanje domova, tako da štedite enregiju i pomažete očuvanju životne sredine, a sa Therma R32 pumpom možete kontrolisati celokupno grejanje enterijera, uključujući podno, uz prečišćavanje vode koju takođe možete temperaturno prilagoditi.

Kada zakoračite u virtuelni dom, odmah ćete primetiti robot-usisivač LG CordZeroM9 koji vredno ide po ruti koja mu je zadata. Dok okrugli robotićčisti podove, vi možete da pročistite vazduh u domu prekoLG DualCool klime uz dodatnu mogućnost korišćenja LG Dual Wing ventilatora i PuriCare prečišćivača vazduha sa Plasmaster Ionizator+ koji snagom jona eliminiše i nasitnije čestice prašine i alergena koji se nalaze u vazduhu. Korak napred ka jošsigurnijem i bezbrižnijem životu je inovativni prenosi prečišćivač vazduha PuriCare™ Wearable, koji daje potpuno novo značenje čistom vazduhu. Ova potpuno nova kategorija prečišćivača vazduha koji se mogu nositi na licu, omogućava viši nivo prenosive zaštite bez obzira na to da li se koriste u zatvorenim sredinama ili napolju.

Nastavite li u prostoriju za čišćenje odeće, tu je novi uređaj LG WashTower koji sadrži integrisanu mašinu za veš i mašinu za sušenje. Možete da namestite podešavanja pranja i sušenja do najsitnijih detalja. Uređaj vam predlaže najbolji režim radu u zavisnosti od tkanine, a uz snagu pare koju je kompanija LG patentirala - TrueSteam, moguće je odstraniti 99.99% štetnih čestica, bez obzira na materijal. Tehnologijapare se koristi i u delu gde možete ostaviti odeću i obuću – LG Styler koja čak nudi mogućnost mobilne vešalice tako da se vaša odeća istrese i ispravi pre sledećeg korišćenja.

Trpezarija i kuhinja ovog pametnog doma su jednako impresivni, jer vam noviLG InstaView™ model povezan sa ThinQ aplikacijom pomaže u nabaci namirnica, savetuje kako da ih čuvate da bi ostale sveže što duže vremena i predlaže koja jela da spremite na osnovu onoga što imate u frižideru. Kada završite sa jelom, tu je i mašina za pranje sudova LG QuadWash koja takođe koristi snagu pare.

Nijedan dom ne bi bio kompletan bez adekvatne zabave, zbog čega LG prednjači u tehnologiji prikaza, bilo da se radi o TV uređajima, monitorima, projektorima ili panoima. Poslednji OLED TV modeli sa 4K i 8K rezolucijom predstavljaju poslednju reč tehnike.

Kako su svi uređaji spojeni preko ThinQ aplikacije, korisnici mogu organizovati svoje vreme mnogo produktivnije i racionalnije. Na osnovu svega prikazanog na IFA sajmu i LG prezentaciji, boravak u domu nikome sigurno neće teško padati.

berza_title!

fondovi_title!

kursna_title!