homepage_name! > Izdanja > Broj 125-126 > Lifestyle - LG 125

Ekskluzivne LG inovacije na IFA sajmu u Berlinu

LG Electronics je na ovogodišnjem IFA sajmu ekskluzivno predstavio svoje novitete na tržištu. Među LG inovacijama naročito su se istakli prvi 8K OLED televizori na svetu i LG 8K NanoCell televizori, zatim novi K50S i K40S pametni telefoni, LG G8XThinQ, najnoviji pametni telefon serije G, kao i napredniji LG Dual Screen.

Kako je LG pripremio za svakoga po nešto, ljubitelje video igara posebno će obradovati UltraGear™ IPS NVIDIA® G-SYNC® monitori sa odzivom od 1 milisekunde. Na polju pametnih domova, LG je odličnu AI mašinu (mašinu koja koristi veštačku inteligenciju) sa direct drive motorom učinio još pametnijom, a pored toga, kompanija je predstavila i prvu mobilnu aplikaciju za upravljanje LG kućnim uređajima.

Kompanija LG Electronics (LG), koja se nameće kao lider u 8K tehnologiji, počinje sa prodajom prvog 8K OLED televizora (model 88Z9), kao i sa prodajom svog LG 8K NanoCell televizora (model 75SM99). Ovi televizori zapanjuju svojim bogatim detaljima i jarkim, živopisnim bojama koje svedoče o neprikosnovenoj displej tehnologiji kompanije LG. Kao prvi 8K OLED televizor na svetu, ali i najveći OLED televizor kompanije LG do sada, LG SIGNATURE OLED 8K televizor od 88 inča pruža rezoluciju 8K Ultra HD (7.680 x 4.320) sa 33 miliona samoosvetljavajućih piksela, što je 16 puta više piksela nego što sadrži Full HD televizor. Na odabranim tržištima ovi televizori poseduju ugrađene verzije virtuelnih asistenata Google Assistant i Amazon Alexa, zarad lake glasovne kontrole televizora i povezanih pametnih uređaja.

LG je na IFA sajmu predstavio i svoje nove pametne telefone K50S i K40S, čime je dopunio svoju konkurentnu liniju pametnih telefona po pristupačnijim cenama. Ovi unapređeni modeli K serije opremljeni su poboljšanim kamerama, boljim ekranima i većim baterijama zahvaljujući kojima pružaju ekskluzivniji multimedijalni doživljaj po povoljnijoj ceni.

Posetiocima IFA sajma predstavljeni su i LG G8XThinQ, najnoviji pametni telefon serije G, kao i napredniji LG Dual Screen, osmišljeni tako da stvore sasvim novi način multitaskinga, uživanja u sadržajima i društvenog života na mobilnom. Najveća novina je u tome što je prvi Dual Screen omogućio gledanje iz dva različita ugla, dok novi Dual Screen ima novu šarku 360 Freestop koja omogućava gledanje iz bilo kog ugla, poput laptopa.

LG je i ovog puta podigao standarde pametnog doma lansiranjem mobilne aplikacije ThinQ™, koja korisnicima daje mogućnost da govorom kontrolišu i prate LG ThinQ™ uređaje sa bilo kog mesta i u bilo kom trenutku. Ova prva mobilna aplikacija za upravljanje pametnim kućnim uređajima na engleskom jeziku koristi tehnologiju prepoznavanja glasa Google Assistant kako bi upravljala svim LG uređajima koji imaju opciju priključivanja na Wi-Fi, uključujući mašine za pranje veša, mašine za sušenje veša, frižidere, rerne, mašine za pranje suđa, usisivače, klima uređaje, prečišćivače vazduha itd.

Dodatno, kompanija je unapredila i svoje pametne kućne uređaje – LG AI veš mašina sa direct drive motorom uskoro će biti dostupna korisnicima. Sa prednostima AI DD™, nove mašine za pranje veša u stanju su da istovremeno pruže dubinsko i nežno čišćenje utvrđivanjem težine i karakteristika tkanina. Funkcija TurboWash™ 360 obezbeđuje kompletan ciklus pranja veša za samo 39 minuta, bez kompromisa u pogledu čistoće. Korisnici mogu uštedeti još više vremena kombinovanjem LG AI DD mašine za pranje veša sa mašinom LG MiniWash koja staje direktno ispod nje i formira TWINWash™ sistem koji omogućava pranje dve količine veša istovremeno.

Na polju video igara, na sajmu IFA 2019. Evropa je po prvi put imala priliku da vidi proširenu seriju UltraGear™ IPS NVIDIA® G-SYNC® monitora za igranje igara sa odzivom od 1 milisekunde koje je LG posebno osmislio kako bi odgovorio na potrebe ozbiljnih igrača. Ovaj ultra brzi IPS ekran za igranje igara kompanije LG najbolji je u industriji i odlikuje se najvećom brzinom osvežavanja (240 Hz) u seriji koja je od suštinskog značaja za pobedu u brzim igrama današnjice.

LG Electronics je na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu predstavio i novu seriju projektora CineBeam 4K UHD za pametne kućne bioskope, zatim LG Proactive Customer Care sistem za vlasnike pametnih uređaja, kao i svoju ThinQ™ liniju kućnih uređaja sa integrisanom uslugom Amazon Dash Replenishment.

berza_title!

fondovi_title!

kursna_title!