Početna > Izdanja > Broj 094 > Lifestyle - Hotel u Vijetnamu

Raskošni italijanski stil hotela u Vijetnamu

Kažu da su luksuzna putovanja mnogo više od vrhunskog hotelskog smeštaja i sjajnih pogodnosti koje takva usluga pruža. Naravno da se slažemo, ali nekada i ekstravagancija hotela koji nas već na prvi pogled očara doprinosi uživanju.

Hotel The Reverie Saigon koji vam predstavljamo, nalazi se u centru Ho Ši Mina, nekadašnjeg Sajgona, u Vijetnamu. Nema sumnje da se radi o mestu koje se diči svojim izobiljem, a nama to uopšte ne smeta.

Hotel je smešten u centralnoj oblasti grada, a dizajniran je kao moderan dvorac za bogate putnike. Ogromna građevina od čelika i stakla stoji rame uz rame sa velikim gradskim atrakcijama i vrhunskim radnjama koje su smeštene u ulici Dong Khoi. Radi se o gotovo nemilosrdnom sjaju koji slavi italijansku umetnost i zanatstvo.

Čim kročite u hotel shvatićete da se radi o čistoj dekadenciji. Sve je uveličano, grandiozno i sjajno. U holu se izdvajaju vrhunska umetnička dela, centralno mesto zauzima zlatni sat sa malahitom koji potpisuje jevelirska kuća Baldi Home Jewels, a tu su i kristalni lusteri jajastog oblika i purpurna sofa od nojeve kože italijanskog brenda Colombo Stile.

Gostima su na raspolaganju 286 soba eklektičnog stila i različite kvadrature. Postoji čak 11 kategorija soba i apartmana, pa tako možete birati između apartmana koji poseduje dnevni boravak odvojen od spavaćih soba, sobe sa kadom ili tuš kabinom pa sve do onih apartmana kao što su Reverie Suites koji poseduju sobu za goste i batlera sa odvojenim ulazom. Nameštaj potpisuju brendovi Colombo Stile, Giorgetti, Visionnaire i Provasi.

Svi apartmani imaju sopstvenog batlera i pristup baru u salonu hotela sa kompletnom uslugom tokom celog dana, popodnevnom čajankom i koktelima. Bez obzira za koju kategoriju sobe se opredelite, sve imaju prozore od poda do plafona, dok su zidovi dekorisani mozaicima ili najfinijom italijanskom svilom.

Oni koji se opredele za tip smeštaja kakav je Reverie Residences, a to su obično gosti koji preferiraju rezidencijalni smeštaj, dobijaju apartmane sa jednom ili dve spavaće sobe. Ovaj tip smeštaja ima i kuhinju, poslugu u sobi 24 sata, privatan ulaz i rezidencijalni bar u salonu čiji dizajn potpisuje brend Giorgetti.

Od 5 restorana koji se nalaze u hotelu, 4 su italijanska, koje vodi šef kuhinje Đovani Parela. Peti restoran, Royal Pavilion, služi azijsku kuhinju, pa su na raspolaganju jela kao što su pekinška patka i dim sum. Hotel poseduje čak 9 privatnih trpezarija!

U hotelu se za dodatno opuštanje i relaksaciju nalaze dva ogromna spa centra zasnovana na holističkim i aroma terapijama, kao i veliki bazeni. Postoji ukupno 10 soba za tretmane, salon lepote, fitnes centar, odvojeno muško i žensko parno kupatilo kao i sauna.

Svaki pedalj ovog hotela je toliko raskošan da je nemoguće ne diviti mu se. Ponekad je luksuz samo ono što očekujete da dobijete za novac koji platite. Cene ovog hotela se kreću od $370 za noć pa naviše. Ovaj hotel daje mnogo više od onoga što platite za njega.

Izvor: www.luxlife.rs


Berza

investicioni fondovi

kursna lista