Početna > Izdanja > Broj 085 > Lifestyle - LG 085

Napredni monitori za svačije potrebe!

Novi monitori kompanije LG Electronics (LG) kreiraće potpuno novi svet za sve ljubitelje kvalitetne slike i živopisnih boja

Bilo da ste iskusni fotograf, gejmer, dizajner ili jednostavno volite da uživate u vrhunskoj slici, dva ultra monitora kompanije LG Electronics (LG) sigurno će vas ostaviti bez daha. UltraWide 34UC98 i UltraHD 4K 27UD68 predstavljaju prava čuda tehnologije, pružajući svojim korisnicima sve što im je potrebno – najtamnije nijanse crne, oštar kontrast, fenomenalnu sliku i brojne korisne karakteristike. Na vama je da se opustite i uživate u svakom detalju, bez obzira na ugao gledanja!

Ultra širina uz 34UC98

Sa odnosom slike 21:9, ovaj neverovatni monitor poseduje ekran 1,8 puta veći od ekrana monitora UltraWide Full HD i čak dva i po puta veći od ekrana monitora Full HD sa odnosom slike 16:9. Iako je zakrivljen, radna površina ekrana ovog monitora izgleda potpuno prirodno i poboljšava osećaj dubine tokom igranja video igara ili gledanja filmova. Uz dužinu od 34 inča i rezoluciju 3440 x 1440, moguć je širok ugao gledanja, koji zahvaljujući IPS tehnologiji, obezbeđuje jasnu sliku iz svakog ugla bez distorzije. Takođe, hardverski interfejs Thunderbolt™ 2.0 omogućava povezivanje kompatibilnih uređaja za prebacivanje podataka neverovatnom brzinom protoka od oko 10 gigabajta u sekundi u oba smera, što je mnogo brže od USB 2.0. Na monitoru postoji i USB 3.0 port koji omogućava brzo punjenje baterija kompatiblnih uređaja, mnogo brže od tipičnih USB 2.0 kablova.

Zakrivljeni monitor UltraWide kreiran je za potrebe profesionalaca, ali i za ljubitelje kvalitetne kućne zabave. Sa više od 99% boja sRGB spektra, ovaj monitor pruža izuzetnu preciznost u odabiru boja i smanjuje umor očiju, pa je idealan za grafičke dizajnere, fotografe i druge profesionalce, ali i one koji vole da provode vreme uživajući u raznovrsnom sadržaju.

Među mnogobrojnim praktičnim karakteristikama je i unapređena opcija Screen Split koja omogućava jednostavno obavljanje više zadataka istovremeno podelom ekrana na četiri dela. Uz samo nekoliko poteza mišem, korisnici mogu brzo da raspoređuju prozore u različite konfiguracije, što je idealno za profesionalne korisnike kojima je neophodno da imaju otvoreno nekoliko programa u isto vreme. Takođe, opcija My Display Presents i unapređena karakteristika podeljenog ekrana sa PIP funkcijom su dizajnirane da ponude mogućnosti za promenu veličine ekrana zarad organizovanog i efikasnog korisničkog iskustva.

Mogućnost podešavanja visine i nagiba ekrana zarad optimalnog gledanja, monitor 34UC98 kompanije LG posebno je pogodan za razne žanrove video igara, pružajući izvanredan pogled na omiljene video junake. Osim toga, 34UC98 svojim modernim i elegantnim dizajnom ispunjava i visoke estetske standarde.

Ultra realnost uz 27UD68

Monitor UltraHD 4K, model 27UD68, pruža fenomenalan kvalitet slike koja zahvaljujući IPS tehnologiji nudi mnogo realističniji doživljaj igranja video igara u poređenju sa 1080p ili čak 1440p monitorima.

Zahvaljujući niskoj stopi menjanja boja, korisnici imaju mogućnost da se opuste i uživaju u brojnim detaljima kojima obiluju njihove omiljene igre, na ekranu dijagonale 27 inča i rezolucije 3840x2160. Precizan i detaljan kvalitet slike, osvetljenost ekrana 300cd/ i odnos slike 16:9istovremeno su upotpunjeni elegantnim dizajnom koji krasi zakrivljena struktura postolja ArcLine.

FreeSync tehnologija stvara optimalno okruženje za gejming, jer omogućava igranje bilo koje zahtevne video igre bez prekida i zastoja koji se javljaju usled razlike u brzini smenjivanja kadrova grafičke kartice i stope osvežavanja monitora. Takođe, tu je i Black Stabilizer, jedna od omiljenih funkcija iskusnih gejmera. Naime, ova opcija pomaže korisnicima da trijumfuju u svojim najdražim igricama jer omogućava prepoznavanje najmračnijih područja čineći ih svetlijim, kako bi korisnici mogli lakše da uoče svoje protivnike koji su skriveni u senci. Takođe, karakteristika Dynamic Action Synce omogućava igračima da brže napadnu neprijatelja zahvaljujući kraćem periodu kašnjenja.

Monitor UltraHD 4K 27UD68 pruža veći radni prostor i precizan prikaz detalja koji se nalaze na ekranu, a namenjen je prevashodno profesionalcima, kao i poštovaocima slike vrhunskog kvaliteta. Krasi ga sRGB preko 99%, koji sprečava pojavu praznina u prostoru boja i u prikazu, posebno zahvaljujući niskoj stopi menjanja boja.

Takođe, opcija Screen Split sa svojih 14 opcija nudi najefikasnije profesionalno radno okruženje koje može biti podeljeno na 4 vrste režima Slika u slici (PIP), u zavisnosti od toga koje zadatke korisnik trenutno obavlja.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista