Početna > Izdanja > Broj 106 > Intervju - Jovana Nikčević

Jovana Nikčević, PR menadžer, Keramika Kanjiža d.o.o.

Kvalitet koji pokreće i uzbuđuje – Square Affair

Kompanija Keramika Kanjiža je u 2018. godinu ušla u potpuno novom ruhu. Pažljivo posmatrajući potrebe najrazličitijih tržišta, a pogotovo izvoznih, poznajući modernog potrošača, njegove navike, potrebe i želje, ove godine nastupili smo sa novim proizvodima i novim brendom. Upravo smo završili instalaciju najjače prese kojom raspolaže samo nekolicina evropskih proizvođača keramičkih pločica. Njom smo sebi otvorili nov prostor u kom proizvodimo super Gres Poreclain pločice velikih dimenzija. Zbog velikog potiska koji ova presa ima, dobijamo pločice velike čvrstine. Uz to, obogatili smo našu ponudu dekorima koji su dovedeni do perfekcije zahvaljujući digitalizaciji i modernizaciji. Različitim namenama novih formata i dezena i širokim spektrom njihovog kombinovanja, brend postaje pouzdan partner ličnih potreba kupaca i njihovog životnog stila. Uvođenjem noviteta, kompanija je postavila nove ciljeve koji podrazumevaju još bržu ekspanziju na zapadna strana tržišta, kao i veće učešće na projektima širom regiona. Brend je evoluirao prateći svetske trendove u svim segmentima i otvorio nove mogućnosti za redefinisanje prostora. Tako je nastalo novo ime – Square Affair.

Miloš Nadaždin

Za magazin PROFIT govori gospođa Jovana Nikčević, PR menadžer, Keramika Kanjiža d.o.o.

Gospođo Nikčević, gde ste rođeni, odrasli i školovali se? Kako je izgledala Vaša karijera pre nego što ste postali PR menadžer Keramike Kanjiža?

Geografski, rođena sam u Beogradu, ali odrasla sam uz MTV, britanski humor a dobar deo svog života provela sam na internetu. Zahvaljujući sportskom plesu, u kom sam bila i reprezentativac Srbije, upisala sam Sportsku gimnaziju. Nakon toga, završila sam Fakultet za medije i komunikacije i shvatila da je komunikacioni biznis nešto što volim i u čemu se pronalazim. Moja karijera se razvijala savršeno. Zahvaljujući predanosti profesorke koja mi je predavala odnose s javnošću, dobila sam svoju prvu praksu u PR agenciji, nakon čega je usledilo i prvo zaposlenje. Nakon četiri godine rada sa domaćim i stranim kompanijama iz najrazličitijih branši, među kojima su Visa, Deichmman, Mercator, Ikea, FIC itd. stigao je poziv na razgovor iz Keramike Kanjiža. Tako je pre tri i po godine počelo novo, uzbudljivo poglavlje mog života. Danas, više od sedam godina nakon prve prakse, svakog jutra ustajem sa osmehom i radim posao koji obožavam.

Keramika Kanjiža je vodeći domaći proizvođač keramičkih pločica. Iza Vas je još jedna uspešna poslovna godina. Recite nam kakve poslovne rezultate beležite u 2017. godini?

Na kraju 2017. godine, kompanija je zabeležila veliki uspeh i rekordne rezultate od kako brend postoji. Proizveli smo i prodali 2.800.000m2 pločica. Od ukupne ostvarene prodaje, čak 50% proizvoda je plasirano na strana tržišta širom regiona i Evrope, što je najveći zabeleženi procenat izvoza do sada. Ovo ujedno pokazuje i da smo tokom protekle godine otvorili brojna nova tržišta, a najponosniji smo na činjenicu da su naši proizvodi veoma dobro plasirani u Austriji.

Pratimo trendove i u optimizaciji troškova a istovremeno smo podigli kvalitet proizvoda.

Zaključak je da je iza nas veoma uspešna godina koja predstavlja samo jedan stepenik ka višim ciljevima. i nemamo nameru da se tu zaustavimo.

Sa kojim novitetima ulazite u 2018. godinu?

U novu sezonu kompanija ulazi u potpuno novom ruhu. Pažljivo posmatrajući potrebe najrazličitijih tržišta a pogotovo izvoznih, poznajući modernog potrošača, njegove navike, potrebe i želje, ove godine nastupili smo sa novim proizvodima i novim brendom. Upravo smo završili instalaciju najjače prese kojom raspolaže samo nekolicina evropskih proizvođača keramičkih pločica. Njom smo sebi otvorili nov prostor u kom proizvodimo super Gres Poreclain pločice velikih dimenzija. Zbog velikog potiska koji ova presa ima, dobijamo pločice velike čvrstine. Uz to, obogatili smo našu ponudu dekorima koji su dovedeni do perfekcije zahvaljujući digitalizaciji i modernizaciji.

Različitim namenama novih formata i dezena, i širokim spektrom njihovog kombinovanja, brend postaje pouzdan partner ličnih potreba kupaca i njihovog životnog stila. Uvođenjem noviteta, kompanija je postavila nove ciljeve koji podrazumevaju još bržu ekspanziju na zapadna strana tržišta, kao i veće učešće na projektima širom regiona.

Brend je evoluirao prateći svetske trendove u svim segmentima i otvorio nove mogućnosti za redefinisanje prostora. Tako je nastalo novo ime – Square Affair.

Zašto je došlo do promene imena brenda?

Promena imena je došla kao odgovor na potrebe modernog potrošača. Zahvaljujući internetu, kupci su više nego ikada dobro obavešteni o proizvodima i jasno znaju šta žele. Upravo je internet razvio njihov senzibilitet, i potrošač postaje subjekat u tom odnosu. Tako su se domaći kupci po očekivanjima i estetici izjednačili sa kupcima na svetskom nivou. Znate i sami da se život današnjih generacija odvija upravo na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i SnapChat. Danas je ponuda proizvoda veoma velika a kvalitet se, zahvaljujući tehnologiji, podrazumeva. Ono što kupci žele jeste pametna kupovina proizvoda pomoću kog će iskazati svoj lični stav i životni stil. Novo ime upravo to predstavlja. Prva reč imena asocira na sam proizvod (kvadratni format), ali simbolizuje sigurnost, stabilnost i snagu. To su zapravo iskustvo, stručnost i tehnologija koja stoji iza brenda već 37 godina. Druga reč obećava emocionalno iskustvo, avanturu uređivanja i uživanja u prostoru, nešto novo i osvežavajuće.

Zajedno, čine naziv koji u sinergiji spaja suprotnosti, i već pri prvom čitanju daje priliku za otkriće, kao kratka i efektna priča o kvalitetu koji pokreće i uzbuđuje.

Naziv je na engleskom jeziku, što mu daje dozu sofisticiranosti i prizvuka globalnog brenda, u skladu sa novim ciljevima i strategijom

Vaša kompanija je prva na domaćem tržištu koja je digitalizovala proces proizvodnje. Možete li nam reći šta to tačno znači?

U trenutku kada smo se odlučili za uvođenje prvog digitalnog štampača, to je delovalo kao rizičan poslovni potez. Međutim, mi smo želeli da se oslobodimo ograničenosti u dekorisanju pločica, želeli smo mogućnost slobodnih i smelijih kreacija. U roku od dve godine, sve domaće fabrike su krenule našim stopama. Danas, Square Affair je prevazišao fascinaciju industrijom, mi smo se okrenuli IT tehnologijama i njihovom implementacijom u proizvodni pogon.

Počeli smo sa jednim digitalnim ink jet štampačem koji je doneo revoluciju u dekorisanju pločica. Od 2016. godine smo 100% digitalizovali proces dekorisanja. U proizvodnji se nalaze bespilotni viljuškari, a kontrolu kvaliteta smo doveli do perfekcije. Zahvaljujući optičko-laserskoj kontroli, u mogućnosti smo da detektujemo i najsitnije nepreciznosti, što nam omogućava da krajnjem potrošaču isporučimo isključivo savršenstvo, bez grešaka koje ljudsko oko možda ne bi ni detektovalo.

Nastavićemo da se razvijamo u ovom pravcu – u planu je potpuna robotizacija svih segmenata proizvodnje, koja će nam omogućiti ulaganje u ljudske resurse u kreativnom segmentu kao što su prodaja, dizajn i marketing.

iz arhive Keramika Kanjiža

Gospođo Nikčević, kako ocenjujete poziciju domaćeg proizvoda u odnosu na uvozne, kakvi su problemi sa uvoznim pločicama i kakva je trenutna pozicija domaćih proizvođača?

Domaće tržište keramičkih pločica najbolje bih mogla da uporedim sa turskim bazarom. Na njemu možete naći kvalitetne domaće proizvode, loše domaće proizvode, uvoznu keramiku vrhunskog kvaliteta, ali i restlove koji ne mogu biti plasirani na tržišta Evropske Unije, pa završavaju u Srbiji. Međutim, ono što zabrinjava jeste lažno deklarisanje pločica. Danas je dovoljno da se napiše da je italijanska pločica i to je za većinu potrošača dovoljno. Zbog toga mi često apelujemo da se potrošači dobro informišu, da zahtevaju deklaracije, provere na internetu ko su zapravo ti proizvođači, kakav je kvalitet pločica u odnosu na vrhunske proizvođače. Veoma je važno da budu upućeni u te detalje, kako bi za svoj novac dobili najbolji kvalitet, a ne proizvod koji će nakon godinu dana biti za bacanje.

U svemu ovome važna je uloga državnih institucija. Neophodno je pojačati kontrolu kvaliteta uvozne keramike, kako bi se zaštitio domaći potrošač. Meni je veoma žao što potrošači ne mogu da veruju deklaracijama uvozne robe, koja bi trebala da bude osnovno sredstvo za informisanje o proizvodu na licu mesta.

Osim toga, postoje i problemi nelojalne konkurencije. Liderska pozicija koju držimo već treću godinu za redom, dovela je do toga da naše najpoznatije i najprodavanije serije budu kopirane. To rade domaći trgovinski lanci za svoju privatnu robnu marku, ali i strani proizvođači. Međutim, to nije ništa novo. Koliko nam smeta, toliko i imponuje. Na kraju krajeva, kaže se da je kopiranje najbolja forma laskanja.

Kakva je paleta proizvoda koji su trenutno u ponudi i po čemu se oni razlikuju od konkurencije? Koje novine nudite potrošačima, po čemu se razlikujete?

Square Affair ove sezone izlazi na tržište sa pločicama Gres Porcelain kvaliteta, ali i novim atraktivnim dimenzijama među kojima su za pod 20x80, 30x60, 15x60, 60x60, 45x45 i za zid 20x60.

Međutim, kupcima ne nudimo samo građevinski proizvod. U poslednjih godinu dana intenzivno radimo na razvijanju „human driven“ kompanije – gde stavljamo modernog potrošača i njegove potrebe u centar. Zahvaljujući najboljim pigmentima iz Italije, naše pločice postaju za kupce platno za izražavanje ličnih stavova. Njihove potrebe su naš pokretač, i mi na ovaj način udovoljavamo njihovim željama i vizuelnom stilu koji imaju i razvijaju. Tako su nastale naše savršene interpretacije prirodnih i građevinskih materijala kao što su drvo, mermer, cigla, cement, beton, kamen. Ove pločice se bolje ponašaju u prostoru, lakše su za održavanje i novčano isplativije nego originalni materijali. Upravo je ta posvećenost detaljima i vizuelno perfektnom dovela do toga da ove naše serije ne možete da razlikujete od realnog materijala. Čak ni pod prstima, jer su najfiniji reljefi koje imamo zaduženi za finalni dodir koji povećava verodostojnost.

Novi formati i dimenzije pružaju veliku mogućnost najrazličitijeg kombinovanja i izražavanja onog što nose unutar sebe. Zbog toga, našim potrošačima nudimo kupovinu vođenu iz dubine srca, doživljaj opremanja doma kao značajan momenat u životu. Square Affair pločice im omogućavaju da u svakom trenutku njihove najintimnije prostorije budu kao iz mašte.

Kakve poslovne planove vaša kompanija ima u narednom periodu? Koji su dugoročni, koji primarni a koji strateški ciljevi i očekivanja?

Naši planovi i želje su uvek veliki. U narednom periodu primarni ciljevi su povećanje proizvodnih kapaciteta, dodatno usavršavanje proizvodnog procesa i samog kvaliteta proizvoda kroz pomenutu robotizaciju i digitalizaciju. Ideja je da naše pločice stoje rame uz rame sa najpoznatijim svetskim proizvođačima.

Kada govorimo o strategiji, nastavićemo da sugerišemo trendove – kako konkurenciji tako i krajnjim kupcima. Uz to, posebnu pažnju ćemo posvetiti ulaganju u segment vizuelno lepog i IT tehnologiju - u pločice kao vrhunac iskazivanja životnog stila kroz personalizovanu proizvodnju, saradnju sa umetnicima svetskog kalibra, brojnim fakultetima.

Dugoročni cilj za nas je samo jedan – da budemo jedan od vodećih proizvođača keramičkih pločica na evropskoj sceni, nudeći potrošačima mnogo više od materijala za oblaganje.

Kompanija Keramika Kanjiža može da se pohvali i izrazito visokim osećajem društvene odgovornosti i brige za zaštitu životne sredine kao i humanitarnim akcijama, donacijama i podsticanjem upotrebe i razvoja energetske efikasnosti. Recite nam nešto više o tome?

Kažu da se veličina čoveka ogleda u njegovom odnosu prema slabijima od sebe. Smatram da nešto slično važi i za kompanije – uspeh i veličina se ne ogledaju samo u poslovnim rezultatima i profitu, već i u vremenu i resursima koje ulaže u potrebe zajednice, ne očekujući korist od toga. Način na koji se bilo koji brend predstavlja svojim kupcima i javnosti umnogome zavisi od vrednosti koje neguje u svakom segmentu. Od svog osnivanja, naša kompanija trudila se da neguje tradiciju, ulaže u unapređenje kvaliteta i društvo u okviru kog se razvija.

Već nekoliko godina doniramo pločice za rekonstrukciju vrtića, zdravstvenih ustanova širom Srbije, lokalnih sportskih klubova, škola. Razvili smo program stručne prakse u sektoru komunikacija sa Fakultetom za medije i komunikacije, ostvarili saradnju sa fakultetom za Umetnost i dizajn kroz projektne zadatke za studente. Redovan smo član Kluba prijatelja UNICEF-a, a posebno smo ponosni na sponzorstvo autobiografije Nataše Kovačević – „Koraci“.

Međutim, nismo se tu zaustavili. U proteklih nekoliko godina, više od milion evra uloženo je u unapređenje energetske efikasnosti proizvodnje, kao i zaštitu životne sredine. Kao finalna potvrda ulaganja i truda jesu eko znak „Prijatelj životne sredine“ kao i IPPC integrisana dozvola koju dodeljuje pokrajinski Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Za nas su ovi segmenti jednako bitni kao i poslovni planovi i strategija, i potpuno smo im posvećeni. Pred nama je još mnogo zanimljivih projekata, zato – stay tuned! Nećemo vas razočarati.

Keramika Kanjiža dobitnik je prestižne nagrade ,,PRiZnanje“ koju dodeljuje Društvo Srbije za odnose s javnošću za kampanju ,,Ko ima najbolje pločice“, čiji ste Vi idejni vođa. Šta je bio cilj i da li važi pravilo da su najbolje kampanje nužno i najskuplje?

„Ko ima najbolje pločice“ je jedna od najzapaženijih kampanja u poslednjih godinu i po dana, kako od najšire tako i od strane stručne javnosti. Cilj ove kampanje je bila promocija brenda na potpuno drugačiji način. Želeli smo da promenimo percepciju keramičarske industrije – da to nije prljav i prašnjav građevinski materijal, već da pločice spadaju u kategoriju životnog stila i vizuelno lepog. Ovom aktivacijom smo pokazali zašto smo drugačiji i zbog čega baš mi postavljamo standarde u svim segmentima poslovanja.

„Ko ima najbolje pločice“ je dobar primer da kvalitetne kampanje koje daju rezultate ne moraju da budu skupe. Štaviše, nekada je samo dobra, originalna ideja dovoljna. Smatram da krajnji potrošači to prepoznaju i na to reaguju. Danas smo više nego ikada bombardovani informacijama i reklamnim sadržajem sa svih strana. Ono što se primeti uvek je nešto novo i zanimljivo. Lično, volela bih da vidim malo više tako smelih kampanja i aktivacija na našem tržištu. Smatram da bi se na taj način struka razvijala a klijenti dobijali mnogo veću korist s minimalnim budžetom.

Kada biste bili u mogućnosti da li biste nešto promenili u svojoj dosadašnjoj karijeri?

Imam sreću da se moja karijera gradi prateći neverovatan napredak IT tehnologija i društvenih mreža. Njihov uticaj na korporativnu i tržišnu komunikaciju je neverovatan; taman toliki da je izmenio i način kako ljudi danas međusobno komuniciraju i razmenjuju najrazličitije sadržaje. Tu pronalazim sebe i ne osvrćem se na greške iz kojih uvek naučim nešto novo. Uzbudljivo je živeti u vremenu koje radikalno menja kulturološke obrasce komunikacija. Tako se razvija ceo jedan novi spektar profesije koja dobija svoje lidere. Mislim da najbolje tek dolazi. U tome vidim šansu… ne samo za sebe.

Na koji način uspevate da se oslobodite svakodnevnog stresa? Koji je Vaš životni moto?

Kao i većina generacija odraslih uz internet, imam široka interesovanja i zbog toga moj lek za stres nije jedan. U zavisnosti od vremena i raspoloženja biram između trčanja, crtanja, mog Kindla za čitanje, karaoka u kućnoj izvedbi. Ovo poslednje, pretpostavljate, verovatno nije dobro za komšije ali meni je neprocenjivo.

Što se mota tiče, zaista verujem da se granica nemogućeg stalno pomera. Ako vam je nešto važno, tražite put da pomerite sopstvene granice.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista