Početna > Izdanja > Broj 091-092 > Lifestyle - Maserati

Unikatni Maserati MC12 VC

Proizveden u veoma, veoma ograničenom izdanju od samo 50 jedinica za drum i 12 trkačkih varijanti za FIA GT šampionat, ovaj neverovatni superautomobil postao je pravi kolekcionarski primerak, vredan preko 1,6 miliona dolara.

Ipak, nemačka tjuning kompanija, Edo Competition, pomislila je da ovom remek-delu na četiri točka nešto fali kako bi bio još bolji, pa su kreirali neverovatni paket personalizacije koji ga čini još više neodoljivim. Ovaj unikatni projekat zove se Maserati MC12 VC i zapravo je naručen od strane brenda Maserati kako bi bio deo njihove stogodišnjice.

On ostaje jedan od najbržih automobila ikada, sa masivnim 6.0 litarskim motorom V12 ispod haube, koji razvija 620 KS i 652 Nm obrtnog momenta, dozvoljavajući ubrzanje od nula do sto za samo 3,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 330 kilometara na čas.

Poboljšana varijanta kompanije Edo bazirana je na jednom od 12 modela za trke i ima neznatna odstupanja u odnosu na originalnog trkača, uključujući novu izduvnu granu, uličnu šasiju i prilagođenu suspenziju. Maserati MC12 VC ima 744 KS i 740 Nm obrtnog momenta i postaje prava zver, koja od nula do sto stiže za tri sekunde i nudi vam vožnju vašeg života.

izvor: www.luxlife.rs


Berza

investicioni fondovi

kursna lista