Početna > Izdanja > Broj 090 > Lifestyle - LG 090

Elegancija oličena u novim LG OLED umetničkim delima

Nova serija luksuznih LG televizora konačno je stigla u Srbiju, na radost mnogobrojnih ljubitelja besprekorne slike i zvuka

Nedavno održana prestižna manifestacija „24 sata elegancije“ okupila je eminentne goste iz inostranstva, kao i domaće ljubitelje elegancije i luksuza, koji su imali priliku da vide prestižne brendove iz različitih industrija, sinonime za vrhunski kvalitet i tradiciju. Upravo na ovom najprestižnijem prestoničkom događaju, kompanija LG Electronics (LG) odlučila je da premijerno predstavi svoje nove modele OLED televizora, E6, C6 i B6, koji su svojim istančanim dizajnom i vrhunskim kvalitetom slike privukli pažnju posetilaca, predstavljajući im potpuno novo i prestižno iskustvo gledanja televizije.

Osim elegancije i sofisticiranosti, nove luksuzne modele televizora odlikuje dobro poznata OLED tehnologija, omiljena među ljubiteljima televizije. Zahvaljujući visoko razvijenoj tehnologiji samosvetlećih piksela, u omiljenom televizijskom programu moći ćete da uživate sedeći na sofi, na podu ili udobno smešteni u fotelji u uglu prostorije, jer je slika savršena bez obzira na ugao gledanja. Ovi pikseli mogu da se aktiviraju nezavisno i tako pruže prikaz neograničenog kontrasta i najtamnije crne boje, koja je oduvek bila simbol prefinjenosti i elegancije. Takođe, svaki od novih uređaja poseduje i brojne druge karakteristike koje ga čine pravim tehnološkim čudom.

Predvodnika najnovijih OLED televizora kompanije LG, SIGNATURE OLED G6, odlikuje jedinstveni Picture-on-Glass dizajn, praćen ultra tankim OLED panelom koji poseduje prozirno crno pozadinsko staklo, pa ovaj model izgleda zaista prefinjeno. Zbog svojih izvrsnih karakteristika i najtamnije crne boje, nedavno je osvojio prestižnu nagradu EISA u kategoriji High-End TV, a sudije su ga opisale kao pravo remek-delo. Ovo je peti put zaredom da kompanija LG osvaja nagradu EISA i to samo za svoje OLED televizore.

Sva četiri modela oduševiće i sve ljubitelje čistog zvuka, zahvaljujući izuzetnom audio-sistemu sa ugrađenim zvučnicima, izuzev modela G6, čiji su zvučnici izdvojeni. Dijagonale prefinjenog G6 iznose 77 i 65 inča, dok su dijagonale E6 65 i 55 inča, a oba modela imaju ravan ekran. B6 i C6 izgledaju vrlo elegantno zahvaljujući prozirnom vratu postolja koji čini da ekran izgleda kao da lebdi iznad podloge. Model B6, poput prethodna dva, odlikuje ravan ekran, dok je C6 jedini među ova četiri uređaja koji ima zakrivljeni ekran.

Sva četiri televizora podržavaju napredne HDR 10 i Dolby Vision™ tehnologije slike, koje pružaju izvanredno osvetljenje i na taj način izražavaju širi raspon živopisnih i jarkih boja, tako da ćete omiljeni film doživeti realističnije, a uspomene probuđene fotografijama sa nezaboravne žurke ili dečjeg rođendana, biće vam bliže nego ikada ranije. Jedinstvena mogućnost LG OLED televizora da prikažu savršenu crnu boju u kombinaciji sa HDR tehnologijom korisnicima donosi realističnu sliku jer oživljava svaki detalj izgubljen tokom prenosa na ekran, što čini OLED televizore idealnim za emitovanje HDR sadržaja. Takođe, HDR je savršen u kombinaciji sa OLED televizorima zbog Pixel Dimming tehnologije, kao i mogućnosti da se osvetljenje podešava piksel po piksel, što ove modele trenutno čini jedinim na tržištu koji nude ovakve performanse. Audio-sistem je razvijen u saradnji sa kompanijom Harman/Kardon, čime je postignut vrhunski kvalitet zvuka. Ako ste ikada maštali o prebacivanju fotografija sa svog mobilnog telefona na televizor, sada je i to moguće, uz pomoć najnovijeg webOS operativnog sistema, zahvaljujući kome se novi modeli putem wi-fi mreže lako povezuju sa bilo kojim smart uređajem u kući.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista