Početna > Izdanja > Broj 095 > Ekskluzivno - Deveti rođendan

Deveti rođendan PROFIT magazina!

Svaki april u Beogradu kod nas u redakciji donosi duh slavlja i radosti. Prošlo je tačno 9 godina od kada smo izdali prvi štampani broj magazina PROFIT. Osećaj uspeha i zadovoljstva je neopisiv i istovremeno predstavlja početak novog puta koji će se, opet u aprilu sledeće godine, završiti slavljeničkom tortom, sa jednom svećicom više nego prethodne godine.Tako će biti sve dok mi budemo osećali neizmerno zadovoljstvo stvaranja, a vi budete uživali u svakom novom broju PROFIT magazina. Od prvog dana pristupali smo kreiranju svakog broja predano i odgovorno trudeći se pritom da ne prestanemo da sanjamo o još lepšem i boljem. Tako smo vremenom napredovali, a zasluge za ono što smo postigli dugujemo vama, dragi naši čitaoci, saradnici, poslovni partneri, prijatelji... jer smo kroz vaše iskrene poruke pratili pravac i smer kretanja i razvoja.

U štampanom izdanju PROFIT magazina koji izlazi jednom mesečno, mogu se pronaći najaktuelnije teme, informacije, atraktivni sagovornici iz sveta biznisa, poslovnog ambijenta Srbije, regiona i celog sveta. Sa velikim ponosom ističemo da smo za ovih devet godina objavili 95 izdanja, da imamo više od 1.000 klijenata, urađenih intervjua sa više od 2.000 sagovornika, objavili smo više od 8.000 priča i tekstova na različite teme.

Proteklih 9 godina jačala je poslovna zajednica Srbije i regiona, tako da je to bio značajan zamajac razvoju našeg brenda, ali bez naše verne čitalačke publike, bez ukazanog poverenja naših klijenata i partnera ne bismo uspeli.

Za ovih devet godina opstali smo i uspeli da bez značajnih gubitaka prebrodimo sve dosadašnje izazove. Uspeli smo da sačuvamo dostojanstvo profesije, bili smo i ostali nepristrasni i objektivni, informativni i na prvom mestu edukativni. Uvek smo otvoreni za saradnju i nove ideje. Održali smo visok nivo kvaliteta sadržaja i štampe. U današnje vreme modernog, digitalnog doba prilagodili smo se. Pored elektronskog izdanja, naš magazin ima svoju Fejsbuk stranu, Instagram stranu, a pripremamo i nova iznenađenja!

Za sve ove godine uspeli smo da zadržimo značajno visoko mesto u svetu poslovnih komunikacija i biznisa. Proteklih 9 godina su nas učinile jačim, boljim, iskusnijim, zrelijim…Dokaz da smo na dobrom putu su i nagrade koje su nam dodeljene za ovih devet godina. Nadamo se da smo i vas motivisali da budete čvrsti u svojim odlukama, istrajni u svojim ciljevima, uporni u svojim aktivnostima! Uvereni smo da ćemo još dugo učiti, napredovati, osvajati ciljeve, dostizati nedostižne snove! Kažu da veliki ljudi sanjaju velike snove. Iako je svet prepun sanjara, veoma je malo onih koji su zaista spremni da krenu u ostvarivanje svojih snova. Važno je da znate da odluku donosite Vi!

Sa željom da proslavimo još puno rođendana i podelimo zajednički uspeh, srdačan pozdrav od cele redakcije magazina PROFIT.

Živeli!

Medijsko tržište u Srbiji oduvek je bilo, a sada je možda i više nego ranije, prezasićeno različitim nekvalitetnim medijskim sadržajima koji publici nude jednostavnu zabavu i tabloidne tekstove. Upravo zato je kvalitetnim medijima i ozbiljnim novinarima vrlo teško da se pozicioniraju, a namaoglašivačimakoji ne žele uvek da se obrate masovnom tržištu već traže specifičnu ciljnu grupu, određenu nišu potrošača i korisnika, kao i medijske sadržaje kojimogu da stanu rame uz rame sa imidžom koji želimo da kreiramo o svojoj firmi, sve je teže da nađemo adekvatnog partnera. U Profit magazinu pronašli smo nekog ko se ne samo na kvalitetan način bavi bitnim ekonomskim i društvenim pitanjima naše zemlje i regiona, već i svakodnevno pomera lestvicu naviše, nastojeći da kreira bolje poslovno okruženje za sve nas. Smatram da je izuzetno veliki uspeh ostati dosledan sebi i standardima koje ste zadali na početku rada, odoleti sveopštem trendu degradacije i dokazati da kvalitet i vredan rad jeste merilo uspeha.Stoga mi je izuzetno zadovoljstvo što smo imali priliku da sarađujemo sa vašim timom i damo svoj doprinos vašem cilju.

Aleksandra Maša Stanković, stručni saradnik za marketing velikih poslovnih korisnika, Telekom Srbija

Draga redakcijo Profita,

Najiskrenije vam čestitam na dugogodišnjem radu i trudu koji ste toliko puta pokazali i dokazali kroz blagovremeno obaveštavanje i edukovanje vaših čitalaca o najrelevantnijim i najaktuelnijim poslovnim temama, kako u Srbiji, tako i u regionu. Želimo vam da još dugo trajete i da istim kvalitetom nastavite da informišete sve one koji godinama prate vaš rad, uključujući i nas.

Rajka Šinik Vulić, direktor Sektora za PR i marketing komunikacije Banca Intesa

Tim Profit magazina ima jedinstven pristup poslu koji je pomalo iščezao sa našeg tržišta. Na prvom mestu reč je o savremenom trendu koji je prisutan u svakom broju jer se prilagođava tržištu čitalaca, zatim pozitivan stav prema saradnicima i klijentima, i sve to kroz osmeh na licu uprkos problemima sa kojima se susreću. Čitaoci su u prednosti što imaju mogućnost da saznaju sve u jednom magazinu, jer je pored ekonomije i privrede prisutan i lifestyle segment. Dvojezičnost je prednost jer se stiče sve šira publika kod inostranih predstavnika u našoj zemlji. Svaki dogovor je bio realizovan na obostrano zadovoljstvo i sa mnogo pozitivne energije i novih ideja. Želim vam srećan rođendan i da sa još većim uspehom nastavite sa savladavanjem prepreka u godinama koje slede. Živeli!

Olivera Stefanović-Stanković, PrOglas, managing director

Sve čestitke Profitu za još jednu uspešnu godišnjicu, jer je danas jako teško biti istrajan u nastojanju da se prati neki svoj cilj, uz maksimalnu posvećenost i trud u poslu kao što je vaš. Ovo su godine, rekla bih, najvećih medijskih turbulencija i iskušenja, koje sa sobom nose posebne izazove i zato je vaš uspeh još veći, a sigurna sam zahvaljujući i vašem konstantnom angažovanju i građenju odnosa sa predstavnicima biznisa, našem uzajamnom poverenju i,samim tim,dugogodišnjoj saradnji.Profit je svojim visokoprofesionalnim pristupom postao nezaobilazno konsultantsko, edukativno i informativno štivo sa aktuelnim i stručnim temama i to samo pokazuje da na tržištu uvek ima prostora za prave stvari, pa i u krizi, ne samo ekonomskoj, već i u onoj društvenoj, pa i medijskoj. Ostanite dosledni sebi, jer samo u iskrenom dijalogu možemo sačuvati tu profesionalnu vrednost medija koja je sve češće na staklenim nogama.

Marina Savić, rukovodilac korporativnih komunikacija za Srbiju& Makedoniju, Atlantic Grupa

Po ostvarenom prihodu, Petrol je najbolje rangirana kompanija iz srednje Evrope na listama kompanija Deloitte i Coface. Ovakav poslovni rezultat zasnovan je na strateškom opredeljenju Petrola da diverzifikacijom poslovanja preraste iz naftne u uspešnu energetsku kompaniju, ali i na izboru pravih saradnika. Kao regionalna kompanija, Petrol sarađuje sa velikim brojem poslovnih partnera, a rezultati koje pravi govore da sarađuje samo sa najboljima. Svoje visoke standarde u kvalitetu poslovanja primenjuje i na izbor svojih partnera i saradnika. Tako je Petrol prepoznao Profit kao kvalitetan časopis iza čijeg imena stoji ozbiljan tim stručnjaka i profesionalaca koji svojim edukativnim tekstovima i stručnim primerima pokazuju ogromnu odgovornost i prema svojim klijentima i prema svojim čitaocima. Profit važi za časopis koji prepoznaje potrebe svojih klijenata što pokazuje i činjenica da smo odlučno zakoračili več u treću godinu saradnje.

Jelenka Trakilović – Mišura, Petrol doo Beograd

Veliko mi je zadovoljstvo što u ime UniCredit Banke imam priliku da vam čestitam rođendan i poželim još mnogo kvalitetnih brojeva.Živimo u doba digitalizacije i svesni smo da se svakim danom smanjuje broj štampanih medija u čitavom svetu, ali kao i u svakom poslu, opstaju samo najbolji. Pišući ovu čestitku, zapitala sam se zbog čega rado čitam Profit. Prvo što mi je palo na pamet su svakako ekskluzivni intervjui, ali i stručni tekstovi koji inspirušu. Ali, ono što Profit izdvaja od drugih magazina na našem tržištu jeste i to što uvek uspeva sjajno da balansira između stručnosti i zanimljivosti, zahvaljujući čemu ima veoma široku čitalačku publiku. Saradnju sa Profitom bih okarakterisala kao izvanrednu, s obzirom na to da već godinama unazad vrlo profesionalno prate naše poslovanje. Izuzetno stručna ekipa je garancija odlično ukomponovanog sadržaja.

Jelena Oreščanin, Koordinator tima za odnose sa medijima i održivo poslovanje UniCredit Banke Srbija

Draga redakcijo,

Pre svega koristimo priliku da vam čestitamo rođendan, uz želju da u perspektivi rastete i dugo trajete na tržištu. Magazin Profit je zbog svoje koncepcije i sveobuhvatnog sadržaja koristan vodič u poslovnom svetu jer pravovremeno izveštava o aktuelnim ekonomskim temama iz zemlje i okruženja, te ga redovno i rado čitamo. Znamo da u eri digitalizacije nije lako opstati, ali vaš magazin je pokazatelj da kvalitetan sadržaj plasiran na pravi način opstaje i pronalazi svoj put do čitalaca. Ono što magazin Profit svakako izdvaja od ostalih na tržištu jeste činjenica da je u pitanju dvojezično štivo koje obiluje informacijama o poslovnim dešavanjima i iskustvima relevantnih profesionalaca, te je kao takav zanimljiv i koristan ne samo stručnoj javnosti, već direktno doprinosi širenju vidika i opšte informisanosti i nekih drugih ciljnih grupa. Zbog svega navedenog postoji otvorena potreba za saradnjom sa vašim magazinom, koju dugo negujemo i verujemo da će se i u narednom periodu nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Želimo vam još mnogo kvalitetnog sadržaja, velike tiraže, i da još dugo trajete!

Ana Račić, direktor funkcije Marketing i komunikacije Vojvođanske banke

Misli ono najbolje tek dolazi! Rođendani su prilike da prebrojimo male uspehe, velike pobede i napravimo planove za nova postignuća. Drago nam je što smo, zajedno s vama, tokom prethodnih devet godina bili deo jedne uspešne priče i što smo učestvovali u kreiranju i stvaranju medijske istorije. Prilika da budemo deo magazina koji posvećeno, profesionalno i kreativno pristupa temama koje su od krucijalnog značaja za srpsku ekonomiju i društvo, naše je zadovoljstvo i privilegija. Edukacija i informisanje stanovništva osnovni su zadaci svakog medija. Kao kompanija koja ceni izvrsnost u svakom segmentu poslovanja, magazin Profit je uvek bioi biće naš izbor za kvalitetnu zajedničku saradnju.

Zato želimo vam da svaki naredni rođendan dočekate s još većim tiražom i većim krugom prijatelja. Da ne odstupate od kvaliteta, da ostanete dosledni svojoj viziji i da, zajedno s nama, verujete da ono najbolje tek dolazi! Srećan rođendan!

UNIQA osiguranje

Sonja Marić, Sektor za marketing i PR, Uniqa osiguranje

Od kako sam započela svoju karijeru u sektoru komunikacija, pre punih 6 godina, imam priliku da sarađujem sa fenomenalnom redakcijom magazina Profit. Prva reč koja mi pada na pamet kada pomislim na tu dugogodišnju saradnju je profesionalnost. Zatim slede posvećenost, stručnost i neverovatna energija. Magazin Profit danas predstavlja nezamenljivo štivo za sve poslovne ljude srednjeg i visokog menadžmenta. Sjajne dame uvek obrađuju najaktuelnije teme, probleme i pitanja koji su važni za razvijanje celokupne privrede u Srbiji, i bez greške prepoznaju dobru priču. Moja rođendanska želja je da magazin Profit još dugo godina bude jedan od vodećih biznis magazina u Srbiji koji svojim sjajnim intervjuima i temama podstiče razvitak kompanija na domaćem tržištu nezavisno od njihove veličine.

Jovana Nikčević, PR i marketing menadžer

Veliko mi je zadovoljstvo da u ime kompanije LG Electronics i u svoje lično ime, uputim redakciji i uredništvu najiskrenije čestitke povodom devetog rođendana magazina Profit. Trajati skoro deceniju na medijskoj sceni u uslovima ekonomske tranzicije samo po sebi je veliki uspeh, a Profit je za ovih devet godina postigao mnogo više od toga. Usudiću se da kažem da je ovaj renomirani magazin postao alat koji usmerava biznis, dragocen kako za iskusne privrednike, tako i za mlade ljude koji traže svoje mesto u poslovnom svetu. Vaš značaj za privredni i društveni razvoj Srbije ogleda se u jasnom i tačnom prezentovanju i objašnjavanju tema i događaja bitnih za svet biznisa. To je rezultat posvećenog rada redakcije i uspešne saradnje sa brojnim renomiranim kompanijama. Stoga vam želim da u novoj godini postojanja nastavite sa vrednim radom i učite iz stečenog iskustva, a rezultati neće izostati!

Branislav Jordanov, Marketing menadžer kompanije LG Srbija

Pre svega, srećan Vam rođendan sa željom da još mnogo godina sa uspehom nastavite Vašu informativnu, edukativnu i analitičku misiju, usput negujući zadovoljnu i vernu čitalačku publiku.

Profit pratim od samog početka i za mene lično je on istovremeno i pokazatelj, informator, edukator, svojevrsna ekonomska Biblija najnovijih informacija, trendova u poslovanju i finansijama, vestima iz naše i svetske privrede. Tržište i trendovi se neprestano menjaju i razvijaju, i ono što je bitno danas, možda neće biti od velike važnosti već sutra. Bez obzira na to da li ste početnik u poslovanju ili to već radite godinama, članci u Profitu mogu biti od velike informativne pomoći. Biti u toku, i znati šta se dešava i u lokalu i u svetu od suštinske je važnosti. Lično, veoma volim intervjue, a veoma me raduje što podjednaku pažnju na Vašim stranicama posvećujete i ženama, čime svakako podstičete transfer znanja, iskustva –menadžment i preduzetništvo kod žena. Dopada mi se i što je magazin dvojezičan, što pišete jednostavnim i razumljivim jezikom i što nam je na raspolaganju i uvek ažurirana online verzija.

Aleksandra Kosanović Strižak, Managing Director, Nova Communications

Nije lako opstati na tržištu kada imate proizvod koji je namenjen relativno malom delu populacije, i činjenica da je Profit magazin sa nama već gotovo punu deceniju predstavlja veliki uspeh i potvrdu kvaliteta. Uprkos oscilacijama na tržištu, Profit je zadržao taj kvalitet i u vizuelnom smislu, i u smislu objavljenih sadržaja i informacija. Profit nam uvek donese vesti iz biznisa, korisne tekstove na zanimljive teme iz prava, ekonomije, intervjue sa relevantnim sagovornicima koji imaju šta da podele sa nama, ali i zabavne i life & style sadržaje. Kakva god da su nam interesovanja, u svakom broju možemo da pronađemo tekstove koji će zaokupiti našu pažnju. Uz to, u Profitu rade vrhunski profesionalci, pa je saradnja sa Profit magazinom zaista zadovoljstvo i predstavlja pozitivno iskustvo. Nadam se da ću biti u prilici da magazinu čestitam još puno rođendana.

Tatjana Laketa, NLB Banka Beograd, PR i interna komunikacija

Jedna od najlepših tradicija u svetu korporativnih komunikacija jesu jubileji, koje slavimo zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnicima. Kada iz godine u godinu dragim kolegama iz magazina Profit čestitamo rođendan, uvek se prisetimo odličnih analitičkih tekstova i sjajnih intervjua, u čijem smo pisanju i sami imali priliku da učestvujemo. Profit se u Eurobanci prati od prvog broja, a dobri tekstovi komentarišu još dugo nakon izlaska broja. Posebno korisno za nas, kao stranu kompaniju, jeste praksa da se ključni tekstovi objave na engleskom jeziku, čime postaju brzo dostupni najvišem rukovodstvu i analitičarima iz centrale. Sada kada magazin Profit puni devet godina, od budućeg „decenijaša“ očekujemo još temeljnije analize i još bolje tekstove! Sve najbolje povodom jubileja, želimo vam da trajete još puno godina!

Željka Ćirić Jakovljević, Direktor Sektora marketinga i korporativnih komunikacija, Eurobank

Koristim ovu priliku da redakciji magazina Profit čestitam deveti rođendan, i poželim puno uspeha u daljem radu. Nema sumnje da je Profit vrlo interesantna, sadržajna, originalna, obimna, lepo dizajnirana i luksuzno opremljena publikacija, koja je stekla reputaciju značajnog medijskog glasila, kako u Srbiji, tako i u celom regionu, pa i šire. To je informativno-edukativni magazin koji izlazi mesečno na srpskom i engleskom jeziku, i jedini je poslovni magazin na dva jezika u regionu bivše SFRJ. Na jasan i koncizan način u saradnji sa eminentnim stručnjacima uspešno približava čitaocima sve oblike savremenog poslovanja. Ima značajno mestu u svetu poslovnih komunikacija i biznisa.Unjemusenalazeveomaraznolikerubrikekojemogudabuduinteresantnevrlo širokoj čitalačkojpublici. Posebno su korisne rubrike „u fokusu” i intervjui sa ljudima iz sveta biznisa, uglednim predstavnicima diplomatskog kora i drugim stranim zvaničnicima. Kao saradnik magazina Profit ostvario sam odličnu, višegodišnju međusobnu saradnju, u okviru koje redovno objavljujem razne članke iz oblasti ekonomije, posebno trgovine i finansija. Nadam se da ovi moji prilozi nailaze na pažnju, pre svega čitalaca iz poslovne sfere.

dr Dejan Jovović, naučni savetnik i redovni član Naučnog društva ekonomista Srbije

Od prvog trenutka započinjanja saradnje centraH.art sa magazinom Profit nailazili smo samo na profesionalizam, stručnost i kvalitet. Već 8 godina pravite razliku na našem tržištu plasiranjem tema koje su značajne, aktuelne, i o kojima je više nego potrebno govoriti. Zadovoljstvo je sarađivati sa vama, želimo vam srećan rođendan i još dugi niz uspešnih godina poslovanja, a mi ćemo vam na tom putu biti sigurna podrška!

Milica Mančić, Stručni asistent HR konsultanta, H.art development center

Zatrpani i oslepljeni žutom štampom i tabloidnim informacijama zaboravili smo šta to beše upotrebljiva i korisna informacija. Upravo je to ono što izdvaja Profit magazin od svih ostalih magazina i dnevnih novina. Profit magazin jeste zbirka upotrebljivih, proverenih i potpunih poslovnih informacija neophodnih za donošenje poslovnih odluka. Kao dugogodišnji saradnik i pravni savetnik, smatram da bi Profit magazin mogao da ima još malo više statističkih i parifikativnih informacija za svaku privrednu delatnost u poslednjih 10 godina, ali i određene projekcije u narednih 5 godina.

Igor Isailović, advokatIsailović & Partners

Čast mi je da sam polovinu trajanja PROFITA i ja sa vama. Počelo je slučajno, a onda se nastavilo iz broja u broj, iz godine u godinu. Podsticali ste me da pišem na različite teme i glavni ste krivci što je iz naše saradnje nastala i moja prva knjiga. Uz ogromnu zahvalnost za priliku da sa vama delim i od vas učim, mogu samo da poželim da trajete dugo i okupljate autore koji svoja znanja s lakoćom daruju čitaocima.

Srećan rođendan! S poštovanjem,

Margita Baštinac

Draga redakcijo Profit magazina,

Pre svega, želeli bismo da vam čestitamo rođendan i da vam se zahvalimo na još jednoj godini uspešne saradnje. Svako novo izdanje obiluje edukativnim sadržajima iz oblasti savremenog poslovanja i veoma nam je drago što prevođenjem tekstova možemo da doprinesemo kreiranju dvojezičnog sadržaja kako bi se stranim kompanijama i čitaocima prikazao i približio potencijal naše zemlje i domaćeg tržišta. Vaš magazin je dokaz da u Srbiji još uvek postoje čitaoci koji cene kvalitet i stručan pristup pisanju, pa vam u narednim godinama želimo još mnogo edukativnih i stručnih tekstova i još veću čitalačku publiku.

Proverbum d.o.o.

Svojom autentičnošću koju gradi svih ovih godina, Profit magazin se sa pravom izdvaja od ostalih magazina negujući kvalitet sadržaja, kao i same autore tekstova i sagovornike. Urednički tim ambiciozno niže uspehe koji ih dovode do trijumfa, bez obzira na prepreke sa kojima se ponekad susreću. Jaka volja, definisan cilj i nepobediva upornost da ostvare zamišljeno. Uz najiskrenije čestitke povodom rođendana, želim vam još puno kvalitetnih izdanja kojima pomerate granice. „Postoji jedan kvalitet koji morate posedovati da biste bili pobednik, a to je određivanje konačnog cilja, svest o onome što želite i goruća želja da to posedujete.“

Ivana Borić

Profit je časopis koji obiluje informacijama o ekonomiji, preduzetništvu, psihologiji uspeha i uopšte o tome kako svi mi možemo da budemo bolji i produktivniji u svim oblastima svog života. Škola za talente je imala izuzetnu čast da sve ove godine ima predivnu saradnju sa časopisom Profit, jednim od retkih časopisa koji je prepoznao društveno-korporativni projekat o mladim talentima. Vi ste zaista dijamant u medijskom prostoru Srbije koji pokazuje koliko je bitna filantropija i davanje prostora u časopisu da se piše o najboljim mladim talentima koji su važan segment našeg društva. Ceo tim Škole za talente želi Vam da još dugo budete tako veličanstveni i kvalitetni i da svima nama koji sarađujemo sa Vama iznova pružate radost u svakom narednom broju.

Srećan rođendan časopisu Profit!

Sa velikom zahvalnošću i poštovanjem,

Aleksandra Stevanović, Direktor Škole za talente

Berza

investicioni fondovi

kursna lista