Početna > Izdanja > Broj 097 > Lifestyle - LG 097

LG predstavio remek-delo Wallpaper OLED TV

Novi LG SIGNATURE OLED W7 predstavlja pravo umetničko delo

U vrhunskom ambijentu predsedničkog apartmana hotela Crowne Plaza, kompanija LG Electronics (LG) predstavila je izvanredan televizor LG SIGNATURE OLED W7 minimalističkog dizajna. Novi model koji po svom jedinstvenom izgledu podseća na pravo umetničko delo, od danas je dostupan i na srpskom tržištu. W7 oduševljava svojim zapanjujućim dizajnom i neverovatnim performansama., kao i vrhunskim bioskopskim doživljajem koji pruža.

Nakon izvrsnih prošlogodišnjih modela G6 i E6 sa Picture-on-Glass dizajnom, čiji je OLED panel postavljen na tankom elegantnom, providnom staklu, LG je ove godine dodatno podigao ulog i predstavio još revolucionarniji televizor SIGNATURE OLED W7 Wallpaper. Novi uređaj poseduje jedinstveni LG OLED panel izuzetno jednostavan za upotrebu, dok je njegova debljina zapanjujućih 3,85 mm na celoj površini televizora. Poređenja radi, najtanji smart telefon predstavljen u 2017. godini sa 4,75 milimetara značajno je deblji od ovog ultratankog televizora. Panel je tanak i gladak, pa svojim izgledom podseća na ogledalo ili umetničko delo poput postera ili slike na zidu. Stručnjaci kompanije LG nekoliko godina su radili na osmišljavanju ovog dizajna, a razvoj modela W7 smatra se jednako revolucionarnim kao i promena sa CRT (TDP) na ravne televizore.

Poput slike na zidu

Zaposleni u kompaniji LG zaduženi za razvoj ovog modela odlučili su da preusmere fokus na samu suštinu televizora, tako da su sa SIGNATURE OLED W uklonili sve elemente koji ometaju gledanje i slušanje, što je rezultiralo jednostavnim i minimalističkim dizajnom. Uređaj se uz pomoć magneta postavlja direktno na zid, pa model izgleda poput prozora u drugi svet. Efekat se dodatno pojačava zvučnikom koji je razdvojen od televizora, a u kome se nalaze sve hardverdske komponente. Model se svojom lepotom savršeno uklapa u enterijer svakog doma, a svoje posmatrače ostavlja bez daha, podsećajući na poster ili pravo umetničko delo na zidu.

Savršena crna, savršene boje –to samo OLED može

Zapanjujući dizajn modela OLED SIGNATURE W7 će bez sumnje privući pažnju svih posmatrača, a ovaj ekstravagantni izgled upotpunjen je savršenom OLED tehnologijom i 4K rezolucijom. Osvetljenje svakog piksela reguliše se ponaosob, tako da nema potrebe za pozadinskim osvetljenjem. Ovaj mehanizam stvara savršeno crnu pozadinu i izvanredan kontrast, čime televizor postaje idealna podloga za prikazivanje čak milijardu jarkih, realističnih boja, a njegovi posmatrači imaju utisak da zaranjaju u drugu, živopisniju realnost.

Bioskop u dnevnoj sobi

Novi model podržava i sve vrste HDR sadržaja, koji postaje sve popularniji i zastupljeniji u holivudskoj i televizijskoj produkciji, tako da će ispuniti i prevazići očekivanja svih njegovih ljubitelja. Bolje osvetljenje, jarke boje i dinamički kontrast gledaocima će omogućiti pravi bioskopski doživljaj u udobnosti sopstvenih domova, dok je za savršeni zvuk zadužen Dolby Atmos uz pomoć koga će posmatrači imati utisak da moćan jedinstveni zvuk dopire iz svih krajeva prostorije.

LG SIGNATURE OLED W7 od juna meseca dostupan je i na domaćem tržištu, a njegova cena iznosiće oko 1.200.000 dinara.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista