Početna > Izdanja > Broj 097 > Lifestyle - Kanjiža

Vodeći domaći proizvođač keramičkih pločica dobitnik još jedne prestižne nagrade

Keramika Kanjiža dobitnik prestižne nagrade PRiZnanje

Vodeći domaći proizvođač keramičkih pločica, Keramika Kanjiža, već nekoliko godina u nazad zauzima vodeće mesto na domaćem tržištu, postavljajući visoke standarde kvaliteta i poslovanja. Proteklu godinu kompanija je obeležila stoprocentnom digitalizacijom procesa dekorisanja, rekordnom proizvodnjom i prodajom od 2,5 miliona kvadratnih metara pločica, osvajanjem statusa Nacionalnog šampiona na prestižnom EBA biznis takmičenju, ali i jednom neobičnom i nesvakidašnjom kampanjom „Ko ima najbolje pločice?“. Na kreativan i potpuno drugačiji način kompanija je prikazala tri osnovna postulata na kojima posluje – tradicija, kvalitet i dizajn. Kampanja je privukla veliku pažnju javnosti, a ovog maja kompanija je dobila i prestižnu nagradu PRiZnanje Društva Srbije za odnose s javnošću, u kategoriji Korporativne komunikacije za mala i srednja preduzeća.

O jednoj nesvakidašnjoj aktivaciji ali i značaju komunikacije za kompanije razgovaramo sa Jovanom Nikčević, PR menadžerom kompanije Keramika Kanjiža.

P: Keramičarska industrija je na prvi pogled „prljava“, neki bi rekli čak i dosadna. Odakle ideja i prostor za jednu ovako smelu aktivaciju?

O: Ne postoji dosadna i „prljava“ industrija, ma kako izgledalo na prvi pogled, pogotovo kada govorimo o keramičkim pločicama. One su „prljave“ samo dva dana – dok ih postavlja majstor keramičar. Sve pre a pogotovo posle toga spada u kategoriju vizuelno lepog, u dizajn, životni stil – toplinu koja čini naš dom. Upravo to je bila ideja vodilja kada se kreirala kampanja „Ko ima najbolje pločice“ – prenesenim značenjem prikazati svu lepotu dizajna, ali i neophodan trud, ulaganje, odricanje da bi se postigao pre svega kvalitet. Kroz razne vežbe naših simpatičnih fitnes trenera mislim da smo to i uspeli.

P: Akcija je bila više nego uspešna. Nagrada PRiZnanje je zapravo druga strukovna nagrada koju ste dobili za ovu kampanju, prva je bila UEPS nagrada. Recite nam nešto više o rezultatima kampanje „Ko ima najbolje pločice“, kao i šta sve ovo znači za poslovanje kompanije?

O: Aktivacija „Ko ima najbolje pločice“ namenjena je pre svega damama, koje su ujedno i ključni donosioci odluka pri kupovini i odabiru keramičkih pločica. Cilj nam je bio da izmamimo osmehe naših dama, i time povežemo pozitivnu emociju sa brendom i proizvodima Keramike Kanjiža u svesti potrošača. Malo je reći da smo tog dana izmamili puno osmeha. Za nekoliko sati, video materijal iz centra grada postao je viralan, nizali su se pozitivni komentari i već dan nakon aktivacije nije bilo osobe na društvenim mrežama koja nije znala šta je Keramika Kanjiža pripremila. Osim subjektivnog doživljaja, o uspešnosti kampanje govore i brojke. Ukupan reach medijiskih objava je preko 800.000, događaj je pratilo 11 online influensera i twitter reach je išao preko 25.000. Finalni video materijal cele kampanje na našoj Facebook strani dostigao je reach od preko pola miliona korisnika i beleži preko 150 share-ova. Naravno, i ako su ove brojke impresivne, ništa ne bi značile bez konkretnih rezultata u poslovanju kompanije. U periodu od septembra do decembra 2016. zabeležen je rast prodaje od 10% u odnosu na isti period prethodne godine.

Ako uzmemo u obzir da komunikacije nisu core business naše kompanije, ovo je veliki uspeh. Jedina smo kompanija među brojnim respektabilnim i najboljim marketinškim agencijama koja je ove godine osvojila nagradu. Za kompaniju Keramika Kanjiža ovo je još jedna potvrda da smo apsolutno lideri u svim segmentima poslovanja, i da ne pristajemo na manje. Još jednom smo pomerili lestvicu i konkurenciji postavili više ciljeve.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista