Početna > Izdanja > Broj 096 > Lifestyle - LG 096

LG G6 – telefon minimalističkog dizajna i izuzetne izdržljivosti sa vrhunskim performansama

Kompanija LG Electronics (LG) nedavno je predstavila novi pametni telefon G6, koji dolazi sa odvažnim formatom prikaza, upotpunjenim bioskopskim iskustvom gledanja i širokougaonom kamerom, dok ekran zauzima čak 80 odsto kućišta telefona! Svetski poznat industrijski dizajner Torsten Valeur iz Danske okarakterisao je novi LG G6 kao „idealan spoj lepog oblika i pametnog rešenja, te odličnog korisničkog iskustva, što je suština onoga što jedan pametan telefon treba da predstavlja“.

Novi model dizajniran je na osnovu mišljenja korisnika, pa stoga predstavlja povratak osnovama u proizvodnji pametnih telefona, sa fokusom na funkcijama koje korisnici žele uz veliki ekran. QHD+ FullVision ekran dijagonale 5,7 inča (rezolucije 2880x1440) i odnosa stranica 18:9, po prvi put je upotrebljen na jednom pametnom telefonu. Najveća pogodnost ovakvog ekrana jeste to što korisnicima pruža više prostora za pregledanje, kao i impresivno iskustvo tokom gledanja video snimaka i igranja igara. Bez obzira na izuzetnu veličinu ekrana, korisnici neće imati poteškoća prilikom držanja telefona G6 u ruci. Za razliku od drugih uređaja slične veličine ekrana, ovaj model udobno prijanja u jednu ruku, ne čineći telefon neugodnim za držanje.

Sačinjen od aluminijuma i stakla, i to u crnoj, boji platine ili beloj boji, G6 odlikuje se uglađenim minimalističkim dizajnom. Metalni okvir obavija ivice telefona, a poleđina je potpuno ravna, bez ispupčenja za kameru. Telefon poseduje tanku masku, čija je gornja ivica smanjena postavljanjem kamere, senzora i zvučnika u jedan niz. Zaobljene ivice kućišta i ekrana ne samo da daju dizajnu lični pečat, već smanjuju i rizik od oštećenja prilikom pada telefona.

LG G6 je prvi pametan telefon sa Dolby Vision tehnologijom prikaza slike, a tu je i HDR 10, koji takođe predstavlja standard za HDR (High Dynamic Range) tehnologiju, što ovom uređaju omogućava izvanredno osvetljenje, kontrast i izuzetne boje. U kombinaciji sa QHD+ FullVision ekranom, model pruža autentično bioskopsko iskustvo, posebno prilikom prenosa sadržaja sa Amazona ili Netflixa.

Ono što se korisnicima novog modela posebno dopada jesu pogodnosti koje pruža prilikom izrade fotografija. Uz G6 nema potrebe da se akteri slike prilikom fotografisanja pomeraju, stiskaju ili biraju drugo mesto kako bi svi stali u kadar – potrebno je samo izabrati i podesiti standardni ili širokougaoni način fotografisanja. Takođe, uz dvostruku zadnju kameru od 13MP, koja uključuje i širokougaoni objektiv od 125 stepeni, model snima panoramske snimke kakve kamere uobičajenih telefona ne mogu. Takođe, smanjen je period tranzicije prilikom zumiranja i to čak i tokom snimanja 4K video sadržaja. Telefon dolazi sa proširenim vidnim poljem od 100 stepeni na prednjoj kameri od 5MP, što znači da korisnici mogu slikati selfie bez upotrebe štapa. Uz to, širokougaona kamera smanjuje distorziju rubova slike, zbog čega fotografije izgledaju prirodnije. Funkcija Square Camera razdvaja ekran u dva identična kvadrata, te je moguće istovremeno se fotografisati u formatu 1:1, a na drugom delu ekrana pregledati, uređivati ili otpremati fotografije odmah nakon snimanja, što je idealno za Instagram i Snapchat. Osim toga, ovaj model omogućava i snimanje GIF datoteka, kombinovanjem od dve do 100 fotografija iz galerije, što ga čini savršenim telefonom za sve ljubitelje društvenih mreža.

Zahvaljujući otpornosti na vodu i prašinu, korisnici telefona G6 mogu ga bez brige i apsolutno nesputano nositi svuda za sobom. Potpuno je otporan i na najsitnije čestice prašine, a uz to ga je moguće bez posledica držati u vodi na dubini do 1,5 metara čak 30 minuta!

Antrfile:

Tim naučnika specijalizovanih za pitanja ergonomije sproveo je testiranje modela G6. Testirana je stabilnost uređaja prilikom držanja, udobnost u raznim položajima i tokom različitih radnji, kao i zamor mišića u slučaju duže upotrebe telefona, a model je ocenjen najvišim ocenama u svim kategorijama.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista