Početna > Izdanja > Broj 097 > Lifestyle - Podrum vinarija

Branimir Šikanić, suvlasnik vinskog restorana Podrum WineArt

Vinski restoran iz Srbije dobitnik prestižne nagrade World’s Best WineLists 2017

PODRUM WINEART, vinski restoran iz Srbije, nagrađen je prestižnom one-star nagradom World’s Best WineLists 2017 koju dodeljuje publikacija The World of Fine Wine

U samom srcu Beograda, na uglu Višnjićeve i Jevremove ulice, smešten je prvi Podrum Wineart, lokal koji pleni svojom lepotom i predstavlja autentičan spoj modernog i rustičnog, a sve u cilju što prijatnijeg i kvalitetnijeg uživanja u vinima iz celog sveta.

U sklopu Podruma, nalaze se prodavnica vina i vinski bar sa velikom ponudom vina, ali sa različitim cenama i iznenađenjima. U ponudi imamo preko 200 različitih etiketa vina iz Srbije, regiona i ostatka sveta, po konkurentnim cenama.

Šest godina posle otvaranja Podruma u centru grada, Wineart se odlučio da svoju ponudu vrhunskih vina, hrane i prijatnog ambijenta proširi i na prostor Novog Beograda.

U sklopu novog stambenog kompleksa na Bulevaru Mihajla Pupina, između ulica Goce Delčeva i Džona Kenedija, nalazi se Podrum Wineart, vinski bar i restoran, lokal koji pleni svojom lepotom i toplinom.

Čaša vina u besprekornoj bašti i uživanje u mirisu lavande i maslina, priča je za sebe, priča koja se mora doživeti iz prvog lica kako bi se zaista shvatila. Pored bogate i raznolike vinske karte i prodavnice vina koja se nalazi u sklopu lokala, Podrum Wineart na Novom Beogradu nudi bogat i raznovrstan izbor jela, pod dirigentskom palicom glavnog kuvara Petra Mandića.

Samo za prave gurmane i one koji uživaju u hrani, od njegovih kulinarskih umeća preporučujemo domaću pastu, jela od mesa i morske specijalitete pripremlje na Sous Vide tehnikom, kao i poslastice iz domaće radionice.

Kvalitet ovog zaista posebnog restorana ogleda se u čuvenim vinskim večerama, na kojima gostuju poznati srpski i strani vinari.

Dragana Đorđević

Gospodine Šikaniću, kada i kako ste se našli u svetu vina?

-U svet vina smo zakoračili pre više od dvadeset godina kada je naša firma Revin započela prodaju opreme za vinarstvo. Zahvaljujući svojim rezultatima, kompanija počinje da zastupa i distribuira vina najznačajnijih proizvođača. Nakon distribucije, logičan korak u našem razvoju je bilo otvaranje vinskog bara, a zatim i vinskog restorana.

Aleksandar Bojković

1.Koliko se razlikuje vaše iskustvo uprodaj iopreme sa početka od sadašnjeg vrlo uspešnog bavljenja ugostiteljstvom?

-Bavljenje ugostiteljstvom nam je pružilo mnoga zadovoljstva, obogatilo i ojačalo naše veze sa partnerima iz vinskog sveta i otvorilo nam nove dimenzije i ideje za proširenje posla, iako je samo ugostiteljstvo vrlo zahtevna delatnost kojoj se treba ozbiljno posvetiti, što se trudimo da činimo. Otvaranjem vinskog bara u Višnjićevoj ulici koji je pre osam godina bio jedan od prvih vinskih barova u Beogradu, doprineli smo da zaživi koncept vina na čašu koji je do tada bio prilično nepoznat. U restoranu na Novom Beogradu smo nastavili i proširili ponudu kroz organizovanje brojnih događaja degustacije vina, vinskih večeri uparivanja hrane i vina na kojima su nam česti gosti neki od renomiranih svetskih imena.

2.Recite nam nešto o ponudi u vašim vinskim barovima?

-Imamo jednu od najvećih ponuda vina na čašu, oko 150 domaćih etiketa, a ponosni smo i na našu ponudu vina poznatih svetskih brendova. Ekskluzivni smo zastupnici vinarija Mazzei, Louis Latour, M.Chapoutier, Rollan de By, Altesino, Marsuret, D’Arenberg.

Aleksandar Bojković

3.Upravo ste dobili prestižnu one-star nagradu World’s Best WineLists 2017 upisavši se tako na listu objekata sa najboljim vinskim kartama na svetu. Kako ste se našli na toj listi?

-Ovo prestižno priznanje je iznenadilo i nas u WineArt-u, jer, kao i kod Mišelinovih zvezdica, sudije za ovu nagradu same biraju restorane i barove koje će proveriti i eventualno nagraditi.

4.Šta je vašu vinsku listu kvalifikovalo za nagradu?

-Mislim da je presudna filozofija kojom se vodimo, a koja podrazumeva temeljan odabir vinarija svih bitnih svetskih vinskih regija. Obilazili smo njihove vinograde i sklapali partnerstva s tim što nam je akcenat, naravno, na Srbiji. Ovom nagradom smo doprineli ujedno i promovisanju domaćih vinarija. Kako je ova nagrada u vinskom svetu pandan Mišelinovoj zvezdici, veoma smo ponosni što smo se našli u izboru 242 restorana širom sveta koji su dobili ovu prestižnu nagradu

Aleksandar Bojković

5.Po čemu je još specifična vaša vinska ponuda?

-U našem vinskom restoranu na Novom Beogradu imamo enomat mašine u kojima se nalazi veliki izbor vinskih etiketakoje se mogu konzumirati na čašu. Prednost enomata je što korisnicima daje mogućnost da probaju neka ekskluzivnija vina, a da ne moraju da kupe celu bocu.

Restoran PODRUM WINEART je nagrađen prestižnom one-star nagradom World’s Best WineLists 2017 koju dodeljuje publikacija The World of Fine Wine, u asocijaciji sa Octavian Wine Vaults itako se upisao na listu objekata sa najboljim vinskim kartama na svetu.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista