Početna > Vesti

Počeo jesenji ciklus tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom” Tema: Kako do balansa između poslovnog i privatnog života?

Od proglašenja pandemije COVID-19, malo je ljudi na planeti koji nisu „izbačeni iz koloseka" i naterani da vode drugačije živote, pa je jesenji ciklus tribina „Na kafi sa psihologom“ Hemofarm fondacije otvorenupravo razgovorom na temu „Kako do balansa između poslovnog i privatnog života?“

Zdravstvena kriza koja nas je zadesila značajno je promenila način na koji živimo, radimo i družimo se. Za većinu, ona je značila socijalno distanciranje i prelazak na rad od kuće. Iako posao od kuće može da ima svojih prednosti, privikavanje na novu vrstu svakodnevice za mnoge je i problematičan. Jedan od glavnih razloga za to stanje leži u teškoći da među zidovima svojih stanova pronađemo tu pravu ravnotežu između poslovnog i privatnog života.

O tome kako uspostaviti balans između poslovnog i privatnog života i kako funkcionisati u vremenu krize razgovarali su Miona Živkov Ivanišević, organizacioni psiholog, HR menadžer, BDK Advokati i Dragan Ilić, psiholog i novinar.  

Glavna poruka sa tribine, koja je poštujući epidemiološke mere održana pred publikom od 20 ljudi, jeste da je pri uspostavljanju ravnoteže najvažnije prvo odrediti prioritete. Imajući u vidu da su se u novoj realnosti poslovni i privatni život isprepletali, i da se sada posao obavlja istovremeno kad i kućni i porodični poslovi, prvenstveno treba da odredimo šta treba da se uradi prvo, a šta može da sačeka. Trenutna situacija je dovoljno stresna da bismo sami sebi dodavali stres i anksioznost pokušavajući sve da uradimo istovremeno. Drugi korak je adaptacija. „U privatni život treba uneti malo strukture, a u poslovni preneti ležernost iz privatnog života. I kao što smo svi morali prvo da se prilagodimo globalnoj krizi, tako sada moramo novonastalu situaciju u poslovnom i privatnom životu da prilagodimo svojim potrebama i mogućnostima“, istakla je Miona Živkov Ivanišević na tribini koju u celosti možete da pogledate na YT kanalu Hemofarm fondacije.

Šta nam sve donosi LG pametna budućnost?

Da ste kojim slučajem prespavali poslednjih šest meseci i nekim čudom se probudili početkom septembra ispred impresivnog Messe kompleksa u Berlinu, sigurno biste pomislili da se nalazite u nekom SF filmu, a ne na IFA sajmu, jednom od najprestižnijih tehnoloških skupova na svetu.

Promene koje nam je donela 2020. godina odrazile su se i na IFA sajam – od rigoroznih sanitarnih kontrola na ulazima, polupraznih sajamskih hala, obavezne distance na konferencijama i brojnih upozorenja na svakom koraku – sve je ukazivalo na to koliko se svet promenio, ali i koliko smo mi civilizacijski sposobni da se prilagodimo tim promenama.

Najbolji primer inovativne adaptibilnosti su mnogobrojna tehnička rešenja i uređaji kompanije LG koja je svim posetiocima, na zabavan i interaktivan način, prikazala sveobuhvatnu viziju budućnosti u kojoj je moguće živeti lepše i raditi pametnije unutar svog doma, bez obzira na spoljašnje okolnosti.

Kako mnogobrojni korisnici fizički nisu mogli (opravdano) da prisustvuju IFA sajmu, eksperti kompanije LG su se potrudili da svoju izložbu prenesu u milione domova širom sveta virtuelnim prikazom jednog pametnog domaćinstva. Impresivni interaktivni obilazak pružio je priliku korisnicima da vide, čuju i dožive sve prednosti koje LG uređaji i ThinQ aplikacija omogućavaju. Sve je povezano tako da korisnicima daje potpunu kontrolu, ali i olakšava interakciju i štedi vreme. To ne važi samo za uređaje unutar domaćinstva nego i spolja. Kompanija LG je već kreirala panele kojima je moguće solarno napajanje domova, tako da štedite enregiju i pomažete očuvanju životne sredine, a sa Therma R32 pumpom možete kontrolisati celokupno grejanje enterijera, uključujući podno, uz prečišćavanje vode koju takođe možete temperaturno prilagoditi

LAV I TUBORG POZIVAJU NA ODGOVORNU KONZUMACIJU

Kreativnim porukama ILI PIJEŠ ILI VOZIŠ, I CIRKA STRAVA I TREZNA GLAVA brendovi apeluju na konzumente da odgovorno piju

NULA NEODGOVORNE KONZUMACIJE ALKOHOLA jedan je od četiri stuba Carlsbergove globalne strategije održivog razvoja “Zajedno ka nuli”, koju na lokalnom nivou putem svojih brendova Carlsberg Srbija primenjuje već godinama, podižući na taj način svest o važnosti odgovornog konzumiranja alkohola.

Uoči ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana odgovorne konzumacije piva, 18. septembra, kompanija je u saradnji sa Agencijom za istraživanje tržišta Deep Dive uradila istraživanje na nacionalnom uzorku ispitanika od 18 do 28 godina, posvećeno njihovim navikama kada se radi o konzumaciji alkohola, a upravo će neki od indikatora biti upotrebljeni u osmišljavanju budućih aktivnosti Carlsberga u Srbiji u podizanju svesti o problemu neodgovorne konzumacije.

U skladu sa prilikama u zemlji uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, umesto aktivacija na velikim okupljanjima, ove godine poziv na odgovornu konzumaciju alkohola najveći brendovi kompanije, LAV i Tuborg, uputili su direktno sa limenke.

Tako je vodeći brend kompanije Carlsberg Srbija, LAV, prvi put izmenio slogan na svojoj limenci, pauz čuveno ILI JESI ILI NISI – LAV sada poručuje ILI PIJEŠ ILI VOZIŠ, naglašavajući važnost izbora između ove dve aktivnosti i njihovu međusobnu isključivost. Cilj poruke je da pri samoj konzumaciji podseti potrošače da ne sedaju za volan, Limenka se se na tržištu pojavila u septembru i biće aktuelna tokom ove i naredne godine.

Sa istim ciljem, u kampanju se uključio i brend Tuborg, prilagodivši ton komunikacije mlađoj populaciji. U julu se pojavila limitirana edicija limenki sa 12 različitih poruka, koje kombinuju, na prvi pogled, nepomirljive aktivnosti, a jedna od njih, poruka I CIRKA STRAVA I TREZNA GLAVA, posvećena je upravo podizanju svesti o odgovornoj konzumaciji. Kako bi se dodatno poruku o odgovornoj konzumaciji približila mladima, partneri Tuborga na muzičkim projektima, popularni izvođači Fox, Surrel i Bojana Vunturišević, apelovali su na svoje fanove da shvate važnost odgovorne konzumacije alkohola.

Skyline Belgrade ugostio predstavnike medija

Stambeno-poslovni kompleks Skyline Belgrade, otvorio je svoja vrata predstavnicima medija, sa željom da ih upozna sa završenom kulom A, kao i pokaznim stanom, koji se nalazi u Ulici kneza Miloša 90a, i u potpunosti oslikava vrhunski kvalitet života koji ovaj kompleks pruža.

Imajući u vidu da su se prvi stanari početkom godine uselili u kulu A, predstavnici medija imali su priliku da steknu realan utisak o životu u kompleksu, kao i da se upoznaju sa svim sadržajima i pogodnostima koje život u Skyline-u nudi. Od početka godine sve koji su se uselili u svoj Skyline stan dočekao jetim koji je zadužen za profesionalno održavanje,dvadesetčetvoročasovnu recepciju, video nadzor i obezbeđenje, kao i prostrana podzemna garaža sa kontrolisanim kartičnim pristupom. Već za nekoliko nedelja, stanari ovog kompleksa imaće mogućnost da uživaju u najvećem zatvorenom privatnom bazenui najsavremenijem Saruna Spa i Wellness centru u gradu, čiji se radovi privode kraju. Današnja poseta predstavnika medija završena je u pokaznom stanu na 13. spratu, gde su, uz jedan od najboljih pogleda na Beograd, dobili više informacija o samom kompleksu, kvalitetu gradnje, dostupnim strukturama stanova, uslovima kupovine, ali i brojnim drugim detaljima, poput opremljenosti, vrstama materijala i jedinstvenim sadržajima ovog kompleksa.

Uz investitora projekta - AFI Europe Serbia, koji je prisutan na našem tržištu od 2005. godine sa projektima Airport City Belgrade i Central Garden, kao i uz predstavnike kompanije CBS International, koja je deo Cushman & Wakefield grupe i kojoj je poverena ekskluzivna prodaja stanova u ovom kompleksu, za sve zaintersovane kupce organizuje se privatan obilazak kule A, tokom koga se možete uveriti u sve navedene karakteristike i dobiti više detalja o dostupnim stanovima u kuli A.

Završen 7. Šekspir festival

U autentičnom ambijentu pod vedrim nebom, kao u vreme najvećeg dramskog stvaraoca, sinoć je, 16. septembra, uz ovacije publike spuštena zavesa na 7. Šekspir festival!

Ovaj jedinstveni festival, održan u bašti velelepne vile Stanković u Čortanovcima, simbolično je zatvorio Moj Šekspir -  predstava Nikite Milivojevića u kojoj su proslavljeni glumci: Svetozar Cvetković, Svetlana Bojković, Zijah Sokolović, Vojislav Brajović, Milica Mihajlović, Nebojša Dugalić, Jelena Đulvezan i prevodilac Šekspirovih dela Zoran Paunović, najvećeg dramskog pisca smestili u sadašnjost, predstavljajući ga kroz dogodovštine iza scene i iskustva stečena nastupima u Šekspirovim pozorišnim delima.

Tokom pet festivalskih dana, publika je uživala u nesvakidašnjem spoju muzike i komedije. Festival je otvoren koncertom Betoven i Šekspir u izvođenju Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije.U gotovo intimnoj, jedinstvenoj festivalskoj atmosferi, publika je na neki način i sama bila deo pozorišnih predstava odigranih na otvorenom, baš kao u vremenu Šekspirovog života i stvaralaštva. Muzika je billa osnov i inspiracija i za kreiranje ideje predstave Kako vam drago - romantične komedije koja je nastala kao plod saradnje Narodnog pozorišta u Nišu, Kruševačkog pozorišta i Internacionalnog Nišville Jazz festivala a prema konceptu Nikite Milivojevića. Publika je imala priliku da uživa i u nastupu Šabačkog pozorišta kroz komediju  Dva viteza iz Verone  rediteljke Mie Knežević ali i da pogleda čuvenu dramu Toma Stoparda o dvojici sporednih likova iz Šekspirovog Hamleta Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi  novosadskog Srpskog narodnog pozorišta a u režiji Igora Pavlovića.

Nakon zatvarnja ovogodišnjeg, sedmog po redu Šekspir festivala, Nikita Milivojević, osnivač i direktor festivala, je izjavio: Naša namera i motiv da vratimo osmeh publici su se ispostavili tačnim. Jedna od stvari po kojoj ću pamtiti ovaj festival je ta da smo svih ovih pet večeri mogli da vidimo puno radosti u gledalištu i na sceni, što je bilo naročito lepo. Mogu da kažem da je festival bio i bolji nego što smo očekivali, imajući na umu promenjen koncept usled aktuelnih okolnosti. Ono što takođe smatram važnim je da se ispostavilo da se u našim manjim pozoristima i sredinama poput Šapca, Subotice, Niša. Kruševca, Zrenjanina, igra Šekspir. A to je vrlo ohrabrujući znak. 

Nije Praška, nego NAŠKA!

Mi smo ponosni na svoje, čuvamo tradiciju i pravimo široooko. Vi možete da birate kvalitet, zdravije navike i uživanje u svakom zalogaju bez griže savesti.

U Vojvodini, kao i u Neoplanti,proizvodi se prave natenane kako bi se natenane i uživalo. Porodica je okupljena za stolom i svaki zalogaj dodatno zbližava i inspiriše. Bogatim izborom Neoplanta Delikates proizvoda već vekovima se ispisuje autentična priča plodne ravnice, gostoljubivih domaćina, veštih domaćica čiji specijaliteti mame osmeh na lice. Još kad je puna kuća i puna trpeza, puno je i srce domaćina. Iako su se vremena promenila, neke stvari uvek ostaju iste – kvalitetna hrana je izvor zadovoljstva. Da se široooko i zdravije gostimo, sada je tu i Naška!

Novom, premium šunkom Naška, Neoplanta je proširila ponudu svojih Neoplanta Delikates proizvoda za uživanje u kvalitetnom obroku bez griže savesti. Naška šunka se pravi od 70% mesa buta, bez glutena ili pojačivača ukusa, uz smanjen procenat soli za 25% u odnosu na slične proizvode. Prateći trendove zdravijeg načina ishrane, u 100 grama Naške ima samo 75 kalorija uz minimalan udeo masti od 2%.

Lagani zalogaji napravljeni od pilećih grudi ili stišnjene šunke, već su našli put do svojih potrošača. Novom premium šunkom Naška, Neoplanta je želela da im ponudi još jedan proizvod superiornog kvalieta i obogati izbor šunki na našem tržištu.

ZAHVALJUJUĆI PANTRANSPORT-u PANČEVO DOBILO NAJKVALITETNIJI JAVNI PREVOZ U SRBIJI

Putem javno-privatnog partnerstva nabavljeno je 60 novih, ekoloških autobusa, a Pančevo je postalo prvi grad u Srbiji koji ima potpuno nove autobuse u javnom prevozu

Uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu u Pančevu od 15. juna 2020. godine preuzelo je novoosnovano preduzeće “Pantransport”, nakon što je prestalo da postoji preduzeće JKP „Autotransport“ Pančevo. Novo preduzeće formirano je u okviru javno-privatnog partnerstva u oblasti javnog prevoza između konzorcijuma domaćih prevoznika i Grada Pančeva.

Za prva tri meseca puno je urađeno, ako se uzme u obzir da je „Pantransport“ potpuno novo preduzeće. Kupljeno je 60 novih autobusa, sa najvećim mogućim stepenom ekološke zaštite. Nivo emisije štetnih gasova odgovara standardu „Euro 6“ kako kod gasnih vozila, odnosno vozila na komprimovani prirodni gas, tako i kod dizel vozila. Putnici su dobili mnogo – pre svega pouzdan prevoz u čistim vozilima, a po nepromenjenim cenama.

„O tome se ranije moglo samo sanjati da imate operatera odnosno pružaoca usluga prevoza koji ima apsolutno 100% novi vozni park. Građani će imati i više nego pouzdan prevoz, nova vozila koja će leti biti rashlađena, a zimi zagrejana. Tarifnu politiku propisuje Grad Pančevo. Ipak, u tom pogledu se ništa nije promenilo. Cene su ostale iste. Smatramo da u ovom trenutku nije potrebno povećavati ih. Pokazali smo i dokazali da se i sa tim cenama može pružiti kvalitetna usluga, samo što je ovoga puta pružamo sa potpuno novim voznim parkom i to građani prepoznaju“, kaže Radomir Vidojević, direktor Pantransport-a.

SVEČANO OTVOREN HUAWEI CENTAR ZA INOVACIJE I DIGITALNI RAZVOJ

U prisustvu Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije, NJ. E. Čen Bo, ambasadorke Narodne Republike Kine i Mihaila Jovanovića, direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, danas je u Beogradu svečano otvoren Huawei centar za inovacije i digitalni razvoj. Inovacioni centar imaće centralnu ulogu u digitalnoj transformaciji celog regiona.

Prisutnima se obratio Li Mengqun, Regionalni direktor kompanije Huawei, izrazivši zadovoljstvo zbog otvaranja novog Huawei inovacionog centra. “Naša kompanija posluje u Republici Srbiji proteklih 15 godina. Huawei je sa lokalnim kupcima i partnerima stvorio mnoge priče o uspehu na polju ICT-a, doprinoseći digitalnom razvoju Srbije i zadobivši poverenje srpskog naroda i Vlade Republike Srbije. Vidno je da je Srbija postigla značajan napredak u izgradnji ICT infrastrukture i u digitalnoj transformaciji različitih industrija, poput pametnih gradova, 5G, digitalnog obrazovanja i e-uprave. Zahvaljujući svojoj strategiji Srbija je danas jedna od najuspešnijih zemalja na svetu na polju digitalne ekonomije. Čvrsto verujemo da strategija, koju su postavili Premijerka i Vlada, vodi Srbiju u pravom smeru,” – istakao je Li Mengqun, dodavši da je kompanija Huawei spremna da i na dalje deli svoje globalno iskustvo sa lokalnim partnerima, kako bi zajedno stvorili digitalni ekosistem koji će Srbiji omogućiti da postigne svoj strateški cilj, odnosno punu digitalnu transformaciju.

“Centar za inovacije i digitalni razvoj, koji smo danas otvorili, ima pet ključnih ciljeva – negovanje talenata, razvoj ekosistema i pametnih rešenja, lokalizaciju i agilne inovacije. (Talent nurturing, Ecosystem, Smart solutions, Localization and Agile innovation). Ako pogledate početna slova svakog od ovih ciljeva shvatićete da ona kreiraju reč TESLA, odnosno prezime jednog od najvećih svetskih pronalazača. Nadamo se da će ovaj Centar odigrati značajnu ulogu u digitalnoj transformaciji celog regiona. Takođe, verujemo da će Vlada Republike Srbije nastaviti da kreira otvoreno, pošteno i nediskriminišuće poslovno okruženje za razvoj ICT infrastrukture, i da ćemo zajedničkim snagama od Srbije napraviti dijamant na kruni evropske digitalne ere,” – rekao je regionalni direktor kompanije Huawei, Li Mengqun.

IZABRANI POLUFINALISTI GENERATOR KONKURSA

Na Generator konkurs OTP banke koji podržava digitalne projekte koji pomažu mala i srednja preduzeća da prevaziđu posledice krize izazvane koronavirusom prijavilo se više od 170 učesnika, od kojih je u sledeću fazu prošlo 10 polufinalista. Ukupan nagradni fond koji očekuje pobednike je dva miliona dinara.

Generator Gamechanger konkurs OTP banke podržava digitalne projekte – sajtove, aplikacije i druge digitalne platforme – koji pomažu i nude nove mogućnosti malim i srednjim preduzećima. Na ovogodišnje takmičenje, četvrtu godinu zaredom, prijavilo se više od 170 učesnika, a u dalju fazu prošlo je 10 polufinalista koji preduzećima pomažu da bolje predstave svoje usluge i proizvode, obezbede nove kanale prodaje, razmene iskustava i ideje ili da pak ponude neke druge načine podrške koji će im koristiti da uspešno prevaziđu posledice krize.

Konkurs je bio otvoren za sve pojedince, neformalne timove, preduzetnike i firme koji imaju novu ideju kojoj je potrebna podrška da zaživi ili već postojeće rešenje koje je potrebno unaprediti. U obe kategorije – nova ideja i postojeće rešenje – izabrano je po pet polufinalista koji su predstavljeni na Generator sajtu i koje očekuje medijska promocija kako bi za njihov projekat čulo što više ljudi, potencijalnih korisnika njihovih usluga. Polufinalisti dolaze iz različitih industrija i svoje znanje i iskusvo su primenili u oblastima kao što su moda, agronomija, biznis planiranje, fitnes i sport, kućnji ljubimci, domaći premium proizvodi, zanati, organizacija virtualnih sajmova...

U sledećoj fazi biće izabrano šestoro finalista, po troje u svakoj kategoriji, koji će se boriti za glavnu nagradu. Na prezentacijama, finalisti će predstavitisvoja rešenja, nakon čega će žiri proglasiti dva dobitnika koji će osvojiti nagradu od milion dinara. Polufinaliste očekuju i specijalne nagrade partnera konkursa – Vojvođanske banke, ICT hub centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija, kompanije TeleGroup, Beogradske otvorene škole i udruženja ENECA.

Kroz ovakav vid indirektne podrške OTP banka zajedno sa partnerima nastavlja da doprinosi osnaživanju inovacija i domaćeg preduzetništva.

UNIQUE IN BEING DIFFERENT

Otvoren konkurs KAKTUS Talents Award (powered by Delta Holding)!

Marketing mreža 3. i 4. novembra organizuje šesti po redu festival integrisanih komunikacija KAKTUS 2020. Pod sloganom „Unique in being different“, ove godine akcenat festivala je na ljudima koji rade u advertising industriji, bez obzira bili na strani agencije ili kompanije, a koji svakodnevno grade struku i svojim delima ostavljaju trag u društvu.

Kao i prošle godine, KAKTUS 2020 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, a učesnici će, tokom dva dana trajanja festivala, biti u prilici da online poslušaju vrhunske stručnjake iz svih krajeva sveta.

Pored uobičajeno kvalitetnog programa, Marketing mreža će, uz podršku kompanije Delta Holding, po drugi put, organizovati takmičenje mladih talenata iz agencija u Srbiji – KAKTUS Talents.

Na takmičenje mogu da se prijave mladi profesionalci iz kreativnih, PR, digitalnih i medijskih agencija u Srbiji, starosti do 32 godine. Ove godine mladi talenti pokazaće svoju kreativnost i inovativnost u okviru kategorije Kreativna upotreba medija, odnosno imaće zadatak da odgovore na brief kroz tri kanala komunikacije po izboru (tradicionalne ili online).

Cilj ovog takmičenja jeste da podstakne i motiviše mlade u kreativnoj industriji, ali i ukaže stručnoj javnosti na njihove potencijale, talente i kreativnost. Pored toga, ovo takmičenje ima humanitarni karakter, a radovi i ideje koje budu kreirani u okviru takmičenja biće donirani socijalnom preduzeću ili udruženju na čiji brief su takmičari imali zadatak da odgovore.

Ove godine žiri, na čelu sa Tanjom Vasojević, menadžerkom komunikacija u kompaniji Delta Holding, radiće u sastavu Aleksandar Ružesković, direktor marketinga, Forma Ideale; Iva Mitrović, Digital Creative Director, Fullhouse Ogilvy; Ivana Zeković, Creative Director, Saatchi&Saatchi Beograd; Ljiljana Radosavljević, menadžer korporativnih politika i komunikacije, PepsiCo West Balkans; Marina Grihović, Managing Director, Headline & Dkit; Milena Đorić Gudurić, Marketing Manager Serbia & Montenegro, Mastercard; Miloš Tripković, Art Director, Kreativa New Formula an element of Alkemy; Nataša Pavlović, direktor marketinga, Mercator-S; Olivera Nikodijević, Brands and Consumer Excellence Director SRB & MNE, Apatinska pivara; Sandra Lazarević, direktor Sektora za PR i marketing komunikaciju, Banca Intesa; Vanja Vagić, Corporate Affairs Manager, Mars Multisales Baltics Balkan Adriatic; Voljena Daničić, Head of Creative, Direct Media United Solutions i Zdravko Kevrešan, Associate Creative Director, Drive Agency.

„U vremenu ovako brzih promena kakve se događaju u 21. veku ne možete stvari raditi na način na koji ste radili ne pre 30, nego ni pre pet godina. Zbog toga su mladi, talentovani ljudi pitanje opstanka za jedan sistem, pa i za jednu kompaniju. Oni donose svež pogled na svet, nova razmišljanja, energiju, ideje i kada im se daju konkretni zadaci pružaju veliki doprinos poslovanju. Potrebno je iskreno verovati u mlade. A zatim i napraviti akcioni plan za njihovo uključivanje u sistem i zadržavanje u njemu. KAKTUS Talents projekat upravo radi na osnaživanju potencijala mladih u kreativnoj industriji i promociji njihovih talenata“, rekla je Tanja Vasojević, menadžerka komunikacija u kompaniji Delta Holding.

Prijavljivanje timova za takmičenje otvoreno je do 25. septembra na sajtu https://kaktus.rs/dan-talenata-2020/ i potpuno je besplatno.

BAT DONIRAO MEDICINSKU OPREMU ZA ZDRAVSTVENE INSTITUCIJE U VRANJU

Kompanija British American Tobacco (BAT) donirala je vrednu medicinsku opremu Gradskom štabu za vanredne situacije u Vranju, koja će dalje biti preusmerena zdravstvenim ustanovama koje su na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID – 19 u tom gradu. Ovim potezom BAT je još jednom potvrdio status odgovornog odnosa prema zajednici i lokalnoj samoupravi u kojoj posluje.

U okviru donacije za zdravstvene ustanove koje su deo kovid sistema obezbeđena su medicinska sredstva koja će doprineti značajnom povećanju kvaliteta zdravstvene zaštite, u vidu pulsnih oksimetara, bezkontaktnih termometara, zaštitne opreme za medicinsko osoblje i drugih.

“Kao predstavnici kompanije kojoj su prosperitet i uslovi zdravstvene zaštite veoma visoko na lestvici prioriteta, izuzetno smo zadovoljni što smo u mogućnosti da odgovorimo na ono što je trenutno najpotrebnije zdravstvenom sistemu u Vranju. Budući da je to grad u kojem naša fabrika godinama uspešno posluje, ova donacija je najmanje što smo mogli da učinimo u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima i lokalnoj samoupravi na posvećenosti u zaštiti zdravlja stanovništva”, istakao je Milorad Krstikeski, direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru.

Kao jedan od začetnika principa društveno-odgovornog poslovanja u Srbiji, kompanija BAT je, osim pomenute donacije, tokom celokupnog trajanja epidemije virusa korona pružala podršku zdravstvenom i socijalnom sistemu Srbije, a takva praksa ostaće opredeljenje kompanije i u budućnosti.

HUAWEI PREDSTAVIO ŠEST NOVIH UREĐAJA

Pod temom „Inovation Inspires Serendipity“, Huawei je celom svetu predstavio nove pametne uređaje koji život čine jednostavnijim u svim scenarijima

Huawei Consumer Business Group (BG) danas je održala Huawei Seamless AI Life događaj povodom predstavljanja novih uređaja. Korisnicima je predstavljeno čak šest novih proizvoda koji obogaćuju 1+8+N ekosistem za svaki scenario.

Na ovom događaju, Huawei je predstavio HUAWEI FreeBuds Pro i HUAWEI FreeLace Pro – nove PRO varijante visoko cenjenih audio uređaja koji poseduju opciju aktivnog poništavanja buke (eng. Active Noise Cancellation; ANC), novi dizajn i funkcije orijentisane prema korisnicima. Predstavljeni su i HUAWEI Watch GT 2 Pro i HUAWEI Watch Fit – poslednji članovi Huawei nosivih uređaja, koji poseduju izuzetnu estetiku i praćenje sportskih i fitnes podataka.

Tokom glavnog obraćanja, Huawei je potvrdio svoju posvećenost strategiji Neometanog AI života u svim scenarijima, kao i saradnju sa partnerima u cilju razvijanja 1+8+N ekosistema. Proizvodi koji su predstavljeni danas kreirani su da korisnicima pruže kohezivnije iskustvo povezivanja u svakodnevnom životu. Od scenarija kao što su posao, zdravlje, fitnes, do audio zabave, potvrđujući misiju kompanije Huawei da izgradi bolje povezan svet.

Richard Yu, izvršni direktor i CEO Huawei Consumer BG izjavio je: “Kvalitetno korisničko iskustvo uvek se zasniva na inovacijama, a naš razvojni put u inovacijama uvek počinje i završava se upravo sa našim korisnicima. U budućnosti, nastavićemo saradnju sa našim cenjenim partnerima kako bismo pružili pametnije i još kvalitetnije iskustvo korisnicima širom sveta.”

Prvi LG Micro LED ekran postavlja nove standarde vizuelnog reklamiranja i oglašavanja

LG MAGNIT donosi zadivljujuće prikaze sa dubokom crnom, autentičnim bojama, uz lako podešavanje i duže trajanje

Novo Micro LED rešenje za bilborde i druge vrste javnog reklamiranja i oglašavanja, LG MAGNIT, biće dostupno ove nedelje širom Amerike, Evrope, Azije i Bliskog Istoka. LG MAGNIT omogućava revolucionaran kvalitet slike koja traje duže zahvaljujući patentiranoj LG displej tehnologiji Black Coating uz pojednostavljenu instalaciju i pametnim dizajnom za lako sklapanje uređaja.

Micro LED predstavlja evolutivni korak napred u tehnologiji prikaza, jer sadrži samo-emisione mikrometarske piksele na samoj površini podloge, što omogućava veću oštrinu slike, bolji kontrast i širi ugao gledanja. Pored toga, nova Black Coating tehnologija, postavljena na prednju stranu ekrana, dizajnirana je tako da poboljša kontrast i fluidnost boja, istovremeno štiteći minijaturne LED piksele od vlage, prašine i drugih spoljnih faktora. Ima i dodatnu zaštitu od odsjaja, refleksije i otisaka prstiju, a mnogo je lakše čišćenje neželjenih mrlja.

LG MAGNIT je odličan izbor i za potrošače koji traže vrhunski, luksuzni ekran u kućnom okruženju. Sa dijagonalom od 163 inča i 4K rezolucijom, ovaj uređaj je idealan za uživanje u omiljenim filmovima, serijama i sportskim prenosima. Zahvaljujući pametnoj LG platformi za signalizaciju webOS, kompanija LG omogućava korisnicima intuitivnu navigaciju uz kontrolu mnogobrojnih korisnih funkcija, uključujući i neke unapred podešene. Kvalitet slike na LG MAGNITpojačan je veštačkom inteligencijom α (Alpha) procesora, koji se već nalazi u LG televizorima poslednje generacije, a omogućava trenutnu analizu sadržaja i izvora slike za automatsku optimizaciju vizuelnog prikaza.

Pored spektakularne slike, jedna od prednosti LG MAGNIT ekrana je jednostavna instalacija i konfiguracija. Svaki Mikro LED odeljak je samo 600 milimetara širok i 337.5 milimetara visok uz dubinu od 44.5 milimetara, a savšeno prijanja na druge delove, što omogućava tehničarima da brzo i lako sklope veliki ekran bilo gde. Uređaj omogućava i brzo bežično slanje i primanje signala zahvaljujući Connector tehnoogiji, dok blokovski dizajn pruža svakom delu uređaja trenutno napajanje preko pin konektora na ivicama glavnog LED odeljka. Na taj način se smanjuje broj potrebnih kablova, pa LG MAGNIT poseduje svega nekoliko žica na zadnjem delu za sistemske kontrole i strujno napajanje.

Uvek je uzbudljivo kada predstavljamo prave inovacije u LED ekranizaciji, a posebno smo ponosni na novu LG MAGNITpostavku“, rekao je Paik Ki-mun, viši potpredsednik i šef poslovne jedinice za informativni prikaz u sklopu LG Electronics Business Solutions kompanije. „Kombinacijom vrhunskog kvaliteta slike, mogućnosti da se prikladno proširi i podesi, LG MAGNIT je sjajno rešenje Mikro LED ekranizacije za veliki broj komercijalnih i javnih prostora, uključujući kongresne centre, korporativne i hotelske lobije, luksuzne butike, studijske prostore, kontrolne sobe, izložbene hale i muzeje,“ rekao je Ki-mun.

Opel nastavlja razvojni plan i ima novi poslovni model u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji

• Kompanija EUROIMPEX je imenovana za novog uvoznog partnera • Opel očekuje održiv rast u regionu • Još jedan važan korak u sprovođenju PACE! Plana

Opel nastavlja da razvija svoju poslovnu strategiju na odabranim evropskim tržištima. U najnovijem koraku Opel je objavio novog uvoznog partnera u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji. Kao korak bliže održivom rastu u regionu, Opel je odlučio da će poslovanje na ovim tržistima voditi putem renomiranog i uspešnog partnera – kompanije EUROIMPEX, kao lokalnog nezavisnog uvoznika. Osnovan 1990. godine kao mala kompanija sa samo troje zaposlenih, EUROIMPEX je imao snažan rast u poslednje tri decenije i već je zvanični uvoznik brenda Peugeot.

Odgovarajući ugovor sada je potpisan. Nakon zaključivanja planirane transakcije, EUROIMPEX će postati veleprodajni uvoznik za sva navedena tržišta. Trenutni Opelovi zaposleni koji pokrivaju Opelovo poslovanje biće preuzeti u skladu s važećim zakonima (komuniciraće se naknadno), a najkasnije na datum kada transakcija bude zaključena.

Ova transakcija i pokretanje novog poslovnog modela predmet je službenog odobrenja nadležnih organa za zaštitu od monopola.

“Ovo je još jedna odluka u skladu sa našim PACE! strateškim planom koji će naše poslovanje na određenim evropskim tržištima učiniti još agilnijim, efikasnijim i konkurentnijim”, rekao je Xavier Duchemin, Opel/Vauxhallov izvršni direktor za prodaju, postprodaju i marketing. “Uvereni smo da će novim načinom poslovanja naš brand biti još uspešniji u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji.”

Kompanija EUROIMPEX počela je saradnju sa brendom Peugeot 1992. godine i postala uvoznik za ovaj brend 1994. Danas je EUROIMPEX uvoznik za Peugeot za sva tržišta koja su predmet ugovora. Od početka saradnje prodato je preko 20000 vozila marke Peugeot.

U 2019. godini Opel je u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji prodao 2500 vozila. Zahvaljujući novom poslovnom modelu Opel očekuje profitabilan i stabilan rast u ovim zemljama u narednim godinama.

Novi trendovi ...samo u Deichmannu

Obuća jesen/zima 2020/2021

Posle prolećne mode, koja se praktično nije ni dogodila, jesenja moda će garantovano biti još uzbudljivija
nego inače! Posle nedelja i meseci u udobnoj kućnoj odeći, porasla je čežnja za „doteranim” izgledom.
Tu u igru ulazi dizajn sa manje ulične mode i više stila, kreacije obojene ženstvenošću i klasičnom
elegancijom, a prilagođene jesenjem modnom ambijentu. Ispoljena ženska snaga još više dolazi do
izražaja zahvaljujući naglašenim ramenima (široki rukavi, naramenice i sl.), kao i prefinjenim izrezima
koji otkrivaju ruke. Kao jedan od najvažnijih trendova na koje treba računati ove jeseni, nameće se bela
kragna. Bez obzira na veličinu i oblik, ona mora da bude bela, a najbolje ide u elegantnom kontrastu
sa crnim gornjim delom. Resice, mašne, cirkoni, šavovi i kožni detalji su takođe obavezni ove jeseni!
Naravno, trendovi u sezoni koja dolazi raznovrsni su i prilagođeni svačijem ukusu. Među njima se javlja i
jedan važan a značajno nonšalantniji trend: „New Grunge” – ultramoderan stil koji na jedan osvežavajući
način interpretira nasleđe 90-ih, sa naglašeno buntovničkim stavom – „I don‘t care!”, à la Nirvana.
Vraćamo se kariranim flanelskim košuljama i poderanim farmericama.

MOL Grupa uspostavlja saradnju sa kompanijom Meraxis na proizvodnji reciklirane plastike

Švajcarska trgovinska grupa Meraxis i vodeća integrisana naftna, gasna i petrohemijska kompanija iz Centralne i Istočne Evrope MOL Grupa otpočinju strateško partnerstvo. Oni će udružiti snage kako bi unapredili razvoj i proizvodnju poliolefiina ponovnim spajanjem, a cilj je da se razviju i proizvedu visokokvalitetna jedinjenja na bazi reciklaže koja će potom distribuirati širom sveta.

Kompanija Meraxis snabdevaće MOL Grupu visokokvalitetnim recikliranim materijalima koji će se prosleđivati u blendiranje sa MOL čistim poliolefinskim smolama. Baziran na znanjima o spajanju jedinjenja kompanija Meraxis i MOL Grupe, biće razvijen novi portfolio proizvoda, a za početak je planirano da se oni proizvode u postrojenju Aurora Kunststoffe GmbH, članici MOL Grupe u Nemačkoj, dok će oba partnera učestvovati u distribuciji. Ovo partnerstvo kreira jedinstvenu vrednost za kupce jer osiguravastručnost u čitavom lancu proizvodnje, od nabavke, mešanja jedinjenja, prodaje do tehničkih usluga. Direktori obe kompanije potpisali su zajedničko pismo o namerama o saradnji.

„MOL Grupa je za nas ključni strateški partner. Kao jedan od vodećih proizvođača polimera u Evropi, MOL Grupa se već godinama zalaže za cirkularnu ekonomiju po modelu zatvorene petlje“, izjavio je dr Stefan Giršik, izvršni direktor Meraxis Grupe. „Cilj nam je da kombinovanjem ekspertiza dve kompanije zadovoljimo sve veću potražnju za visokokvalitetnim recikliranim proizvodima od plastike u automobilskoj, građevinskoj i industriji ambalaže. Potencijal koji reciklati nude u proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda od plastike još uvek nije iscrpljen, a strateška saradnja poput ove omogućava nam da načinimo ključni korak ka optimizovanom upravljanju reciklažom“, dodao je on.

Za Tikveš i ,,Tikveš Châteaux&Domaines” 24 medalje na letnjim takmičenjima

Vinarija Tikveš i ove godine potvrđuje lidersku poziciju najtrofejnije vinarije u jugoistočnoj Evropi. Na tri najveća i najprestižnija svetska takmičenja koji su održana ovog leta, vrhunska vina „Tikveš“ i „Tikveš Châteaux&Domaines“ osvojila su 24 medalje, a jednu medalju dobila i čuvena „Lozova rakija VS“.

U Kini je održan ,,China Wine & Spirits Awards 2020” najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića na kome je uzelo učešće 55 zemalja. Zlatnim medaljama nagrađena su vina Barovo red 2017, Barovo white 2019,Bela Voda white 2019,Domaine Lepovo Rosé iz 2019. godine. Francuska vinarija „Château de Gourdon“koja je deo ,,Tikveš Châteaux&Domaines” ovenčana je sa dve zlatne medalje i to za vina ,,Terrasse à l’Ombre 2018” i ,,Mistral au Jardin 2019”. Vina Vranec Special Selection 2017 i Domaine Lepovo Grand Cuvée 2015 žiri je ocenio srebrom, dok je Alexandria Cuvée red 2018 nagrađeno bronzom. Vinarija „Château de Gourdon“ dobitnik je i dve bronzane medalje i to za vina ,,Vase de Pierre 2018” i ,,Jolie Balade 2018”. Sva vina žiri širom sveta ocenjuje visokim ocenama i medaljama. Kod većine vina preovladava nota podneblja i lokacije, a potrebno je istaći da je proizvodnja u organičenim količinama.

U izuzetnoj konkurenciji na takmičenju u Nemačkoj na ,,Mundus Vini Summer Tasting 2020” na kome se takmičilo 11.000 vina, ,,Tikveš Châteaux&Domaines” nagrađeno je sa tri zlatne i jednom srebrnom medaljom. Zlatne medalje dobila su vina Barovo red 2017, Domaine Lepovo Chardonnay 2019 i Terrasse à l’Ombre 2018, dok je vino Vase de Pierre 2018 dobilo srebro.

Predhodno je na poznatom međunarodnom takmičenju vina i žestokih pića (International Wine and Spirit Competition – IWSC), održanom u Londonu, u Velikoj Britaniji, ,,Tikveš Châteaux&Domaines” osvojio devet medalja, dve srebrne i sedam bronzanih.

Prestižna takmičenja širom sveta nagrađuju vina ,,Tikveš Châteaux&Domaines” iz godine u godinu najvišim priznanjima. Tokom ove godine je osvojeno 50 medalja, bez obzira što je ova godina specifična zbog Covid-19 uspesi se nastavljaju. Napredovanje i usavršavanje kvaliteta vina kao i građenje reputacije najuspešnije vinarije koja proizvodi autentična vina se nastavlja. Rezultati otvaraju vrata celom regionu ka prodajnim tržištima, postavljajući ciljeve koji podrazumevaju izuzetan kvalitet.

KORSNICI TELENORA MOGU DA OSIGURAJU SVOJE UREĐAJE

Telenor je u cilju unapređenja iskustva svojih korisnika omogućio svakome ko kupi novi telefon, tablet ili modem da može da ga osigura. Na taj način Telenorovi korisnici mogu da budu potpuno bezbrižni ako slučajno dođe do oštećenja ili krađe njihovih uređaja.

U ponudi su dva paketa: Basic koji pokriva slučajna oštećenja i zlonamernu štetu od strane trećih lica, i Premium koji dodatno pokriva i većinu slučajeva krađe i obezbeđuje produženu garanciju. Mesečna premija i učešće u šteti zavise od vrednosti uređaja i izbora paketa osiguranja.

Statistika kaže da je svaki drugi korisnik mobilnog telefona imao polomljen ekran ili veće fizičko oštećenje u prvoj godini upotrebe uređaja, a svakom petom vlasniku je mobilni telefon bio ukraden tako da nema sumnje da osiguranje uređaja predstavlja realnu potrebu korisnika i način štednje.

Ono što ističe ovu Telenorovu ponudu na tržištu je široka pokrivenost osiguranih slučajeva i lakoća kojom se prijavljuje šteta. Ukoliko dođe do oštećenja, korisnik će se osećati komforno i neće morati da obavlja duge administrativne procese. Sve što je potrebno je da prijavi štetu telefonom i donese uređaj u Telenor prodavnicu.

RADOST I VEDRINA NA 7. ŠEKSPIR FESTIVALU

UNIQA osiguranje ponovo uz dramski događaj sezone

„Betoven i Šekspir“ u izvođenju Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, nesvakidašnji spoj dvojice umetničkih velikana, otvoriće sedmi po redu Šekspir festival. Manje je poznato da je Betoven upravo u Šekspiru nalazio inspiraciju za mnoga svoja dela, posebno za gudačke kvartete, a kroz uvertiru za Koriolana i Buru direktno se odužio svom umetničkom idolu.

Romantična komedija koja je plod saradnje Narodnog pozorišta u Nišu, Kruševačkog pozorišta i Internacionalnog Nišville Jazz Kako vam drago prema konceptu Nikite Milivojevića, zatim Dva viteza iz Verone Šabačkog pozorišta rediteljke Mie Knežević, čuvena drama Toma Stoparda o dvojici sporednih likova iz Šekspirovog Hamleta Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu a u režiji Igora Pavlovića, biće na programu sedmog Šekspir festivala koji će se, uz podršku UNIQA osiguranja, održati od 12. do 16. septembra na centralnoj festivalskoj lokaciji – velelepnoj Vili Stanković u Čortanovcima. Poslednjieg festivalskog dana na programu je Moj Šekspir Nikite Milivojevića, neočekivana forma u kojoj glumci najvećeg dramskog pisca smeštaju u sadašnjost i pomažu nam da ga upoznamo kroz dogodovštine iza scene i iskustva koja su stekli nastupajući u Šekspirovim dramama.

Karte za ovo jedinstveno dramskog iskustvo, mogu se kupiti po ceni od 500 dinara.

Program 7. Šekspir festivala najavio je Nikita Milivojević, direktor i osnivač festivala, dok su ispred institucija koje su podržale ovaj događaj govorili i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje, Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija i Sonja Marić, direktor Sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA osiguranja.

„Čast nam je što Šekspir Festival, autentičan praznik kulture i pozorišta, već sedam godina raste zajedno sa UNIQA osiguranjem. Sam Šekspir je rekao da je vera u radost gotovo ista kao i sama radost. Nas raduje što posle dužeg vremena, među prvima otvara vrata poklonicima umetnosti i pozorišnog stvaralaštva u Srbiji. Festival, iako od početka jedinstven, ovaj put će usled okolnosti, možda vernije nego ikad u velelepnom zdanju vile Stanković, dočarati Šekspirovo vreme u kom su se, kao danas, predstave održavale pod vedrim nebom. Festival će ove godine uz podršku UNIQA osiguranja biti sigurno mesto za dobru zabavu oličenu u jedinstvenom spoju muzike i komedije. Svima nam je potrebno više smeha, optimizma i dobre energije, a kada se sve to imate na ovom jedinstvenom mestu u okviru Šekspir festivala, nemamo sumnju da će ta radost pronaći put do svoje publike.– rekla je Sonja Marić, naglašavajući da ova kompanija ostaje dosledna pravim vrednostima tradicionalnom podrškom umetnosti i pozorišnom stvaralaštvu.

Žvaka, caka, trik ili pravi popust?

Savremene studije* o potrošačkim navikama pokazuju da trećina tinejdžera, ali i odraslih više uživa u šopingu nego u treniranju, a da žene u proseku provedu osam godina života u kupovini. Međutim, ova istraživanja se ne osvrću na poznatu situaciju za veliki broj potrošača: za ponudu koja na prvi pogled bude super se u radnji ili pretposlednjem koraku onlinekupovine, ispostavi da i nije baš tako povoljna.

Živimo među marketinškim trendovima koji nalažu da kupcima ne treba reći sve i odmah. Zato nije loše da narednom šopingu u startu pristupite opreznije i informišete se na adekvatan način. Time dajete sebi više vremena da izaberete proizvode i usluge koje najviše odgovaraju vašim potrebama i džepu, a vreme provedeno u kupovini postaje vreme stvarnog opuštanja i uživanja.

Korisno je, recimo, da se raspitate o svim karakteristikama proizvoda i detaljima ponude pre nego što donesete odluku o kupovini. Dodatne informacije i specifikacije robe, uglavnom možete pronaći na sajtovima prodavnica. Ako nemate ranijeg iskustva sa određenim proizvođačem, artiklom ili uslugom, od pomoći vam mogu biti i komentari i ocene ranijih korisnika. Neretko je moguće putem četa na oficijelnom sajtu ili društvenim mrežama dobiti i direktnu korisničku podršku koju kompanija nudi. Što više izvora ukrstite u potrazi za pravim savetom, verovatnije je da ćete do njega doći.

Iako najveći deo posla koji prethodi kupovini zaista možete obaviti online, ne treba da se ustručavate od obraćanja osoblju u radnjama ako nakon samostalne pretrage i dalje imate nedoumice. Ukoliko niste sigurni koja vam sve prava kao potrošaču pripadaju, možete prelistati Zakon o zaštiti potrošača pre naredne kupovine. Ukoliko se odlučite za online kupovinu bilo bi dobro da proverite identitet prodavca kao i trajni nalog i razmislite pre nego što ostavite podatke o plaćanju. Kada kupujete online od druge osobe, nemojte slati novac ili broj kartice unapred i izbegavajte online kupovinu na stranicama koje ne koriste potpunu autentifikaciju.

Najzad, nisu svi ponuđači roba i usluga na tržištu poklonici marketinških trikova. I dalje ima brendova koji biraju fer-plej. To su one kompanije koje poverenje kupaca stavljaju na prvo mesto i čijim ponudama i popustima možete zaista da se radujete, sami ili sa celom porodicom, znajući da ćete dobiti ono što očekujete.

Među takvima je kompanija Vip koja tokom septembra meseca nudi popust do čak 15.000 dinara na bilo koji telefon iz celokupnog asortimana, a u kombinaciji sa bilo kojim postpejd paketom. Visina popusta zavisi od paketa uređaja i usluga za koji se odlučite, ali ćete svakako uštedeti na bilo kom miksu poruka, minuta, gigabajta i telefona koji izaberete i koji najbolje odgovara na vaše želje i potrebe.

NOVA MOL SERBIA SERVISNA STANICA U BEOGRADU

Kompanija MOL Serbia otvorila je još jednu novu stanicu u Beogradu na Konjarniku u ulici Stefana Prvovenčanog bb i na ovaj način nastavila trend proširenje maloprodajne mreže koji je započela početkom 2020. godine. Nova, 68. stanica po redu, nudi asortiman EVO i EVO Plus goriva koja dolaze iz rafinerija MOL Grupe a koja se, prema istraživanjima zadovoljstva korisnika, percipiraju kao visoko kvalitetna. EVO goriva sadrže specijalnu MOL EVOTECH formulu sa aditivima koja pomažu pri čišćenju motora i boljim performansama.

„Ponosni smo na to što smo uprkos vanrednim okolnostima izazvanih pandemijom uspeli da završimo ovaj projekat. Na ovaj način smo pokazali jačinu MOL tima kao i sposobnost da uvek odgovorimo na sve zahteve naših kupaca. Sada su naši proizvodi i usluge dostupni većem broju kupaca u Beogradu. Ponosni smo i na naše kolege koji su usvojili svaki zahtev koji je bio nametnut usled globalne pandemije u cilju održanja odgovornog poslovanja. Dobra strategija, mogućnost prilagođavanja tržišnim uslovima i jak timski duh nam omogućavaju da nastavimo sa definisanim planovima, a jedan od njih je proširivanje maloporodajne mreže“, izjavila je Nataša Vukšić, direktor maloprodaje MOL Serbia.

Na novoj stanici se, pored EVO goriva, mogu koristiti usluge Car wash auto perionice i nabaviti sve što je potrebno za udobno putovanje: autohemija, grickalice, osvežavajuća pića. Takođe, kupci će moći da uživaju u ponudi iz Fresh Cornera: omiljenoj kafi i hotdogu, koji je jedan od najprodavanijih artikala u svim zemljama u kojima ovaj koncept postoji. Fresh Corner je predstavljen 2015. godine i pruža multikulturalno iskustvo sa lokalnim pristupom. Svi proizvodi u Fresh Corneru su bezbedno upakovani prema svim procedurama za sigurno konzumiranje. Sa 10 miliona potrošača, milion transakcija dnevno i 10 kupovina u sekundi širom mreže MOL servisnih stanica u centralnoj i istočnoj Evropi, Fresh Corner kontinuirano razvija najbolju uslugu kako bi održao svoju prepoznatljivost. Kao i na svim ostalim MOL stanicama kupci će i na ovoj moći da koriste MOL PLUS KLUB kartice lojalnosti. Program lojalnosti MOL Serbia podrazumeva nagrađivanje kupaca poenima pri svakoj kupovini na MOL servisnim stanicama. Poeni se mogu skupljati i zatim menjati za goriva, proizvode ili usluge.

Nova MOL Serbia servisna stanica nalazi se na autoputu i predstavlja pravo mesto za odmor, ali i kupovinu ENP uređaja ili dopunu elektronske putarine kako biste na željenu destinaciju doputovali bez dodatnog zaustavljanja i kontakata na naplatnim rampama.

I na ovoj stanici, kao i na ostalim MOL servisnim stanicama širom Srbije, poštuju se sve preventivne mere zaštite i kupci u potpunosti mogu da obave bezbednu kupovinu.

Predstavljen Samsung Galaxy Z Fold2: spoj elegancije i autentičnih inovacija

Kao treća generacija preklopnih Samsung pametnih telefona, Galaxy Z Fold2 kombinuje impresivan dizajn sa najnaprednijim tehnološkim rešenjima

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. je danas zvanično predstavila Galaxy Z Fold2, treću generaciju svojih preklopnih pametnih telefona. Ovaj uređaj donosi potpuno novo korisničko iskustvo ljubiteljima najsavremenijih tehnoloških rešenja u kombinaciji sa elegantnim dizajnom. Uz veći spoljni i masivan glavni ekran, Galaxy Z Fold2 transformiše način na koji se doživljavaju i koriste pametni telefoni.

Put ka novoj generaciji mobilnih telefona je uvek put originalnosti i inovacija“, izjavio je TM Roh, predsednik i direktor odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. Model Galaxy Z Fold2 je rezultat analize komentara naših korisnika, jer smo želeli da budemo sigurni da ćemo im ponuditi hardverska unapređenja i inovacije softvera koji su im zaista neophodni. Dodatno osnaženi partnerstvima sa kompanijama Google i Microsoft, nastavljamo da posvećeno radimo na transformaciji korisničkog iskustva.

Milenijum osiguranje: Dobri rezultati u prvoj polovini 2020, unapređenja uprkos težim okolnostima

Kompanija Milenijum osiguranje zabeležila je u prvih šest meseci 2020. godine odlične rezultate, koji se ogledaju u povećanju broja klijenata, razvoju prodajne mreže, unapređenju proizvoda, uz istovremen rast premije svih neživotnih osiguranja.

Nakon izvanrednih poslovnih rezultata u 2019. godini, uprkos težim okolnostima usled pandemije novog koronavirusa u prvoj polovini ove godine, Milenijum osiguranje je ostvarilo rast po svim najvažnijim parametrima u sektoru osiguranja, zabeleživši ukupnu polugodišnju premiju u iznosu od 1,835 milijardi dinara, što je za devet miliona dinara više u odnosu na isti period prošle godine.

Prema strukturi portfelja, dobrovoljno zdravstveno osiguranje beleži dinamičan rast od skoro 40 miliona dinara, što jepet puta više u odnosu na prošlu godinu. Ostala imovinska osiguranja imaju rast od od 21 odsto, dok je auto-kasko osiguranje zabeležilo 15 odsto bolji rezultat. U prvoj polovini godine i obavezna autodgovornost je zabeležila rast od dva odsto. U ovom periodu godine, zbog vanrednog stanja u Srbiji i mera zaštite od širenja epidemije, pad je zabeležen u osiguranjima za putnu asistenciju od 65 odsto u odnosu na prošlu godinu. Prema zvaničnom izveštaju Narodne banke Srbije, Milenijum osiguranje je jedan od lidera prema ažurnosti obrade šteta autoodgovornosti.

Predsednik Izvršnog odbora Milenijum osiguranjaLjubiša Veljković istakao je da kombinovani racio kompanije ostvaruje pozitivan rezultat, kao jedan od važnijih pokazatelja uspešnosti u segmentu neživotnih osiguranja.

Veljković je dodao da je rast adekvatnosti kapitala, kao i pokriće tehničkih rezervi, u prvoj polovini godine bilo iznad regulatornih zahteva. „Ukupno potrebna solventnost i rizični profil Milenijum osiguranja su usklađeni, odnosno rizici u poslovanju nisu ugrozili zadatu marginu solventnosti“, dodao je Veljković.

Takođe je istakao da ovi poslovni rezultati dokazuju da Milenijum osiguranje poseduje veliki potencijal za dalji stabilan rast na tržištu Srbije.

„U odnosu na prošlogodišnje rezultate, tokom prvih 6 meseci 2020. godine, ostvaren je pozitivan rezultat i rast Milenijum osiguranja u svim segmentima poslovanja, uprkos aktuelnoj situaciji izazvanoj pandemijom. Kod nas je “Plan kontuniteta poslovanja” implementiran znatno pre proglašenja vanrednog stanja, a većina inicijativa je dala dobre rezultate - o čemu svedoči čak blagi rast prihoda. Na taj način smo koncentrisali potrebnu likvidnost, što je obezbedilo nesmetano funkcionisanje našeg poslovanja, održavanju kvaliteta naše usluge, koja se najvećim delom ogleda u efikasnosti u rešavanju i isplati šteta, bez zastoja, reklamacija i nezadovoljnih osiguranika, korisnika naknade iz osiguranja. Zadovoljni smo prvenstveno kontinuitetom dobrih rezultata u datim okolnostima“, rekao je Veljković.

Postanite korisnik Mate Club kartice i obezbedite najnoviji Huawei MateBook D14 laptop po neverovatnoj ceni!

Kompanija Huawei je u saradnji sa maloprodajnim partnerima kreirala program Mate Club loyalty kartice uz koju svim ljubiteljima Huawei brenda obezbeđuje pogodnosti prilikom kupovine uređaja. Registracija i ostvarivanje popusta od čak 20% na novi Huawei MateBook D14 laptop, biće moguća od 07. do 21. septembra za sve studente sa važećim indeksom.

Mate Club je loyalty kartica čija je namena da korisnik ostvaruje različite benefite pri kupovini Huawei uređaja. Mate Club kartica se dobija registracijom na sajtu mateclub.rs, posle čega se šalje korisniku na kućnu adresu ili se može podići lično u prodajnim mestima partnera koji učestvuju u akciji – Tehnomanija, WinWin, Huawei Experience Store (Ušće Shopping Center), Dr. Techno i Technomedija. Registracija korisnika i aktivacija kartice na licu mesta u maloprodajama se vrši popunjavanjem podataka studenta (ime, prezime, mail adresa, broj indeksa), upisivanjem bar kod-a kartice i aktiviranjem iste.

Registovani korisnik Mate Club kartice dolazi u radnju sa svojom personalizovanom karticom, ličnom kartom i overenim indeksom kako bi ostvario popust od 20% na maloprodajnu preporučenu cenu Huawei MateBook D14 uređaja.

Mate Club karticu je moguće iskoristiti samo jednom u periodu trajanja akcije.

Novi „Moj Wiener portal“ – sve informacije o osiguranju na jednom mestu

Kompanija Wiener Städtische osiguranje omogućila je svojim klijentima, ugovaračima osiguranja - fizičkim i pravnim licima, trenutni uvid u svoje ugovorene polise osiguranja pomoću nove digitalne platforme Moj Wiener portal https://wiener.co.rs/moj-wiener-portal/.

Moj Wiener portal https://wiener.co.rs/moj-wiener-portal/je jedinstveno online okruženje koje na jednom mestu nudi prikaz podataka o ugovorenim polisama osiguranja, obaveštenjima o dospeću premije, informacijama o dugovanjima, polisama kojima se bliži  istek, kao i brojnim korisnim linkovima za klijente ugovarače Wiener Städtische osiguranja.

Moj Wiener portal https://wiener.co.rs/moj-wiener-portal/daje pregled i trenutni status ugovorenih polisa, popis ugovora po vrstama osiguranja i opšte informacije o ugovorenim polisama (izuzimajući polise Obaveznog osiguranja vlasnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima - Autoodgovornost i polise Putnog zdravstvenog osiguranja).

Moj Wiener portal https://wiener.co.rs/moj-wiener-portal/ima za cilj da na jednom mestu klijentima omogući lako i pregledno informisanje u svako doba dana ili noći. Pruža neograničen uvid u podatke o ugovorima i plaćanjima, a korišćenje portala predstavlja značajnu uštedu u vremenu za informisanje u odnosu na klasičnu komunikaciju preko Call centra ili putem e-maila i društvenih mreža.

Pristup Mom Wiener portalu je jednostavan – kreiranjem jedinstvenog korisničkog profila pristupate portalu, bilo da koristite desktop računar ili neki od mobilnih uređaja.

Kao dodatnu pogodnost za sve klijente sa polisom osiguranja imovine, Wiener Städtische osiguranje je obezbedilo i Video prijavu štete – uslugu prijave štetnog događaja bez potrebe dolaska u poslovnicu. U slučaju štete izazvane pucanjem vodovodne ili radijatorskecevi u stanu ili kući, dovoljno je aktivirati video poziv preko sajta kompanije i jednostavno, brzo i efikasno obavitiproceduru online.

„Bitku za svakog klijenta vodimo svakodnevno. Naši klijenti danas mogu izračunati premiju za određene vrste osiguranja uz pomoć našeg WIDA digitalnog asistenta, pogledati stanje i pokrića po svojim polisama koristeći Moj Wiener portal https://wiener.co.rs/moj-wiener-portal/, prijaviti štete u svojim domaćinstvima putem video poziva, razgovarati sa našim agentima prodaje putem popularnih onlajn aplikacija. U narednom periodu promovisaćemo nove digitalne alate koje trenutno razvijamo, a sve u cilju efikasnije komunikacije sa klijentima i unapređenja korisničkog iskustva.“, izjavio je Zoran Blagojević, Predsednik Izvršnog odbora Kompanije.

Wiener Städtische osiguranje nastavlja da posluje inovativno, oslanjajući se na veliko iskustvo u digitalizaciji i inovativnom pristupu poslovanju svoje matične kompanije VIG, idući u susret potrebama svojih cenjenih klijenata.

Wiener Städtische osiguranje je deo vodeće austrijske osiguravajuće kompanije Vienna Insurance Group (VIG), lidera u centralnoj i istočnoj Evropi, sa tradicijom dugom dva veka.

Atlantic Grupa sa Nelt Grupom potpisala kupoprodaju brenda Bebi

Atlantic Grupa i Nelt Grupa, sa sedištem u Beogradu, sklopile su ugovor o kupoprodaji brenda dečje prehrane Bebi. Reč je o širokom portfoliju proizvoda za odojčad i decu koji se plasiraju primarno na tržištu Rusije i ostatka ZND-a, gde je ovaj brend prisutan već više od 35 godina. Bebi je u Rusiji simbol za evropski kvalitet i poreklo u segmentu cerealija za decu, a u 2019. godini ostvario je 11 miliona evra prihoda od prodaje.

S obzirom na to da Nelt Grupa raspolaže kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dječje hrane, postojeća proizvodna lokacija za brend Bebi locirana u slovenačkoj Mirni nije deo kupoprodajnog ugovora. Fabrika i zaposleni u Mirni ostaju u sistemu Atlantic Grupe, pa će se, nakon dezinvestiranja osnovnog brenda i prelaznog razdoblja, u kojem će se Bebi asortiman i dalje proizvoditi u ovom pogonu, pronaći adekvatan angažman proizvodnih kapaciteta i stručnih kompetencija na ovoj proizvodnoj lokaciji, na primerenom alternativnom asortimanu.

Prodaja brenda Bebi nastavak je procesa dezinvestiranja manjih i non-core delatnosti u skladu sa korporativnom strategijom Atlantic Grupe. Proces je započet pre dve i po godine izlaskom iz sportske i aktivne ishrane i nastavljen prodajom segmenta kozmetike, dodataka ishrani i distribucije vode u galonima. Kompanija istovremeno usmerava snažan fokus na područja koja predstavljaju ključne generatore rasta (hrana i piće i apotekarsko poslovanje) i temelj transformacije za budućnost, a to uključuje i ciljanu internacionalizaciju sa brendovima koji su dokazali međunarodni potencijal (Argeta, Donat Mg), te razvoj distribucije kao važne poluge rasta poslovanja, kao i spajanja i preuzimanja.

Nelt Grupa, koja ima 4000 zaposlenih na 11 tržišta u Europi i Africi, primarno u distributivnom poslovanju i logističkim uslugama, proizvodnji hrane te u drugim proizvodnim i uslužnimdelatnostima. Akvizicijom brenda Bebi, s dugom tradicijom i etabliranim pozicijama na ruskom tržištu, kompanija potvrđuje strateško opredjeljenje ka daljem razvoju i međunarodnom širenju poslovanja.

Zahvaljujući Henkelovom projektu „Volim reku, a ti?“ očišćena i Ada Ciganlija

Proteklog vikenda u okviru Henkelovog projekta „Volim reku, a ti?“ očišćena je Ada Ciganlija - najveće i najlepše kupalište, izletište i odmarilište našeg glavnog grada. Pomenuti projekat kompanija Henkel je pokrenula pod okriljem svoje ProNature linije proizvoda, a u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije i Olimpijskim komitetom Srbije. Više od 60 ronilaca očistilo je „beogradsko more“ i tom prilikom je prikupljeno više od 150 kg otpada. Pored organizatora, događaju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine.

„U kompaniji Henkel posebnu pažnju posvećujemo održivom razvoju i zaštiti životne sredine, a sledeći našu Strategiju održivosti nastojimo da damo svoj doprinos u očuvanju jedinog doma koji imamo – planete Zemlje. Ekološkim projektom „Volim reku, a ti?“, pod pokroviteljstvom naše linije proizvoda ProNature, želeli smo da ukažemo na značaj očuvanja naših reka i jezera, najvrednijih prirodnih resursa koje nam je priroda podarila, ali i menjanja loših navika kao što je bacanje otpada u prirodu. Želela bih da se zahvalim našim partnerima na ovom projektu, Savezu organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama“, izjavila je Milica Šljivančanin, Trade i category menadžer.

„Proteklog vikenda završili smo našu ovogodišnju akciju čišćenja jezera u Srbiji. Posle Kruševca, Bele Crkve i Pirota, finale je bilo na beogradskom moru, jezeru Ada Ciganlija. U akciji čišćenja učestvovalo je preko 60 ronilaca RK Calypso, a iskreno se nadamo da smo uspeli da skrenemo pažnju javnosti o potrebi propisnog odlaganja otpada i važnosti očuvanja životne sredine za naš opstanak“, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza Organizacija Podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Ekološki projekat „Volim reku, a ti?“ realizovan je širom Srbije. Pored Ade Ciganlije, očišćeno je Ćelijsko jezero kod Kruševca, Gradsko jezero u Beloj Crkvi, kao i Zavojsko jezero u okolini Pirota.

LITRE BROJI - MOL GORIVO OSVOJI

Učestvujte u nagradnoj igri i osvojite 1000 litara MOL goriva

Kompanija MOL Serbia pokreće novu nagradnu igru koja će trajati od 31. avgusta a poslednja prijava može da se pošalje do 29. septembra 2020. godine u ponoć. Kupovinom goriva na MOL Serbia servisnim stanicama širom Srbije kupci će biti u prilici da osvoje vrednu nagradu od 1000 litara MOL EVO PLUS goriva kao i 30 dnevnih nagrada. U nagradnoj igri mogu da učestvuju punoletni građani isključivo sa teritorije Republike Srbije koji imaju MOL PLUS Klub karticu lojalnosti, a ukoliko je nemaju mogu je otvoriti u bilo kom trenutku.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri „Litre broji - MOL gorivo osvoji" potrebno je da na bilo kojoj MOL Serbia servisnoj stanici dopunite svoj automobil sa najmanje 20L MOL EVO ili MOL EVO PLUS goriva, nakon čega se registrujete na web stranici www.evo.molserbia.rs/promocije. Prilikom registracije, potrebno je da učesnik ostavi sledeće podatke: ime i prezime, broj telefona, broj fiskalnog računa po kome je ostvario pravo na učešće, broj MOL PLUS Klub kartice lojalnosti koja glasi na ime podnosioca registracije.

Ova godina je puna iznenađenja, ali smo želeli da pripremimo jedno lepo za sve naše lojalne kupce u vidu nagradne igre. MOL Serbia brine o svojim kupcima i uvek izlazimo u susret svim njihovim potrebama bilo da se radi o kvalitetnom gorivu, vrhunskoj i ljubaznoj usluzi na stanicama, asortimanu iz našeg Fresh Cornera, sa opremom i savetima za sigurno putovanje preko iznenađenja koja izmame osmeh na njihovim licima“, izjavila je Nataša Vukšić, direktorka maloprodaje MOL Serbia.

Nagradni fond je sledeći:

·Glavna nagrada – MOL Gold Serbia kartica za kupovinu goriva u vrednosti od 1.000 litara iz MOL EVO PLUS asortimana biće dodeljena u iznosu od 148.500 dinara.

·30 dnevnih nagrada - MOL Gold Serbia kartica za kupovinu goriva u vrednosti od 30 litara iz MOL EVO PLUS asortimana biće dodeljena u iznosu od 4.455 dinara.

Dobitnici dnevnih nagrada će biti proglašavani svakodnevno, nasumičnim izvlačenjem, a lista dnevnih dobitnika biće objavljivana na MOL GO aplikaciji koja se može preuzeti sa Play i Apple stora. Spisak dnevnih dobitnika jednom nedeljno će biti objavljivan i na MOL Serbia Facebook i Instagram stranici.

Glavna nagrada biće izvučena 30.09. u 12 časova. Izvlačenje će biti prenošeno uživo na Facebook i Instagram stranici MOL Serbia.

Kompletan pravilnik nagradne igre možete pronaći na: www.evo.molserbia.rs/promocije

Lampe na bazi biljaka

VIAPLANT su lampe i nameštaj na bazi biljaka za uređenje enterijera i modnog dizajna. Najveća inspiracija kreativnog tima je beskrajna raznolikost koja dolazi iz prirode i čije boje kreiraju svaku kolekciju svetla i nameštaja drugačije.

Viaplant paneli se proizvode inženjerskom tehnikom koja čuva biljnu komponentu u materijalu, prikazujući prirodne boje i teksturu stvarajući umetničke detalje. U izradi se koriste samo biljni delovi poput lišća i cveća, čiji je ciklus regeneracije godinu dana. Viaplant ne imitira prirodu, već je priroda u svakom domu bogata bojama i detaljima i emituje potpuno jedinstvenu atmosferu kada svetlost probije. Zahvaljujući jačini materijala koji se koriste i estetici prirode, Viaplant ne prati prolazne trendove nego je uvek u trendu. Uvoznik za Srbiju je Hepa Balkan office@hepabalkan.com, a kreativne proizvode iz prirode možete upoznati na https://www.viaplant.com/en/

MOL Serbia mobilni noviteti

Pored mobilne usluge za potrošače - MOL GO aplikacije koja u svakom trenutku sadrži sve informacije o radu stanica, ali i o trenutnim akcijama, novitetima i slično, MOL Serbia uvela je još jednu mobilnu pogodnost za sve kupce. Od sada na Donesi aplikaciji možete pronaći asortiman Fresh Corner ponude, autohemije ili proizvoda iz Shopa koji su dostupni svima, uz par klikova. Potrošači će moći da naprave predah uz kafu iz našeg Fresh Cornera ili da uživaju uz hotdog koji je jedan od najprodavanijih artikala u svim zemljama u kojima ovaj koncept postoji.

Na Donesi aplikaciji ulistano je ukupno 240 najprodavanijih artikala iz kategorija: kafe, upakovanih sendviča, bezalkoholnih, alkoholnih pića, slatkih i slanih konditora, ulja i maziva, auto kozmetike i kozmetike. U zavisnosti od trenda i potražnje, taj broj ćemo postepeno povećavati i uvoditi nove artikle na Donesi platformu. Minimalna vrednost porudžbine je 500,00 rsd.

Za sada je aktivno sedam stanica:

Braće Jerković - 10:00 – 22:45 svim danima

Južni Bulevar – 08:00 - 23:45, osim nedeljom 10:00 - 23:45

Zemunska - 08:00 - 23:45, osim nedeljom 10:00 - 23:45

Pančevo - 11:00 - 23:15 svim danima

Novi Sad 1 - 10:00 - 20:30 svim danima

Niš - 10:00 - 20:30 svim danima

Kragujevac 1 - 10:00 - 21:45 svim danima

Za obe aplikacije, MOL GO i Donesi potrebno je samo da ih skinete preko Play ili Apple Stora i u mogućnosti ste da uživate u vrhunskom kvalitetu naših proizvoda kao i da budete u toku sa svim novitetima.

MOL otvorio još jednu DODO stanicu Vranić

DODO servisna stanica Vranić nedavno je otvorena za kupce. MOL Serbia nastavlja trend proširenja maloprodajne mreže koju su započeli početkom 2020. godine. Nova, 67. stanica po redu, nudi asortiman EVO i EVO Plus goriva, kao i TNG. Adresa stanice je Bratstva i jedinstva 72a, Vranić.

MOL SERBA edukativna online live predavanja za pravilno postavljanje dečijih sedišta u automobilu

MOL Serbia, kao društveno odgovorna kompanija, izuzetno se zalaže za bezbednost svih učesnika saobraćaja, posebno kada su u pitanju najmlađi. Zvanični podaci Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije pokazuju da tek oko 60 % roditelja prevozi svoje dete u odgovarajućem dečijem autosedištu, a više od 90% dečjih autosedišta nije pravilno postavljeno kada se deca prevoze u njima, što dovodi do sigurnosnih posledica. Iz tog razloga će kompanija MOL Serbia u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizovati online live edukacije, kao nastavak projekta „Igra je za decu, dečiji život nije igra“ za sve roditelje ili buduće roditelje. Predavanja će se sprovoditi putem MOL Serbia Facebook kanala od strane profesionalnog edukatora.

Jedna od najkvalitetnijih svetskih arteških voda od sada i u pakovanju za decu

VODAVODA VODICA – IDEALAN SASTAV MINERALA ZA PRAVILAN RAST I RAZVOJ

Kompanija VODAVODA lansirala je seriju prirodno mineralne negazirane vode posebno prilagođene dečijim potrebama - VODAVODA Vodicu.

U pitanju je voda koja izvire sa dubine od 605 metara i prirodno se filtrira prolazeći kroz stene i slojeve krečnjaka iz netaknute prirode Banje Vrujci, što je čini jednom od najkvalitetnijih arteških voda na svetu.

Upravo zbog toga VODAVODA Vodica ima idealan sastav minerala neophodnih za pravilan rast i razvoj najmlađih i može se konzumirati bez ograničenja. To potvrđujusertifikat Medicinskog fakulteta u Beogradu o kvalitetu, ali i rezulat nezavisne kliničke studije Hemijskog fakulteta.

Osim što poseduje NSF sertifikat, koji je svrstava u rang svetskih lidera poput Eviana, Periea i drugih proizvođača vode kada je o kvalitetu reč, ambalaža VODAVODA Vodiceje praktična i dizajnirana tako da decu motiviše da redovno unose vodu.

Nastavlja se trend rasta u Triglav osiguranju Beograd

Grupa Triglav u prvoj polovini godine bez obzira na zahtevne uslove zbog pandemije poslovala je profitabilno i sigurno. Postigla je rast premije na većini svojih tržišta i u sva tri segmenta osiguranja i obračunala 7 posto više konsolidirane bruto premije osiguranja (673,4 miliona evra) nego prošle godine u istom periodu.

Triglav osiguranje Beograd je u prvih šest meseci ove godine imalo rast ukupne fakturisane premije od 13% (obračunato u evrima), u odnosu na isti period prošle godine, a kombinovani količnik neživotnih osiguranja kao dominantne grupe poslova znatno se poboljšao (za 11,6 procentna poena) u odnosu na isti period prethodne godine i iznosi 84,4%.Ukupna fakturisana premija iskazana u evrima zabeležila je rast od 10% u segmentu neživotnih osiguranja i 53% u segmentu životnih osiguranja. Prema poslednjim javno objavljenim podacima o tržišnom učešću za prvi kvartal 2020. godine Triglav osiguranje Beograd učestvovalo je sa 7,3% (rast od 0,6 procentna poena), pa društvo održava stabilnu 5 poziciju na tržistu osiguranja u Republici Srbiji. Triglav osiguranje Beograd nastavlja sa sprovođenjem planirane strategije razvoja i rasta uzimajući u obzir sve predviđene prilike koje mogu da budu do kraja godine.

,,Triglav osiguranje Beograd ima dobre rezultate usprkos izmenjenim uslovima života i rada na globalnom nivou izazvanom pandemijom. Ono na čemu smo intezivno radili je razvoj digitalnih rešenja za klijente odnosno, online plaćanje premije koje smo uspešno plasirali tokom drugog kvartala. U narednom periodu nastavljamo sa razvijanjem proizvoda za građanstvo iz domena osiguranja imovine,, izjavio je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Beogradu.

LG OBEZBEĐUJE DOMOVE ZA UGROŽENE PORODICE ŠIROM SVETA

Kompanija LG pokrenula je kampanju #LGComeHomeChallenge koja ima za cilj da brojnim porodicama obezbedi rešenja za siguran dom

Za porodice koje tokom pandemije nemaju adekvatno stambeno rešenje, boravak kod kuće može biti opasan ili čak nemoguć. Kompanija LG Electronics (LG) iz tog razloga je uspostavila saradnju sa korejskim ogrankom organizacije Habitat for Humanity, neprofitnom organizacijom posvećenoj izgradnji i unapređenju domova za porodice širom sveta.

LG poziva svoje fanove da učestvuju u #LGComeHomeChallenge kampanji kreiranjem video zapisa u kojima pokazuju zašto je dom njima važan i postavljanjem istih na svoje Instagram i Facebook profile. Pod heštagom #LGComeHomeChallenge, digitalna kampanja počinje video zapisom koji naglašava radost porodice i život unapređen naprednim kućnim uređajima kompanije LG.

Fanovi treba da kroz svoje video zapise pokažu scene iz života koje najbolje definišu šta im znače kuća i porodica – zajednički obroci, zajedničke igre, smejanje ili jednostavno uživanje u životu. Poseban Instagram filter za proširenu stvarnost kreiran za kampanju će dodatno personalizovati svaku objavu.

LG će donirati 300.000 američkih dolara korejskom ogranku organizacije Habitat for Humanity, uz planove da donira kućne uređaje za opremanje novoizgrađenih domova. Uređaji će biti instalirani u novim domovima koji se grade u Indiji, Keniji i Vijetnamu, sa ciljem da ugroženim porodicama budu obezbeđena sigurna utočišta.

Kompanija LG uvek traži načine da život učini lepšim i počastvovani smo što ćemo podržati rad organizacije Habitat for Humanity i zaštititi živote porodica koje organizacija pomaže našim rešenjima za zdrav dom“, rekao je Dan Song, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „Naša kampanja Come Home Challenge predstavlja pravi način da ljudi iskoriste dar bezbednog i zdravog doma”.

Kompanija Mlekoprodukt počinje da izvozi na tržište zemalja EU i Kine

Veliki uspeh - prvi put u istoriji srpski mlečni proizvodi na kineskom tržištu

Kompanija Mlekoprodukt koja posluje u okviru grupe ”Savencia fromage & dairy”, dobila je sertifikat za izvoz proizvoda na tržišta Kine i Evropske unije. Zahvaljujući inicijativi Ministarstva popljoprivrede, ovo je prvi put u istoriji da srpsko mleko i mlečni proizvodi mogu da se nađu i na prostoru Kine, koja predstavlja najveće potrošačko tržište na svetu. Do sada je ova kompanija izvozila u okviru zemalja Balkana (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija).

Generalni direktor Mlekoprodukta, Andrej Beslać, istakao je da dobijanje međunarodnog sertifikata za plasman domaćih proizvoda na tržišta Kine i Evropske unije predstavlja veliki uspeh za ovu kompaniju.

Izuzetno smo ponosni što je Mlekoprodukt na ovaj način dobio veliku priliku da daljim razvojem i unapređenjem svog poslovanja doprinese i poboljšanju domaće privrede. Veliku zahvalnost dugujemo i Ministarstvu poljoprivrede uz pomoć čije inicijative je napravljen ovaj veliki korak. Cilj nam je isti, zajedničkim snagama trudimo se da očuvamo postojeća radna mesta, ali i da u ovom izazvnom periodu stvorimo mogućnosti za nova zapošljavanja. Pored toga, plan nam je da proširimo zonu otkupa mleka i saradnju sa proizvođačima i farmerima. Uložili smo u razvoj naših proizvodnih kapaciteta da bismo domaće srpske proizvode ponudili kineskim potrošačima, kao i potrošačima zemalja EU”, istakao je Beslać.

Sertifikovani proizvodi koji će se izvoziti za Kinu su polutvrdi, tvrdi i topljeni sirevi.

Banca Intesa i Visa nude besplatan e-commerce servis za male trgovce

Svim mikro i malim preduzećima koja žele da pokrenu online biznis i svoje proizvode i usluge ponude kupcima putem interneta, Banca Intesa i Visa nude besplatan e-commerce servis za prihvat plaćanja Visa platnim karticama.

Prvih 100 preduzeća koja podnesu zahtev za e-commerce servis Banca Intesa, dobiće besplatno kreiranje i održavanje internet prodajnog mesta tokom prvih šest meseci korišćenja usluge. U istom periodu, klijenti neće plaćati mesečno održavanje e-commerce servisa, a biće im omogućeni i posebni uslovi za prihvat Visa platnih kartica. Nakon tri meseca korišćenja e-commerce platforme, trgovci će moći da uključe prihvat plaćanja i drugim karticama.

„Iako internet trgovina u Srbiji već duži niz godina beleži trend organskog rasta, globalna pandemija podstakla je mnoga preduzeća da ubrzaju razvoj svog online biznisa, smanje troškove poslovanja i pronađu novi put do kupaca. Prateći potrebe trgovaca u izmenjenim tržišnim okolnostima, ali i promene u navikama potrošača koji se sve više opredeljuju za internet kupovinu, želimo da pružimo dodatnu podršku ubrzanom razvoju online trgovine i ukupnom privrednom oporavku naše zemlje“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora Banca Intesa.

"Mala i srednja preduzeća su temelj svake privrede i zapošljavaju veliki broj ljudi, te je važno da što pre stanu na noge i povrate deo izgubljenog prihoda. Kako bismo im pomogli na tom putu, pokrenuli smo inicijativu sa Banca Intesa i pružili smo preduzetnicima priliku da pokrenu online biznis i svoje proizvode i usluge ponude putem interneta. Naša misija je da omogućimo pojedincima, privredi i ekonomijama da rastu i da se razvijaju, a ovom inicijativom pružamo im alate za takav poduhvat", rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija potvrdila posvećenost tržištu Srbije

Coca-Cola HBC Srbija objavila je sedmi po redu Izveštaj o održivom poslovanju za 2019. godinu. Za ovu kompaniju prethodna godina bila je godina sjajnih poslovnih odluka i odličnih rezultata u domenu ulaganja u zajednicu, angažovanja zaposlenih, zaštite životne sredine i dostignuća na tržištu. Samo u 2019. godini, u projekte koji podstiču razvoj zajednice Coca-Cola HBC Srbija je uložila preko36miliona dinara.

Kao i svi ostali, i sedmi po redu Izveštaj o održivom poslovanju, je pripremljen prema međunarodno priznatom GRI standardu i ispunjava visoke zahteve Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija koji se odnose na Izveštaj o napretku. Dow Jones World and Europe Sustainability indeks prepoznali su Coca-Cola HBC Grupu kao jednu od tri vodeće kompanije u sektoru napitaka, kako u Evropi tako i globalno.

Izveštaj o održivom poslovanju možete pogledati na linku:

https://rs.coca-colahellenic.com/media/3168/final-srb-cc-sustainability-report-2019_11mb.pdf

YouTube link sa filmom: https://youtu.be/IdI4afLoIH4

Otvorena nova ekspozitura ALTA Banke na Altini

ALTA Banka otvorila je novu ekspozituru u naselju Altina, u Zemunu na adresi Ugrinovačka 212. Otvaranjem nove ekspoziture i opremanjem po najnovijim bankarskim standardima ALTA Banka ostaje pouzdan partner od izbora maloj privredi, srednjim preduzećima i građanima Srbije.

Dragoslav Krpić, direktor ekspoziture ALTA Banke: “Nastavljamo da razvijamo poslovanje ALTA Banke i približavamo se potrebama stanovništva. Želimo da pokažemo našim klijentima na Altini da smo prepoznali potrebu da proširimo mrežu i omogućimo im da brže i lakše koriste usluge i prozvode ALTA Banke. U novootvorenoj ekspozituri zainteresovani građani će moći da obavljaju svoje svakodnevne finansijske transakcije ali i da se detaljno upoznaju sa ponudom Banke, koja nudi niz atraktivnih proizvoda kako za stanovništvo tako i za privredu. Verujemo da će rad ekspoziture pozitivno uticati na jačanje lokalne infrastrukture i podsticanje ekonomskog razvoja Altine”.

Pored redovne ponude, ALTA Banka svima koji do kraja septembra ove godine otvore platni račun u novoj ekspozituri u naselju Altina poklanja 6 meseci održavanja platnog računa bez naknade. Pozivamo sve građane i privrednike da se u modernom i prijatnom ambijentu ekspoziture ALTA Banke na Altini, u ulici Ugrinovačka 212, upoznaju sa našim ljubaznim kolegama koji će vam biti na raspolaganju za sve vaše finansijske potrebe. Dobrodošli ste u ALTA Banku, gde je vaš uspeh naš cilj.

Ko kaže da moramo da se vratimo na staro?

Lansiranjem nove kampanje Coca-Cola sistem istovremeno ulazi u treću fazu podrške zajednici i to kroz pomoć ugostiteljskom sektoru

„Ko kaže da moramo da se vratimo na staro? Šta ako smo najveća promena ti i ja? Šta ako odlučimo da budemo otvoreni, kao nikada pre?”, stihovi su pesme poznatog britanskog umetnika Pesnika Džordža, koji se udružio sa Coca-Colom u prvoj, dugo očekivanoj kampanji poznatog svetskog brenda od početka pandemije korona virusa.

Inspirativna pesma, centralna je tema kampanje ,,Otvoreni kao nikada pre’’ i treba da podstakne ljude da se otvore za nove mogućnosti, da pokrenu promene koje zavise od njih samih i da cene sve sitnice koje čine život. od početka globalne pandemije Pesnik Džordž je bio izuzetno aktivan u širenju podrške kroz svoje stihove. On poručuje da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo, da možemo da uživamo više u onome što nas okružuje, da negujemo odnose sa ljudima koji su nam bliski i poziva na solidarnost i empatiju među ljudima jer se sve prepreke prevazilaze lakše kada smo udruženi.

Ovo je prva kampanja posle pauze u marketinškim aktivnostima zaCoca-Cola sistem, budući da je već na početku ove globalne pandemije odlučeno da se svi resursi preusmere u pružanje humanitarne pomoći širom sveta. Zajedno sa partnerskim punionicama i Coca-Cola Fondacijom, globalno je donirano preko 120 miliona dolara organizacijama u znak podrške i za borbu protiv korona virusa. I u Srbiji su svi resursi bilipreusmereni na glavne prioritete, a humanitarne aktivnosti realizovane su u tri faze: tokom prve, pomoć je išla za zdravstvene centre i medicinske radnike koji su bili na prvoj liniji borbe sa korona virusom, u drugoj fazi u partnerstvu sa Crvenim krstom obezbeđena je donacija u vrednosti 200.000 dolara za najugroženije, dok se u trećoj- fazi oporavka, pažnja usmerava ka oporavku privrede i preduzetnika.

,, Nakon prve dve faze pomoći, naš fokus je sada na podršci koju ćemo u narednom periodu pružiti partnerima iz Horeca sektora koji su u ovoj situaciji pretrpeli značajne ekonomske gubitke. Predstojeća kampanja nije samo motivišuća - ona ima jedan jasan i konkretan cilj: da podrži male biznise, lokalne hotele, kafiće i restorane, od kojih su mnogi tek sada otvorili svoja vrata posle veoma izazovnog perioda. Ugostiteljski sektor u Srbiji zapošljava preko 65 000 ljudi, koji se trenutno bore za opstanak i mi želimo da im u tome pomognemo.“, rekao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

U okviru kampanje ,,Otvoreni kao nikada pre’’ Coca-Cola će odabranim ugostiteljima staviti na raspolaganje deo svog digitalnog oglasnog prostora, a neki od najautentičnijih će imati priliku i da ispričaju svoje priče na digitalnim kanalima. Kroz različite aktivacije Coca-Cola će u narednom periodu podržati preko 600 ugostiteljskih objekata širom Srbije.

„ Za nas ,,Otvoreni kao nikada pre’’ nije samo kampanja, već proširenje naše svrhe i potpuno novo razmišljanje u izmenjenom svetu. Pored posvećenosti i želje da ponudimo najbolje osvežavajuće napitke koji odgovaraju na sve potrebe potrošača, želimo da inspirišemo ljude da krenu napred, i učinimo svet drugačijim i boljim, ujedno pomažući i jedan od najznačajnijih sektora u privredi na svetu“, izjavila je Andrea Dragan, direktorka marketinga za gazirane napitke kompanije Coca-Cola.

Rezultat MOL Grupe u drugom kvartalu pogođen krizom, ali slobodni novčani tok i dalje pozitivan

*Čista CCS EBITDA pala je za 44% u Q2 2020, na 353 miliona dolara, čime je H1 čista CCS EBITDA dosegla 975 miliona dolara što je 15% niže od prošlogodišnjeg rezultata

*Upstream EBITDA pala je na 112 miliona dolara u Q2, usled nižih cena nafte i gasa, uprkos uvećanom obimu proizvodnje

*Downstream čista CCS EBITDA takođe je znatno slabija u Q2 i pala je na 110 miliona dolara, obzirom da su rafinerijske marže od sredine maja u opadanju

*Segment Consumer Service ostao je nepromenjen u lokalnoj valuti, -6% u dolarima, sa 111 miliona dolara u Q2

*Utvrđene su nove smernice EBITDA u iznosu od 1,7-1,9 milijardi dolara za 2020.

*Svi segmenti stvorili su pozitivni slobodni novčani tok u prvom kvartalu 2020. godine.

MOL Grupa danas je objavila svoje finansijske rezultate za H1 i Q2 2020. godine. U prvih šest meseci MOL Grupa je ostvarila 975 miliona dolara EBITDA, dok je EBITDA u Q2 značajno opala u odnosu na prošlu godinu, zbog pandemije i ekonomske krize. Potvrđene su Capex smernice do 1,5 milijardi dolara, implicirajući kontinuirano generisanje pojednostavljenih slobodnih novčanih tokova u 2020. godini. Uprkos izazovima, pojednostavljeni FCF ostaje pozitivan u Q2 i gotovo je nepromenjen u prvih šest meseci na nivou od 356 miliona dolara jer je održivi Capex smanjen kao reakcija na pandemiju i posledice ekonomske krize. Utvrđene su nove EBITDA smernice za 2020. godinu od 1,7 do 1,9 milijardi dolara koje odražavaju izazovne trgovinske uslove koji preovlađuju u H2.

„MOL se suočio sa neviđenim izazovima u drugom kvartalu 2020. godine, od značajnih zdravstvenih i bezbednosnih rizika kao posledice pandemije, do glavnih operativnih problema u radu naših postrojenja tokom izolacije, istovremeno trudeći se da sačuvamo svoju finansijsku snagu. Iako virus još nije poražen, sa ponosom mogu da kažem da smo se do sada uspešno borili sa ovim izazovima. Veći deo naših zaposlenih je siguran i dobrog zdravlja. Obezbedili smo pouzdano snabdevanje kupaca na svim našim tržištima, čak i u trenucima najveće krize, i uspeli smo da stvorimo mali pozitivni pojednostavljeni slobodni novčani tok u kvartalu. Ovo je dokaz dobre organizacije tima, kvaliteta naših zaposlenih i agilnosti našeg poslovnog modela u MOL-u. Ovo mi takođe daje uverenje da ćemo se i dalje uspešno kretati kroz najteža razdoblja i postajati jači kolektiv”, izjavio je Zsolt Hernádi, predsednik Uprave i glavni izvršni direktor.

Avala Studios i opština Čukarica uredili pešačku stazu kod DIF-a

Kompanija “Avala Studios” nosilac projekta Avala Filmski Park zajedno sa opštinom Čukarica realizovali su danas čišćenje šiblja i korova duž javne pešačke staze koja povezuje Fakultet za fizičku kulturu i sport sa ulicom Miloja Zakića, a koja je važna veza za Beograđane koji žive u ovom delu grada.

,,Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu predsednika opštine Čukarica da pomognemo oko čišćenja. Bez obzira što ovaj deo ne pripada zoni interesa Avala Filmskog Parka želja nam je da se ovaj ceo prostor koji je obuhvaćen Planom detaljne regulacije sredi i bude ponos Beograda", rekao je Petar Dajko, generalni direktor ,,Avala Studios”.

Goran Uskoković član veća opštine Čukarica istakao je ,,Opština je u službi građana i cilj je da zajedno sa Avala Studios uredimo stazu kako bi svi koji ovde svakodnevno prolaze mogli da uživaju u jednom od najlepših delova Beograda”

Sugrađani koji svakodnevno prolaze ovom stazom od danas mogu da se prepuste šetnji bez bojazni da će se povrediti od šiblja.

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Intesa Sanpaolo usvojila konsolidovane rezultate na dan 30. jun 2020.

Torino - Milano, 05.08.2020. – Upravni odbor Intesa Sanpaolo, internacionalne bankarske grupe u čijem sastavu posluje Banca Intesa, odobrio je konsolidovani polugodišnji izveštaj na dan 30. jun 2020.

Rezultati ostvareni u prvoj polovini 2020. potvrđuju sposobnost Intesa Sanpaolo da se efikasno suoči s izazovnim posledicama epidemije virusa COVID-19. Oni odražavaju održivu profitabilnost Grupe zasnovanu na snažnoj kapitalnoj bazi i visokoj likvidnosti, kao i na otpornom i dobro diversifikovanom poslovnom modelu i strateškoj fleksibilnosti u upravljanju operativnim troškovima. Rezultati takođe odražavaju podršku koju Grupa pruža Italiji i njenu opredeljenost da postane primer održivosti i društvene i kulturne korporativne odgovornosti.

„U posebno izazovnom periodu koji su obeležile posledice pandemije COVID-19, Intesa Sanpaolo je ponovo demonstrirala sposobnost da postigne svoje ciljeve i ispuni svoje obaveze“, rekao je Karlo Mesina (Carlo Messina), generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo i dodao da Grupa sada otvara novo poglavlje u svojoj istoriji. „Prošle nedelje uspešno smo okončali ponudu datu akcionarima UBI banke. Ponosni smo što su akcionari UBI banke koji poseduju 90,2% akcijskog kapitala odlučili da postanu deo Intesa Sanpaolo. Intesa Sanpaolo i UBI imaju slične poslovne modele i dele sličnu korporativnu kulturu i vrednosti. Zajedno možemo da osnažimo Grupu koja je nacionalni šampion i lider u Evropi, sa više od 1,1 biliona finansijske imovine klijenata. Zajedno smo jači i imamo veći potencijal za rast. Zahvaljujući ovoj transakciji, nalazimo se na vrhu bankarskog sektora evrozone: naša kombinovana grupa je druga po tržišnoj kapitalizaciji, 6. po operativnom prihodu i 8. po ukupnim sredstvima“, istakao je Mesina.

·Snažna neto dobit:

o2.566 miliona evra u prvom polugodištu 2020, što predstavlja povećanje od 13,2% u odnosu na 2.266 miliona evra u prvom polugodištu 2019.

·Bruto dobit porasla 7,1% u odnosu na prvo polugodište 2019.

·Operativna marža porasla 2,8% u odnosu na prvo polugodište 2019.

·Operativni prihodi stabilni u poređenju sa prvim polugodištem 2019.

·Operativni troškovi smanjeni 2,8% u odnosu na prvo polugodište 2019.

·Poboljšanje kvaliteta kredita:

oSmanjenje nenaplativih kredita, postignuto bez dodatnih troškova za akcionare.

§Smanjenje bruto iznosa nenaplativih kredita: oko 23 milijarde evra od decembra 2017. i oko 36 milijardi evra od septembra 2015. (oko 10 milijardi evra i oko 22 milijarde evra, respektivno, ako se izuzme prodaja kompaniji Intrum i kompaniji Prelios)

§Smanjenje stanja nenaplativih kredita za 4,6% bruto i 1,5% neto u odnosu na kraj 2019. (5,7% bruto i 3,6% neto kada se izuzmu nova pravila definisana novom definicijom „default-a“ (neispunjenja ugovornih obaveza)); odnos nenaplativih kredita prema ukupnim kreditima od 7,1% bruto i 3,5% neto.

oAnualizovan trošak rizika u prvoj polovini 2020. od 46 baznih poena ne računajući uticaj prilagođavanja kredita zbog budućih posledica COVID-19 (jednak 43 bazna poena, od čega je 36 baznih poena za pokrivenost opštim prilagođavanjima za kreditni rizik naplativih kredita i 7 baznih poena za pokrivenost specifičnim prilagođavanjima za kreditni rizik problematičnih kredita)

·Solidan osnovni kapital, daleko iznad regulatornih zahteva:

oRacio pokazatelj kapitala CET1 na dan 30. jun 2020. nakon što se odbije 1.925 miliona evra u dividendama obračunatim za prvu polovinu 2020. na nivou od

§14,9% pro-forma „fully loaded“

§14,6% „phased-in“

Saopštenje u celini možete pronaći na:

https://group.intesasanpaolo.com/en/investor-relations/press-releases/2020/08/20200804-ris-1h20-uk

FINANSIJSKI REZULTATI KOMPANIJE LG ZA DRUGI KVARTAL 2020.

Kompanija odoleva “olujama” globalne pandemije i ekonomske krize

Globalna pandemija značajno je uticala na finansijske rezultate kompanije LG Electronics (LG) u drugom kvartalu 2020. Konsolidovan prihod od 12.83 biliona vona (10.51 milijardi američkih dolara) bio je 17.9 odsto manji nego u istom periodu prošle godine, dok je operativni profit od 495.4 milijardi vona (405.65 miliona dolara) opao za 24.1 odsto u odnosu na prošlogodišnji rekordni operativni prihod u drugom kvartalu. Kompanija LG odlučno nastavlja da upravlja sopstvenim lancem snabdevanja i strukturom troškova kako bi prevazišla globalnu oluju zdravstvene i ekonomske krize.

Kompanija LG Home Appliance & Air Solution prijavila je prihode u drugom kvartalu od 5.16 biliona vona (4.22 milijarde dolara) što je 15.5 odsto manje nego lane, a posledica je manje globalne potražnje usled pandemije. Operativni prihod od 628 milijardi vona (514.23 miliona dolara) opao je za 12.5 odsto u odnosu na prošlu godinu, iako je marža operativnog prihoda bila 12.2 odsto što je najveća marža u istoriji LG H&A kompanije koja ima svetlu budućnost zahvaljujući sve većem interesovanju potrošača za zdraviji način života.

Kompanija LG Home Entertainment objavila je da su na profitabilnost u drugom kvartalu umnogome uticale sigurnosne mere, koje su uključivale i potpuno zatvaranje maloprodajnih radnji. Prihodi od 2.26 biliona vona (1.85 milijardi dolara) su pad od 24.4 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, dok je operativni prihod od 112.8 milijardi vona (92.37 miliona dolara) bio za 25.9 odsto manji. Pored toga što kontinuirano smanjuje troškove, kompanija LG HE nastavlja da agresivno kontroliše marketinška ulaganja, tako što povećava udeo premium TV proizvoda, šireći online prodaju i dodatno unapređujućioperativnu efikasnost kako bi se profitabinost uskladila sa prošlogodišnjom.

Kompanija LG Mobile Communications objavila je da su prihodi prodaje u drugom kvartalu iznosili 1.31 biliona vona (1.07 milijardi dolara), što je porast od 31.1 odsto u odnosu na prvi kvartal tekuće godine. Ovo značajno poboljšanje delimično je vezano za ponovno otvaranje tržišta. Operativni gubitak od 206.5 milijardi vona (169.1 miliona dolara) se smanjio u poređenju sa drugim kvartalom prošle i prvim kvartalom tekuće godine, što je rezultat veće marketinške efikasnosti i kontrole troškova. Očekivanja su da će se, uz globalno predstavljanje LG VELVET telefona u trećem kvartalu i predstavljanjem novih modela po povoljnim cenama, stvoriti zamah za pametne LG telefone, što će povećati prodaju i profitabilnost.

Komapnija LG Vehicle Component Solutions beleži kvartalne prihode od 912.2 milijardi vona (746.95 miliona dolara) što je pad od 40 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je operativni gubitak od 202.5 milijardi vona (165.82 miliona dolara) posledica globalne pandemije, jer je došlo do zatvaranja mnogobrojnih postrojenja autombilske industrije. Očekuje se da će se potražnja za auto delovima postepeno oporaviti, jer veliki auto-proizvođači nastavljaju sa radom.

Kompanija LG Business Solutions prijavljuje prihode prodaje od 1.31 biliona vona (1.07 milijardi dolara) što je 12.6 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je operativni prihod opao za 98.30 milijardi vona (80.49 miliona dolara). Kako bi se što bolje nosila sa trenutnim izazovima, divizija B2B u okviru kompanije LG, fokusirana je na kreiranje poslovnih prilika u rastućem “netaknutom” trendu sa fokusom proširenja prodaje premium proizvoda za digitalnu signalizaciju, jačanje konkurentnosti solarnih modula i zauzimanje većeg udela na tržištu telekomunikacija i učenja na daljinu.

Donacija interaktivne učionice ŠOSO ,,Anton Skala” u Staroj Pazovi

Sa školom ŠOSO “Anton Skala” u Staroj Pazovi zaključen je ugovor o donaciji za nabavku nastavnih sredstava ,,Interaktivne 3D učionice za rad u školi i u virtuelnom okruženju za učenje na daljinu”. Sredstva za unapređenje nastave donacija su Mađarske firme Smart Energy Investment, sa ciljem da se olaška pristup učenju deci sa smetnjama u razvoju kroz unapređenu tehnologiju koja odgovara potrebama obrazovanja u 21. veku.

Donaciji su prisustvovali ambasador Mađarske u Srbiji Dr. Attila Pintér, počasni konzul Mađarske u Srbiji Nemanja Milutinović, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i direktor firme Smart Energy Investment Obrad Tadić.

Ambasador Mađarske u SrbijiAttila Pintér naglasio je da Mađarska država prati potrebe građana, a naročito najmlađih i dodao ,,Nadamo se da je ovo prva u nizu donacija koja može da omogući savremen pristup učenju. Sva deca imaju pravo na kvalietno učenje i verujemo se da će im ova donacija pomoći u tome,, naglašava ambasador Pintér. Ponosni smo što firme iz Mađarske pokazuju društvenu odgovornost i solidarnost u Srbiji i svakim danom na delu dokazuju srpsko-mađarsko partnerstvo.

,,Ova akcija je još jedan pokazatelj odličnih odnosa Srbije i Mađarske. Velika solidarnost i društvena odgovornost krase pre svegaozbiljne kompanije, a mi se zahvaljujemo na razumevanju i pridavanju na značaju ovakvih akcija. Mađarski investitori su pokazali veliku zainteresovanost za ulaganje u Srbiju i mi ih pozivamo da budu brojniji u narednom periodu,, istakao je Nemanja Milutinović počasni kozul Mađarske u Srbiji.

,,U izazovnim vremena kojima smo svedoci, kao i uvek krizama, međusobno razumevanje, solidarnost i parnertstvo na delu je više nego potrebno. Ovo su načela kojih se kompanija SEI pridržava u svakodnevnom poslovanju,te je rukovođena njima odlučila da ovom donacijom da doprinos da se olakša i unapredi praćenje nastave učenicima škole Anton Skala. Mi smo partneri sa opštinom Stara Pazova, a partneri na delu koji pokazuju da međusobnom brigom i partnerskim odnosom možemo prevazići sve izazove i da u vremenu kada je ceo svet uplašen i okrenut sebi ne smemo zanemariti najranjivije socijalne grupe. Pozivamo sve partnere i prijatelje da slede naš primer i uključe se, kako bi ovo bila trajna akcija, a ne jedinstven događaj,, rekao je Obrad Tadić direktor firmeSmart Energy Investment.

,,Naši privatni partneri pored investicije u komunalnu delatnost javnog osvetljenja u našoj opštini dokazuju da su istinski partneri naše sredine i ovim donatorskim gestom“ izjavio je predsednik opštine Đorđe Radinović.

Zahvaljujući interaktivnom pristupu nastavi koji je omogućen putem 3D učionice, nastava će za učenike biti zanimljivija i učinkovitija, objašnjava direktorka ŠOSO ,Anton Skala” Tanja Todorović. ,,Deca mogu da budu u učionici i kod kuće putem online nastave, a nastavnici mogu da pripreme nastavne lekcije i u nekoliko jednostavnih koraka od elektronskih udžbenika mogu da naprave interaktivne knjige i dopune ih crtezima, obrazovnim video i audio snimcima, kao i interaktivnim zadacima. Na ovaj način može da se pratio napredak u radu, a u skladu sa ishodima definisanim IOP2. Hvala firmi Smart Energy Investment na ovoj značajnoj donaciji“ dodala je Todorović.

AT Interaktivna 3D učionica raspolaže sa 130 različitih interaktivnih projekcija među kojima se pod prostorije pretvara u površinu za rad, učenje, zabavu, fokusiranje pažnje, vežbe koordinacije motorike. Zidovi učionice su osetljivi na dodir i predstavljaju sredstvo za nastavu, a nastavnik predaje pomoću najmodernije tehnike prikaza nastavnih jedinica.Lekcije se prenose interaktivnim sadržajem gde su slike, video materijali kompjuteski generisani 3D prikazima i sve to uz mogućnost korišenja 3D naočara, gde učenici dobijaju i treću dimenziju projekcije uz mogućnost dodira i upravljanja materijalom.

KOMPANIJA NESTLÉ OBJAVILA POSLOVNE REZULTATE ZA PRVU POLOVINU 2020. GODINE

Najveća prehrambena kompanija na svetu, sa sedištem u švajcarskom gradu Veve, predstavila je poslovne rezultate za prvih šest meseci 2020. godine.

·Organski rast dostigao je 2,8%, a stvarni unutrašnji rast (Real Internal Growth, RIG) 2,6% i cene od 0,2%. Rast je podržan snažnim zamahom u Severnoj i Južnoj Americi i uspehom kompanija Purina PetCare i Nestlé Health Science

·Isplate i transakcije na međunarodnom tržištu smanjile su prodaju za 12,3%. Ukupna prijavljena prodaja smanjena je za 9,5%, na 41,2 milijarde švajcarskih franaka, dok je u prvih šest meseci iznosila 45,5 milijardi švajcarskih franaka

·Temeljna marža od operativne dobiti (UTOP) dostigla je 17,4%, što je povećanje za 30 baznih poena. Marža iz operativne dobiti od trgovanja (TOP) povećala se za 140 baznih poena na 16,9%

·Zarada po akciji porasla je za 22,2% na 2,06 milijarde švajcarskih franaka. Prihodna zarada po akciji povećala se za 0,5% u stalnoj valuti i smanjila se za 5,9% prema izveštavanju na 2,01 milijarde švajcarskih franaka

·Slobodan protok novca smanjen je za 19,1%, na 3,3 milijarde švajcarskih franaka, uglavnom zbog kašnjenja isplate dividende od pridružene kompanije i manje prijavljene prodaje

·Upravljanje portfolijom fukcioniše besprekorno. Nestlé istražuje strateške opcije, uključujući potencijalnu prodaju delova posla u vezi sa proizvodnjom vode u Severnoj Americi

·Očekivanja za 2020. godinu: kompanija Nestlé očekuje celogodišnji rast organske prodaje između 2% i 3%. Očekuje se da će se osnovna marža dobiti od trgovanja poboljšati, kao i da će osnovni prihodi po akciji u konstantnoj efikasnosti valute i kapitala porasti. Ovi rezultati zasnivaju se na trenutnom znanju o razvoju virusa COVID-19 i ne pretpostavljaju materijalno pogoršanje u odnosu na sadašnje uslove


Berza

investicioni fondovi

kursna lista