Početna > Izdanja > Broj 083 > Lifestyle - LG 083

LG predstavio G5 – svoj prvi modularni pametni telefon

Najnoviji telefon predstavljen je na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC), zajedno s pratećom opremom LG Friends

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoj dugo očekivani model pametnog telefona, LG G5, koji odlikuju elegantno metalno kućište, prenosiva baterija i jedinstveni, modularni dizajn. Upotpunjen kolekcijom prateće opreme pod nazivom LG Friends, pametni telefon G5 može jednostavno da se transformiše u digitalni fotoaparat, audio plejer i još mnogo toga.

Zahvaljujući elegantnom dizajnu aluminijumskog kućišta i bateriji koja, ukoliko se istroši, lako može da se izvuče i zameni punom, model G5 prevazilazi vizuelni dojam svog prethodnika, modela G4. Najpre, širokougaoni objektiv od 135 stepeni omogućava korisniku da bira između standardnog i širokougaonog objektiva kako bi omogućio kreiranje fotografija sa što više elemenata. Osim toga, ekran koji je uvek uključen omogućava korisnicima da jednostavno proveravaju obaveštenja samo jednim potezom, dok su informacije o vremenu i datumu uvek dostupne, bez aktiviranja ekrana. Takođe, 3D Arc Glass koji krasi ekran dijagonale od 5.3 inča, kreira blagu zakrivljenost, kao i glatku metalnu površinu pomoću Micro-Dizing tehnologije.

Prvi modularni pametni telefon kompanije LG

Inovativni, modularni dizajn novog pametnog telefona kompanije LG, pruža mogućnost transformacije telefona uz pomoć kolekcije prateće opreme LG Friends u digitalnu kameru, audio plejer i još mnogo toga, a po prvi put je izmenjiva baterija smeštena unutar potpuno metalnog kućišta.

LG CAM Plus, koji se može prikačiti umesto izmenjive baterije, omogućava lakši hvat, udobno držanje telefona, kao i laku kontrolu kamere. LG CAM Plus poseduje tastere za napajanje, okidač kamere, snimanje, zumiranje, kao i LED indikator i bolji hvat za držanje telefona. Takođe, pruža mogućnost intuitivnog auto fokusa i zaključavanje ekspozicije, što su funkcije koje obično krase profesionalne digitalne kamere. Kada se poveže s telefonom LG G5, LG CAM Plus omogućava dodatni kapacitet baterije od 1,200 mAh, što omogućava duže snimanje, a samim tim i više zabave i uživanja.

Hi-Fi Plus sa B&O PLAY predstavlja inovativni, prenosivi Hi-Fi DAC audio plejer razvijen u saradnji s kompanijom B&O PLAY, kako bi se zadovoljile potrebe korisnika koji žele da uživaju u kvalitetnom zvuku, tradicionalno dostupnom samo putem vrhunskih audio uređaja. LG Hi-Fi Plus sa B&O PLAY izdvaja se svojim jednostavnim i elegantnim skandinavskim dizajnom. Pored tehnologije up-sampling koja je primenjena za 32-bitni Hi-Fi DAC na V10, LG Hi-Fi Plus sa B&O Play podržava 32-bitni zvuk i 384 kHz high-definition audio playback. LG Hi-Fi Plus with B&O PLAY može da se koristi ili kao dodatak telefonu LG G5 ili kao zaseban Hi-Fi DAC uređaj, povezivanjem s bilo kojim pametnim telefonom ili PC računarom.

Širokougaoni objektiv i unapređeno korisničko iskustvo

Model LG G5 poseduje dve kamere na zadnjoj strani: jednu sa standardnim objektivom širine 78 stepeni i drugu sa širokougaonim objektivom širine 135 stepeni, što je najširi objektiv dostupan na pametnom telefonu, koji pruža ugao gledanja oko 1,7 puta širi od postojećih kamera na pametnim telefonima i za 15 stepeni širi od ljudskog vidnog polja. Široki objektiv olakšava snimanje većeg dela pejzaža, visokih zgrada i velikih grupa ljudi, bez potrebe za udaljavanjem prilikom fotografisanja.

Model G5 poseduje veliki broj opcija i efekata, uključujući Pop-out Picture, Film Effect i Auto Shot. Opcija Pop-up Picture kombinuje fotografije zabeležene standardnim i širokougaonim objektivom zarad stvaranja efekta fotografije u ramu. Opcija Film Effect može da primeni na fotografiju devet različitih simulatora filma, dok opcija Auto Shot automatski kreira savršenu selfi (selfie) fotografiju kada prepozna ljudski lik.

Ekran koji je uvek uključen (always-on) za lakše korišćenje

Ekran QHD IPS Quantum dijagonale 5,3 inča poseduje funkciju Always-on, koja se po prvi put našla na IPS ekranu. Premijerno predstavljena na modelu V10 pametnog telefona u funkciji sekundarnog ekrana, funkcija always-on je proširena na glavni ekran i neprestano prikazuje vreme, datum i status baterije, čak i kada je ekran u režimu mirovanja.

Kako bi smanjila potrošnju, kompanija LG je redizajnirala IC memoriju drajvera displeja i upravljanje energijom, tako da pozadinsko svetlo osvetljava samo mali deo ekrana, slično tehnologiji LCD televizora. Zahvaljujući tome, always-on ekran troši samo 0,8% baterije tokom sat vremena.

Još jedna napredna karakteristika ekrana telefona LG G5 je Daylight režim rada, koji omogućava izuzetnu vidljivost ekrana pri dnevnom svetlu. Ovaj režim rada detektuje svetlosne uslove i automatski povećava ili smanjuje osvetljenost ekrana.

Raznolika ponuda prateće opreme

Zajedno s telefonom G5, kompanija LG predstavila je i veliki broj pratećih uređaja pod nazivom LG Friends, kako bi omogućila korisnicima dobru zabavu i potpuno novo iskustvo, daleko izvan tradicionalnog.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista