Početna > Izdanja > Broj 134-135 > Lifestyle - Brunello

Brend Brunello Cucinelli donira neprodatu odeću iz perioda pandemije

Brend BrunelloCucinelli pretvara višak zaliha, odnosno neprodate komade iz perioda blokade usled korona virusa, u novu, humanitarnu priliku...

Foto: www.models.com, www.brunellocucinelli.com, www.pauw.com, www.altayer.com

Slavni brend, najpoznatiji po svojim komadima od kašmira, zagasite palete boja i utopijskom proizvodnom pogonu u Italiji, akumulirao je tokom pandemije veliku količinu sada vansezonskih zaliha. Umesto da sledi očekivanu putanju i svoje komade proda po sniženju, slavni brend se odlučio na sasvim drugačiju misiju – prema navodima, oni će sve te komade donirati u okviru nove kompanije.

U okviru kampanje nazvaneBrunelloCucinelli for Humanity, slavni brend će pokloniti svu robu koja potiče sa lokacija koje su bile najteže pogođene zatvaranjem usled pandemije virusa korona, u vrednosti od 34.213.950 dolara.

„Čini mi se da ovaj projekat koji svi definišemo kao ’intenzivan’, na neki način podiže dostojanstvo čovečanstva i odaje počast svima koji su učestvovali u proizvodnji ovih odevnih predmeta“, rekao je Kučineli u izjavi. „To će ići zajedno sa drugim projektom započetim pre nekoliko godina, koji se sastoji u popravci, oporavku i ponovnoj upotrebi svih naših proizvoda.“

Da bi distribuirao odeću, Kučineli je osnovao savet koji će se sastojati od šest članova porodice i četiri radnika kompanije koji će raditi sa partnerima kako bi utvrdili krajnje vlasnike. Svaka pošiljka će biti poslata u netaknutom stanju, sa porukom samog Kučinelija. Organizacije primaoci će dobiti dva ili tri takva paketa godišnje, pri čemu svaki paket sadrži između 40 i 50 komada.

Ovaj potez dolazi u kritičnom trenutku za slavni brend, jer gotovo svaki drugi biznis korača novom normalom koju donosi globalna zdravstvena kriza. Tokom konferencijskog poziva za investitore u utorak, Kučineli je rekao da je prodaja opala za 30% tokom prvih šest meseci 2020. godine, ali da se očekuje oporavak tokom druge polovine godine prema Rojtersu. „Već danas možemo da predvidimo pozitivan treći i četvrti kvartal, koji bi trebalo da rezultira blagim padom prometa u 2020. godini od oko 10%“, rekao je Kučineli.

Na istom pozivu, dizajner je rekao da očekuje da će godišnji rast prodaje za 2021. biti 15%, što je značajno u odnosu na devet procenata rasta u 2019. godini. Brend je uveren da se može držati svog ambicioznog plana iz 2019. godine da udvostruči prodaju do 2028. godine.

Models.com

Brunellocucinelli.com

Pauw.com

Altayer.com

Berza

investicioni fondovi

kursna lista