Početna > Izdanja > Broj 136 > Poslovna misao - Brenda Bence

Brenda Bens

Brenda Bens ima dve strasti: liderstvo i brendiranje – i kako te dve strasti funkcionišu u međusobnoj sprezi. U svojstvu osnivača i predsednika kompanije Brenda Bence International (koja ima predstavništva u SAD-u i Aziji) Brenda pomaže kompanijama i rukovodiocima da izgrade inspirativne brendove rukovodilaca, i to kroz zanimljive govore, dinamične i zabavne korporativne programe učenja i individualnog koučinga za visoke rukovodioce.

Foto: www.wikipedia.org, www.brendabence.com, www.espeakers.com

Karijera

Brenda Bens je američki autor, kouč za visoke rukovodioce, profesionalni govornik i stručnjak za brendiranje rukovodilaca.

Bensova je napisala nekoliko knjiga o brendiranju i koučingu rukovodilaca, među kojima su „Leading YOU“ (Rukovodeći VAMA ), „Would YOU Want to Work for YOU?“ (Da li biste VI želeli da radite za VAS?), „Master the Brand Called YOU“ (Ovladajte brendom koji se zove VI), „Smarter Branding Without Breaking the Bank“ (Pametnije brendiranje uz manje troškove) i serija knjiga o ličnom brendiranju „How YOU are Like Shampoo“ (VI kao šampon ).

Bensova je član Svetske federacije govornika i Udruženja profesionalnih govornika Azije, gde je nosilac najviših zvanja sertifikovanog svetskog profesionalnog govornika, odnosno sertifikovanog profesionalnog govornika. Uz to je i član Međunarodne federacije koučeva.

O njoj su izveštavali nacionalni mediji kao što su, između ostalih, Financial Times, LA Times, The Street.com, Kiplingers Finance Newsletter, Smart Money, Investors Business Daily, Women Entrepreneur, Affluent, Par Excellence, Personal Excellence i Leadership Excellence.

Predsednik je kompanije Brenda Bence International, koju je osnovala 2002. godine. Pre nego što je osnovala svoju kompaniju, Bensova je radila za Procter & Gamble (P&G) u SAD-u, Evropi i Aziji, kao i za Mead Johnson Nutrition (koja je u to vreme pripadala kompaniji Bristol-Myers Squibb) kao potpredsednik međunarodnog marketinga, gde je bila odgovorna za strategiju brendiranja i marketinga u 46 zemalja na četiri kontinenta i predstavljala sva tržišta van SAD-a.

Brenda Bens je renomirani međunarodni stručnjak za brendiranje i liderstvo koji pokazuje kako pojedincima tako i kompanijama kako da ostvare veći uspeh pomoću korporativnog i ličnog brendiranja.

Budući da je tvorac zaštićenog sistema liderskog i ličnog brendiranja koji se zasniva na tome kako najuspešnije svetske kompanije grade svoje brendove, niko ne zna više od Brende o moćnoj kombinaciji korporativnog i ličnog brendiranja.

Brenda ima 20 godina iskustva rada u velikim korporacijama kao što su Procter & Gamble i Bristol-Myers Squibb i upravljanju nekim od najvećih svetskih brendova vrednih više milijardi dolara za kompanije sa spiska 100 najboljih kompanija magazina Fortune u gotovo 50 zemalja i na četiri kontinenta.

Zvanje mastera poslovne administracije (MBA) stekla je na Poslovnoj školi Univerziteta Harvard.

Zahvaljujući jedinstvenom spoju liderstva i brendiranja, Brenda je zauzela 10. mesto na svetskoj listi najboljih 30 profesionalnih koučeva za 2020. godinu i 1. mesto na svetskoj listi najboljih 30 stručnjaka za brendiranje za 2020. godinu po izboru organizacije Global Gurus.

S obzirom na to da je sertifikovani kouč za visoke rukovodioce Međunarodne federacije koučeva, bila je kouč preko 700 visokih rukovodilaca 60 nacionalnosti iz 70 industrijskih sektora.

97 procenata Brendinih klijenata ju je angažovalo više puta i na različitim lokacijama.

Nosilac je zvanja sertifikovanog svetskog profesionalnog govornika koje je stekla tek nekolicina govornika širom sveta, što pokazuje njenu sposobnost da se obrati publici iz raznih kultura širom sveta i da je zainteresuje.

Kao motivacioni govornik koji inspiriše i „zabavlja“ publiku svojim interaktivnim prezentacijama, Brenda je govorila pred hiljadama ljudi na svim stranama sveta za klijente sa šest kontinenata.

Brenda je napisala nekoliko knjiga koje su osvojile preko 30 nacionalnih i međunarodnih književnih nagrada.

Ima predstavništva u SAD-u i Aziji, a ogromno međunarodno iskustvo omogućava joj da govori pred raznim ciljnim grupama i da im pomaže da nauče da uspešno nastupaju na svetskom tržištu i da ojačaju veštine ličnog i korporativnog brendiranja i liderske veštine.

Knjige

How YOU Are Like Shampoo (VI kao šampon)

Najuspešniji svetski brendovi podstiču lojalnost i ulivaju poverenje. Na njih se stalno oslanjate zbog njihovog kvaliteta, inovativnosti i uspešnosti. Šta bi značilo za Vašu karijeru, Vaše zadovoljstvo poslom koji obavljate i za Vaš potencijal prihoda da Vaš šef, Vaše kolege i klijenti misle na taj način o VAMA (tm). Ova revolucionarna knjiga pruža čitaocu jedini kompletni sistem za definisanje Vašeg Ličnog brenda, upoznavanje drugih s njim i preuzimanje kontrole nad njim.

Smarter Branding Without Breaking the Bank (Pametnije brendiranje uz manje troškove)

Ako verujete da Vam za kreiranje uspešnog brenda nedostaju novac, ljudi, vreme ili ideje, razmislite još jednom. Zapravo već imate PET moćnih marketinških resursa koja možete odmah upotrebiti da biste dobili rezultate dostojne velikih brendova po niskoj ceni ... ili potpuno besplatno.

Prvi korak: promenite način razmišljanja.

Međunarodni stručnjak za brendiranje Brenda Bens kreirala je najbolji vodič za brendiranje sa ograničenim budžetom. Nakon što se godinama bavila mega-brendiranjem na četiri kontinenta i u 50 zemalja za imućne potrošačke veličine kao što su Procter & Gamble i Bristol-Myers Squibb, napustila je korporativni svet da bi osnovala svoju kompaniju. Brenda je počela od nule i skoro praznih džepova koristeći maštovite, ekonomične metode da bi izgradila sopstveni međunarodni brend, koji danas opslužuje klijente u 25 zemalja sa predstavništvima u SAD-u i Aziji.

Zasnovana na Brendinim uspešnim i ekonomičnim radionicama brendiranja koje su primljene sa oduševljenjem širom sveta, knjiga „Smarter Branding Without Breaking the Bank“ (Pametnije brendiranje uz manje troškove) je riznica saveta, alata i tehnika za pomoć malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u ostvarivanju sličnih rezultata uz minimalne troškove.

* Naučićete da koristite pet postojećih sredstava da biste izradili moćan marketinški plan brenda;

* osmislićete jedinstven i ubedljiv način za pozicioniranje brenda uz pomoć šest dokazanih elemenata

* raspršićete uvrežene mitove o brendiranju koji Vas možda sprečavaju da uspete;

* primenićete pouke izvučene iz nekoliko desetina stvarnih studija slučaja iz različitih oblasti poslovanja;

* stvorićete trajni „marketinški način razmišljanja“ za sebe i svoj tim.

Would YOU Want to Work for YOU? (Da li biste VI želeli da radite za VAS?)

Ako ste rukovodilac koji puno radi, odgovara na svaki izazov i izgradili ste dobru reputaciju za sebe, kako to da već niste dostigli najviše nivoe rukovođenja? Evo kako stvari stoje: Vaša poslovna dostignuća i funkcionalne veštine sami za sebe nisu dovoljni da Vam pomognu da ostvarite svoj cilj. Ono što verovatno nedostaje je veština koju su najbolji svetski korporativni rukovodioci razvili ovladavanje stranom priče koja se tiče ljudi. Morate postati rukovodilac za koga drugi žele da rade. Kako to da uradite?

Prestanite da budete stručnjak. Postanite predvodnik stručnjaka.

Ako iko zna šta rukovodioce sprečava da dostignu svoj puni potencijal, to je upravo autor Brenda Bens, koja ima dugogodišnje iskustvo kao kouč najviših rukovodilaca najvećih svetskih korporacija. U knjizi „Would YOU Want to Work for YOU?“ (Da li biste VI želeli da radite za VAS?) otkriva 15 najštetnijih oblika ponašanja rukovodstva prema ljudima koje redovno viđa na radnom mestu i daje mnoštvo saveta, alata i tehnika koje možete odmah primeniti da biste ih ispravili. Ova knjiga sadrži brojne stvarne studije slučaja sa svih strana sveta i pomoći će vam da:

* otkrijete gde najbolji svetski poslovni lideri usmeravaju svoju energiju,

* kristalno jasno razumete iskustvo rada s Vama i za Vas u svojstvu rukovodioca,

* otkrijete razlog broj 1 za neželjeni odliv zaposlenih i šta da preduzmete u vezi s tim,

* motivišete čak i najkomplikovanije članove tima i one sa lošim rezultatima,

* stvorite pobednički brend rukovodioca zaštitni znak VI,

* podstaknete druge da budu izuzetni i samim tim ubrzate i svoju karijeru.

Master the Brand Called You (Ovladajte brendom koji se zove Vi)

Da li ste Vi brend izbora na svom radnom mestu? Najuspešniji svetski brendovi podstiču lojalnost i ulivaju poverenje. Na njih se stalno oslanjate zbog njihovog kvaliteta, inovativnosti i uspešnosti. Šta bi značilo za Vašu karijeru, Vaše zadovoljstvo poslom koji obavljate i za Vaš potencijal prihoda da Vaš šef, Vaše kolege i klijenti misle na taj način o Vama? Ova revolucionarna audio-knjiga pruža vam jedini kompletni sistem za definisanje Vašeg ličnog brenda rukovodioca, upoznavanje drugih s njim i preuzimanje kontrole nad njim na radnom mestu, bilo da ste sami svoj šef ili da predvodite druge. Kreirana po uzoru na dokazane marketinške metode velikih brendova, knjiga „Master the Brand Called You“ (Ovladajte brendom koji se zove Vi) vodi Vas korak po korak kroz korporativne tehnike brendiranja koje nikada ranije nisu bile prilagođene za ličnu upotrebu. Naučićete kako da:

utvrdite šest ključnih elemenata za pozicioniranje koji definišu Vaš lični brend rukovodioca,

savladate pet svakodnevnih aktivnosti koje najjasnije odslikavaju Vaš brend kao rukovodioca,

izbegnete 20 najčešćih grešaka u ličnom brendiranju rukovodioca koje vam mogu stajati na putu do uspeha,

povećate sposobnost zarađivanja i zadovoljstvo poslom,

izgradite poverenje i lojalnost prema Vama na radnom mestu.

Master the Brand Called YOU (Ovladajte brendom koji se zove VI)

Oslobodite se nagađanja učinite SEBE™ brendom izbora na radnom mestu! Uz ovu radnu svesku koja ide u kompletu sa knjigom „Master the Brand Called YOU™“ (Ovladajte brendom koji se zove VI™), na najbolji način ćete iskoristiti svoje putovanje ka stvaranju ličnog brenda rukovodioca i ovladavanju njime na radnom mestu. Ovaj priručnik služi kao "partner" ličnog brenda rukovodioca i prati Vas na svakom koraku dok se približavate uspehu na radnom mestu koji želite i zaslužujete. Priručnik sa vežbama za lično brendiranje koji prati knjigu „Master the Brand Called YOU™“ (Ovladajte brendom koji se zove VI™) primenjuje dokazani sistem Brende Bens na osnovu individualnih okolnosti. - Moćne sveobuhvatne vežbe koje Vam pomažu da utvrdite svih šest elemenata Izjave o pozicioniranju ličnog brenda rukovodioca. - Odmah ćete na praktičan i svrsishodan način na poslovni život primeniti načela ličnog brendiranja rukovodioca koja ste naučili uz pomoć knjige „Master the Brand Called YOU™“ (Ovladajte brendom koji se zove VI™). - Koristićete mnogo načina za proveru ličnog brenda rukovodioca, što će Vam omogućiti da savladate pet svakodnevnih aktivnosti koje najjasnije odslikavaju Vaš brend. - Izradićete Marketinški plan za lični brend rukovodioca i svakodnevno ga koristiti na radnom mestu. - Osiguraćete da lični brend rukovodioca radi za Vas i gradi jako poverenje i lojalnost prema VAMA™ na radnom mestu. - Uvešćete lični brend rukovodioca u stvarni svet, što će garantovano povećati Vašu sposobnost zarađivanja i Vaše zadovoljstvo poslom.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista