Početna > Izdanja > Broj 125-126 > Poslovna misao - Satya Nadella

Satja Nadela

Ono što me definiše jeste to da volim da učim.

Satja Narajana Nadela je inženjer i generalni direktor indijsko-američkog porekla. Od 2014. godine obavlja funkciju generalnog direktora (CEO) kompanije Majkrosoft, na kojoj je pre njega bio Stiv Balmer. Otpustio je ogroman broj zaposlenih i napravio horizontalnu organizaciju, rešavajući se menadžera srednjeg nivoa. Pre nego što je postao generalni direktor, bio je izvršni potpredsednik Majkrosoftove grupe Cloud and Enterprise, odgovoran za izgradnju i upravljanje računarskim platformama kompanije.

Nadela je rođen u Hajderabadu u porodici pripadnika naroda Telugu. Njegov otac, Bukapuram Nadela Jugander, bio je državni službenik koji je radio za indijsku administrativnu službu Vlade Indije.

Pohađao je državnu školu u Hajderabadu u oblasti Begumpet pre nego što je 1988. godine stekao diplomu iz osnovnih studija elektrotehnike na Tehnološkom institutu Manipal (tada deo Univerziteta Mangalor) u Karnataki. Nadela je nakon toga otputovao u SAD na master studije iz računarstva na Univerzitetu Viskonsin-Milvoki, koje je završio 1990. godine. Kasnije je stekao zvanje Master poslovne administracije (MBA) u Poslovnoj školi Univerziteta u Čikagu (University of Chicago Booth School of Business).

Nadela je rekao da je „oduvek želeo da gradi stvari“ i da je elektrotehnika „bila odličan način da [on] otkrije ono za šta se kasnije ispostavilo da je strast“, a ta strast je bila računarstvo.

Radio je u kompaniji Sun Microsystems kao član tehnološkog osoblja pre nego što se pridružio Majkrosoftu 1992. godine.

Nadela je u Majkrosoftu vodio velike projekte koji su uključivali prelazak kompanije na računarstvo u oblaku i razvoj jedne od najvećih infrastruktura u oblaku na svetu.

Nadela je bio viši potpredsednik Odeljenja za istraživanje i razvoj (R&D) Sektora za usluge na mreži kao i potpredsednik Korporativnog odeljenja Majkrosofta. Kasnije je postavljen za predsednika Majkrosoftove proizvodne linije za servere i alate vredne 19 milijardi dolara i vodio je transformaciju poslovne i tehnološke kulture kompanije iz korisničkih usluga u infrastrukturu u oblaku i usluge. Zaslužan je za pomaganje pri postavljanju Majkrosoft baze podataka, Windows Servera i programerskih alata na svoj oblak Azure. Prihod od Usluga u oblaku je porastao sa 16,6 milijardi dolara u trenutku kada ih je on preuzeo 2011. godine na 20,3 milijardi dolara u junu 2013. godine. U 2016. godini je primio zaradu u iznosu od 84,5 miliona dolara.

Nadelina osnovna zarada u 2013. godini je iznosila blizu 700 000 dolara, što zajedno s bonusima u akcijama čini ukupnu nadoknadu od 17,6 miliona dolara.

Prethodne funkcije na kojima je Nadela bio:

  • Predsednik Sektora za servere i alate (9. februar 2011 – februar 2014)
  • Viši potpredsednik Odeljenja za istraživanje i razvoj Sektora za usluge na mreži (mart 2007 – februar 2011)
  • Potpredsednik korporativnog odeljenja
  • Korporativni potpredsednik Grupe za poslovna rešenja i platforme za pretragu i oglašavanje
  • Izvršni potpredsednik Cloud and Enterprise grupe

4. februara 2014. godine je objavljeno da je Nadela postao novi generalni direktor Majkrosofta, treći generalni direktor u istoriji kompanije, posle Bila Gejtsa i Stiva Balmera.

U oktobru 2014. godine Nadela je izazvao kontroverzu kada je dao izjavu da žene ne bi trebalo da traže povišicu i da treba da veruju sistemu. Izjava je data tokom prisustva događaju na temu Žene u računarstvu u Feniksu, Arizona. Nadela je oštro kritikovan zbog te izjave i kasnije se izvinio na Tviteru. Kasnije je poslao e-poštu zaposlenima u Majkrosoftu priznajući da je to bilo potpuno pogrešno.

Nakon što je postao generalni direktor, Nadela je promenio pravac kompanije. Njegov mandat je obeležila otvorenost za rad sa kompanijama i tehnologijama s kojima se Majkrosoft takođe takmiči, uključujući Apple Inc., Salesforce, IBM i Dropbox. Za razliku od prethodnih Majkrosoftovih kampanja protiv operativnog sistema Linux, Nadela je izjavio da „Microsoft ♥ Linux“, a 2016. godine Majkrosoft se pridružio Linux fondaciji kao platinasti član.

Pod Nadelom je Majkrosoft revidirao izjavu o svojoj misiji kako bi „inspirisao svaku osobu i svaku organizaciju na planeti da postiže više“. U poređenju sa izjavom osnivača Bila Gejtsa da želi da na svim računarima i u svim domaćinstvima bude Majkrosoft softver, Nadela kaže da je to trajna misija, a ne vremenski ograničen cilj. Njegov ključni cilj bio je pretvaranje korporativne kulture Majkrosofta u onu koja ceni kontinuirano učenje i rast. Naveo je knjigu Mentalni stav: Nova psihologija uspešnosti od Kerol Dvek kao inspiraciju za ovu filozofiju u vezi s „razvojnim mentalnim stavom“.

Nadelino upravljanje Majkrosoftom je obuhvatalo niz visokoprofilnih akvizicija drugih kompanija kako bi se preusmerio Majkrosoftov fokus. Njegova prva velika akvizicija je bila Mojang, švedska kompanija za video-igre, najpoznatija po popularnoj kompjuterskoj video-igri za građenje Minecraft, krajem 2014. godine za 2,5 milijarde dolara. Minecraft je pre svega bila igra na više platformi, s verzijama koje su radile na Apple-ovim iOS mobilnim uređajima, Sony PlayStation namenskim igračkim konzolama, kao i na Majkrosoftovom Xbox-u. Nakon toga je sledila kupovina Xamarin-a i Linkedin-a u 2016. godini, a zatim i GitHub-a 2018. godine.

Smatra se da je Nadela obavio dobar posao u periodu od kada je postao generalni direktor, jer su se od septembra 2018. godine akcije Majkrosofta utrostručile, uz godišnju stopu rasta od 27%. U decembru 2018. godine platforma Comparably ga je proglasila najboljim generalnim direktorom velike kompanije u Sjedinjenim Državama, pozivajući se na anonimne ocene Nadelinih zaposlenih.

Godine 1992. Nadela je oženio Anupamu, ćerku kolege iz indijske administrativne službe njegovog oca. Bila je generacija posle njega u Manipalu i pohađala osnovne studije arhitekture na Arhitektonskom fakultetu. Imaju troje dece, sina i dve ćerke i živeli su u Klajd Hilu i Belvjuu u državi Vašington.

Nadela je pasionirani čitalac američke i indijske poezije. Takođe neguje strast prema kriketu, pošto ga je igrao u timu svoje škole. Nadela i njegova supruga Anupama su deo vlasničke grupe Seattle Sounders-a, fudbalskog kluba iz lige Major League Soccer.

Nadela je autor knjige pod nazivom Hit Refresh koja opisuje njegov život, karijeru u Majkrosoftu i kako veruje da će tehnologija oblikovati budućnost. Najavio je da će profit od knjige ići organizaciji Microsoft Philanthropies, a preko nje neprofitnim organizacijama.

Bestseler Njujork Tajmsa Hit Refresh govori o individualnoj promeni, o transformaciji koja se dešava unutar Majkrosofta i tehnologiji koja će uskoro uticati na živote svih nas – o dolasku najuzbudljivijeg i najrazornijeg talasa koji je čovečanstvo doživelo: veštačke inteligencije, mešovite stvarnosti i kvantnog računarstva. Radi se o tome kako se ljudi, organizacije i društva mogu i moraju transformisati i „pritisnuti dugme za osvežavanje“ u svojoj upornoj potrazi za novom energijom, novim idejama i stalnom relevantnošću i obnavljanjem.

Generalni direktor Majkrosofta daje uvid u neprestanu transformaciju kompanije, opisujući svoj lični put od detinjstva u Indiji do predvođenja nekih od najznačajnijih tehnoloških promena u digitalnoj eri. Satja Nadela opisuje fascinantno detinjstvo pre imigracije u SAD i kako je „u hodu“ učio da bude lider. Zatim deli svoje razmišljanja kao trenutnog generalnog direktora – onog koji je nepoznat široj javnosti nakon pametnog Bila Gejtsa i energičnog Stiva Balmera. On s pozicije insajdera priča o tome kako je kompanija ponovo otkrila svoju dušu – transformišući sve, od kulture do njihove žestoko konkurentne strukture i industrijskih partnerstava. U istoj meri humanista kao što je inženjer i generalni direktor, Nadela završava knjigu svojom vizijom nadolazećeg talasa tehnologije i istraživanjem njegovog potencijalnog uticaja na društvo i upućivanjem poziva na akciju svetskim liderima.

„Ideje me uzbuđuju“, objašnjava Nadela. „Empatija me prizemljuje i uravnotežuje.“ „Hit Refresh“ je skup razmišljanja, meditacija i preporuka predstavljenih kao algoritmi principijelnog, promišljenog lidera koji je u potrazi za poboljšanjem za sebe, za jednu kompleksnu kompaniju, kao i za društvo.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista