Početna > Izdanja > Broj 063-064 > Intervju - Goran Dejanović EKO

Intervju

Goran Dejanović EKO

Goran Dejanović, potpredsednik Upravnog odbora i izvršni direktor „EKO Serbia”

Uz osmeh do srca potrošača

Smile, you are on the stage. Osmehni se, ti si na pozornici, jeste nešto na čemu instistiramo kod svih naših zaposlenih. Osmeh ne košta, a kad imate osmeh kao mi iz „EKO Serbia”, onda se to pamti. Upravo taj osmeh je ono što nas izdvaja od konkurencije.” Goran Dejanović

Kompanija „EKO Serbia a. d.”, članica grupe „Hellenic Petroleum”, vodeće naftne kompanije u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope, u Srbiji posluje kroz maloprodajnu mrežu od 48 benzinskih stanica pod brendom EKO.

Osim prodaje svih vrsta goriva (evro BMB-95, evro BMB-98, evrodizel i TNG) i maziva, EKO benzinske stanice nude i brojne dodatne sadržaje. Takođe, kompanija se bavi poslovima nabavke, prevoza i prodaje goriva, maziva i tečnog naftnog gasa za komercijalne i industrijske klijente.

EKO benzinske stanice su moderni objekti dizajnirani tako da pruže najširi spektar usluga – sadrže mini-markete sa pažljivo odabranim asortimanom potrošačkih proizvoda, kozmetiku za automobile i EKO maziva, EKO RACING kafe, automatske i ručne auto-perionice, igrališta za decu, bankomate, besplatni wi-fi; dok benzinske stanice na auto-putu imaju i kompleks restorana, snekbar i prodavnicu čuvenog lanca OLYMPUS PLAZA restorana iz Grčke.

Imali smo zadovoljstvo da razgovaramo sa gospodinom Goranom Dejanovićem, potpredsednikom Upravnog odbora i izvršnim direktorom kompanije „EKO Serbia”.

Gospodine Dejanoviću, gde ste rođeni? Gde ste odrasli i školovali se?

Rođeni sam Beograđanin. U ranoj mladosti sam sa roditeljima boravio u Libiji, gde sam završio prvih šest razreda osnovne škole. S obzirom na to da u to vreme nije postojala jugoslovenska škola u Tripoliju, pohađao sam internacionalnu školu pod nazivom „Oil Companies School” („Škola naftnih kompanija”), a paralelno i jugoslovensku dopunsku školu.

Nakon popovratka u Srbiju završio sam prve dve godine usmerenog obrazovanja u V beogradskoj gimnaziji, a nakon toga opredelio sam se za II ekonomsku školu u Beogradu. Potom je došao na red i Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Boraveći u Libiji i pohađajući „Oil Companies School”, primetio sam kako su se mnoga deca dovijala da na razne načine zarade džeparac. Jedan od tih poslova bio je i pravljenje sokova. Razmućivali su tang (nešto poput cedevite), zamrzavali taj napitak u plastičnim časama, a potom ga prodavali u školi. Već tada sam shvatio šta znači konkurencija i da je potrebna inovativnost za razvijanje posla s obzirom na to da su uspevali da prodaju po 10-20 časa dnevno…

Dosetio sam se da nagovorim svoju majku da napravi krofne, prave srpske, koje sam izneo na „tržište” škole. Bilo je oko stotinka krofni, sve sam ih prodao za manje od sat vremena i na taj način sam zaradio svoj prvi džeparac. Potražnja je bila toliko velika da je bilo nemoguće postići toliku proizvodnju u kućnoj radionici, tako da sam morao da odustanem od tog posla.

Kako je tekao put vaše karijere pre dolaska na poziciju izvršnog direktora „EKO Serbia”? Koliko dugo ste na ovom radnom mestu?

Tokom studentskih dana, s obzirom na to da sam dobro govorio engleski, bavio sam se prevođenjem filmova u raznim videotekama.

Prvi ozbiljan, pravi posao bio je u nabavnoj službi hotela „Hyatt”.Zaposlio sam se samo na određeni rok od mesec dana, zapravo, bilo je potrebno da radim tamo dok je trajao Samit nestvrstanih, a na kraju sam ostao punih 13 godina. Napredovao sam u poslu i moje poslednje radno mesto u „Hyattu” bilo je kao specijalista za Materials Management, zadužen za Evropu, Afriku i Bliski istok. Ova pozicija mi je omogućila da radim u mnogim zemljama: UAE-u, Maroku, Španiji, Francuskoj, Mađarskoj, Egiptu, Argentini…

Nakon 13 godina u „Hyattu” iz sektora hotelijerstva i usluga prešao sam na nešto sasvim novo, a to je sektor FMCG-a (fast moving consumer goods). Zaposlio sam se u kompaniji „Procter & Gamble”, gde sam proveo narednih 6 godina. Početak je bio na poziciji akaunt menadžera za Srbiju i Crnu Goru, a vremenom su se zaduženja proširila na stewarding za 6 zemalja (Srbiju, CG, BiH, BJR Makedoniju, Bugarsku i Albaniju).Iz P&G-a otišao sam sa pozicije finansijskog menadžera za zapadni Balkan.

Nakon P&G-a otvorila se i treća mogućnost , odnosno treća industrija, a to je bio „Hellenik Petroleum”. Ponuđena mi je pozicija finansijskog direktora „EKO Serbia”.

Nakon dve godine u „EKO Serbia” postao sam potpredsednik Upravnog odbora. Posle nepune 4 godine rada u oktobru 2011. unapređen sam na pozicuju izvršnog direktora „EKO Serbia a. d.”.

Kompanija „EKO Serbia” ima cilj da postane liderna srpskom tržištu gorivanudeći proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta, kaoi bezbedne uslove rada. Koliko ste blizu ostvarenja ovog cilja?

Kad kažemo lider na srpskom tržištu, govorimo o veoma širokom pojmu. Da li je lider onaj koji prodaje najviše litara goriva ili onaj koji prodaje najkvalitetnije gorivo ili nešto treće?

EKO Serbia” trenutno ima blizu 8% udelana tržištu Srbije, što možda i ne predstavlja lidersku poziciju, ali ono što nas izdvaja na srpskom tržištu definitivno je inovativnost, moderan način poslovanja i kvalitet proizvoda.

Poučeni saznanjem da se vreme kriza (koje istorijski dolazi u skoro jednakim intervalima) može iskoristiti za unapređenje poslovanja, iskoristili smo to vreme da iz te situacije izvučemo najbolje što se može u datim uslovima. Koncetrisali smo se na to da postignemo maksimumna polju organizacije i radne snage, nismo hteli da se prepustimo negativnom talasu koji je zavladao... Rezultat se vidi u tome što je „EKO Serbia” danas na uzlaznoj putanji poslovanja.

Napomenuo bih i to da smo prošle godine proslavili 10 godina od osnivanja firme „EKO Serbia”. Sumirajući postignuća u jednoj deceniji, i sami smo bili iznenađeni.

Godine 2002. krenuli smo sa nekoliko pumpi, a sada ih imamo 50. Prisutni smo u svim većim gradovima, postali smo ozbiljan igrač u svim oblastima trgovine nafte i naftnih derivata. Međutim, ono što smatramo najbitnijim, to je da smo uspeli da stvorimo veliki broj zadovoljnih potrošača koji nam se iznova i iznova vraćaju, znajući da na našim pumpama mogu dobiti savršen kvalitet uz savršenu uslugu.

Kod svih članica grupacije „Hellenic Petroleum” bezbednost je uvek na prvom mestu. To ističemo svakodnevno i u svakom trenutku. I to ne samo deklerativno. Prvi princip poslovanja grupe „Hellenic Petroleum” je: „Bezbednost je uvek naš prioritet.”

Kakve poslovne rezultate beležite 2012. i 2013. godine? Da li se i koliko oni razlikuju od očekivanih?

Efekat globalne ekonomske krize najviše se osetio u Srbiji 2011. i 2012, pa mogu reći i 2013. godine. Naravno da je kriza pogodila i tržište naftnih derivata, međutim, omogućila je i nešto novo. Efekat zdrave konkurencije.

Da bi se postigli zavidni rezultati, uvek je potrebno ulaganje. To ulaganje ne mora obavezno da bude u novcu.Poslednjih nekoliko godina naš fokus je bio na obuci kadrova, gde smo postigli zavidne rezultate, znajući da na kraju sve zavisi od ljudi. Oformili smo HR trening tim krajem 2011, krenuli smo u ogroman posao i već polovinom 2012. stigli su rezultati. Trening tim „EKO Serbia” je početkom 2013. osvojio nagradu na nivou „Hellenic Petroleuma” u oblasti obuke.

Ova odluka je na prvom mestu podstakla zdravu konkurenciju. Svaka firma koja se bavi trgovinom nafte sada sama odlučuje da li će robu kupiti iz domaćih izvora ili će je uvesti.

Takođe su ukinuti neki priozvodi na koje smo bili upućeni, a koji su već bili prevaziđeni davno u Evropi.

Otvaranjem Srbije ka EU napravili smo korak napred, između ostalog, i u kvalitetu goriva koje danas koristimo, a koje je po evropskim standardima.

Kada je reč o samom poslovanju na tržištu naftnih derivata Srbije, mnogo je igrača, kako domaćih, tako i međunarodnih, koji se trude da dobiju svoj deo kolača. Koliko će ko uspeti, videće se u narednom period u tržišnoj utakmici, a najbitnije je da će sudije biti potrošači.

Ono što u budućnosti možemo očekivati jeste mnogo veća konkurencija, koja će, nadam se, biti fer . Očekujem tržište gde će svima biti pružena podjednaka mogućnost, a mesto gde će se voditi najveća borba će upravo biti mesto prodaje, zapravo benzinske pumpe.

Potrošači su danas izuzetno edukovani, znaju šta žele i šta mogu da dobiju za svoj novac. „EKO Serbia a. d.” jetu da im izađe u susret.

Društvena odgovornost i zaštita životne sredine važni su segmenti poslovanja „EKO Serbia. Šta sve preduzimate kako bi vaša kompanija bila društevno odgovorna?

EKO Serbia” je prisutnau svim sferama društvenog života. Trudimo se da odgovorimo na zahteve zajendice i pomažemo koliko god možemo. Dugogodišnji smo partneri Fondacije princeze Katarine, organizacije „Mali veliki ljudi”, sponzori smo Olimpijskog komiteta Srbije već u dva olimpijska ciklusa, sponzorišemo Fudbalski savez Srbije, ne vezujemo se za timove, već za naciju, za Srbiju, sport i podsticanje pravih vrednosti.

Svake godine tokom sezone putovanja i godišnjih odmora potpuno besplatno potrošačima pružamo uslugu „Stani i proveri” – besplatnu proveru 6 ključnih tačaka automobila za sigurnu vožnju.

Svi naši objekti zadovoljavaju sve regulativama propisane standarde. Mnogo vodimo računa o zaštiti životne sredine, zaštiti od požara – želimo da se svi kod nas osećaju bezbedno, kako potrošači, tako i zaposleni. Evrodizel tretiramo aviofilterima jedini u Srbiji i time dodatno prečišćavamo ovaj derivat. Kao pilot projekat na dve pumpe smo instalirali uređaj za povraćaj isparenja, koji testiramo kako bi smo u dogledno vreme mogli ovutehnologiju da primenimo na svim našim pumpama.

Benziske pumpe su danas postale oaze na putevima, ne služe vozačima samo da sipaju gorivo već i da se odmore, osveže, dodatno pripreme kako binjihovo putovanje bilo bezbedno i kako bi u njemu uživali.

Kao što rekoh, nama je ovih dana najvažniji osmeh, pa smo pripremili nove EKO Smile klub kartice. Našim potrošačima smo ponudili mogućnost da u program lojalnosti EKO Smile kluba, samimogu da sakupljaju poene na svojim karticama, potpuno automastki, kroz svaku kupovinu, bilo da je u pitanju gorivo ili nešto drugo iz ponude na našim pumpama. Za svaku kupovinu se dobija određeni broj bodova koji se sabiraju i onda potrošači sami odaberu poklon koji žele.

Sistem je vrlo jednostavan, potrošači sa karticama sakupljaju bodove i menjaju ih za poklone.

Do sada smo davali za svakih 25 litara kupljenog goriva različite poklone. Imali smo uspešnu akciju sa posuđem „Metalac”. Sada smo odlučili da potrošači sami biraju poklon koji žele iz našeg kataloga. Specijalno kreirani SMILE katalog poklona ima mnogo proizvoda, u njemu su čak 24 kompanije partnera programa, a vremenom će se dodavati novi proizvodi.

To je akcija koja je planirana da traje dugoročno, stečeni poeni važe 3 godine, tako da nestrpljivi vozači odmah mogu podići svoje poklone na pumpama, ali oni strpljivi zameniće svoje poene i dobiti neke zaista vredne poklone kao što su komadi nakita od zlata sa brilijantima, kvalitetne kofere, bicikle i slično.

Široka je lepeza poklona i mogu ih birati cele porodice, za svakog ima po nešto.

Osmeh je ono što nam svima treba.

Osim goriva, šta još nudite svojim klijentima na EKO benziskim stanicama?

Mnogo toga nudimo na našim pumpama.

EKO pumpe su moderni objekti opremljeni da zadovolje i najprobirljivije vozače po pitanju ponude u prodavnicama. Na gotovo svim pumpama vozači imaju besplatan bežični internet.

Akcija „Stani i proveri” traje već duže vremena. Potpuno besplatno možete da proverite šest parametara rada automobila koji se odnose na bezbednost na putu.

Osim toga, naši ljudi su tu da odgovore na sva pitanja vozača…

Imamo perionice za automobile na pumpama koje se zovu „AUTO SPA”, kafiće, na pojedim našim pumpama imamo i banku, gde potrošači mogu na jednom mestu da plate račune, zamene novac i slično, to je poseban novitet.

Prodajemo i plinske boce za domaćinstvo… ceo mali tržni centar u okviru benziske pumpe. Planiranimo i neka nova iznenađenja za naše potrošače, jedna od tih akcija se zove „Urbani džepovi”, ali ovog trenutka nećemo otkrivati njene detalje.

Šta su to Smile kartice? Kako potrošači mogu da dođu do njih? Na koji način se sakupljaju bodovi?

Smile kartica je novost u ponudi na EKO pumpama i ona je zaštitni znak našeg EKO SMILE kluba – programa lojanosti za sve verne potrošače. EKO Smile karticu svaki potrošač dobija potpuno besplatno na svim našim pumpama. Potrebno je samo ispuniti formular nekim osnovnim podacima kako bismo mogli da pratimo sakupljanje poena. Kartica je aktivna odmah po preuzimanju.

Poeni se sakupljaju tako što, na primer, kupite 10 litara goriva, u zavisnoti od vrste goriva, dobijete određeni broj poena. Na primer, za 1 litar određenog goriva dobije se 4 poena, za 10 litra dobijete 40 poena. Bodovi se dobijaju takođe i u kafićima, gde se na svakih potrošenih 100 dinara dobija 5 poena, isto važi i za prodavnicu i perionicu.

Samo jednom posetom našoj pumpi možete da sakupite solidan broj poena i oni važe u naredne tri godine.

Pri izboru poklona potrošači prilažu svoju karticu i 1 dinar.

Naš cilj je bio da ovom akcijom vratimo osmeh na lica vozačima i zato je slogan celog programa „Vozite sa osmehom”, a naziv kartice SMILE.

Kakav odziv potrošača očekujete tokom Smile akcije?

Više desetina hiljada vozača je za prva 4 dana akcije dobilo svoje Smile kartice. Očekujemo veliki odziv, sigurni smo da će potrošači u ovoj našoj Smile akciji prepoznati povoljnosti koje im odgovaraju.

Ljudi vole da budu nagrađeni za svoju lojalnost, da se igraju, sakupljaju poene i osvajaju vredne poklone. Potrošači vole prijatna iznenađenja i zato su prvi izveštaju sa terena (pumpi) vrlo pozitivni.

Vaš posao je dinamičan, ali i naporan. Na koji način uspevate da prevaziđete svakodnenvi stres?

Posle radnog dana koji traje i do 12 sati, dolazi taj trenutak opuštanja, to je momenat kada se porodica sastaje uveče kod kuće, i njemu se uvek radujem. Sa suprugom Mirom sam u brakuveć 20 godina i ponosan sam otac dve ćerke Tijane i Tašane. Trenuci sa porodicom su uvek opuštajući, naročito kad znate da imate podršku najmilijih sa kojima svakodnevno delite sve uspone i padove. Vikendi su rezervisani za porodicu. Tokom nedelje veoma me opušta i šetnja sa psom u kasnim večernjim satima, kad mogu da saberem misli i pripremim se za naredni radni dan.

Čime se bavite u slobodno vreme? Gde izlazite?

Izlazim na mesta koja volim, na kojima sam doživeo neke lepe trenutke i kojima se uvek vraćam, bilo da su to restorani, kafići, priroda. Mesta koja nisu strogo vezana za posao su mesta na kojima se najradije nalazim sa prijateljima.

Kada bi bili u mogućnosti, šta biste promenili u svojoj dosadašnjoj karijeri?

Karijera mi je napredovala korak po korak, za ove dvadeset četiri godine karijere imao sam mnogo unapređenja. Lagano sam se penjao uz korporativne merdevine, učio, sticao nova poznanstva. Mislim da ništa ne bih menjao, upravo zato što je iskustvo nešto nemerljivo u poslovanju. Ali znam da me rad u kompaniji „EKO Serbia” potpuno ispunjava, a pozicija na kojoj sam sada rezultat je dugogodišnje karijere.

Uostalom, ako se vratimo na početak ovog intervjua, možda je sudbina, odnosna prva osnovna škola – „Škola naftnih komapanija” predodredila moju karijeru još u ranoj mladosti.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista