homepage_name! > Vesti

Delta City Fashion Fitness Show

U holu tržnog centra Delta City, 25.maja u 19.časova održava se šesti po redu Delta City Fashion Fitness Show.

Ova jedinstvena manifestacija nastala je kao ideja da se ujedini svet mode, sporta i fitnesa.

I ove godine događaj je humanitarnog karaktera, i sav prihod je usmeren “Centru za prevenciju i borbu protiv nasilja”.

Centar je neprofitna organizacija koja ima jasan cilj – podizanje svesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja, pogotovo nad ženama i decom, uključujući i partnersko nasilje, sa porukom “Žrtva nikad nije kriva!”.

Nakon modne revije, predstaviće se poznati sportisti Zoran Grozdanić kik bokser, Jovan Manojlović džiu džica i Slobodan Limp Maksimović MMA.

Publika će imati prilike da vidi naše poznate sportiste i takmičare iz sveta fitnesa, pojačani i sa tri poznate bikini fitness takmičarke iz Hrvatske koje će doći da uveličaju ovu reviju. Kao i svakog puta organizatori najavljuju da će prirediti pravi show. 

Generali Osiguranje Srbija je osmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor 86. Medunarodnog sajma poljoprivrede.

U okviru sajamskog nastupa kompanija je organizovala, 16.maja, Konferenciju o Upravljanje rizicima u poljoprirvednoj proizvodnju.

"Cilj Generali osiguranja Srbija je da edukacijom, dostupnošću informacija i kvalitetnom uslugom učinimo poljoprivrednim proizvođačima osiguranje prihvatljivijim, jer to pozitivno utiče na njihovu proizvodnju. Statistika pokazuje da je zastupljenije osiguranje useva i plodova, nego osiguranje životinja. U okviru osiguranja biljne proizvodnje, korisnici više traže osiguranje onih kultura koje iziskuju više ulaganja, poput voća, povrća. Najmanje je zastupljeno osiguranje u ratarskim kuluturama.Svaki region izložen je nekim speficičnim rizicima, stoga bih pozvao poljoprivredne proizvođače da se informišu o paketima osiguranja, jer njihova specifična proizvodnja iziskuje izloženost specifičnim rizicima i neophodno je napraviti ponudu osiguravajućih pokrića, koja je prilagođena njihovim potrebama", rekao je direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede Generali Osiguranja Srbija Nemanja Beljanski. Od osiguravajućih kuća očekuje se, kaže Beljanski, da ispune zahteve poljoprivrednika u svakom smislu i da razbiju predrasude da je osiguranje skupo, navodeći da je osigranje jednog hektara u Vojvodini oko dva odsto vrednosti useva.

Na Konferenciji "Upravljanje rizicima u poljoprivrednoj proizvodnji" Generali Osiguranja Srbija, osim direktora Sektora za osiguranje u poljoprivredi te osiguravajuće kompanije Nemanje Beljanskog I državnog sekretara u resornom ministarstvu Željka Radoševića, govorili su prorektor Univerziteta u Novom Sadu Vladislav Zekić, kao i poljoprivredni proizvođač iz Budisave Pal Milinski, koji je dugogodišnji klijent Đenerali osiguranja Srbija. On se bavi ratarstvom i to je jedini izvor prihoda njegove porodice, što je kako je rekao, dovoljan motiv da se opredeliš za osiguranje.

Zaključak konferencije je da je poljoprivrednike u Srbiji neophodno konstantno motivisati kako bi više osiguravali useve, plodove i stoku, jer je nivo zastupljenosti osiguranja u poljopivredi u Srbiji na znatno nižem nivou nego u zemljama u regionu i razvijenim zemljama Evropske unije.

BW Terraces - novi kutak za hedoniste

Nova, deveta stambena zgrada BW Terraces u okviru Belgrade Waterfront-a donosi sasvim novu dimenziju komfora, a 132 stana koja se prostiru na 17 spratova, strukture od jednosobnog do četvorosobnog, pružiće vam širom spektar mogućnosti za odabir vašeg savršenog mesta za život.

Posebno dizajnirane terase koje će krasiti BW Terraces, svakog dana će pozivati na uživanje na otvorenom i postati vaš omiljeni kutak za opuštanje i vreme sa najmilijima. Locirana pored buduće najviše zgrade u ovom delu Evrope, Kule Beograd, sa pogledom na BW Park, a u blizini Galerije Belgrade, BW Terraces je smeštena na idealnoj lokaciji, uz 163 parking mesta. Velika količina dnevne svetlosti, kao i praktične karakteristike, poput bazena, teretane, joga centra i vrtića unutar zgrade, učiniće vašu svakodnevicu bogatijom. Ispred same zgrade naći će se i jedinstvena atrakcija – pristan za čamce.

22 nagrade za vina Tikveš na takmičenjima u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj

Novi značajni uspeh vina Tikveš u svetu

Na ovogodišnjem International Wine Chalenge (IWC) koji se 36. put održao u Velikoj Britaniji u Londonu 17. Tikveš vina nagrađeno je medaljama.

Zbog rigorozne metodologije ocenjivanja kvaliteta, ovo takmičenje poznavaoci vina svrstavaju među najprestižnije u svetu. Ove godine učestvovala su vina iz 40 zemalja, uključujući i iz najpoznatijih svetskih vinskih regiona.

Ovogodišnji žiri vinskih sudija sastojao se od čak 400 međunarodnih eksperata. U tako žestokoj konkurenciji, sedam vina "Tikveš" dobilo je srebrne, a osam vina bronzane medalje, dok su dva vina posebno pohvaljena. Među dobitnicima su vina iz svih segmenata vinskog portfolija Tikveša, počevši od linije "Alexandrija", preko vina iz linije "Special selection", do vrhunskih"terroir" vina "Barovo", "Bela voda" i "Domaine Lepovo"koja se nalaze u novoj liniji" Tikveš Chateauk & Domaines ".

Na još jednom prestižnom međunarodnom vinskom takmičenju, koje jespecijalizovano za rose vina, održano u Kanu u Francuskoj, vino Tikveš - Aleksandria Cuvee Rose iz 2018. godine bilo je jedino vino iz šire regije koje je osvojilo zlatnu medalju.

Na ovogodišnjem poznatom vinarskom takmičenju"Concours Mondial De Bruxelles" koje se održalo u Švajcarskoj, na kome je učestvovalo 9.150 vina iz 46 zemalja, četiri vina Tikveš osvojila su nagrade, među kojima je vino "Muscat Ottonel Special Selection 2018" koje je nagrađeno zlatnom medaljom.

Ovim nagradama, osvojenim na prestižnim svetskim vinskim takmičenjima, Tikveš jepotvrdio reputaciju - najtrofejnije vinarije u ovom delu sveta i još jednompotvrdio visok kvalitet vina iz našeg regiona.

PLAZMA NAJOMILJENIJA KOD POTROŠAČA

U okviru tradicionalne akcije ,,Moj izbor’’ brend Plazma je, od strane potrošača Srbije, dobila Zlatnu plaketu za najomiljeniji domaći proizvod.

Plazma je i ove godine izabrana za najomiljeniji domaći proizvod i brend kome potrošači u Srbiji najviše veruju. Na tradicionalno održanoj svečanosti „Moj izbor“ u Skupštini grada Beograda, koju organizuje Udruženje potrošača „Moja SrbijaPlazma je od strane potrošača izglasana za Najomiljeniji domaći proizvod u 2019, a pripala joj je i nagrada Moj izbor u kategoriji „Slatkiši“.
„Na Plazmi su odrastale i odrastaju brojne generacije i već više od pet decenija deo je svake porodice i to isključivo zahvaljujući beskompromisnom kvalitetu, vrhunskim sastojcima, jedinstvenom ukusu, mirisu i prepoznatljivom obliku. Nagrada koju su nam dodelili potrošači Srbije predstavlja dokaz poverenja koje nam je ukazano i svima nama u Bambiju pruža veliki motiv da nastavimo da se trudimo i da uvek nastojimo da ponudimo nešto novo i interesantno,“ istakao je Nemanja Brković, menadžer za odnose sa javnošću kompanije Bambi.
Ovo je deveta godina zaredom da Plazma osvaja ovu prestižnu nagradu, čime je još jednom potvrdila da je odlikuje nezamenljivi kvalitet kome se veruje generacijama unazad.

Najveći apotekarski lanac u Srbiji otvorio još jednu BENU apoteku u Nišu

Najveći lanac apoteka u Srbiji i vodeći farmaceutski brend u kontinentalnoj Evropi BENU otvorio je danas svoju poslovnicu u STOP SHOP ritejl parku u Nišu. Ovim otvaranjem grad Niš je dobio još jednu apoteku opremljenu po najnovijim standardima farmaceutskog poslovanja, koja neguje jedinstven koncept slobodnog prostora i direktnog pristupa atraktivnom asortimanu.

Novu BENU apoteku, kojih sada u Nišu ima 19, otvorio je generalni direktor kompanije Dejan Aleksov, koji je istakao da je ideja vodilja kad su pravljeni dugoročni planovi za širenje mreže BENUapoteka bila misao „ako nisi u Nišu, nisi ni u Srbiji“.

Grad Niš je jedan od najstarijih gradova na Balkanu i oduvek je smatran kapijom istoka i zapada. Ima bogatu istoriju i geografski položaj na kome bi mu pozavideli mnogi evropski gradovi. Za našu kompaniju je to od posebnog značaja jer je BENUbrend koji ne poznaje granice, miri sve strane sveta i teži da kvalitetna farmaceutska usluga i briga o zdravlju budu dostupni svima. Ovaj objekat je za nas više od apoteke, i vizuelno i kvalitetom usluge. Prostor je svetao, svež i dizajniran da odiše pozitivnom energijom. Apoteka treba i mora da bude ključna tačka preventivnog bavljenja zdravljem, pa tek onda mesto za stručnu pomoć kod akutnih i hroničnih zdravstvenih problema. Kad postignemo taj cilj, smatraćemo da smo doprineli dobrom zdravlju Srbije“, istakao je Aleksov i pozvao sve Nišlije, kao i putnike namernike, da posete novu BENU apoteku i uvere se da je budućnost u apotekarstvu već stigla.

 U novoj BENU apoteci posetioci će moći da obave besplatnu proveru kože lica, kao i vitaminsko-mineralnu proveru. Farmaceut u BENUapoteci shodno stanju kože lica daje savete i predlaže preparate za negu kože. Vitaminsko-mineralna proverapodrazumeva neinvazivnu metodu, a nakon što utvrdi koji vitamini i minerali su u deficitu ili suficitu u organizmu, farmaceut daje adekvatan savet kako uz pomoć suplemenata pacijent može da pomogne organizmu da se vrati u balans.

 Sve posetioce BENU apoteke očekuje specijalno iznenađenje, a novootvorena BENUapoteka u okviru STOP SHOP parka radiće svakog dana od 9 do 22 časa, uključujući i dane vikenda.

BENU trenutno posluje na više od 340 lokacija u Srbiji, a prva BENUapoteka u Nišu otvorena je 2013. godine. Samo u Nišu BENU zapošljava više od 100 ljudi, a do kraja meseca Nišlije će dobiti još dve BENU apoteke.

EKO SERBIA NASTAVLJA DA STIPENDIRA POSTDIPLOMSKE STUDIJE U GRČKOJ

Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica EKO Serbia, raspisala je treću godinu za redom konkurs za stipendiranje studenata master studija na Univerzitetu u Pireju i Univerzitetu tehničkih nauka na Kritu.

Priliku da studiraju na ovim prestižnim grčkim univerzitetima dobiće diplomirani studenti, koji će se pridružiti grupi od 25 najboljih iz svih zemalja u kojima Hellenic Petroleum Grupacija posluje - Grčka, Kipar, Republika Severna Makedonija, Crna Gora, Bugarska i Srbija. Stipendije će biti dodeljene za program Energetska strategija, pravo i ekonomija i program Naftni inženjering, u trajanju od 18 i 12 meseci.

Studije će se održavati na engleskom jeziku, a predavanja drže cenjeni profesori iz Evrope i Amerike. Tokom trajanja programa, pored stipendija koje pokrivaju sve troškove školarine, kompanija EKO Serbia će studentima obezbediti redovno primanje nadoknade za troškove smeštaja i života u Grčkoj, u iznosu od 1.000 evra mesečno (za do 12 meseci boravka).

EKO Serbia, kao društveno odgovorna kompanija koja ulaže u obrazovanje i podržava istraživanje i inovacije, ponosna je što treću godinu za redom, studentima iz Srbije pruža priliku da se nađu među 25 najboljih koji će upisati master studije. Konkurs predviđa dodeljivanje dve stipendije, mada je praksa prethodnih godina pokazala da je zbog velikog broja prijava, Grupacija Hellenic Petroleum odobrila više stipendija. Zahvaljujući ovoj saradnji, samo tokom prethodne dve godine, šest (u 2017. godini) i još troje (u 2018. godini) postdiplomaca iz Srbije učilo je na grčkim univerzitetima. Za njihov budući profesionalni razvoj posebno je važno što su učestvovali u istraživačkim energetskim projektima i učili po najsavremenijim programima koji prate nove trendove u oblasti naftne industrije, a koji su usklađeni sa zakonodavstvom Evropske unije.

Kontinurano interesovanje za polje energetike širom Jugoistočne Evrope motiviše ovaj program stipendiranja, prvi ove vrste u regionu. Program je formiran sa namerom da stvori zajednicu profesionalaca u ovoj oblasti, prateći trendove naftne industrije, i osposobi nove generacije stručnjaka i inovatora.

Postdiplomci će imati priliku da iskuse inovativne studijske metode u internacionalnom okruženju. Pored univerziteta, gde se priređuju gostujuća predavanja, seminari i istraživački projekti iz oblasti naftne industrije i energetskog tržišta, vrata svih kompanija Grupacije Hellenic Petroleum biće otvorena za praktična predavanja i posete njenih stipendista.

Glavni cilj saradnje Grupacije Hellenic Petroleum sa Univerzitetom u Pireju i Univerzitetom tehničkih nauka na Kritu je kreiranje centra specijalizovanih postdiplomskih studija koji će obučavati kadrove specijalizovane za rad u naftnoj industriji, kako u Grčkoj tako i u inostranstvu.

Triglav grupa na tromesečju potvrđuje najavu planirane godišnje dobiti

Nastavlja se pozitivan trend rasta fakturisane premije u Triglav osiguranju Beograd

U prva tri meseca 2019. godine Triglav grupa je fakturisala 317 miliona evra konsolidovane bruto premije, što je 8 % više nego u istom periodu prošle godine.

Konsolidovana bruto dobit je porasla za 8 % i iznosi 29,9 miliona evra. Uzimajući u obzir predviđene prilike do kraja godine Grupa potvrđuje najavu planiranog godišnjeg rezultata. Paralelno s dobrim poslovanjem u delatnosti osiguranja, što odražava povoljan kombinovani procenat Grupe, Triglav je povećao obim sredstava u upravljanju svojih klijenata. Ove godine Grupa nastavlja sprovoditi svoje strategije rasta i razvoja, ušla je na makedonsko tržište penzijskih osiguranja i uspešno završila kupovinu društva ALTA Skladi. Triglav osiguranje Beograd, deo Triglav grupe, je u prvom kvartalu 2019. godine postiglo rast ukupne premije osiguranja od 14% (obračunato u evrima) u odnosu na isti period prethodne godine.

Profitabilno poslovanje. Triglav grupa je u prvom tromesečju 2019. ostvarila dobit pre oporezivanja u visini od 29,9 miliona evra (indeks 108 u odnosu na isti period prošle godine). Na to je uticalo dobro poslovanje u delatnosti osiguranja i viša neto dobit od prodaje finansijskih proizvoda.

Rast premije od 8 %. Prilike na tržištima osiguranja u jugoistočnoj Evropi ove godine ostaju pod uticajem pozitivnih ekonomskih prilika u poslednjih nekoliko godina, a istovremeno na poslovanje utiče zaoštrena konkurencija na području cena. Grupa je u prvom tromesečju ove godine u odnosu na isti period prošle godine ostvarila rast fakturisane konsolidovane bruto premije od 8 %, što ukupno iznosi 317 miliona evra. Rast premije Triglav grupe ostvaren je na većini tržišta iznad rasta celokupnog tržišta. U Sloveniji, gde Triglav grupa ima 76-postotni udeo konsolidovane premije, rast premija bio je u proseku 6 % (tržište je imalo 5 %), a na tržištima izvan Slovenije 10 %. Triglav grupa sistematski sprovodi zacrtane akcente svoje strategije – prilagođava ponudu potrebama klijenata određenog tržišta, razvija svoje prodajno-komunikacione kanale (posebno na tržištima izvan Slovenije širi ugovorno-prodajnu mrežu i bankovni prodajni kanal) i sprovodi aktivnu marketinšku prodajnu politiku.

Gledano sa aspekta pojedinačnih segmenata osiguranja Grupa je ostvarila rast premije svih vrsta imovinskih osiguranja, a rast celokupnog segmenta iznosio je 9 %. U segmentu životnih i penzijskih osiguranja premija je snižena za 2 %, prvenstveno zbog niže jednokratne premije osiguranja u poređenju sa istim periodom prošle godine. Premije zdravstvenih osiguranja su se povećale za 20 % kao posledica većeg broja sklopljenih osiguranja i prilagođavanja cena, na koje prvenstveno utiču obim i rast cena zdravstvenih usluga.

Relativno povoljni štetni događaji. Fakturisani bruto iznosi šteta Triglav grupe bili su niži za 3 % u odnosu na isti period prošle godine i iznosili su 166 miliona evra. Masovni štetni događaji na njih nisu imali jasan uticaj. Neto izdaci za štete bili su na očekivanoj visini i u poređenju s onima od prošle godine, koji su bili relativno niski, viši za 6 %. Njihov rast je 1 postotni bod iznad rasta neto prihoda od premija osiguranja ovogodišnjeg prvog tromesečja (indeks 105), zbog čega je procenat šteta ovogodišnjeg tromesečja nešto viši od prošlogodišnjeg. Kombinovani količnik Triglav grupe iznosio je povoljnih 91,6 % (prošlogodišnji 88,5 %).

Povećan obim sredstava u upravljanju. Upravljanje imovinom u Triglav grupi obuhvata štednju preko usluga osiguranja kao i ulaganje uuzajamne i penzijske fondove. Društvo za upravljanje Triglav Skladi je krajem prvog tromesečja povećalo obim sredstava u upravljanja, na šta su uticale prilike na tržištima kapitala i neto priliv. U uzajamnim fondovima upravljalo se sa 662 miliona evra neto vrednosti sredstava ili sa 9% više nego krajem 2018. godine, dok su se sredstva individualnog upravljanja imovinom povećala za 20 % na 60 miliona evra.

U 2019. godini je Triglav grupa u skladu sa strateškim usmerenjem jačanja delatnosti upravljanja imovinom na makedonskom tržištu penzijskih osiguranja osnovala društvo za upravljanje obaveznim i dobrovoljnim penzijskim fondovima Triglav penzisko društvo AD Skoplje. U Sloveniji je uspešno završila kupovinu društva za upravljanje Alta Skladi. Sa oba svoja društva za upravljanje Triglav grupa postaje vodeći ponuđač uzajamnih fondova na slovenačkom tržištu.

Realizovani viši prinosi od finansijskih ulaganja. Grupa je krajem marta 2019. raspolagala sa 3,2 milijarde evra finansijskih investicija. Njihovi prinosi (bez prinosa ulaganja životnih osiguranika koji preuzimaju investicijski rizik) iznosili su 33,5 miliona evra, a na njihovo povećanje u poređenju sa prošlom godinom uticali su viši neto prihodi od prodaje finansijskih sredstava kao i viši neto prihodi zbog promene realne vrednosti. Neto prihodi od kamata se zbog niskih kamatnih stopa još uvek smanjuju.

Predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar je izjavio: “Sa poslovanjem u prva tri meseca ove godine smo zadovoljni, a uzimajući u obzir predviđene prilike do kraja godine, potvrđujemo svoju najavu planiranog godišnjeg rezultata. Sa timom od preko 5 hiljada saradnica i saradnika sledimo zacrtanu strategiju i razvijamo Triglav u pravcu savremene, inovativne i dinamičke osiguravajuće i finansijske grupe, koja čvrsto ostaje na vodećem položaju u Sloveniji i šire u regionu.“

Triglav grupa u Srbiji

Triglav osiguranje Beograd je prvi kvartal 2019. godine završilo sa rastom ukupne fakturisane premije od 14% (obračunato u evrima po prosečnom kursu u periodu), u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupna fakturisana premija iskazana u evrima zabeležila je rast od 17% u segmentu neživotnih osiguranja. Društvo održava stabilnu 5 poziciju na tržistu osiguranja u Republici Srbiji sa kontinuiranim rastom tržisnog učešća, koje na kraju 2018. godine, prema kriterijumu fakturisane premije, iznosi 5,8%. Rast premije je bio za 1,9 procentnih poena viši od rasta srpskog tržišta osiguranja, odnosno za 2,8 procentnih poena viši u segmentu neživotnih osiguranja.

»Prvi kvartal 2019. godine završili smo sa rastom fakturisane premije u planskim veličinama i prema usvojenoj stategiji poslovanja dajući akcenat na aktivnostima daljeg proširenja i unapređenja poslovne mreže. Na taj način obezbedili smo svojim klijentima iz nekoliko gradova u Srbiji naše usluge pristupačnijim. U nastavku godine planiramo da zadržimo pozitivan trend poslovanja uz dalji razvoj i unapređenje kanala prodaje.«, izjavio je gospodin Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Beogradu.

Generali Srbija generalni sponzor 86. Međunarodnog sajma poljoprivrede

Generali Osiguranje Srbija osmu godinu zaredom je partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede

Na štandu Generali Osiguranja, u auli Novosadskog sajma, poljoprivredni proizvođači i ostali posetioci moće će da se upoznaju sa proizvodima osiguranja poljoprivrede, životinja, mehanizacije i domaćinstva, i sa ostalim proizvodima kojima mogu finansijski zaštiti sebe, svoju porodicu i proizvodnju.

Sajam je izuzetno značajan za povezivanje i razmenu iskustava državnih institucija, proizvođača, prehrambene industrije, osiguravajućih kompanija i banaka. Za Generali Osiguranje Srbija je i prilika da predstavi, na domaćem tržištu osiguranja, savremene tehnologije koje koristi u oblasi osiguranja poljoprivrede – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima, dron i mnoge druge.

Osnovne karakteristike aplikacije su: preciznija i efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela, praćenje statusa obrade šteta i editovanje štete na elektronskoj mapi Srbije. Kao glavni benefiti korišćenja drona istaknuti su značajno povećanje transparentnosti, brzine i preciznosti utvrđivanja stanja useva i plodova pre osiguranja i nakon nastanka eventualnog oštećenja, kao i bitno smanjenje troškova sprovođenja osiguranja.

Prilikom svečanog otvaranja Predsednik Izvršnog odbora, Dragan Filipović je izjavio: “S obzirom na to da je Srbija agrarna zemlja mi se trudimo da svake godine uvođenjem novih usluga i pokrića u oblasti osiguranja poljoprivrede poljoprivrednicima omogućimo miran san. Ono šta je još uvek problem u našoj zemlji jeste da 85% poljoprivrednih gazdinstava  nije osigurano i mi svi zajedno kao industrija, zajedno sa državom, trebamo u velikoj meri da se angažujemo na građenju svesti o bitnosti osiguranja.”

U Srbiji je osigurano oko 15% biljne proizvodnje i svega 5% stočnog fonda, što je daleko ispod proseka ekonomski razvijenih zemalja. Jedan od razloga za to je tradicionalno nepoverenje poljoprivrednika prema finansijskim institucijama te Generali Osiguranje Srbija želi da im pomogne da te predrasude prevaziđu.

Generalno gledano, ambijent u kojem se obavlja poljoprivredna proizvodnja postaje sve više nepredvidiv, te se osiguranje nameće kao adekvatno rešenje, što je prepoznala i država Srbija koja pruža podršku poljoprivrednicima da se osiguraju u vidu značajnih subvencija.

Generali Osiguranje s toga želi da istakne da poljoprivrednici premiju mogu da plate tek nakon žetve/berbe te da im država Srbija subvencioniše 40% plaćene premije u Vojvodini (ukoliko imaju registrovano gazdinstvo), dok u Moravičkom, Kolubarskom i Zlatiborskom upravnom okrugu država subvencioniše 70% premije. Sve to mogu da ostvare u Generaliju, koji kao kuća može da im ulije punu sigurnost da će dobiti ono što su kupili.

U EKSTRTEMNIM VREMENSKIM USLOVIMA POTREBNO JE OSIGURATI USEVE

Specijalni sajamski uslovi osiguranja u poljoprivredi

Smatrajući osiguranje u poljoprivredi kao strateški segment poslovanja, kompanija Triglav će i ove godine nastupiti na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu sa posebnim uslovima i popustom od 10% za osiguranje useva, plodova i životinja.

„I ove godine smo svedoci ektremnih vremenskih uslova koji, evo traju i tokom maja meseca. Izuzetno niske temperature praćene velikim količinama padavina negativno utiču na razvoj poljoprivrednih kultura. Takođe, u protekloj godini bili smo svedoci gotovo konstantne izloženosti riziku od grada. Svi navedeni faktori rizika upravo su pokriveni osnovnim i dopunskim vrstama osiguranja koje imamo na raspolaganju za sve zainteresovane posetioce najveće poljoprivredne manifestacije u regionu. Kako bismo našu ponudu, uz standardne subvencije države od 50% premije osiguranja učinili još pristupačnijom, do kraja maja meseca odobravamo i posebne popuste.“ izjavio je predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja Beograd, Dragan Marković i dodao: „Ostajemo posvećeni našoj startegiji intenzivnih kontakata sa klijentima-predstavnicima kompletnog agro lanca i na taj način smo u poziciji da ih dobro upoznamo te shodno tome i da pripremimo najbolju ponudu i pokriće upravo za delatnost kojom se bave. Sa ponosom mogu da kažem da smo 2018. godinu završili sa dobrim rezultatima u segmentu osiguranja u poljoprivredi, ali i sa stoprocentnom procenom i likvidacijom šteta. I u periodu koji je pred nama ostaćemo partneri svima koji se odluče da osiguraju svoju poljoprivrednu proizvodnju.

Triglav osiguranje Beograd je u 2018. godini zabeležilo rast od 26,4% ukupne fakturisane premije osiguranja u poljoprivredi. Najznačajniji rast od 31,7% zabeležen je u segmentu osiguranja useva i plodova što pokazuje da su naši klijenti prepoznali kvalitet usluge koju pruža Triglav osiguranje i da se svest poljoprivrednika o opasnosti rizika koji ih okružuju značajno povećava. Klijenti su takođe posebno prepoznali značaj pokrića koje pružamo u vidu paketa Triglav max za osiguranje životinja, tako da je rast u osiguranju životinja u 2018. godini veoma značajan i iznosi 15%, a udeo ovog proizvoda u ukupno fakturisanoj premiji osiguranja životinja porastao je za 106%.

Poljoprivreda i njena prateća industrija i dalje predstavljaju granu privrede od vitalnog značaja za Republiku Srbiju sa učešćem u BDP-u od 11,9%.U Srbiji u ukupnim proizvodnim delatnostima poljoprivreda učestvuje sa od 20% do 23%, odnosno oko jedne petine, a u kombinaciji sa prerađivačkom industrijom, taj procenat se kreće od 40% do 43%. U ovom trenutku, u Srbiji postoji oko 4,8 miliona hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta i oko 1 milion grla krupne stoke, kao i oko 21 milion grla sitne stoke. Stvorena vrednost u poljoprivredi najviše potiče iz biljne proizvodnje oko 70%, a oko 30% je iz stočarske i trend je da se učešće biljne proizvodnje u strukturi povećava.

Triglav osiguranje Srbija će se predstaviti na ovogodišnjem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu na štandu u Hali „Master“. Svim zainteresovanim posetiocima na raspolaganju će biti stručnjaci za osiguranje u poljoprivredi, ali i drugim vrstama osiguranja.

UNIQA I U 2018. GODINI ČVRSTO U VRHU TRŽIŠTA OSIGURANJA

UNIQA osiguranje je, prema izveštaju Narodne banke Srbije, sa učešćem od 5,91% u 2018. godini potvrdilo stabilnu petu poziciju na tržištu Srbije.

Rezultati poslovanja obe kompanije - UNIQA životno i UNIQA neživotno osiguranje pokazali su da je ukupna premija u prethodnoj godini iznosila 5,90 milijardi dinara. To znači da je sa skokom od 8,1% u odnosu na 2017. Kompanija zabeležila veći rast od rasta tržišta osiguranja, koji je iznosio 7,3%. UNIQA je u prethodnoj godini u obe kompanije ostvarila ukupno 308 miliona dinara dobiti.

Sa premijom od 1,95 milijardi dinara i tržištnim učešćem od 8,2% Kompanija je u prethodnoj godini zauzela 5. poziciju u životnom osiguranju, dok se sa 3,95 milijardi dinara premije i 5,2% učešća našla na 6. poziciji tržišta neživotnog osiguranja. Ukoliko se posmatraju samo dobrovoljne vrste neživotnih osiguranja UNIQA je i u 2018. godini sa 8,93% učešća zadržala 5. poziciju i na tržištu neživotnih osiguranja.

UNIQA nastavlja strategiju rasta usmerenu na dobrovoljna osiguranja i poboljšanje servisa i usluge ka klijentima. Iz tog razloga, ulaganjem u nove tehnologije i proizvode zabeležen je rekordan rast onlajn prodaje za više od 60% i napredak u svim vrstama osiguranja. Najznačajniji rast ostvaren je u prodaji putnog osiguranja sa kojim je putovalo više od 300.000 građana Srbije i dupliranje prodaje domaćinstva u poslednja dva meseca prethodne godine.

Oslanjajući se na inovacije i superioran servis po kojima je prepoznatljiva, UNIQA je u 2018. godini još jednom potvrdila da zasluženo nosi titulu lidera u kvalitetu usluga. U prethodnoj godini prva i jedina na tržištu obezbedila je besplatan Viber broj korisnicima putnog osiguranja, online plaćanje rata osiguranja, kao i Video- procenu šteta. Pored putnog, omogućena je i online prodaja osiguranja domaćinstva, kao i Pomoći na putu. Prodajna mreža Kompanije je dodatno proširena i kroz nju se sada granaju 43 poslovnice,šest generalnih agencija i 15 mobilnih kancelarija širom Srbije.

Rezultati poslovanja u prethodnoj godini, pokazuju da su planovi ispunjeni, kako na nivou profitabilnosti, tako i na nivou svih relevantnih racija uspešnog poslovanja. UNIQA osiguranje u 2019.nastavlja strategiju organskog rasta u profitabilnim segmentima, čime se obezbeđuje dugoročna stabilnost.

Proširenje i osvežavanje popularne serije tradicionalnih vina "Tikveš"

Vinarija ,,Tikveš,, uvela je novine kojima je unapredila liniju tradicionalnih vina dostupnih na tržištu u ambalaži od jedne litre.

Od aprila 2019. godine vina iz ove linije dobila su kompletno unapređenje ambalaže koja uključuje: novu etiketu, novu bocu i novu vrstu zatvarača, kojom se značajno doprinosi očuvanju kvaliteta vina.

Druga novina je proširenje linije popularnih vina "Tikveško belo" i "Tikveško crveno" koja su do sada bila u ponudi na tržištu samo u ,,Bag-in-box,, pakovanju od tri litra.

- Proširenje i modernizacija postojećeg portfolija tradicionalnih vina napravljena je u skladu sa tržišnim trendovima i preferiranju potrošača u celom regionu. Naglašavamo da će kvalitet i ukus vina iz ovog segmenta zadržati nivo kao i do sada. Očekujemo da će ovakve novine u velikoj meri biti prihvaćene od strane potrošača, i da će ova vina postati još popularnija među onima koji ih već prepoznaju i cene, kao i među novim generacijama potrošača koji tek upoznaju njihovu autentičnost i jedinstvene vrednosti - kaže generalni direktor Tikeš vinarije Radoš Vukićević.

Linijutradicionalnih vina u ambalaži od jednog litra čine izuzetno popularna vina koja su prisutna decenijama na tržištima u regionu. Među njima su: Smederevka, Kratošija, Kavadarka, Vranec, Vitač, Žilavka i Roze, kojima se pridružuju nova"Tikveško belo" i "Tikveško crveno". Njihova dostupnost širokom krugu potrošača je rezultat kombinacije cene i kvaliteta koje nude, a nova modernija ambalaža dodatno povećava atraktivnost.

Vizuelne karakteristike novog pakovanja sadrže elemente koji oslikavaju tradicionalne vrednosti i običaje zemlje na kojoj uspevaju, što je razlog jake veze između vina ove linije i njihovih konzumenata. Kreativnaperformansa novog dizajna etikete vodi se sloganom"Strast prema tradiciji".

Vinarija,,Tikveš,,nastaviće da uvodi novine i modernizuje svoj portfolio u skladu sa opredeljenjem za kontinuiranim inovacijama, unapređenju i razvojem proizvoda.

ODOBRENA PRODAJA IQOS-A U SAD

Američka agencija za hranu i lekove potvrdila je da je IQOS usklađen sa principom zaštite javnog zdravlja

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) potvrdila je da je IQOS, elektronski sistem za zagrevanje duvana, usklađen sa principom zaštite javnog zdravlja i odobrila je njegovu prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama. Odluka FDA usledila je nakon sveobuhvatne analize zahteva za komercijalizaciju (PMTA – premarket tobacco product application) koju je kompanija Filip Moris, proizvođač ovog uređaja, zajedno sa kompletnom naučnom dokumentacijom, agenciji predala 2017. godine.

Za razliku od cigareta, IQOS zagreva, a ne sagoreva duvan. To je prvi elektronski uređajza zagrevanje duvana koji je od strane FDA dobio dozvolu za prodaju u SAD. U skladu sa zakonom iz 2009. godine, ova agencija je ovlašćena da reguliše tržište duvanskih proizvoda, što podrazumeva i nadzor nad inovativnim proizvodima iz ove oblasti.

Komentarišući odobrenje FDA-a, Andre Kalancopulos, CEO kompanije Filip Moris (PMI) izjavio je da ovakva odluka predstavlja važan korak napred za 40 miliona Amerikanaca koji puše klasične cigarete. „Neki će prestati. Većina neće i za njih IQOS predstavlja bolju alternativu od nastavka pušenja. Do sada je 7,3 miliona ljudi širom sveta potpuno prešlo sa tradicionalnih cigareta na IQOS. Cilj svih nas u kompaniji Filip Moris je da potpuno zamenimo cigarete bezdimnim proizvodima koji predstavljaju kombinaciju sofisticirane tehnologije i napredne nauke“, rekao je Kalancopulos naglasivši da: „odluka FDA je istorijska prekretnica na putu ka tom cilju“.

Filip Moris će komercijalizovati IQOS u SAD kroz ekskluzivnu saradnju sa Altria Grupom. Prema rečima CEO-a, kompanija podržava i strogo će se pridržavati smernica za komercijalizaciju koje je propisao FDA, a koji omogućavaju da IQOS dopre isključivo do onih kojima je i namenjen –punoletnih pušača.

Kompanija Filip Moris podnela je FDA-u sveobuhvatna naučna istraživanja kako bi obezbedila podršku za svoje dve aplikacije – prvu (PMTA) koja je upravo odobrena i odnosi se na komercijalizaciju IQOS-a na američkom tržištu, i drugu koja se i dalje razmatra, a odnosi se na klasifikovanje ovog proizvoda kao „duvanskog proizvoda modifikovanog rizika“ (MRTP – modified risk tobacco product).

Zavidan rast prihoda u prvom tromesečju

Ulaganje u dugoročni razvoj distribucije i nastavak rasta na svim tržištima obeležili kvartal

Atlantic Grupa je u prvom kvartalu 2019. ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 160,1 miliona evra, što u odnosu na isti period 2018. predstavlja rast od 5,1 odsto.

Dobit iz poslovanja (EBIT) iznosi 14,0 miliona evra i veća je za 24,3 odsto, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 10,8 miliona evra i veća je za 31,4 odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

 „Izveštaji iz prvog kvartala potvrđuju da je Atlantic Grupa odlično započela još jednu poslovnu godinu. Na svim značajnim tržištima ostvarili smo zavidan rast prihoda od prodaje uz nastavak ulaganja u sopstvene brendove, logističko-distributivne operacije kao i inovativne poslovne procese. Nastavili smo s prodajom nestrateških poslovnih operacija i ulaganjem u razvoj distributivnog poslovanja, jednako razvojem sopstvenih kapaciteta kao i širenjem portfolija. Dalje smanjenje zaduženosti i značajno niži finansijski troškovi omogućuju nam da se fokusiramo na još ambicioznije planiranje budućeg rasta“, istakao je predsednik Uprave Emil Tedeski.

 Kafa se ističe kao najveća kategorija

 Na ukupan rast prihoda od prodaje najviše su uticala Strateška poslovna područja Delikatesni namazi s rastom od 14,7 odsto i Pića s rastom od 9,6 odsto. S 31,9 miliona evra prihoda od prodaje i 19,9 posto udela u ukupnim prihodima Kafa se ističe kao najveća pojedinačna kategorija. U distribucijskom poslovanju sva tržišta su ostvarila rast, a najznačajnije je, čak 13,7 odsto, raslo tržište Hrvatske. U ukupnoj prodaji sopstveni brendovi čine 65,8 odsto, brendovi principala u distribuciji 25,3 odsto, a farmaceutski lanac Farmacia učestvuje s 8,9 odsto.

 Nastavak prodaje nestrateških poslovnih operacija i ulaganja u distribuciju

Prvi kvartal obeležila je prodaja ostatka Sportske i aktivne prehrane, odnosno brendova Multipower, Champ i Multaben okupljenih u kompaniji Tripoint, dugogodišnjem distribucijskom partneru u ovom segmentu, nemačkoj kompaniji Genuport.Nastavak je to korporativne strategije dezinvestiranja nestrateških poslovnih operacija, a Atlantic nastavlja s distribucijom brendova sportske i aktivne prehrane u Hrvatskoj, Austriji, Italiji i Srbiji.

Krajem marta Atlantic Grupa je otvorila novi, savremeno opremljen logističko-distribucijski centar kraj Velike Gorice, kojim osigurava adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju distribucijskog poslovanja. Investicija u izgradnju i opremanje vredna oko 20 miliona evra realizovana je u saradnji s kompanijom Kamgrad, a u prvoj fazi osiguran je skladišni kapacitet od 30.000 paletnih mesta, s mogućnošću modularnog širenja u skladu s poslovnim potrebama. Potvrda strateške važnosti distribucije dolazi i dodatnim širenjem distribucijskog poslovanja saradnjom s novim principalima, pa je nakon potpisivanja ugovora s nemačkim Hippom u Makedoniji početkom kvartala, na njegovom kraju dogovorena i saradnja s kompanijom Beiersdorf na istom tržištu.

NOVA OPREMA ZA PRIPREMU OBROKA I U NARODNOJ KUHINJI U PARAĆINU

Povodom obeležavanja pola veka poslovanja u Srbiji, Coca-Cola sistem donirao opremu za 12 kuhinja u Srbiji

Predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović, generalni i direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija Svetoslav Atanasov posetili su narodnu kuhinju u prostorijama Crvenog krsta u Paraćinu. Poseta je organizovana povodom donacije narodnim kuhinjama, koja je najavljena u oktobru 2018. godine a realizovana je u okviru obeležavanja 50 godina poslovanja Coca-Cola sistema u Srbiji.

Osim narodne kuhinje u Paraćinu, šporete, kazane, mašine za sečenje i pripremu hrane u ukupnoj vrednosti od 6 miliona dinara, dobilo je još 11 narodnih kuhinja širom Srbije.

“Ponosni smo što danas imamo priliku da se uverimo koliko je nova oprema važna za kvalitetniju i bržu pripremu obroka, posebno imajući u vidu značaj narodnih kuhinja za veliki broj građana Srbije. Na donaciju i pomoć narodnim kuhinjama gledamo kao na najhumaniji gest, jer je Coca-Cola sistem upravo ovim gestom podržao hiljade porodica i dece u Srbiji”, izjavio je predsednik Crvenog krsta Srbije prof.dr Dragan Radovanović.

Crveni krst Srbije upravlja radom 76 narodnih kuhinja čije usluge koristi više od 35.000 ljudi. Trećinu svih korisnika narodnih kuhinja čine deca. U Paraćinu ima 750 korisnika narodnih kuhinja, a obroke na distributivnom punktu u prostorijama Crvenog krsta svakodnevno dobija350 ljudi.

“Kao kompanija koja više od pola veka posluje u Srbiji, uvek smo nastojali da pružamo građanima više I od najkvalitetnijih napitaka. Zato smo ponosni što iz dana u dan vidimo da je naš doprinos vidljiv širom Srbije, a posebno nas raduje što smo sa našim dugogodišnjim partnerima stali uz građane Paraćina kojima je naša pomoć najpotrebnija. ” izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Oprema za pripremu obroka u narodnim kuhinjama širomSrbije donirana u je saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Fondom B92.

Nataša Jovanović dobitnica godišnje nagrade PRO.PR Awards

Nataša Jovanović, direktorka Odeljenja identiteta i komunikacija UniCredit Banke Srbija, dobitnica je godišnje nagrade PRO.PR Awards, koja se dodeljuje “za doprinos i nesebičnu predanost razvoju i priznavanju profesije odnosa s javnošću”, u okviru 17. izdanja međunarodne PRO PR konferencije, koja je održana u Selcu, u Hrvatskoj. PRO.PR Awards je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim radom doprinose boljoj percepciji i pozicioniranju profesije odnosa s javnošću na lokalnom i globalnom nivou. Pokrenut je 2012. godine povodom obeležavanja desete godišnjice PRO PR konferencije, a specifičan je po tome što je namenjen prvenstveno pojedincima. Nakon što joj je uručena nagrada, Nataša se zahvalila Danijelu Koletiću, osnivaču i predsedniku Organizacionog odbora PRO.PR konferencije, koji ima više od 20 godina iskustva na tržištu odnosa s javnošću, „ jer svaka nagrada koju dodeljuje struka ima ogromnu vrednost“. Nataša je dodala da „ima još mnogo toga da pruži struci i da će nastaviti da radi sa jednakim žarom i umećem”. Na kraju se zahvalila „članovima svog tima na podršci i naglasila da bez timskog rada nema uspeha ni u jednom poslu.“ Nataša Jovanovic je direktorka Odeljenja identiteta i komunikacija UniCredit Bank Srbija od januara 2012. godine gde je zadužena za sve korporativne i marketinške aktivnosti banke. Nakon završenih studija u Sjedinjenim Američkim Državama, svoju karijeru je započela 2003. godine u kompaniji Fresh&Co, na poziciji direktorke prodaje za HoReCa kanal. U periodu od 2004. do 2012. godine radila je u agenciji za integrisane komunikacije, Executive Group na različitim pozicijama, od menadžera za odnose sa klijentima do direktorke Novog biznisa i odnosa sa klijentima. Govori engleski, španski i italijanski jezik.

Generali Srbija generalni sponzor 86. Međunarodnog sajma poljoprivrede

Generali Osiguranje Srbija je osmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Na štandu Generali Osiguranja, u Auli Novosadskog sajma, poljoprivredni proizvođači i ostali posetioci moće će da se upoznaju sa proizvodima osiguranja poljoprivrede, životinja, mehanizacije i domaćinstva, i sa ostalim proizvodima kojima mogu finansijski zaštiti sebe, svoju porodicu i proizvodnju.

Sajam je izuzetno značajan za povezivanje i razmenu iskustava državnih institucija, proizvođača, prehrambene industrije, osiguravajućih kompanija i banaka. Za Generali Osiguranje Srbija je i prilika da predstavi, na domaćem tržištu osiguranja, savremene tehnologije koje koristi u oblasi osiguranja poljoprivrede – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima,dron i mnoge druge. Osnovne karakteristike aplikacije su: preciznija i efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela, praćenje statusa obrade šteta i editovanje štete na elektronskoj mapi Srbije. Kao glavni benefiti korišćenja drona istaknuti su značajno povećanje transparentnosti, brzine i preciznosti utvrđivanja stanja useva i plodova pre osiguranja i nakon nastanka eventualnog oštećenja, kao i bitno smanjenje troškova sprovođenja osiguranja.

U Srbiji je osigurano oko 15% biljne proizvodnje i svega 5% stočnog fonda, što je daleko ispod proseka ekonomski razvijenih zemalja. Jedan od razloga za to je tradicionalno nepoverenje poljoprivrednika prema finansijskim institucijama. Generali Osiguranje Srbija želi da im pomogne da te predrasude prevaziđu.

 Na povećanje broja osiguranih poljoprivrednika, naročito u Moravičkom, Zlatiborskom i Kolubarskom okrugu, trebalo bi da utiče uredba kojom su subvencije za osiguranu poljoprivrednu proizvodnju povećane sa 40% na 70%. O tome će se opširnije govoriti na konferenciji za novinare koja će biti održana 16.maja u Master centru Novosadskog sajma.

USKRŠNJI BAZAR U FILIJALI TRIGLAV OSIGURANJA

Humanitarna izložba rukotvorina

Triglav osiguranje od utorka 23. aprila ugostiće humanitarnu prodajnu uskršnju izložbu Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Izložba će biti otvorena za posetioce do četvrtka 25. aprila 2019. godine.

Svakoga dana u periodu od 9 do 15 časova, u centrali Triglav osiguranja u ulici Milutina Milankovića 7a na Novom Beogradu, autori sa svojim starateljima prisutnima će izložiti autorske radove inspirisane predstojećim usršnjim praznicima. Sva sredstva prikupljena prodajom ovih rukotvorina biće uložena u nabavku novog materijala za umetnička dela mladih umetnika.

 U humanitarnoj akciji učestvovaće i zaposleni Triglav osiguranje zajedno sa predsednikom Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Srbiji Draganom Markovićem. Pozivamo klijente i ljude dobre volje da se pridruže i pomognu u akciji kupovinom radova štićenika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine.

Konferencija o vinu u Strazburu

Planovi za unapređenje vinske industrije u regionu prezentovani pred poslanicima Evropskog parlamenta

Udruženje "Vina iz Makedonije" predstavilo se kao uspešan primer udruženja vinara iz regiona jugoistočne Evrope na Konferenciji za vino u Strazburu, održanoj 16. aprila 2019. godine.

Predstavnici "Vina iz Makedonije" pred Komitetom za poljoprivredu Evropskog parlamentaprezentovali su situaciju i planoveza unapređenje vinske industrije u regionu, kao i uspešnu integraciju globalne i evropske ekonomije.

- Ova konferencija je bila odlična prilika da se čuju činjenice o proizvodnji vina, aktuelnim trendovima ipotrošačkim navikama u Evropskoj uniji. S druge strane, imali smo priliku da istaknemo potencijale regionalne vinske industrije, kao i prioritete u odnosu na unapređenje konkurentnosti, zaštite geografskog porekla i registracije geografskih oznaka.Iskoristili smo posetu Strazburu kako bismo u narednom periodu potražili podršku sadašnjih poslanika iz EP o korištenju imena vinskog regiona Makedonije i koordinaciju svih srodnih pravnih i stručnih aspekata vezanih za ovo pitanje, rekla je Elena Mladenovska-Jelenković izvršna direktorka Udruženja "Vina iz Makedonije,,.

Na ovoj konferenciji pred poslanicima predložila sam incijativu za formiranje balkanske platforme za zajedničke promocije vina iz regiona i razvoj vinskog turizma, za aktivnostza koju očekujemo podršku u procesu pridruživanja EU - dodaje Elena Mladenovska – Jelenković.

U okviru konferencije organizovana je studijska poseta vinskim regijama u Francuskoj i Nemačkoj, kao i degustacija vina iz zemalja učesnica iz Jugoistočne Evrope.

PONOS JE U NAŠOJ PRIRODI

Novom kampanjom Knjaz Miloš iskazuje poštovanje prirodi iz koje potiče

Brdovita, plodna, neukrotiva zemlja na kojoj gradimo svoju ličnu i zajedničku istoriju, neodvojivi je deo našeg karaktera i duha. Odnos prema životu u ovom posebnom kutku naše planete, od pamtiveka opisujemo kratkom, ali jasnom i snažnom rečju: ponos.

I naša omiljena i najpoznatija mineralna gazirana voda, Knjaz Miloš, svoje blagodeti duguje nepresušnom i plodnom tlu Bukulje iz koje izvire. Zato Knjaz Miloš u novoj kampanji “Ponos je u našoj prirodi” iskazuje poštovanje upravo prirodi, iz koje vekovima uzima ono najvrednije, čime potom daruje generacije ovdašnjih ljudi.

Knjaz Miloš godinama unazad priča priču o ponosu, a sada je u fokusu priroda, kojoj naša voda duguje svoju autentičnu gaziranost i prepoznatljivu osvežavajuću moć.To je iz razloga što smo prepoznali da je priča o Knjazovoj tradiciji, prisustvu u našim životima, ali i njegovim svojstvima, značajna i posebna i u svetskim okvirima. Zato će i ubuduće u centru našeg postupanja biti istorija, priroda i zajednica na koju smo ponosni”, rekla je direktorka marketinga Knjaz Miloša Danijela Vujošević.

U sklopu nove kampanje, Knjaz Miloš je organizovao izlet za predstavnike medija, koji su u Aranđelovcu obišli pećinu Risovača, Park Bukovičke banje i Bukulju, odakle se pruža panoramski pogled na ovaj živopisan šumadijski grad. U sadržajnom programu sa novinarimarazgovarao i dr Slobodan Prodanović, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Bukovička banja, koji je govorio o značaju i lekovitosti vode kojom se davne 1811. krepio Dositej Obradović, vodi koja je izlečila kneginju Ljubicu, zbog čega je Knjaz Miloš tražio da se zapregom doprema i na srpski dvor, vodi za čije je blagodeti nauka znala pre gotovo dva veka, a narod odvajkada.

Istoričarka umetnosti i viši kustos Narodnog muzeja u Aranđelovcu, Zorica Petrović, novinarima je pokazala sve znamenitosti predivnog Parka Bukovičke banje, uključujući i rekonstruisani Paviljon Knjaz Miloš, prvu fabriku za flaširanje mineralne vode i objekat od istorijskog značaja, koji je 1907. godine izgrađen u duhu secesije, kao prva zgrada od armiranog betona u Srbiji.

Promene u rukovodstvu kompanije Nestlé

Kompanija Nestlé objavila je promene u svom rukovodstvu, koje su na snagu stupile početkom drugog kvartala ove godine.

Naime, Dejan Maslinko je novi komercijalni direktor za Srbiju, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo, dok je Neli Angelova zauzela poziciju direktorke komunikacija za Nestlé tržište jugoistočne Evrope (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Slovenija, Kosovo, Crna Gora, Bugarska i Rumunija). Oni su ujedno i članovi Upravljačkog tima kompanije Nestlé za tržište jugoistočne Evrope.

Dejan Maslinko je svoju karijeru u kompaniji Nestlé, dugu 21 godinu, započeo u sektoru prodaje u Severnoj Makedoniji. Od 2013. godine bavi se razvojem poslovanja kompanije u Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i na Kosovu. Sve oblasti za koje je bio zadužen pokazale su tokom ovog perioda stabilan rast i poboljšanje profita, doprinoseći razvoju kompanije na nivou regiona. Radeći u različitim poslovnim kontekstima, Dejan je stekao značajno iskustvo, koje će mu biti od velike pomoći u novoj ulozi.

Sa više od 26 godina provedenih u kompaniji Nestlé, Neli Angelova je znatno doprinela razvoju prehrambene kategorije u Bugarskoj, gde je bila na poziciji poslovnog rukovodioca za kulinarski sektor. Na istoj poziciji, jednu godinu provela je i u kompaniji Nestlé Adriatik, a počev od 2017. godine, postavljena je za rukovodioca komunikacija i korporativnih poslova u Bugarskoj. Tokom ove pozicije, tim u Bugarskoj izgradio je značajna partnerstva sa ključnim saradnicima i institucijama, ali i uspeo da poveća medijsku pokrivenost, te dodatno razvije ulogu istraživanja i elektronskog poslovanja u kompaniji.

Dejan Maslinko i Neli Angelova će svoje bogato iskustvo na rukovodećim pozicijama, snažne liderske sposobnosti i odlične poslovne veštine iskoristiti da u potpunosti ostvare tržišni potencijal svih oblasti za koje su zaduženi, unapređujući rad svojih timova kako bi zajednički postigli još veće poslovne uspehe.

VATERPOLISTA SAVA RANĐELOVIĆ PODRŽAO KAMPANJU RAK JE IZLEČIV I DODELIO MEDALJE NAJBRŽIM MARATONCIMA

Sava Ranđelović, vaterpolo reprezentativac i jedan od promotera UNIQA osiguranja, danas je na poziv ove kompanije uručio pehare najbržim trkačima, ali i pružio podršku kampanji Rak je izlečiv na 32. Beogradskom maratonu.

Aktuelni olimpijski i evropski šampion priključio se zaposlenima UNIQA osiguranja i članovima njihovih porodica na

Trci zadovoljstva, jer je ova kompanija odlučila da za svaki kilometar koji pređu zajedno donira jedan evro za nabavku magnetne rezonance za Klinički centar Srbije.

Put od starta do cilja najlakše se savladava kad je popločan nečim u šta verujete. Mi smo danas zajedno prešli pet kilometara dugu trasu bez napora – znajući da je svaki korak koji napravimo, korak ka nabavci neophodne dijagnostike za Klinički centar koji zbrine najviše pacijenata u toku godine. Cilj nam ovoga puta nije bio samo da prođemo kroz pobedničku kapiju na Terazijama, već da se okupimo u što većem broju i zaplavimo trasu našim UNIQA bojama“, rekao je naš vaterpolo reprezentativac.

 Po završetku Trke zadovoljstva, Ranđelović je dočekao najbrže trkače na cilju na Terazijama. Za njega je, kako kaže, bilo posebno iskustvo da nakon godina sportske karijere po prvi put on uruči pehare i to šampionima koji su nadljudskom istrajnošću uspeli prvi da stignu do cilja.

 „U sportu, kao i u životu najveće pobede se dobijaju srcem. Maraton je svojevrstan trijumf volje, gde pored fizičke spremnosti veliku ulogu igra i mentalna snaga. Na trasi dugoj 42 kilometra presudni su motivacija i dobar ritam. Zbog toga sam oduševljen organizacijom i UNIQA muzička avenijom čiji se punktovi nalaze na ključnim mestima – tako da trkačima daju najbolji vetar u leđa onda kada im je najpotrebniji - na najkritičnijim tačkama deonice. Zadovoljstvo mi je što sam danas učestvovao u Maratonu u najboljem mogućem društvu, i što smo svi zajedno pokazali da možemo

da se borimo za humanost, ali i da brinemo o svom zdravlju. Sport i fizička aktivnost, koji su suština ove manifestacije, jedan su od najznačajnijih vidova preventive i moćno oružje u borbi protiv bolesti“, dodao je Ranđelović.

 UNIQA je šestu godinu zaredom zvanično osiguranje Beogradskog maratona, kao i organizator tradicionalne Muzičke avenije, koja je ove godine uz trubače, bubnjare i dj-eve dobila jedinstveno pojačanje – ulične svirače. Pored punktova na potezu od Londona do Brankovog mosta, muzički maraton obogaćen je sa tri nove muzičke stanice – na Cvetnom Trgu, Mostu na Adi i u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

Pernod Ricard podržava "Bitku za porodilišta"

Trka za porodilište u Aranđelovcu

Zaposleni kompanije Pernod Ricard su učestvovali na 32. beogradskom maratonu i tom simboličnom trkom obezbedili sredstva za donaciju Fondu B92 „Bitka za porodilišta“. Ovo je četvrta godina zaredom da kompanija donira opremu Fondu B92. Ovog puta, zahvaljujući humanom gestu tima kompanije Pernod Ricard, bolnica u Aranđelovcu će dobiti fototerapijsku lampu za terapiju žutice kod novorođenčadi.

Tim koji učestvuje u trci, sastavljen od zaposlenih kompanije Pernod Ricard, udružio je snage kako bi prikupio sredstva za ovu vrednu donaciju koja će zvanično biti dostavljena bolnici u narednom periodu. Ove godine, pored zaposlenih iz Srbije, u ovoj inicijativi su učestvovali i zaposleni iz Bugarske.

Fototerapija je upotreba vidljive svetlosti za lečenje teške žutice u neonatalnom periodu. Približno 60% rođenih beba i 85% prevremeno rođenih beba ima klinički očiglednu žuticu koja postaje vidljiva trećeg dana, od petog do sedmog dana dostiže maksimum ispoljavanja i vrednosti bilirubina i završava se sa 14 dana starosti kod novorođenčeta i 21 dan kod nedonoščadi.

Lečenje fototerapijom se sprovodi kako bi se sprečio neurotoksični efekat visokog serumskog nekonjugovanog bilirubina. Fototerapija je sigurna, efikasna metoda za smanjenje ili sprečavanje porasta nivoa nekonjugiranog bilirubina u serumu i smanjuje potrebu za transfuzijom razmene kod novorođenčadi.

Prethodnih godina, Pernod Ricard donirao je mobilni inkubator bolnici u Jagodini 2016. godine, 2017. bolnica u Subotici primila je 3 CTG uređaja, a prošle godine, Opšta bolnica u Čačku pacijent monitor sa EKG-om kao i neonatalni aspirator.

"Bitka za porodilišta" je projekat koji je pokrenuo Fond B92 sa misijom da pomogne bolnicama i medicinskim centrima u Srbiji obezbeđujući im neophodnu medicinsku opremu. Bitka za porodilišta će se nastaviti sve dok sva porodilišta u Srbiji ne budu potpuno opremljena i operativna.

Kompanija Pernod Ricard, sa svojom višedecenijskom kulturom društveno odgovornog poslovanja, konstantno sprovodi aktivnosti koje promovišu odgovornu konzumaciju alkoholnih pića. Tako je 2013. godine najavljeno sprovođenje globalne inicijative u okviru koje će se na zadnjoj etiketi svakog proizvoda širom sveta naći simbol koji preporučuje trudnicama da se suzdržavaju od konzumacije alkoholnih pića tokom trudnoće. Grupacija Pernod Ricard se već 2007. godine samoinicijativno obavezala da uključi ovakav simbol upozorenja na zadnjoj etiketi proizvoda širom Evropske Unije, a 2017. godine korišćenje logotipa u svim zemljama sveta stupilo je na snagu.

Pojačanje na Muzičkoj aveniji i podrška kampanji Rak je izlečiv

UNIQA OSIGURANJE ŠESTU GODINU ZAREDOM UZ BEOGRADSKI MARATON

UNIQA šestu godinu zaredom ostaje zvanično osiguranje i ponosni pokrovitelj najmasovnije atletske manifestacije u Srbiji - Beogradskog maratona, koji u nedelju 14. aprila održava po 32 put u našoj prestonici.

Osim što će se postarati za sigurnost učesnika, UNIQA će osigurati i najbolji ritam na već tradicionalnoj Muzičkoj aveniji, kojoj će se na predlog posetilaca i po ugledu na najveće svetske maratone po prvi put priključiti i ulični svirači, a biće proširena i novim punktovima.

Mnogi podržavaju Maraton, ali UNIQA podržava i maratonce! Zbog toga će naša Muzička avenija, koja je postala simbol ove najmasovnije sportske manifestacije kod nas, ove godine uz trubače, bubnjare i dj-eve dobiti jedinstveno pojačanje – ulične svirače. Pored punktova na potezu od Londona do Brankovog mosta, naš muzički maraton biće bogatiji za dve nove muzičke stanice – na Cvetnom Trgu i u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu. Znamo da je u sportu, kao i u životu – najvažniji dobar ritam, koji ćemo trkačima obezbediti u ključnim - prvim i poslednjim deonicama trke. Verujem da će odlična atmosfera privući rekordan broj učesnika i da ćemo poslati najlepšu razglednicu iz Beograda“, rekla je Sonja Marić, direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA osiguranja.

Osim što će se postarati za dobru zabavu i neophodnu podršku za trkače, UNIQA će se u duhu humanitarnog karaktera predstojećeg Maratona priključiti kampanji Rak je izlečiv. Tako će za svaki kilometar koji zaposleni u ovoj kompaniji i članovi njihovih porodica savladaju na tradicionalnoj Trci zadovoljstva, donirati evro za nabavku magnetne rezonance za Klinički centar Srbije. Humanitarnoj šetnji UNIQA osiguranja, koja se organizuje pod sloganomŠetaj za sreću, jer svaki kilometar je važan pridružiće se i Sava Ranđelović, vaterpolo reprezentativac i jedan od promotera ove kompanije.

„UNIQA je već šest godina svedok i autor jedne od najznačajnijih priča o istrajnosti i snazi volje. Nastavljamo da rastemo zajedno sa Beogradskim maratonom, svesni da se najznačajnija istorija ipak ispisuje u srcima onih kojima pomognemo. Zbog toga ove godine naš cilj nije samo da prođemo kroz pobedničku kapiju na Terazijama, već da se okupimo u najvećem broju do sada. Svaki korak koji napravimo zajedno je korak ka nabavci neophodne dijagnostike za najveći zdravstveni centar u našoj zemlji. Imamo motivaciju i želju, ali i najbolje društvo – aktuelnog olimpijskog i evropskog prvaka u vaterpolu Savu Ranđelovića koji zna da se pobede dobijaju istrajnošću i snagom volje“, istakla je Marićeva.

Ona je dodala da su pored Ranđelovića, podršku Beogradskom maratonu dali i vaterpolo reprezentativci Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Dušan Mandić, takođe promoteri UNIQA osiguranja, pozivajući takmičare i publiku da se priključe u što većem broju.

Vrteška koja će zavrteti Beograd: Četvrti festival kraft piva stiže u grad!

Samo Pivo 11. i 12. maja otvara vrata pivarima sa svih kontinenata. Osim najboljeg kraft piva iz celog sveta, posetioci će uživati i u vrhunskoj klopi i muzici.

Vrteška No4predstaviće najnovije trendove u proizvodnji pova, nove recepture ali i nove stilove u dva festivalska dana. Industrijska, serijska piva našla su put do srca onih koji i te kako znaju šta je ozbiljno pivo.

Mali proizvođači sa ogromnim iskustvom serviraće svoje znanje i umeće pred Beograđanima i njihovim gostima i pomeriti granice doživljaja piva.

Preko pet kontinenata, iz malih pivara stižu stručnjaci koji će posetiocima objasniti razliku između ukusa i zavrteti im sva čula. Uz podršku domaćih pivara, svetski majstori piva pružiće gradu ugođaj u rangu najboljih svetskih festivala.

Lesaffre otvorio prvi regionalni pekarski centar™u Beču

100% POSVEĆENI SVOJIM INDUSTRIJSKIM POTROŠAČIMA

Kao ključni globalni igrač u oblasti proizvoda od kvasca i proizvoda fermentacije, kompanija Lesaffre je otvorila novi tip pekarskog centra™ u Austriji, u potpunosti namenjen industrijskom pekarstvu. Strateški je smešten u srcu Evrope, i njegova misija je da podrži industrijske potrošače grupe u razvoju novih proizvoda i postupaka. Ovaj jedinstveni pekarski centar zvanično je pušten u rad u utorak, 09. aprila, u prisustvu Antoine Baule, generalnog direktora kompanije Lesaffre.

Regionalni pekarski centar je poslednji dodatak međunarodnoj mreži sa više od 40 pekarskih centaraTM širom sveta. Pekarski centarTM u Beču, u funkciji je od početka 2019, a prvi je koji je u potpunosti namenjen industrijskim potrošačima grupe. Ovo novo postrojenje pomoći će kompaniji Lesaffre da poboljša ponudu usluga svojim industrijskim potrošačima, pritom pružajući važne razvojne mogućnosti u Evropi. "U novom pekarskom centruTM– namenjenom za probna ispitivanja za industrijski sektor, nudimo našim potrošačima i partnerima mogućnost sprovođenja testiranja u našim prostorijama uz simulaciju njihovih uslova i ograničenja i bez ometanja njihovog postupka proizvodnje. Na taj način želimo da zajedno sa nima, rezvijemo rešenja po meri," rekao je Jérôme Lebriez, predsednik za oblasti Istočne i Centralne Evrope kompanije Lesaffre. Pekarski centarTM sadrži najmoderniju pilot industrijsku pekaru, sagrađenu oko 4 zone: zone za pripremu testa, zone za oblikovanje, zona hladne obrade sa ćelijom za zamrzavanje sa ventilacijom i konačno zone pečenja. Osim toga, postoji "laboratorijska" oblast namenjena za procenu kvaliteta gotovih proizvoda (rok trajanja, čuvanje, tekstura, itd). Sve to se nalazi na prostoru površine više od 600 m². Lesaffre, grupa koja posluje u više od 50 država, nastavlja sa svakodnevnim investiranjem u talente i inovativne tehnologije u cilju pronalaska novih rešenja kako bi zadovoljili potrebe svojih potrošača. "Inovacija predstavlja suštinski deo kompanije i biće jedan od ključnih faktora za odgovor na izazove sutrašnjice. Želimo da pomognemo našim klijentima kroz učešće u zajedničkom razvoju tehničkih i industrijskih rešenja koja bi zadovoljila njihove potrebe za inovacijom. Podizanje ovog pekarskog centraTM u srcu regije koja igra veoma važnu ulogu u razvoju trenda ishrane je od ključnog značaja za Lesaffre," rekao je Antoine Baule, generalni direktor kompanije Lesaffre.

Kreiranje ovog probnog pekarskog centraTM je potunosti u skladu sa strateškim prioritetima kompanije Lesaffre po pitanju inovacija i usluga za korisnike. Lesaffre je prisutan u Austriji 1996.godine, a sedište Lesaffre Austria, koje se nalazi u susedstvu novog industrijskog pekarskog centraTM je namenjeno za distribuciju pekarskog kvasca i proizvodnju pekarskih sastojaka.

U susret drugom Novosadskom Salonu vina

Drugi Novosadski Salon vina održaće se 12. i 13. aprila u hotelu Park i biće mesto na kome će svoje vinske bisere predstaviti više od osamdeset renomiranih vinarija iz zemlje i sveta, a biće tu i desetak odabranih proizvođača vrhunskih rakija.

Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije u Turističkoj organizaciji Novog Sada, uz održavanje vinske izložbe, tokom Salona biće održan i niz ekskluzivnih masterklasova, degustacija i radionica. Ove godine mnogobrojni stručnjaci iz zemlje i regiona prenosiće svoja znanja i iskustva, dok će učesnici degustirati veritkalne i horizontalne berbe vina, autentične sorte, teroare kao i vina sa novih tržišta.

,,Tokom dva dana trajanja programa publika će imati priliku da spozna razlike među teroarima i istinske potencijale različitih regija. Putovaće se kroz vina od Austrije, preko Italije i Burgundije, sve do Grčke, Župe i Fruške gore, a posetioci će imati jedinstvenu priliku da uživaju u retkim berbama i velikim vinima“ - ističe jedan od organizatora Igor Luković.

Najveća zvezda ovogodišnjeg salona biće Džo Ahern Master od Wine, koja novosadskoj publici donosi iskustva iz Velike Britanije, Australije i Francuske gde je radila za najpoznatija svetska imena u vinskoj industriji, ali i sa Hvara gde će o stvaranju autentičnih vina pričati sa pozicije autora prepoznatljivih vinskih ukusa i mirisa. Pored nje, tu je i trenutni šampion Srbije i Balkana, somelijer Vuk Vuletić, zatim brojni drugi gosti iz Evrope i sveta.

Izvesno je da publiku Novosadskog Salona vina čeka bogat i sadržajan program i da će izaći sa jedinstvenim iskustvom i neponovljivim utiskom. Odličan kvalitet Salona potvrđuje pažljivo odabrani izvrsni stručnjaci iz sveta vina, proizvođača, somelijeri i enolozi.

UNIQA šestu godinu zaredom uz male trkače

BICIKL I POKLONI ZA NAJBRŽE ALI I ZA PUŽIĆA DEČIJEG MARATONA

Dečiji maraton danas je po 26. put okupio na stotine najmlađih i najslađih maratonaca u jedinstvenom ambijentu beogradskog Vrta dobre nade.

UNIQA se, kao ponosni sponzor i zvanično osiguranje, šestu godinu zaredom postarala za sigurnost svih učesnika najveselije gradske manifestacije i tradicionalno obezbedilo poklone za tri najbrža trkača i popularnog Pužića malog maratona. Ove godine, pobednica finalne trke Anđela Jović koja je na cilj stigla za 37 sekundi, nagrađen je biciklom, a pokloni su uručeni i drugoplasiranom i trećeplasiranom trkaču. Podrškom manifestacije koja svake godine okuplja na stotine mališana predškolskog uzrasta UNIQA nastoji da promoviše sport i zdrav način života, uz poruku da je izuzetno važno da se talenat za sport kod dece na vreme prepozna i maksimalno podrži.

Nikos Zois – novi direktor kompanije HEINEKEN Srbija

Zois imenovan je za novog direktora kompanije HEINEKEN Srbija i tu funkciju preuzeo je 1. aprila. Svojom jasnom vizijom i strategijom, Zois će predvoditi HEINEKEN tim u Srbiji, postavljajući snažne poslovne standarde kroz još jače finansijske rezultate.

Uz pomoć talentovanih, predanih i vrednih zaposlenih u kompaniji HEINEKEN Srbija, naša je ambicija da budemo još inovativniji, da održimo vrhunski kvalitet i očuvamo pobednički portfolio, uz stalni razvoj i napredak u segmentu društveno odgovornog poslovanja“, rekao je Zois povodom imenovanja na novu poziciju.

Novi direktor kompanije HEINEKEN Srbija ima bogato komercijalno iskustvo u pivskoj industriji, koje je sticao više od 25 godina u HEINEKEN-u. Kao direktor prodaje u kompaniji Athenian Brewery, Zois je doprineo celokupnom održivom rastu svih parametara poslovanja uz stabilan finansijski rezultat. Kompaniju HEINEKEN Bugarska, koju je Zois vodio od 2016. godine, potrošači i zainteresovane strane ocenili su tri godine zaredom kao „najzeleniju“ i društveno najodgovorniju kompaniju u okviru veoma promenljivog sektora robe široke potrošnje. Osim toga, uveo je brojne inicijative kako bi se poboljšala klima u kompaniji i kako bi se kompanija HEINEKEN Bugarska pozicionirala kao željeni poslodavac.

Zoisova sposobnost da jasnim fokusom, jednostavnošću i inovacijom, osnaži kompaniju, izgradi jak vodeći tim i razvije talente, predstavljaće ključne faktore za dalji uspeh kompanije HEINEKEN Srbija.

Otvorene su prijave za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje

Ukoliko u šoljici espresa ne pronalazite samo kafu već i večitu inspiraciju, onda je Barcaffé Barista Cup pravo mesto za vas! Barcaffé poziva sve umetnike koji su slikarska platna zamenili šoljicama, da se od 1. aprila do 1. maja prijave za učešće na latte art takmičenju Barcaffé Barista Cup i prenesu svu svoju emociju i strast u šoljicu ovog magičnog napitka.

Nakon prikupljana pristiglih prijava, stručni žiri će, na osnovu CV-ja, fotografije ili video radova, izabrati 10 najtalentovanijih barista, koji će u petak, 17. maja „ukrstiti“ svoje latijere i demonstrirati veštine i znanje u pripremi savršenog espresa.

Troje pobednika kvalifikacionog takmičenja u Beogradu svoje veštine prikazaće i na finalnom takmičenju u Ljubljani, gde će se sa najboljim baristima Hrvatske i Slovenije nadmetati za profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija). Pobedniku finalnog takmičenja, osim prestižne SCA edukacije, Barcaffé dodeljuje i vrednu diplomu profesionalnog bariste.

Osim prilike da se plasiraju u finale regionalnog takmičenja u Ljubljani, takmičarima je zagarantovano i mnogo zabave s brojnim mogućnostima učenja, umrežavanja i razmene iskustava sa kolegama, ali i susreta s novim konceptima, receptima i metodama pripreme espresa. O pobednicima kvalifikacionog takmičenja u Beogradu, odlučivaće stručni žiri koji čine Barcaffé baristi.

Barcaffé je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, zastupljen je u gotovo svim zemljama regiona. Ovaj zavidan uspeh nije stigao preko noći – decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe. Takmičenjima poput ovog, Barcaffe svoju strast i posvećenost kafi prenosi i na bariste, koji će svaku šoljicu kafe učiniti pravim malim umetničkim delom.

Da li ste spremni da odmerite snage sa najboljim baristima regiona i osvojite put u prestonicu kafe? Pridružite se Barcaffé Barista izazovu do 1. maja na stranici www.barcaffe.rs/baristacup i prošarajte šoljicu najomiljenijeg napitka na svetu umetničkim šmekom.

Atlantic Grupa dezinvestirala i poslednji deo sportske i aktivne prehrane

Nastavak prodaje ne-strateških operacija

Atlantic Grupa je s dugogodišnjim partnerom u distribuciji sportske i aktivne prehrane, nemačkim Genuportom, sklopila ugovor o prodaji poslovnog područja sportske i funkcionalne prehrane koja uključuje brendove Multipower, Champ i Multaben, a koje je u 2018. činilo 2,5 posto ukupnih prihoda od prodaje Atlantic Grupe.

To je nastavak korporativne strategije dezinvestiranja ne-strateških poslovnih operacija u okviru koje su već prethodno prodata proizvodna postrojenja sportske i aktivne prehrane belgijskom Aminolabsu.

„Nemačka kompanija Genuport kao dosadašnji distributer ulazi u vlasništvo tržišno etabliranih brendova s odličnim poznavanjem tržišta i potencijala robnih marki koje se nalaze u segmentu sportske i aktivne prehrane i kao takva je bila logičan izbor za partnera u ovom procesu. Vjerujemo kako će Genuport fokusirano i predano nastaviti razvijati brendove s dugogodišnjom tradicijom te se sa znanjima koje ima u distribuciji još bolje pozicionirati u ovom brzorastućem tržišnom segmentu“ kazao je potpredsjednik Atlantic Grupe za Korporativne aktivnosti , Neven Vranković, dodajući kako iznos transakcije obe kompanije tretiraju kao poslovnu tajnu.

Multipowerje već više od 40 godina prepoznata robna marka i jedan od evropskih lidera na tržištu sportske i aktivne prehrane, poznata po svojim visokokvalitetnim proteinskim proizvodima i dodacima prehrani za sportiste i rekreativce. U sistemu Atlantic Grupe nalazila se od 2005. godine, uz prateće brandove Champ i Multaben poznate nemačkoj i široj evropskoj publici. Genuport je jedna od vodećih nemačkih distributivnih kompanija sa dugom referentnom listom partnerskih kompanija poput Wandera, Mondeleza, Snyder's Lancea, Weetabixa i mnogih drugih.

Starbucks donosi nezaboravno iskustvo ispijanja kafe Beogradu otvaranjem svoje prve kafeterije u Srbiji

Kao što je najavljeno, Starbucks otvara svoju prvu prodavnicu u Srbiji, a napokon je određen i tačan datum. U utorak, 16. aprila, međunarodni lanac kafeterija svim beogradskim ljubiteljima kafe otvara svoja vrata u šoping centru Rajićeva.

Novootvorena kafeterija, smeštena u srcu Knez Mihailove ulice, prostire se na površini od 175 metara kvadratnih sa ukupno 104 sedeća mesta, uključujući 41 mesto na terasi. Moderni enterijer pružiće priliku gostima da uživaju sa prijateljima, kao i da pronađu odgovarajući ambijent za poslovne sastanke, rad ili učenje. Dekor restorana je osmišljen u stilu prepoznatljivih boja brenda, a detalji i grafika u lokalu dočaravaju proces pravljenja zrna kafe.

Ljubitelji kafe grada Beograda mogu da očekuju kafu najvišeg kvaliteta sačinjenu od 100 odsto arapskog zrna, koju će obučeni kafe majstori prilagoditi željama svakog gosta ponaosob. Starbucks koristi isključivo arabika kafu iz preko 30 zemalja celog sveta. Veliki broj farmera, saradnika i dobavljača čine ogroman ekosistem, omogučavajući ponudu kafe u malim količinama i na meru. Ovakva zajednica osigurava da naši kvalitativni, ekološki i etički standardi budu ispoštovani. Saradnjom sa raznolikom grupom, Starbucks ne samo da je u mogućnosti da ponudi mušterijama raznovrsne standardne, retke i sezonske vrste kafe, već podržava i ukupni rast i stabilnost zajednice proizvođača kafe.

Karta pića u beogradskoj Starbucks kafeteriji sastojaće se iz svih standardnih, kao i prolećnih promotivnih napitaka. Širok izbor kolača, grickalica, sendviča i jogurta pripremaće se za goste kafeterije, a osim toga, u kafeteriji će moći da se kupe i pakovanja kafe u zrnu, klasične Starbaks šolje, sezonske kolekcije šolja koje čuvaju toplotu i razni brendirani proizvodi, kao što su aparati za kafu i porcelan.

AmRest je vodeći rukovodilac Starbaks kafeterija za centralnoevropski region, a Srbija će biti još jedno novo tržište na kojem će kompanija otvoriti prvu Starbucks radnju. Adam Mularuk, predsednik za Starbucks u AmRestu je izjavio: „Izuzetno se radujemo što ćemo doneti jedinstveno Starbucks iskustvo potrošačima u Srbiji, otvaranjem naše prve kafeterije u Beogradu. Ova zemlja ima bogatu tradiciju ispijanja kafe, a nama je zadovoljstvo što ćemo postati njen deo, stvaranjem mesta na kojem potrošači mogu da uživaju u kafi visokog kvaliteta i otkriju našu strast.“

Dan Sava Re Rrupe obeležen je održavanjem prve SAVA OSIGURANJE PORODIČNE TRKE

U okviru organizacije Atletskog saveza Srbije juče je održana prva SAVA OSIGURANJE Porodična trka.

Ova Trka, kojom je obeležen Dan Sava Re Grupe, bila je poklon Sava osiguranja svim beogradskim porodicama koje su želele da provedu aktivno jedan dan u prirodi, pored reke. Sava osiguranje je, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala u aktivnostima i organizaciji takmičenja Atletskog saveza Srbije, adekvatnog partnera koga su hteli da podrže u organizaciji ovog sportskog događaja, u kome su, takođe, učestvovali i zaposleni sa svojim porodicama - Sava životnog i Sava neživotnog osiguranja.

Srpskiatletičari podržali su ovaj vid organizacije, sa željom da ovakvih dana bude još više, a osvajač bronzane evropske dvoranske medalje Strahinja Jovančević, bio je tokom celog dana sa učesnicima Trke, a na kraju je dodelio i nagrade.

Prisutnima se obratio gospodin Milorad Bosnić, predsednik Izvršnog odbora Sava neživotnogosiguranja: “Dragi učesnici Porodične trke,  zadovoljstvo mi je da vas u svoje lično ime i u ime Sava osiguranja pozdravim i poželim dobrodošlicu na Savaosiguranje Porodičnu trku.Posebno pozdravljam najmlađe učesnike i kapitene porodica. Verujem da ćete uživati šetajući, trčajući i družeći se i sačlanovima drugih porodica.Sava osiguranje kao deo Sava Re Grupe obeležava Dan kompanije sprovodeći jednu od akcija društveno odgovornogposlovanja. Ove godine odlučili smo da prodržimo organizaciju Prve Porodične trke. Takođe, naši zaposleni iz različitihposlovnih jedinica danas učestvuju sa porodicama u Trci.Prijavljeni broj ekipa – porodica, broj svih vas koji ste došli da učestvujete u trci i da se družite je potvrda da smo napravili pravi izbor.Nadamo se da će ovakvi događaji postati tradicionalni.Želim vam da uživate, da se međusobno družite i smejete i ponesete što više lepih utisaka sa današnje Sava osiguranjePorodične trke.”

Takođe, srpski atletičari podržali su ovaj vid organizacije, sa željom da ovakvih dana bude još više, a osvajač bronzane evropske dvoranske medalje Strahinja Jovančević, bio je tokom celog dana sa nama, a na kraju dodelio i nagrade.

Broj prijavljenih učesnika bio je ograničen na 1000, što je činilo ukupno 300 porodica. Iako trka nije bila takmičarskog karaktera, naš „cilj“ prešlo je preko 1000 ljudi koji su tog dana došli i bili deo dodatnog programa Trke - Festivala aktivnih porodica.Festival je činilo deset izlagača koji su tokom celog dana delili besplatne keksiće, cedjene sokove, držali čas joge za roditelje i dece, uz aktvno prisustvo animatora i mađioničara koji su ih zabavljali.

dm drogerie markt u 2019. godini: 15 godina i bezbroj dobrih vesti

Najveći drogerijski lanac u Evropi, dm, koji u Srbiji posluje sa prodajnom mrežom od 93 prodajna objekta u 25 gradova i više od 850 zaposlenih, slavi jubilej: petnaestu godinu rada u našoj zemlji

„Tu sam čovek, tu kupujem“ – pod sloganom koji ukratko objašnjava osnovnu orijentaciju kompanije, najveći drogerijski lanac u Evropi, dm drogerie markt, pre 15 godina je započeo poslovanje u Srbiji. Tokom godina, bez obzira na menjanje tržišnih uslova, fokus je uvek ostao na čoveku – uvažavanju naše različitosti, i stvaranju atmosfere poverenja i ravnopravnosti. Ispostavilo se da je ovo ključ za uspeh – u protekloj poslovnoj godini, kompanija je u Srbiji ostvarila rekordan promet od 10,9 milijardi RSD uz preko 12 miliona obavljenih kupovina.

Velike brojke su u poslovnom svetu razlog za slavlje, ali ih u godini jubileja dm posmatra i kao još jedan stimulans da nastavi sa politikom odgovornosti prema kupcima, zaposlenima i zajednici u kojoj posluje, kaže Vesna Stojanović, direktorka dm drogerie markt Srbije i Makedonije. „Najiskrenije se radujemo svakom dobrom poslovnom rezultatu, zato što on znači da možemo da nastavimo sa praksama poput isplaćivanja 14 plata u toku godine. U 2019. godini, koja je za nas posebna, zadovoljstvo nam je što smo bili u mogućnosti da svim zaposlenima isplatimo jubilarni petnaesti honorar srazmerno godinama radnog staža u dm-u, pa i do iznosa pune plate za zaposlene koji su sa nama već 15 godina“, dodaje ona.

Kao kompanija koja brine o razvoju lokalne zajednice u kojoj posluje, dm je jedan od inicijatora uvođenja dualnog obrazovanja u Srbiji, procesa koji kompanija aktivno razvija od 2016. zajedno sa Privrednom komorom Srbije, trgovačkim školama širom zemlje i drugim kompanijama učesnicama projekta. Osim 25 učenika koji su na praksi u dm drogerijama širom Srbije, od septembra 2018. godine kompanija je podržala uvođenje ovog modela obrazovanja i u svoj sektor logistike. Kroz ovaj program i ulaganje u razvoj svojih zaposlenih dm prati dinamične promene na tržištu rada.

„Jedna od ključnih ideja vodilja, osim ponude bogatog, kvalitetnog asortimana i ljubaznog, profesionalnog savetovanja za naše kupce, je želja da obezbedimo snažnu podršku svojim zaposlenima“, ističe Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm drogerie markt Srbije i Makedonije. „Ovde podrazumevamo tržišno atraktivne zarade, obavezno plaćen prekovremeni rad, ali i besplatne zdravstvene preglede, brojne kurseve i usavršavanja. Težimo vrlo jednostavnoj ideji – da ljudi koji nam poklanjaju svoje poverenje, bili oni kupci ili zaposleni, budu srećni što su sa nama i istovremeno razvijaju svoj pun potencijal“, dodaje Korichi.

Društveno odgovorno poslovanje dm u Srbiji sprovodi kroz različite inicijative i aktivnosti. Kao podršku domaćim proizvođačima, dm je pokrenuo projekat „dm inkubator“, u saradnji sa RAS-om, USAID-om i udruženjem Serbia Organica. Domaćim proizvođačima „dm inkubator“ pomaže da dodatno razviju i unaprede inovativne srpske proizvode, i plasiraju ih na domaće tržište kroz lanac dm prodavnica, a potencijalno predstave i na drugim evropskim tržištima.

Kompanija dm posebno je ponosna na program lojalnosti dm babybonus, u okviru koga će sa partnerima u ovoj poslovnoj godini svakoj prijavljenoj novorođenoj bebi darivati paket dobrodošlice, a njihova ukupna vrednost će premašiti 38 miliona RSD. Kroz podršku već poznatoj akciji „Čepom do osmeha“, koja pomaže deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, u dm drogerijama je do sada sakupljeno više od 30 tona čepova.

Sa ciljem očuvanja i zaštite kičmenog stuba prilikom obavljanja fizički zahtevnog posla, podrške i savetovanja o vođenju zdravog života, pokrenut je i projekat Ambasadori zdravljaza zaposlene u drogerijama i Distributivnom centru kompanije. Već devet godina traje i inicijativa Oplemeni život, u okviru koje dm poklanja jedan slobodan dan za dobrovoljno angažovanje u društveno odgovornim i ekološkim projektima.

Zaposleni kompanije dm Srbija ove godine će prvi put uživati i u Porodičnom danu – prilici za druženje u prirodi, sa svojim najdražima i kolegama. Oni će se oprobati u brojnim sportskim aktivnostima, kao i drugim sadržajima na otvorenom, koji će ih dodatno zbližiti van radnog prostora.

Spisak se ovde ne završava, ali, kako iz kompanije kažu – imaju celu jubilarnu godinu da predstave sve projekte koje su pripremili sa ciljem da dalje razvijaju vrednosti koje u centar stavljaju čoveka, bio on zaposleni, kupac ili jedan od partnera. Ne žure „jer smo tek 15 godina zajedno“ a planiraju da ovo bude jedna od onih ljubavi koje traju ceo život.

Dobro poslovanje u 2018. godini, predlog dividende 2,50 evra

Nastavlja se pozitivan trend rasta fakturisane premije u Triglav osiguranju Beograd

Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na sednici 28.3.2019. potvrdio je revidirani godišnji izveštaj Triglav grupe i matičnog društva za 2018. godinu. Poslovanje Triglav grupe bilo je u skladu sa strateškim smernicama i ostvaren je profit od 97,5 miliona evra pre oporezivanja (indeks 115) i povećana je rentabilnost kapitala na 10,8 procenata (u 2017. godini 9,3 procenata). Uprava i Nadzorni odbor predložiće Skupštini akcionara isplatu dividendi u visini 2,50 evra bruto po akciji, što predstavlja 70,3 procenata konsolidovane neto dobiti za 2018. godinu. Triglav osiguranje Beograd, deo Triglav grupe, u 2018. godini postiglo je rast ukupne premije osiguranja od 12% (obračunato u evrima) u odnosu na isti period prethodne godine.

Rast premije Grupe na svim tržištima i segmentima osiguranja. Rezultati Triglav grupe za 2018. godinu su dobri i prevazilaze planirane, što je pre svega posledica visokog rasta premije osiguranja, povoljnog štetnog rezultata i određenih jedinstvenih događaja, pre svega u poslednjem kvartalu 2018. godine. Obračunata bruto premija osiguranja u iznosu od 1.068 miliona evra za 7 procenata je veća nego u 2017. godini, a Grupa je postigla svoj rast u svim segmentima osiguranja i na svim tržištima. Kombinovani količnik Grupe iznosio je 91,8 procenata. Investicioni prinosi – bez prinosa životnih osiguranika koji preuzimaju investicioni rizik – bili su za 29 procenata niži nego u 2017. godini, što je posledica nastavka stanja niskih kamatnih stopa na finansijskim tržištima.

Finansijska stabilnost i predlog dividende. Grupa ima visoki kreditni rejting „A“ koja potvrđuje njeno profitabilno poslovanje, vodeći regionalni tržišni položaj i sistematično sprovođenje brojnih strateških aktivnosti u pravcu razvoja i rasta Triglav grupe. Grupa je finansijski stabilna, što joj obezbeđuje i veoma konzervativna i stabilna reosiguravajuća zaštita i razborito upravljanje rezervacijama. U skladu sa ocenama, adekvatnost kapitala se je krajem 2018. godine kretala u ciljnom rasponu određenom politikom upravljanja kapitala Grupe prema metodologiji Solventnosti II. Predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar: „Predložena dividenda je u skladu sa našom politikom o dividendama koja je održiva i istovremeno atraktivna. S njom na uravnotežen način obezbeđujemo dugoročnu finansijsku stabilnost Grupe, omogućujemo njen rast i razvoj te istovremeno isplaćujemo privlačne dividende našim akcionarima.“ U skladu sa finansijskim kalendarom predviđen je datum zasedanja redovne Skupštine Osiguravajućeg društva Triglav koja će odlučivati o podeli bilansne dobiti, 28.5.2019.

Promene u Upravi osiguravajućeg društva. Nadzorni odbor bio je saglasan sa predlogom predsednika Uprave i imenovao Davida Benedeka za člana Uprave Zavarovalnice Triglav za mandatno razdoblje od pet godina. Za obavljanje funkcije člana Uprave Zavarovalnice Triglav potrebno je da se dobije dozvola Agencije za kontrolu osiguranja. David Benedek je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani (1997) i na Indiana University, Kelly School of Business u SAD završio magistarske studije (2000). Ima bogata međunarodna iskustva u oblasti sektora osiguranja i bankarstva, u kojem od 2001. godine obavlja posao na rukovodećim radnim mjestima. Trenutno obavlja funkciju punomoćnika Uprave Zavarovalnice Triglav, a u Upravi će biti nadležan za upravljanje i razvoj zavisnih društava u skladu sa strateškim ciljevima grupe. „Mi smo vodeća regionalna osiguravajuća finansijska grupa koja spaja 40 društava u šest država naše regije. Njihovo efikasno upravljanje, razvoj i rast od ključnog su značaja za postizanje naših strateških ciljeva. Verujem da će novi član Uprave svojim stručnim znanjem i dugogodišnjim iskustvom tome dodatno doprineti.“, rekao je Andrej Slapar, predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav.

Aktivnosti rasta i razvoj Grupe Triglav. U skladu sa strateškim ciljevima, Grupa je u 2018. godini osim organskog rasta obima poslovanja nastavila s aktivnostima širenja kako u delatnosti osiguranja tako i u upravljanju imovinom. U 2018. godini potpisala je ugovor o kupovini hrvatskog društva za penzijska osiguranja Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuće društvo i slovenačkog društva za upravljanje imovinom ALTA Fond te dokupila udeo do 100-procentnog vlasništva slovenačkog društva Skupna pokojninska družba. Sa aktivnostima svog rasta nastavlja i ove godine. Zavarovalnica Triglav je osnovala društvo za upravljanje obaveznim i dobrovoljnim penzijskim fondovima Triglav penzisko društvo AD Skopje kojim ulazi na makedonsko tržište penzijskih osiguranja i tako postaje jedno od tri društva na tom tržištu.

Triglav grupa, vodeća regionalna osiguravajuća-finansijska grupa, već je aktivna na makedonskom tržištu, kako u oblasti imovinskih tako i životnih osiguranja i na celokupnom makedonskom tržištu osiguranja zauzima vodeći položaj, sa 14,5-procentnim tržišnim učešćem. U skladu sa svojom strategijom proširuje poslovanje na segment dodatnih penzijskih osiguranja koje u pogledu demografskih kretanja ocenjuje perspektivnim. Makedonski penzijski sistem čine tri stuba, prvi obuhvata obaveznu penzijsku štednju kojom upravlja državni fond, a ostala dva uključuju dodatno obaveznu i dodatnu dobrovoljnu penzijsku štednju. Triglav grupa ulazi na poslednje i time još više približava ponudu prvoklasnih usluga potrebama korisnika na makedonskom tržištu.

Triglav grupa u Srbiji. Triglav osiguranje Beograd je 2018. godinu završilo sa rastom ukupne fakturisane premije od 12% (obračunato u evrima po prosečnom kursu u periodu), u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupna fakturisana premija iskazana u evrima zabeležila je rast od 14% u segmentu neživotnih osiguranja. Društvo održava stabilnu 5 poziciju na tržistu osiguranja u Republici Srbiji sa kontinuiranim rastom tržisnog učešća, koje na kraju trećeg kvartala 2018. godine prema kriterijumu fakturisane premije iznosi 6,0%. Rast premije je bio za 4,2 procentna poena viši od rasta srpskog tržišta osiguranja.

»Triglav osiguranje Beograd je prethodnu godinu završilo nastavljajući rast ukupne fakturisane premije zadržavajući 5. poziciju na tržištu Srbije. U toku leta pušten je u rad veoma uspešan sistem on-line prodaje putnog osiguranja, koji je čak i u periodu niske sezone putovanja zabeležio odličan odziv korisnika i time rezultate. U novembru potvrdili smo svoju posvećenost društveno odgovornom delovanju obnovivši ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije na period od još 4 godine. Za 2019. godinu pripremamo značajana unapređenja u segmentu dostupnosti naših usluga klijentima želeći da budemo i nadalje siguran partner kako u segmentu poslovanja sa stanovništvom tako i u segmentu rada sa privredom.«, izjavio je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Beogradu.

Digitalni godišnji izveštaj. „Daleko idemo da bismo vam bili blizu“ je krovni izveštaj godišnjeg izveštaja Triglav grupe i Zavarovalnice Triglav za 2018. godinu i predstavlja sažetak najvažnijih informacija o uspešnom poslovanju i ostvarivanju strategije. U fokusu su usredsređenost na klijente i dinamičko razvijanje novih načina poslovanja uz profitabilno i bezbedno poslovanje. Interaktivni i integrisani godišnji izvještaj ponovo donosi sveobuhvatan pregled finansijskih i nefinansijskih pokazatelja poslovanja. Isti su predstavljeni u odnosu prema globalnim ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija i prate međunarodni standard GRI GS, koji je Triglav grupa preuzela među prvima u Sloveniji i u njega već uvela poslednje novine u oblasti izveštavanja o društvenim uticajima. Izveštaj je objavljen na slovenačkom i engleskom jeziku, a korisnicima omogućuje i interaktivni prikaz finansijskih pokazatelja.

Upravljanje novcem za početnike

Jubmes edukacija za mlade

Prednosti štednje neophodno je prepoznati još tokom srednjeg obrazovanja, kako bi se dobre navike prenele i na zrelije doba – poruka je radionice koju je organizovala Jubmes banka povodom Evropske nedelje novca. Okupljeni srednjoškoci imali su priliku da se upoznaju sa benefitima štednje – sigurnosti i mogućnosti izbora koju ona pruža, kao i sa načinima na koje mogu da sačuvaju svoj novac.

Tim povodom Anja Vujnović, rukovodilac Odeljenja za PR i Marketing Jubmes banke je izjavila : „ Kao poslovna institucija koja ova godine slavi 40 .godina postojanja imamo veliku odgovornost prema sredini u kojoj poslujemo želeći da mlade ljude, sutra možda naše klijente i zaposlene , na vreme pripremimo za ulazak u poslovni svet kroz prve korake a to je štednja. Edukaciju i stalno usavršavanje danas smatramo nužnimformama poslovanja svake odgovorne kompanije koje i nama pomažu da shvatimo i menjamo navike zavisno od potreba potrošača“.

Stručnjaci Jubmes banke već 4. godinu zaredom priključuju se inicijativi Udruženja banaka Srbije povodom Evropske nedelje novca i finansijske edukacije, predstavljajućina interaktivan i zanimljiv način kako započeti štednju i efikasno štedeti.

Drugi Novosadski salon vina ugostiće stručnjake iz celog sveta

Više od osamdeset prestižnih vinarija predstaviće vinske adute na drugom Novosadskom salonu vina 12. i 13. aprila u hotelu Park. Bogat program masterklasova i radionica posetiocima će približiti tajne različitih sorti vina brojnih ranomiranih vinarija i imena iz zemlje i sveta.

Novosadski salon vina imaće čast da ugosti nosioca prestižne titule Master of Wine Džoa Aherna iz Velike Britanije koji vešto i iskusno vodi publiku putevima ekskluzivnih vinskih vrsta.

,,Novosadski Salon vina je odlična prilika da se predstave najznačajnije i najpoznatije vinarije iz Srbije, regiona, ali i ostatka sveta kao i da se upoznaju vrhunski stručnjaci prestižnih titula koji drže predavanja“ ističe Igor Luković organizator Salona.

Pored domaćih vinara, Salon vina u Novom Sadu biće tačka susreta vinarija iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Austrije, Francuske i drugih zemalja, koje su se prema neprikosnovenom sudu vrsnih stručnjaka pokazale kao najbolje u konkurenciji. Sa domaće scene biće predstavnika iz Župe, Šumadije, Fruške Gore pa će sofisticiranoj publici vojvođanskog područja premijerno biti predstavljena vina brojnih zvučnih imena.

Drugi novosadski salon vina nakon uspešne premijere prošle godine ima ambiciju da okuplja stručnjake i entuzijaste, kao i najbolje sa tržišta vina Srbije i celog sveta. Novi Sad Salonom vina koristi specifično područje i bogatu ponudu regiona, kako bi se napravila jedinstvena platforma za degustaciju i edukaciju, ali i prepoznatljiva lokacija na vinskoj mapi sveta.

Raskoš evropskih marketa i duh mediterana na jednom mestu

NOVI IZGLED SUPER VERA

Kompanija Veropoulos d.o.o. predstavila je novi koncept kupovine i dizajna svog prvog renoviranog objekta u Srbiji. Reč je o marketu Vero 1, koji se nalazi u ulici Bulevar Milutina Milankovića 86a, koji je dobio sasvim novo ruho.

Investicijom od 3,5 miliona evra, kompanija Super Vero je na još jedan način pokazala zanteresovanost za inovacije i brigu za svoje potrošače čineći svaki dolazak u novi objekat nezaboravnim iskustvom. Otvaranjem ovog objekta potrošačima predstavlja novi koncept kupovine sa unapređenim sadržajima u kategoriji “Fresh” (voće i povrće), redizajniranom mesarom, proširenom ponudom sveže ribe, delikatesima, gotovim jelima među kojima mediteranska kuhinja zauzima posebno mesto, pekarom sa sveže pravljenim i pečenim proizvodima, i sa svežim proizvodima iz francuske. Novi izgleda radnje prati najmodernije svetske trendove i podseća na koncepte marketa na inostranim tržištima.

Veropoulos kompanija već više od decenije brine o zadovoljstvu potrošača, pružajući im veliki izbor proizvoda visokog kvaliteta i izuzetnu uslugu uz kontinuirano ulaganje u lokalno tržište.

„Od svog osnivanja do danas, Veropoulos kompanija neprekidno prati potrošačke zahteve i potrebe tržišta Srbije. Uspešno rešavajući svakodnevne izazove, nastavljamo da se trudimo da unapredimo i doprinesemo svakom srpskom domaćinstvu zadržavajući najveću poslovnu posvećenost. U vremenu promena, naše porodično ime je simbol kvaliteta, vrhunske usluge, raznovrsne ponude proizvoda i posvećenosti našim vernim kupcima“, rekao je Nikos Veropoulos, vlasnik i izvršni direktor Veropoulos kompanije.

Rad na dizajnu i novom konceptu radnje bio je poveren kompaniji Schweitzer, jednoj od vodećih svetskih kompanija u trgovačkoj industriji. Sa preko 1.000 zaposlenih, oni osmišljavaju i realizuju izgradnju prodavnica po meri, ali i serijsku proizvodnju za klijente koji se bave veleprodajom. U bogatom portfoliju kompanije nalazi se rad na globalnom nivou sa brendovima kao što su Carrefour, Burberry, Emporio Armani, Galeries Lafayette, Giorgio Armani, Intersport, Johnnie Walker, Lindt, Manolo Blahnik, Max Mara, Metro, Nike, Oviesse, Ralph Laure, Spar, Swatch, Benetton, Victorias Secret… Razvijanje novih rešenja, stvaranje inspirativnih svetova za kupovinu i izgradnja uspešnih prodavnica – osnov je poslovanja kompanije Schweitzer, što ističe značaj zajedničke saradnje sa internacionalnom kompanijom kao što je Veropoulos d.o.o.

Veropoulos kompanija se neprekidno prilagođava navikama kupaca i zalaže se da širinom i jedinstvenošću ponude svojih proizvoda postane i ostane jedno od omiljenih mesta za kupovinu potrošača na srpskom tržištu.

Hajde da izaberemo vašeg novog ljubimca na četiri točka!

Sajam automobila je savršena prilika da izaberete novi automobil. Bilo da ste fizičko ili pravno lice, bilo da ste u potrazi za novim ljubimcem, ili čitavom flotom, do 31. marta imate priliku da na jednom mestu pogledate najnovije modele poznatih svetskih brendova, a UniCredit Leasing je pripremio posebne uslove finansiranja kako biste brzo i povoljno obezbedili novo vozilo.

Zahvaljujući saradnji sa vodećim auto kućama, možete unapred da planirate svoj budžet, jer će mesečna rata biti ista tokom čitavog perioda otplate.

 Tako na primer, bilo da ste fizičko ili pravno lice, Ford Fiesta može biti vaša za 99 evra mesečno, dok za Ford Kugu fiksna nominalna kamatna stopa iznosi 2,59%. Važno je napomenuti da pravna lica i preduzetnici imaju mogućnost finansiranja PDV na 90 dana uz period otplate do 48 meseci.

 Sa druge strane, ukoliko ste ljubitelj brenda Volvo, novo vozilo možete obezbediti uz fiksnu nominalnu kamatnu stopu od 2,79%, aplaćanje možete izvršiti u dve ili tri rate tokom perioda od 2 godine.

 Detaljniju ponudu pronađite na sajtu UniCredit Leasing Srbija ili nas posetite na Sajmu automobila, u hali IV, da u četiri oka porazgovaramo o nova četiri točka!

I MIRIS I UKUS I VAŠ IZBOR

Oboren rekord – izabran novi dizajn Grand kafa seta sa pristiglih skoro 250 hiljada glasova

Verni potrošači već dugi niz godina svoje poverenje poklanjaju Grand kafi, a zauzvrat, Grand kafa je izbor dizajna ovogodišnjeg seta za kafu prepustila njima!

Na konkursu koji je trajao od 18. februara do 18. marta, potrošači su po prvi put imali prilike da sami odaberu dizajn limenki, posuda za šećer i šoljica, koji se najbolje slaže uz njihovu omiljenu sveže mlevenu kafu. Pobedu je odneo cvetni dizajn sa motivima kolibrija, za koga se veruje da ima moć da u nama probudi drugačiji pogled na život, te da novi dan pogledamo očima punim optimizma i vedrine, baš kao i šoljica prve jutarnje kafe.

Interesovanje za Grand kafa setove uvek je veliko, a za najvernije potrošače oni imaju čak i kolekcionarsku vrednost, te ne čudi što je izbor o novom dizajnu poveren baš njima. Da je ovo bila dobra ideja, potvrđuje i cifra od skoro 250 hiljada ljudi koji su učestvovali u glasanju za omiljeno dizajnersko rešenje.

Setovi će se uskoro naći u prodaji, pa će ljubitelji sveže mlevene kafe imati prilike da svoje kuhinje osveže romantičnim, prolećnim dizajnom.

BIMAL dobio odobrenje za preuzimanje somborske fabrike ulja

Nadležna regulatorna tela u Srbiji dala su saglasnost kompaniji BIMAL Invest za preuzimanje većinskog udela od 77 odsto u somborskoj fabrici ulja Novo Sunce, što je značajan korak ka finalizaciji akvizicije koja je započeta potpisivanjem pisma o namerama 27. decembra 2018. godine.

BIMAL Grupa će preuzimanjem fabrike koja ima tradiciju proizvodnje od 1972. godine ojačati svoju poziciju na tržištu Zapadnog Balkana, EU, Bliskog i Dalekog istoka.

 BIMAL Invest sa sedištem u Beogradu posluje u okviru BIMAL Grupe u čijem sastavu se nalazi i brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d.

Potpisan memorandum o sporazumevanju kompanija Siemens i TeleGroup

Kompanije Siemens d.o.o. Beograd i Telegroup d.o.o. Beograd potpisale su Memorandum o sporazumevanju kojim će dve kompanije u budućnosti ostvariti partnersku saradnju na projektima u oblasti saobraćaja, industrije i energetike.

Potpisnici ugovora prepoznali su priliku da udruže kapacitete i stručnost kako bi sarađivali u zajedničkim oblastima na tržištu, a koje se odnose na moguće buduće projekte u oblastima za pametne gradove u Srbiji, projektima automatizacije i projektima u oblasti IT i telekomunikacija.

Potpisivanje ugovora održano je u prostorijama kompanije Siemens Srbija, a ugovor su potpisali Udo Ajhlinger, generalni direktor Siemens d.o.o. Beograd i Jelena Veljić, zamenik direktora Siemens d.o.o. Beograd, dok je u ime kompanije TeleGroup memorandum potpisala Diana Gligorijević, član Izvršnog odbora, izvršni direktor marketinga i prodaje, TeleGroup.

„Naša kompanija u Srbiji i svetu poznata je po najsavremenijim rešenjima i uslugama u oblastima energetike, industrije i saobraćaja. Pionir smo u oblasti digitalizacije, a cilj nam je da pored promovisanja ove teme svojim kupcima predstavimo naše nove proizvode i rešenja koja mogu unaprediti njihovo poslovanje i status na tržištu. Veoma me raduje ovakav vid saradnje i što ćemo na budućim projektima imati partnera kakav je TeleGroup“, izjavio je Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

Siemens je u Srbiji prisutan 132 godine i daje ključni doprinos realizaciji kapitalnih investicija u Srbiji i simbol je inovacija, kvaliteta, pouzdanosti i inženjerske izvrsnosti zajedno sa našim partnerima u Srbiji. U lokalnoj kompaniji radi oko 2.500 zaposlenih.

„Počastvovani smo činjenicom da Siemens prepoznaje ekspertizu, kvalitet, pouzdanost, raznovrsnost usluga koje pružamo kao i kompleksnost implementacije najsavremenijih tehnologija koje su od značaja za unapređenje kvaliteta rada i života uopšte. Imajući aktivnu ulogu u tehnološkim promenama koje se dešavaju i sprovođenju digitalne transformacije kako u našoj kompaniji, tako i u ekonomiji naše zemlje, prepoznajemo izazovnost uloge da jesmo i budemo u budućnosti kontinualni partner kompanije Siemens kako u Srbiji, tako i u državama u regionu na kojima poslujemo“, izjavila je Diana Gligorijević, član Izvršnog odbora, izvršni direktor marketinga i prodaje, TeleGroup.

TeleGroup je jedna od vodećih tehnoloških kompanija koja je specijalizovana za razvoj softverskih proizvoda, dizajn i implementaciju poslovnih IT rešenja i infrastrukturni inženjering, a koja uspešno posluje na širem tržištu Evrope i Bliskog istoka. 

Triglav osiguranje automobila pametna odluka svakog vozača na 54. Međunarodnom sajmu automobila

Triglav osiguranje tokom trajanja 54. Međunarodnog sajma automobila u Beogradu od 22-31. marta u celokupnoj svojoj mreži donosi popust do 20% na Auto-kasko osiguranje.

Na svom štandu u Hali 1 Beogradskog sajma, svi zainteresovani posetici će pored informacija o proizvodima i uslugama osiguranja iz ponude Društva, moći da probaju jedinstveni sistem VR ski skokova na Planici. Na ovaj način će biti deo proslave pedesetogodišnjice jedne od najvećih svetskih ski skakaonica.

,,Svi posetioci Sajma koji budu planirali da kupe novi automobil sasvim sigurno razmišljaju o ugovaranju i polise Auto-kasko osiguranja. Pored uobičajenih specijalnih sajamskih uslova za ovu vrstu osiguranja, pripremili smo i posebne uslove za ugovaranje životnog osiguranja već od 5 evra mesečno. Želimo da istaknemo da je važno kontinuirano razmišljati i o svojim najbližima i pored činjenice da svi razmišljamo o osiguranju svog novog ljubimca na četiri točka“ ističe Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja Beograd.

Posetiocima će na štandu Triglav osiguranja biti na raspolaganju stručnjaci iz svih oblasti životnih i neživotnih osiguranja i biće u prilici da na licu mesta zaključe polise za odabrane usluge.

Inače, VR ski skokovi organizovani su u saradnji sa ,,Zavarovalnicom Triglav“, ponosnim sponzorom takmičenja u ski skokovima na Planici koja ove godine proslavlja 50 godina postojanja.

LIDLOVA „MIRISNA STAJALIŠTA“ MAME GRAĐANE ŠIROM PRESTONICE

Dokazano je da čulo mirisa ima jak uticaj na naša osećanja, um i telo, te da veoma brzo prizove uspomene i lepa sećanja. Mirisi najduže ostaju sa nama, čak i kada zaboravimo sliku ili ton – zato kompanija Lidl Srbija Beograđanima „najkraći put do svežeg peciva“ dočarava upravo uz pomoć ovog čula. Šest autobuskih stajališta, postavljenih širom glavnog grada, zahvaljujući posebnoj tehnologiji, u kratkim vremenskim intervalima prenose prepoznatljivi miris Lidlove pekare!

Lidlova pekara u kojoj se pecivo peče više puta na dan, na ovaj način je još bliža potrošačima na beogradskim ulicama – u okolini Lidla na raskrsnici Ustaničke i ulice Vojislava Ilića, u Kneza Miloša, ispred Elektrotehničkog fakulteta u Bulevaru kralja Aleksandra, na Studentskom trgu, u Bulevaru Mihajla Pupina i u Bulevaru despota Stefana.

 Kako ne bi samo osećali miris peciva, danas će prolaznici na ovim stanicama imati priliku i da probaju njihov ukus, jer će tu pristajati već prepoznatljivo Lidl kamionče, sa svežim pecivima iz Lidlove pekare.

 Ovo je prvi put na srpskom tržištu da kompanija na ovaj način približava svoj asortiman potrošačima – pružajući im sveobuhvatan vizuelno-mirisni doživljaj na ulicama kojima prolaze svakog dana.

Prošetajte do nekog od pomenutih autobuskih stajališta – ne propustite priliku da budete svedok ove inovacije i nove, sveže Lidl priče!

AIK BANKA - PRVA SRPSKA BANKA KOJA JE IZAŠLA NA TRŽIŠTE EVROPSKE UNIJE

AIK Banka je uspešno zaključila postupak za preuzimanje većinskog paketa akcija Gorenjske banke. Preuzimanjem 90,11% akcija, postala je novi vlasnik ove slovenačke banke. Jačanjem svoje pozicije u regionu, AIK Banka učvršćuje položaj i ujedno dobija mogućnost da, zajedno sa Gorenjskom bankom, nudi svojim klijentima kvalitetan servis i u Evropskoj uniji. Sa druge strane, kao strateški investitor, AIK Banka će podržavati razvoj Gorenjske banke u snažnu regionalnu banku prisutnu na celom tržištu Slovenije, istakla je predsednica Izvršnog odbora AIK Banke i predsednica Nadzornog odbora Gorenjske banke Jelena Galić.

“Preuzimanjem Gorenjske banke postali smo prvabanka iz Srbije koja je iskoračila na tržište Evropske unije. Naš cilj je daGorenjska banka postanečvrsta nacionalna, a zajedno sa AIK bankom, internacionalna banka. Činjenica da smo ispunili sve preduslove za ovaj postupak, govori u prilog snazi i održivom razvoju temelja na kojima AIK Banka zasniva svoje poslovanje. Nastojaćemo da i u narednom periodu osluškujemo i razmatramo sve dobre prilike u regionu, kako bismo se vremenom pozicionirali kao jedan od vodećih igrača na bankarskom tržištu ovog dela Evrope”, navodi Galić.

Po rečima predsednika uprave Gorenjske banke Maria Henjaka, ova slovenačka banka je u novom vlasniku AIK Banci dobila strateškog partnera, koji je najavio punu podršku banci u njenom daljem razvoju. Time se formira nova bankarska grupa koja će u budućnosti imati važnu ulogu kako u Sloveniji, tako i šire.

“Naš strateški cilj je da budemo prepoznati kao jedna od najinovativnijih banaka, ne samo u Sloveniji, već i u regionu. Da bismo to lakše postigli, iskoristićemo sinergiju nove bankarske grupe, unutar koje ćemo tražiti nove prilike, koje nam nudi zajednički nastup.  Nova poslovna saradnja nudi Gorenjskoj banci  mogućnost međusobne razmene inovacija i tehnologije kao Iiskustva u digitalizaciji, ali I dobru bazu klijenata. Uveren sam da će se sa novim strateškim vlasnikom AIK Bankom, finansijska moć Gorenjske banke dodatno pojačati. Gorenjska banka i nakon promene vlasništva nastavlja da posluje samostalno u skladu sa slovenačkom i evropskom bankarskom regulativom”, naglasio je Henjak.

Gorenjska banka i AIK Banka u 2019. godini planiraju razvoj novih proizvoda i zajedničkih usluga za komitente. Kao rezultat ove saradnje, slovenačkim preduzećima, koja posluju na srpskom tržištu već su na raspolaganju naročito povoljne tarife, a isto važi i za srpka preduzeća koja posluju u Sloveniji.Od danas,bez provizije, komitenti mogu da koriste bankomate obe banke u Sloveniji i Srbiji.

Ekskluzivno predstavljanje ,,Tikveš Chateaux & Domainеs,, na najvećem sajmu vina ProWein 2019.

Vinarija Tikveš predstavila se u pravom svetlu na najvećem svetskom sajmu vina "ProWein" 2019, koji se održava 25. put u Düsseldorfu, Nemačka od 17-19. marta.

Vinarija Tikveš bila je deo zajedničke prezentacije makedonskih vina u organizaciji Udruženja "Vina iz Makedonije",a samostalno je predstavila premijum vina.Na posebnom štandu je prvi put predstavljena brend platforma ,,Tikveš Chateaux & Domainеs,, koja je deo strategije izdvajanja i promocije premium linije vina Tikveš. Ovom prilikom, više od 60.000 posetilaca svetskog sajma vina "ProWein" imalo je priliku da degustira vrhunska vina Bela Voda, Barovo i Domaine Lepovo kao i ekskluzivnu priliku da se upozna i proba vina proizvedena u francuskoj vinariji "Château de Gourdon", koja je od nedavno deo Tikveš vinarije.

Premijum vina ,,Tikveš - Chateaux & Domaines,, bila su deo posebne specijalne sesije za degustaciju i dodelu medalja osvojenih na ovogodišnjem prestižnom vinskom takmičenju "Mundus Vini", gde su zlatne medalje osvojile crveno vino "Bela Voda" iz 2016 godine, belo vino "Barovo 2018" i "Domaine Lepovo rosé" berba 2018. godine koje će uskoro biti predstavljeno. Na istom takmičenju osvojene su i srebrne medalje: "Barovo" (crveno), berba 2016. i "Domaine Lepovo Chardonnay " (belo) iz 2018. godine.

ProWein je najveći sajam vina i žestokih pića na svetu. Ove godine je prisutno više od 6.800 proizvođača iz celog sveta, a očekuje se da će sajam u tri dana posetiti više od 60.000 posetilaca.

Siemens je prošle godine prijavio najveći broj patenata u Evropi

Kompanija Siemens prijavila je više patenata od bilo koje druge kompanije u Evropi 2018. godine i tako zauzela prvo mesto na rang listi prijava Evropske kancelarije za patente. Sa ukupno 2.493 patenata, kompanija Siemens je potisnula prošlogodišnjeg lidera, Huawei, na drugo mesto, nakon koga slede Samsung i LG.

U 2017. godini, kompanija Siemens je zauzimala drugo mesto, a poslednji put nalazila se na prvom mestu u Evropi 2011. godine. Više od 25 odsto patenata prijavljeni su u oblasti Industrije 4.0 i digitalizacije, u kojoj je kompanija Siemens podnela znatno više prijava za prava intelektualne svojine nego prethodne godine. Kompanija je prijavila i znatan rast u oblastima veštačke inteligencije i sajber bezbednosti.

„Ovakvo rangiranje dokazuje da Siemens kontinuirano i dosledno ostvaruje izvanredne rezultate rada na inovacijama, posebno kada su u pitanju digitalne tehnologije“, rekao je Beat Weibel, direktor Odeljenje za intelektualnu svojinu u kompaniji Siemens. „Mi nismo usredsređeni samo na brojnost patenata već i na kvalitet i široku regionalnu pokrivenost našim pravima zaštite. Digitalizacija i važnost uslužnog poslovanja pre svega širu pokrivenost čine neophodnom.“

Siemens poseduje više od 65.000 patenata. Zaposleni u kompaniji podneli su oko 3.900 prijava patenata i 7.300 inicijalnih izveštaja o izumima širom sveta u fiskalnoj 2018. godini. Na bazi 220 radnih dana godišnje, to predstavlja prosečno oko 33 izuma dnevno. Siemens ima oko 43.000 zaposlenih koji se bave istraživanjem i razvojem u 44 zemlje, uključujući oko 14.100 u Nemačkoj.

PRIKLJUČI SE AKCIJI CIF ČISTI SRBIJU

Pruži svom gradu priliku da zablista u punom sjaju

Kompanija Unilever šestu godinu zaredom sprovodi veliku društveno odgovornu akciju pod nazivom “CIF čisti Srbiju”, u okviru koje sređuje i ulepšava odabrane lokacije u gradovima širom Srbije. Cilj ove akcije prvenstveno je podizanje svesti o značaju redovnih higijenskih navika i održavanja zajedničkog okruženja čistim i urednim.

Ono po čemu se ovogodišnja akcija „CIF čisti Srbiju“ razlikuje u odnosu na prošlogodišnje, jeste činjenica da i vi možete učestvovati i predložiti lokaciju u vašem gradu za koju smatrate da joj je potrebno ulepšavanje. Kao i do sada, u fokusu su prometne javne lokacije na kojima se okupljaju ljudi i deca, sa ciljem da im se omogući da provode vreme u sređenoj i čistoj sredini, koja pruža utočište nakon napornog dana, evocira najlepše uspomene na druženja i gradove čini živim.

Ukoliko imate predlog lokacije koju biste želeli da ponovo vidite u punom sjaju, sve što treba da uradite jeste da na sajtu www.cifcistisrbiju.rs prijavite željenu lokaciju. Predloge možete slati od 14.03. do 28.03., nakon čega će stručni žiri odabrati pet najinteresantnijih i najadekvatnijih lokacija, za koje će moći da glasaju svi koji posete sajt www.cifcistisrbiju.rs. Nakon toga, tri pobedničke lokacije koje osvoje najviše vaših glasova biće očišćene i ulepšane u okviru akcije „CIF čisti Srbiju“ tokom aprila i maja.

Kampanja „CIF čisti Srbiju“ sprovodi se sa velikim uspehom širom Srbije od 2014. godine, a u prethodnih pet godina više od 20 lokacija od istorijskog, kulturnog i javnog značaja očišćeno je, ulepšano i spašeno od dodatnog propadanja. Posetite sajt www.cifcistisrbiju.rs i možda baš vaš predlog lokacije osvoji najviše glasova i povrati stari sjaj u kojem ćete vi i vaši sugrađani moći ponovo da uživate i stvarate nove uspomene.