Početna > Izdanja > Broj 101 > Lifestyle - LG101

LG Q6 spaja elegantan dizajn i vrhunske karakteristike

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je domaćim korisnicima pametni telefon po meri nove, digitalne generacije, tzv. milenijalaca - dugo očekivani LG Q6. Ovaj model predstavlja prvi uređaj iz nove Q serije, najnovije linije moćnih pametnih telefona srednjeg ranga, koje odlikuju karakteristike premium telefona kompanije LG po konkurentnim cenama.

LG Q6 odlikuje minimalistički i svedeni dizajn sa zaobljenim ivicama koje prate uglove ekrana. U vremenu kada su telefoni sa tankim ivicama sve popularniji, LG Q6 je prvi pametni telefon u srednjoj cenovnoj kategoriji koji poseduje ovu karakteristiku. Takođe, tu je i jedinstveni FHD+FullVision ekran dijagonale 5,5 inča koji gledanje video snimaka, igranje igrica i multi-tasking čini zaista impresivnim iskustvom.

Pored impresivnog izgleda, ovaj model odlikuje i jednostavnost pri korišćenju. Naime, tokom dizajniranja telefona LG G6, kompanija LG sprovela je različita ergonomska istraživanja koja su potpomogla i razvoj modela LG Q6, a zahvaljujući čemu je ovaj uređaj izuzetno ugodan za držanje i korišćenje jednom rukom.

Kao što se i očekivalo, LG Q6 poseduje vrhunske karakteristike i kada je reč o optici a ova informacija će verovatno najviše obradovati ljubitelje društvenih mreža i selfie fotografija. Naime, telefon poseduje ugrađenu širokougaonu selfie kameru od 100 stepeni, koja omogućava da na fotografiji budu svi vaši prijatelji, ma koliko da ih je tu. Da, zvuči neverovatno, ali LG se pobrinuo da ovu opciju učini mogućom za svoje korisnike!Kamera poseduje unapređeni LG UX 6.0 korisnički interfejs, čime je omogućeno da se u potpunosti iskoristi 18:9 odnos stranica FullVision ekrana. Takođe, Square Camera Mode funkcija pruža mogućnost kreiranja foto-kolaža uz korišćenje više kvadratnih slika, što vam ostavlja na mogućnost da u potpunosti oslobodite svoju kreativnost.

Izdržljivost jeste još jedna ključna karakteristika ovog telefona. Metalni okvir je konstruisan od ultra-jakog aluminijuma iz serije 7.000 – jedne od najjačih aluminijumskih legura – a zaobljene ivice sprečavaju oštećenja prilikom pada. Q6 je dizajniran u skladu sa MIL-STD 810G standardom koji testira uređaje na reakcije u slučajevima ekstremnih temperatura i kiše, te na vlažnost, pesak i prašinu. Baterija ovog modela je takođe prošla kroz niz testova, zahtevnijih čak i od međunarodnih standarda. Kako bi se na najbolji način izborio sa zagrevanjem, u uređaj je ugrađen sistem za hlađenje, dok su ključne komponente smeštene daleko jedna od druge, čime je unutrašnje zagrevanje svedeno na minimum.

Uživanje u širokougaonoj selfie kameri, minimalistički dizajn, vrhunski FullVision ekran, samo su neke od prednosti koje će doprineti posebnom, na momente čak i futurističkom doživljaju pri korišćenju novog LG Q6 smart telefona.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista