Početna > Izdanja > Broj 096 > Intervju - Nejra No Vello

Nejra Gadžo , CEO & National Brand Manager No+Vello Srbija

No+Vello šansa za preduzetnike

Centar za trajnu epilaciju No+Vello otvoren je 2014. godine u Beogradu, a franšiza je sada dostupna i u drugim gradovima Srbije.

No+Vello je prvi brend na svetu koji se specijalizovao za epilaciju – trajno uklanjanje dlačica. Za 10 godina koliko poslujemo, možemo da se pohvalimo sa preko 1300 poslovnih jedinica u 17 zemalja sveta, kao i činjenicom da smo konstantno u porastu. Kao takvi, apsolutni smo svetski lideri na području epilacije.

1.Gospođo Gadžo, recite nam nešto više o sebi, gde ste rođeni, odrasli i gde ste se školovali? Kako je tekao put Vaše karijere sve do danas?

Rođena sam u Sarajevu, gde sam se i školovala. Po zanimanju sam inženjer elektrotehnike, s tim što je polje biznisa i preduzetništva uvek bilo moja ljubav. S obzirom na porodične okolnosti, 20 godina sam živela na relaciji Sarajevo – Beograd, gde sam se konačno i zadržala poslednje 4 godine zbog posla koji trenutno radim. Kompanija čiji sam ja osnivač predstavnik je brenda No+Vello za Srbiju.

2.Možete li nam reći nešto više o brendu No+Vello?

Naravno, posao i No+Vello su moje omiljene teme.

No+Vello je inače prvi brend na svetu koji se specijalizovao za epilaciju – trajno uklanjanje dlačica. Za 10 godina koliko poslujemo, možemo da se pohvalimo sa preko 1300 poslovnih jedinica u 17 zemalja sveta, kao i činjenicom da smo konstantno u porastu. Kao takvi, apsolutni smo svetski lideri na području epilacije.

Model našeg poslovanja je franšizni i ono što mene posebno raduje i čini ponosnom je činjenica da smo godinama u top 100 svetskih franšiza svih sektora, recimo prošle godine smo bili na 41. mestu, blizu najvećih franšiznih lanaca kao što su McDonald’s, KFC, Europcar, Remax i sl.

Na tržištu Srbije poslujemo od početka 2014. godine.

3.Kada ste otvorili prvi centar i gde? Šta Vas je podstaklo da se odlučite baš za ovaj vid franšize i kakvi su Vam planovi za naredni period, po pitanju širenja poslovanja?

Prvi No+Vello centar u Srbiji otvoren je u februaru 2014. godine, u Beogradu.

S obzirom na to da sam posle završenog fakulteta radila za jedan franšizni brend, tu sam spoznala sve prednosti franšiznog poslovanja i odlučila da želim da se razvijam baš u tom sektoru biznisa. Za No+Vello sam se opredelila zbog toga što se njihov poslovni model pokazao jednako uspešnim u svim ekonomijama (od Švajcarske i Ujedinjenog Kraljevstva do zemalja našeg regiona), zbog toga što se to činilo kao sigurna investicija, što se na kraju ispostavilo da jeste, i zbog toga što sam videla priliku da direktno ili indirektno kroz franšize otvorim 20 – 50 radnih mesta i na taj način omogućim mladim ljudima u Srbiji stabilno radno okruženje.

Što se tiče planova širenja, cilj je 10 novih poslovnih jedinica do kraja 2018. godine.

4.Prema ugovoru o master franšizi, Vi imate mogućnost da otvarate sopstvene centre, ali i da dajete franšize. Šta sve obuhvata franšizni paket, koja je vrednost investicije za početni franšizni paket, i šta sve primalac franšize treba da ispuni od uslova da bi se bavio ovim poslom?

Franšizni paket na prvom mestu obuhvata kompletno znanje koje je produkt desetogodišnjeg rada na međunarodnom tržištu, kao i lokalno znanje koje smo mi sticali 4 godine unazad kako bismo postigli rezultate koje danas imamo. Recimo, možemo da se pohvalimo činjenicom da smo nakon dve godine poslovanja u Beogradu u jednom centru došli do svog prvog prometa od milion dinara, i da nakon toga beležimo samo porast.

Pored toga franšizni paket No+Vello obuhvata ekskluzivnost teritorije za koju ste zainteresovani, kompletnu opremu za centar (tehnologijaNo+Vello©, nameštajzakabinui čekaonicu, početnipaketkozmetičkihpreparataNo+Vello©), početnuobukuutrajanjuod 15 dananatemuprotokolaradafranšizeNo+Vello©, kaoiobukunatemuposlovanjaiprodajnihveština, svetlećureklamu, reklamnufolijuzaizlog, paketpočetnogreklamnogmaterijala, kontinuiranumarketinškupodršku.

Vrednost početne investicije je 31 500 evra + PDV.

Primalac franšize može da bude neko ko je samo investitor ili neko ko bi uložio novac i kome bi ovo bio primaran posao. U oba slučaja franšiza No+Vello© je pravi izbor. Iz ugla investitora, prosek za siguran povrat investicije izvučen iz poslovanja 1300 centara širom sveta je 6-18 meseci, što je sjajan podatak. Iz ugla nekoga kome bi franšiza No+Vello© bila primarni posao, osim brzog i sigurnog povrata investicije, prednost je i zanimljiv posao koji iz dana u dan od vas zahteva da lično i profesionalno napredujete i budete bolja verzija sebe.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista