Početna > Izdanja > Broj 091-092 > Lifestyle - Montblanc

Nova kolekcija satova Montblanc 1858 vodi nas u prošlost

Montblanc 1858 Bronze Pilot kolekcija satova vraća nas u prošlost jer neodoljivo podseća na pilotske hronografe Minerva iz 1930. godine.

Kombinujući tradicionalnu časovničarsku umetnost sa pravim materijalima koji su obeležili istoriju časovničarstva poput bronze i kože, dobijen je sat sa starinskom patinom. Savremeni sat koji stilski deluje kao da vremeplovom stiže iz prošlosti sigurno će se dopasti mnogim ljubiteljima satova i brenda Montblanc. Starinske karakteristike poput velikih kazaljki, krunica starinskog oblika i minutne skale obeležavaju i krase novi model.

Posebno je zanimljiva činjenica da na dva nova modela Montblanc kombinuje bronzu i čelik kako bi se postigao dvobojni efekat. Sva tri modela imaju vintidž braon kožni kaiš. Ali, hajde da napišemo po nešto o svakom modelu.

Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter Limited Edition 100 ima bronzano kućište prečnika 44 mm, koje je s gornje strane zatvoreno safirnim staklom, a s donje poklopcem od titanijuma u boji bronze. Brojčanikom u boji bele kafe dominiraju velike svetleće arapske brojke i kazaljke, skala tahometra i podbrojčanici hronografa na pozicijama 3 i 9 časova. Kalibar MB M16.29 na ručno navijanje ima 22 rubina, 50-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, malih sekundi i hronografa. Sat je vodootporan do 30 metara dubine, a izrađen je u ograničenoj seriji od sto primeraka.

Montblanc 1858 Automatic Dual Time izgleda slično, ali ima 44-milimetarsko čelično kućište sa ramom od bronze, u kome je smešten automatski kalibar MB 29.19 sa 34 rubina, 42-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, datuma, prikaza druge vremenske zone i indikatora dana/noći. Brojčanik je crn, s velikim svetlećim arapskim brojkama i stilizovanim kazaljkama, kao i podbrojčanikom malih sekundi na poziciji 6 časova. Sat je vodootporan do 30 metara dubine. Montblanc 1858 Automatic ima 44-milimetarsko čelično kućište s bronzanim ramom i vizuelno sličan brojčanik na kome nema podbrojčanika malih sekundi, indikatora za datum ni dodatne kazaljke druge vremenske zone. Sat pokreće automatski kalibar MB 24.16 sa 31 rubinom, 38-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta i sekundi. Model je vodootporan do 30 metara dubine.

izvor: www.luxlife.rs


Berza

investicioni fondovi

kursna lista