Početna > Izdanja > Broj 090 > Ekskluzivno - Intracom

Budućnost pripada Srbiji i Intrakomu

Intrakom telekom je globalni telekomunikacioni sistem koji postoji na tržištu više od 35 godina. Tokom skoro četiri decenije duge istorije, kompanija je uspešno učestvovala u najvećim ICT projektima širom sveta i dobila nagrade i priznanja za tehnologiju, ali i radnu sredinu. Danas Intrakom telekom zapošljava preko 1800 visoko stručnih profesionalaca i ima sopstveni centar za istraživanje i razvoj , kao i proizvodnju. Podružnice ove globalne kompanije protežu se širom Evrope, Rusije, Bliskog Istoka i Afrike, Azije i Severne Amerike. U Srbiji podružnica Intrakom telekom d.o.o., vodeći dobavljač telekomunikacionih rešenja, posluje skoro 20 godina.

Ova kompanija sa referencama iz više od 70 zemalja ostvaruje 65% prihoda na internacionalnom tržištu. Takođe, zanimljivo je da 7- 9% prihoda ulaže u sopstvena istraživanja i razvoj projekata, sarađujući sa najpoznatijim univerzitetima sveta.

Nedavni dolazak predsednika Upravnog odbora Intrakom telekoma, gospodina Ahmeda Muhameda, u Srbiju, izazvao je veliku pažnju tim pre što se susreo sa predsednikom Srbije, gospodinom Tomislavom Nikolićem.

Najpre bih želeoda izrazim zahvalnost i častkoju mi je ukazao predsednik Srbije, kao i odbor u parlamentu Srbije, predsednica za finansije i budžetsku kontrolu, kaoi gradonačelnik Beograda. Moja izjava posle svih sastanaka je da smo imali jako plodne razgovore, rekao je gospodin Ahmed Muhamed sumirajući posetu Srbiji.

Razgovarali smo o budućnosti Srbije i projektima u kojima će Intrakom telekom učestvovati, u izgradnji te sjajne budućnosti. Takođe smo pričali o potencijalnim investicijama, za koje smo mi jako zainteresovani. Vidim puno projekata u kojima možemo da učestvujemo, bilo kroz projekte ili direktne investicije koje možemo da obezbedimo Srbiji.

Verujem da je budućnost vrlo svetla za Srbiju, pa bismo želeli da budemo deo te budućnosti. Sa gradonačelnikom Beograda pričali smo o projektima kao što su smart cities –takozvani pametni gradovi, pametno osvetljenje i pametna merenja i o ostalim projektimakoji podrazumevaju i investicije, a u kojima bih voleo da imamo čast da Intrakom telekom učestvuje, kao i uneverovatnom razvoju Beograda koji predstoji.Pored veličanstvene prošlosti koju imate, voleo bih da učestvujemo ugrađenju još bolje budućnosti, koja je sasvim izvesna.

Gospodin Muhamed, inače veliki ljubitelj Teslinog dela, parafrazirao je Teslinu čuvenu rečenicu da budućnost koju ćete videti sutra, pripada nama koji na njoj radimo danas.

Na pitanje kakva je to budućnost, odgovorio je: Sjajna budućnost čeka Srbiju i Intrakom telekom! Jer sve što radimo unaprediće infrastrukturu zemlje i omogućiće još veće investicije, a ono na čemu je posebno insistirao predsednik Nikolić je posao za talentovane mlade inženjere koji po završetku studija napuštaju zemlju. Naši projekti će im omogućiti da rade u svetskoj kompaniji u Srbiji, po svetskim standardima.”

Intrakom telekom je od 2014. godine u vlasništvu novih akcionara, investicionog fonda sa sedištem u Dubaiju, koji danas upravlja svim deonicama kompanije. Veliki planovi i razvoj planirani su globalno, a u regionu se poseban značaj daje Srbiji.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista