Početna > Izdanja > Broj 082 > Lifestyle - Japanske obrve

Prirodan izgled je naš znak prepoznavanja

Trenutno najpopularnija metoda trajne šminke je japanska metoda iscrtavanja obrva. Korak napred u rešavanju ovog problema napravljen je relativno skoro, pre nepune tri godine – pronalaskom tehnike i tehnologije za iscrtavanje tankih dlačica koje se ne razlivaju u koži lica.

Za Profit magazin, govori Radica Lučić, osnivač Brow Art Akademije i sertifikovani microblading stručnjak za 3D japansku metodu iscrtavanja obrva.

1.Čime se tačno bavite?

Naša akademija je usko specijalizovana prvenstveno za japansku metodu iscrtavanja obrva i trajnu šminku, kao i za vrlo popularne metode mikrodlačica i nadogradnje 4D svilenih trepavica. Vizija Brow Art Akademije je održavanje trajne lepote kako bi se savremenoj ženi omogućilo da uvek bude lepa sa što manje potrošenog vremena ispred ogledala. Takođe smo vrlo aktivni u održavanju edukacija iz oblasti koje smo već pomenuli. Pored težnje ka uspešnom savladavanju veštine, polaznici se usmeravaju i ka razvijanju svog posla, uz konkretne smernice i našu konstantnu podršku nakon završene obuke.

2. Koliko članova broji Vaša akademija i ko je osmislio ceo projekat?

Brow Art Akademija je tim koji čine dva člana, moja malenkost, Radica Lučić kao i kolega Ranko Lučić. Kao začetnik cele ideje i glavni pokretač našeg kutka za trajnu lepotu, prvenstveno se bavim japanskim iscrtavanjem obrva, što je i naša najtraženija usluga. Primetan je rast popularnosti trajne šminke usana, tzv. „full 3D lips“ tehnika, kao i metode trajnog ajlajnera. Pored nadogradnje 4D svilenih trepavica, kolega Ranko Lučić u svom radu primenjuje tehnologiju „hair illusion (scalp tattoo)“. Ova tehnologija se koristi kako bi se na najbrži, a najefikasniji način rešio problem ćelavosti ili proređenosti kose, kako kod žena tako i kod muškaraca.

3. Na šta treba da se obrati pažnja, ukoliko se odlučimo na ovakav zahvat, bilo da je reč o trajnoj šminki ili iscrtavanju obrva?

Prvenstveno treba obratiti pažnju na materijal kojim se radi. Boje koje mi koristimo na Brow Art Akademiji, kako za iscrtavanje obrva tako i za trajnu šminku i „scalp tattoo“, su na biljnoj bazi i apsolutno su neškodljive po zdravlje klijenta. Nakon zdravlja, na drugom mestu je tehnika i estetika. Morate biti spremni na promenu i morate imati apsolutno poverenje u stručnjaka za kog ste se odlučili. Nema mesta za strah ukoliko je doneta ispravna odluka. Ukoliko ste nesigurni, pre nego što zakažete tretman, uvek možete doći u naš studio i videti na licu mesta kako izgleda tretman za koji ste zainteresovani i kakve rezultate daje.

4. Koliko je teško biti jedinstven u poslu kojim se bavite, s obzirom na to da je sve više salona koji se bave trajnom šminkom i iscrtavanjem obrva? Šta je to po čemu ste prepoznatljivi?

Kvalitet je ono što nas izdvaja iz sve masovnije ponude. Nažalost, sve je više samozvanih tehničara koji su ovako ozbiljan posao kao što je trajna šminka učili gledajući snimke na You Tube-u. Znamo da zvuči neverovatno, ali je nažalost istinito. Treba biti vrlo oprezan i ne dozvoliti sebi grešku jer samo jedno lice imamo i ne smemo se igrati sa njim. Prepoznatljivi smo po profesionalizmu i individualnom pristupu svakom klijentu. Ono što nas izdvaja je i konstantno usavršavanje, kako u zemlji tako i u inostranstvu, i stalna težnja ka boljem. Međunarodno priznati sertifikati, najkvalitetniji materijal za rad i zadovoljni klijenti su ono što nas izdvaja i što nas čini jedinstvenim. Prirodan izgled je naš znak prepoznavanja. Kako bi se uverili u kvalitet našeg rada posetite FB stranicu Savršeno prirodne obrve by Radica Lučić.

5. Kakvi su vam planovi za naredni period?

Što se tiče najskorijih planova, početkom marta bićemo deo Međunarodnog kongresa iz oblasti trajne šminke (International Assembly of permanent make-up artist) u Moskvi, gde će prisustvovati preko 200 učesnika iz celog sveta. Kao predstavnik Brow Art Akademije, biću deo takmičarskog tima iz Srbije sa još nekoliko kolega. Nadamo se pobedi, naravno! Što se tiče daljih planova, naša misija je da održimo kvalitet i inovativnost kako bi naši klijenti uvek dobili najbolje.

Radica Lučić, sertifikovani šminker japanske metode iscrtavanja obrva

Berza

investicioni fondovi

kursna lista