Početna > Izdanja > Broj 091-092 > Intervju - Jovana Nikčević

Jovana Nikčević, PR i marketing menadžer kompanije Keramika Kanjiža

Ko ima najbolje pločice?

Fabrika keramičkih pločica Keramika Kanjiža osnovana je 1980. godine i više od tri decenije predstavlja sinonim za kvalitet. Na samom početku, kao prioriteti postavljeni su neprekidno praćenje tehnološkog razvoja, stalno unapređivanje znanja, opreme i proizvodnog programa prema zahtevima tržišta. Tokom godina, kompanija je rasla i razvijala se, a danas je jedna od vodećih proizvođača na domaćem tržištu.

Gloria copywright, autor Jelena Jovanov

O humanitarnim akcijama, ciljevima za budućnost i prestižnim nagradama, za Profit magazin govori Jovana Nikčević, PR i marketing menadžer kompanije Keramika Kanjiža.

Kompanija Keramika Kanjiža može da se pohvali izrazito visokim osećajem društvene odgovornosti, humanitarnim akcijama i donacijama. Potpisali ste ugovor o doniranju pločica Hitnoj pomoći Beograd. Recite nam nešto više o ovoj donaciji i šta ona podrazumeva?

Keramika Kanjiža dosta energije i resursa ulaže u društvenu odgovornost i humanitarne akcije. Već drugu godinu za redom pomažemo zdravstvenim ustanovama širom Srbije, jer smatramo da na taj način naša pomoć može koristiti velikom broju ljudi. Uprava Hitne pomoći prepoznala je Keramiku Kanjiža kao društveno odgovornu kompaniju, obratili su nam se za pomoć, i mi smo bili više nego spremni da odgovorimo na ovaj zahtev. Krajem oktobra odobrena je donacija od 570 metara kvadratnih zidnih i podnih keramičkih pločica za renoviranje i opremanje svih mokrih čvorova u okviru Hitne pomoći Beograd. Imali smo priliku da vidimo u kakvom su stanju toaleti i kupatila, i zbog toga nam je veoma drago što možemo da pomognemo i poboljšamo uslove rada za vredne lekare koji brinu o našim sugrađanima 24 sata. Do sredine decembra bi trebalo da svi radovi budu gotovi, i mi jedva čekamo da vidimo Hitnu pomoć Beograd u novom ruhu.

Kompanija Keramika Kanjiža izabrana je za nacionalnog šampiona nakon prve faze takmičenja i predstavljaće Srbiju na takmičenju European Business Awards (EBA) – najvećem evropskom biznis susretu koji za cilj ima promovisanje uspešnog poslovanja i dobre prakse u evropskoj poslovnoj zajednici. Panel nezavisnih sudija izabraće najbolje iz svoje kategorije, koji će potom dobiti status „Ruban d’Honneur“ i plasirati se u Gala Finale 2017. godine. Kakav je osećaj biti izabran za nacionalnog šampiona koji predstavlja Srbiju i takmičiti se za prestižnu EBA nagradu?

Biti izabran za nacionalnog šampiona na tako prestižnom takmičenju je velika čast. EBA nagrade pružaju velike mogućnosti kompanijama koje su nominovane i koje su prošle prvi krug, zbog čega ta titula sa sobom nosi i veliku odgovornost. Prvi krug smo prošli zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima koje smo postigli u toku 2015. i 2016. godine, zajedno sa jasnom strategijom pomoću koje smo ostvarili postavljene ciljeve prodaje i izvoza.

Čekaju nas još dva kruga i ceo tim se trudi da svaki od njih prođemo besprekorno i pokažemo zašto smo mi drugačiji od ostalih kompanija. S obzirom na to da i ovo, kao i sve do sada, radimo udruženim snagama, svi kao jedan, verujemo da uspeh neće izostati.

Osim statusa Nacionalnog šampiona, sredinom decembra Keramika Kanjiža postala je prva fabrika keramičkih pločica u Srbiji koja je dobila i IPPC intergisanu dozvolu pokrajinskog Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine. Ona je kruna ulaganja u zaštitu životne sredine, podrazumeva da je kompanija u proteklom periodu dosta sredstava uložila u reorganizaciju i unapređenje proizvodnog pogona i procesa, da kontorliše upotrebu neobnovljivih resursa i izvora energije, smanjuje ili potpuno eliminiše emisiju štetnih gasova i otpada itd. Završavamo ovu godinu kao apsolutni lideri – ne samo u pogledu tržišnog udela, već i kao kompanija koja je humana i koja vodi računa o zajednici u kojoj posluje.

Vodeći domaći proizvođač keramičkih pločica, Keramika Kanjiža, i proizvođač građevinskog materijala i sistema suve gradnje, Knauf, prepoznali su značaj uzajamne saradnje kompanija koje se bave komplementarnim delatnostima. Na čemu je zasnovana ovakva vrsta saradnje i šta ima za cilj?

Saradnja između kompanija Keramika Kanjiža i Knauf Srbija za cilj ima pre svega promovisanje kvaliteta, kao i pružanje kompletne usluge krajnjim kupcima. Ideja je da potrošačima ponudimo kompatibilne proizvode vrhunskog kvaliteta, sve što je potrebno za opremanje doma keramičkim pločicama – u kupatilu, kuhinji ili bilo kojoj drugoj prostoriji. Takođe, obe kompanije imaju dugu tradiciju, kvalitet proizvoda bez kompromisa je na prvom mestu, a briga o životnoj sredini i zajednici u kojoj posluju sastavni su deo poslovanja. U narednom periodu ćemo se potruditi da kroz zajedničke kanale komunikacije kupcima predstavimo sve što su ikada želeli da znaju o keramici i njenom postavljanju.

Vi ste poznati po tome što stalno uvodite inovacije u poslovanju. Keramika Kanjiža predstavila je svoju kompaniju na drugačiji, šarmantan i zanimljiv način, postavljajući intrigantno pitanje „Ko ima najbolje pločice?“ Recite nam nešto više o samom projektu.

Ova akcija je izazvala pravu buru pozitivnih komentara među krajnjim potrošačima, u keramičarskoj industriji, kao i industriji komunikacija. Dva puna meseca nakon njenog završetka, video se i dalje deli na društvenim mrežama, a pozitivni komentari se nižu jedan za drugim. Ovom akcijom smo na potpuno drugačiji i šaljiv način želeli da predstavimo naš brend i kvalitet. Osim toga, cilj je bio izaći iz standardnih okvira oglašavanja u keramičarskoj industriji, ali i pokazati da je Keramika Kanjiža lider u svim sferama poslovanja. Mi idemo u korak sa trendovima po znanju, kvalitetu i tehnologiji, i drastično se izdvajamo od konkurencije na domaćem i tržištima regiona, bilo da govorimo o proizvodnji, dizajnu ili komunikacijama. Postavili smo visoke standarde konkurenciji i radujemo se daljoj „borbi“ za naklonost potrošača.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista