Početna > Izdanja > Broj 093 > Lifestyle - LG 093

7 saveta za idealno pranje veša

U potrazi za idealnom odevnom kombinacijom za izlazak, pretražiliste po ormaru i tako naišli na svoju davno zaboravljenu košulju, koja će vam rešiti sve probleme. Naravno, dabiste zablistali u noći za pamćenje u novoj-staroj kombinaciji, požurili ste da je osvežite pranjem. Ipak, nakon što ste je izvadili iz mašine, usledilo je razočaranje– košulja se skupila, jedno dugme fali, a izgleda da vam je mašina ponovo „pojela“ deo rukava. Kako biste sprečili da vam se i u buduće dešavaju ovakve neplanirane situacije, važno je da pratite nekoliko trikova i savršeno opran veš je zagarantovan.

Najpre, međunarodni simboli sa etikete sugerisaće vam da li je, recimo, potrebno ručno ili, pak, pranje na temperaturi od 30 stepeni. Ako ste zabrinuti da ovako niske temperatureneće uništiti sve bakterije, niste u pravu. Naime,kompanija LG je još krajem prošlog veka otkrila da je para najbolji način za sterilizaciju veša. Zato je za svoje korisnike pripremila niz veš mašina sa takozvanom steam funkcijom, za pranje uz pomoć pare. Na ovaj način, grinje i bacili biće uništeni čak i pri pranju hladnijom vodom.

Nakon što ste pažljivo iščitali uputstva sa etikete, neophodno je da sortirate veš prema boji, dok se preporučuje da peškire perete zasebno od ostalog veša. Ako vam se čini da vaši peškiri ili odeća vaše bebe nikada nisu dovoljno meki,LG Combo veš mašine i za ovo imaju rešenje. Iako je dovoljno agresivna da uništi sve bacile, para je istovremeno veoma nežna, pa će veš učiniti prijatnijim na dodir.

Takođe, veoma je važno i da pre ubacivanja veša u mašinu ispraznite sve džepove, ali i da prevrnete garderobu na naličje, kako dugmići ne bi oštetili bubanj mašine. Ovo će istovremeno čuvati jarke boje na vašoj garderobi. Što se tiče dugmića, ne budite lenji i pre pranja ih obavezno raskopčajte, u suprotnom, postoji mogućnost da popucaju, pa će vaše košulje biti uništene. Sa druge strane, garderobu koja se kopča na rajsferšlus zakopčajte do vrha, kako se osetljiva tkanina, poput vune i trikotaže ne bi zakačila i na taj način oštetila.

Obavezno se pridržavajte uputstava o količini deterdženta, kako ne biste agresivnim sredstvima oštetili veš ili ostavili tragove praška na njemu. Ovo, međutim, ne treba da vas brine u slučaju da vaša veš mašina, poput modela iz serije Combokompanije LG, poseduje mogućnost pranja na pari, pošto ove mašine razgrađuju sve ostatke praška, sprečavajući pojavu alergijskih reakcija.

Takođe, nemojte da opteretitemašinu velikom količinom veša, osim ukoliko ne posedujete neku sa velikim kapacitetom.Recimo, uLG Combo WD12595FD6mašini za pranje i sušenje možete oprati i do 15 kgveša, pa je ona idealna ako često perete velike količine garderobe.Na kraju, prilikom vađenja iz mašinene zaboravite da rastresete veš, kako bi se što manje zgužvao tokom sušenja. Steam funkcija i u ovome može biti od pomoći. Naime, ukoliko niste ljubitelj peglanja, operite svoju garderobu na pari, čime će nabori biti svedeni na minimum.

Saveti mama i baka za efikasno pranje veša, svakako su dragoceni i sigurno da ih se treba pridržavati, ipak,za sve ostalo, tu su Combo veš mašinekompanije LG sa steam funkcijom.

Antrfile:

Kad je u pitanju pranje peškira, dobro će vam doći i sledeći trik, uz pomoć kojeg ćete se otarasiti ustajalog mirisa i ubiti sve bakterije. Dok se mašina puni vodom, dodajte dve kašičice alkoholnog sirćeta i vaši peškiri izgledaće kao novi.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista