Početna > Izdanja > Broj 097 > Lifestyle - Ogrlica

Da li je ogrlica Grand Phoenix najskuplja ogrlica od rubina?

Ogrlica Grand Phoenix je klasičan primer kako kreativnost udružena sa majstorstvom kreira remek delo juvelirstva. Najveća svetska kompanija za proizvodnju nakita od burmanskih rubina, Faidee, zamislila je ovu fantastičnu ogrlicu tako da bude sastavljena od 24 savršena rubina nazvanih krv golubice od ukupno 59.83 karata u kombinaciji sa 100.21 karatnim dijamantima D boje, sa oznakama FI - IF kada je čistoća kamenja u pitanju, što znači da se radi o apsolutno čistim dijamantima.

Inače, najređi, veoma vredan rubin je zvezdani rubin, upravo pomenuta krv golubice, jer njegova boja liči na krv goluba ili golubice. To je tamno crvena boja sa elementima plavičasto ljubičaste i u pitanju je najtraženija nijansa. Unutar ovog rubina je šestokraka zvezda koja je apsolutno simetrična.

Grand Phoenix je kolekcija fantastičnih rubina koja obuhvata više od četiri generacije, pa je ova ogrlica zato tako retka i skupocena poslastica, baš poput ovog kamena ljubavi i strasti.

Kompanija Faidee učestvovaće na najekskluzivnijoj izložbi burmanskih rubina ikada održanoj u istoriji. Događaj je zakazan za pretižni Hotel Hermitage u Monaku, a fantastična izložba će se održati u salonu Belle Epoque u periodu od 1. do 21. avgusta ove godine.

izvor: www.luxlife.rs

Berza

investicioni fondovi

kursna lista